Νέο χαράτσι για τα ακίνητα με τα πιστοποιητικά-φόρους

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ελάφρυνε -αντίθετα με όσα έταζε προεκλογικά- τους χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων από τον ΕΝΦΙΑ αλλά, όπως καταγγέλλεται, θα προκύψουν άμεσα και νέες επιβαρύνσεις.

Η επιβολή δηλαδή ενός τύπου μίνι ΕΝΦΙΑ είναι μπροστά μας. Πρόκειται για την πληρωμή νέας μορφής χαρατσιών, με τα λεγόμενα πιστοποιητικά-φόρους που αφορούν το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης κάθε διαμερίσματος ή ακινήτου των οποίων οι επιβαρύνσεις θα ανέρχονται έως τα 500 ή ακόμα και τα 1.000 ευρώ για το καθένα.

Συγκεκριμένα, όπως αναδεικνύει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτος Παραδιάς, έρχεται μια σειρά τεσσάρων πιστοποιητικών που φορολογούν την καθημερινή λειτουργία των σπιτιών. Πρόκειται για το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, την αμοιβή πολιτικού μηχανικού για τη βεβαίωση «πολεοδομικής νομιμότητας», την αμοιβή ηλεκτρολόγου για το πιστοποιητικό της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και την αμοιβή μεσίτη αστικών συμβάσεων – εφόσον βέβαια έχει μεσολαβήσει.

Δηλαδή μια σειρά ενεργειών θα επιβαρύνει την καθημερινότητα όσων κατέχουν σπίτια σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη λόγω και των δεδομένων ζητημάτων με τα κόκκινα δάνεια- και ενώ ανοίγει το θέμα των πλειστηριασμών ακόμα και της α’ κατοικίας. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ακόμα και για να υπάρξουν μεταβιβάσεις των ακινήτων θα πρέπει να έχουν εκδοθεί αυτά τα πιστοποιητικά, αλλιώς θα εμποδίζεται οποιαδήποτε αγοραπωλησία, ακόμα καλά-καλά και η ενοικίαση των ακινήτων. Μια τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει την ήδη ρημαγμένη αγορά του real estate σε πραγματικό μαρασμό και θα την αποτελειώσει.

Ηδη η ΠΟΜΙΔΑ, αναδεικνύοντας το θέμα, μιλά για τα ελληνικά νοικοκυριά και τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Κι αυτό διότι σε μια φάση όπου τα μισθώματα έχουν πέσει δραματικά, πολλά σπίτια παραμένουν ξενοίκιαστα και η περιουσία βάλλεται λόγω ΕΝΦΙΑ, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν νέα χαράτσια που θα φθάνουν έως και στο 70%-80% του συνολικού ΕΝΦΙΑ. Και μάλιστα με τρόπο επαναληπτικό, καθώς θα καλούνται να ανανεώνουν ανά τακτά διαστήματα τα πιστοποιητικά αυτά. Αν και αρχικά συζητιέται η ανά πενταετία έκδοση αυτών των πιστοποιητικών, υπάρχει περίπτωση αυτή να πάει στα 2 ή 3 χρόνια. Ουσιαστικά δηλαδή ένα έκτακτο χαράτσι θα μονιμοποιηθεί.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Ο κ. Παραδιάς υποστηρίζει ότι οι ιδιοκτήτες πηγαίνουν σε υποχρεωτικό επανέλεγχο όλων των κτιρίων ανά πενταετία και των κατοικιών ανά επταετία, κάτι που τους καθιστά κυριολεκτικά φόρου υποτελείς στους ιδιώτες μηχανικούς, οι οποίοι θα πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους επ’ αμοιβή σε όλα τα σπίτια και τα κτίρια, και φυσικά ανοίγοντας νέο πεδίο δόξης λαμπρό για τη διαφθορά και τη συναλλαγή. Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για μια φιλική διευθέτηση προς τον κλάδο των πολιτικών μηχανικών, απ’ όπου προέρχονται πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και ο οποίος -με λογικά όντως επιχειρήματα- καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης και των αποφάσεων εις βάρος του. «Επιδιώκεται από την κυβέρνηση και από στελέχη της με διαδρομή στον χώρο να κατευναστεί ένας επαγγελματικός κλάδος με… ανάθεση έργου που ουσιαστικά γίνεται στις πλάτες των χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων», αναφέρουν αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, εκφράζεται ο κίνδυνος αυτή η προοπτική να οδηγήσει σε μεγάλη απώλεια δημόσιων εσόδων από τον φόρο κληρονομιάς.

 

πενταπόσταγμα

5 thoughts on “Νέο χαράτσι για τα ακίνητα με τα πιστοποιητικά-φόρους

 1. ΟΥΤΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΔΕΝ ΑΦΗΝΩ says:

  Δεν είναι μόνο τα πολιτικά λαμόγια υπεύθυνα γι΄αυτό. Οι συντεχνίες στην Ελλάδα ποτέ δεν πέθαναν. Μία από αυτές είναι και των μηχανικών ΤΕΕ κλπ!!!!!!
  Βρίστε και αυτούς!!!

 2. ΗΛΕΚΤΡΑ says:

  Με αυτα και με εκείνα, θα μας αρπάξουν τα σπιτια. Ετςι,κι αλλιως σε λιγα χρονια θα βγάλουν και νόμο που θα απαγορεύει την ιδιοκτησία. Είπαμε, παγκόσμιο κουμουνισμο θελουν. Εκαναν το πείραμα στην Ρωσία και τωρα, χρησιμοποιωντας τον ακραίο καπιταλισμό, η φιλελευθερισμό, ήρθε η ωρα να το εφαρμοσουν παντου. Σε λιγο θα εξαρτώμεθα ακομα και για ενα ποτήρι νερού απο το υπερκράτος.

 3. ANEFIX says:

  Τόσα χρόνια καλά σάς τα έσκαζα καριόληδες. Φέτος όμως Τσίπρα θα πάρεις τα @@ μου! Τι; Δεν τα θες; Γιατί ρε μαλάκα, ωραία είναι…

 4. ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΚΗΣ says:

  Προσπαθείστε να κατανοήσετε κάτι πολύ απλό.Ανέκαθεν οι Έλληνες είχαν ένα κόλλημα με τα ακίνητα κάθε λογής εξ αιτίας της απίστευτης ανασφάλειας,πολιτικής,οικονομικής,εξωτερικών επεμβάσεων που βίωνε συνέχεια.Το ακίνητο αποτελούσε μια επένδυση και μια ασφάλεια που δεν τον πρόδιδε.Έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ή να πουληθεί στην ανάγκη.Και “δεν έτρωγε ψωμί”.Η μικροιδικτησία στην Έλλάδα ήταν από τις μεγαλύτερες του κόσμου.Λοιπόν ήρθε η ώρα αυτό να τελειώνει.Τα ακίνητα πρέπει και θα περάσουν στα χέρια λίγων.Αυτό θα γίνει με πολλούς τρόπους.Οι πρώτοι που θα χάσουν είναι οι ανόητοι που δανείζονταν για καλοπέραση.Οι άλλοι θα φτωχοποιηθούν με κάθε τρόπο και ταυτόχρονα τα ακίνητα θα επιβαρυνθούν τόσο πολύ που ή θα αναγκαστούν να τα ξεφορτωθούν για να γλυτώσουν τα χαράτσια και τα φέσια από τους νοικάρηδες,ή θα τα κατασχέσει το κράτος για αδυναμία πληρωμής φόρων και χαρατσιών.Και για όσους καταφέρουν να γλυτώσουν υπάρχουν οι άγνωστοι νόμοι για τις απαλλοτριώσεις κι έτσι πάνε κι αυτοί.
  ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ Το θέμα είναι διαπολιτικό.Όλες οι κυβερνήσεις ακολούθησαν και θα ακολουθήσουν την ίδια γραμμή.Μην έχετε καμιά ψευδαίσθηση.Όλες στους ίδιους αφέντες υπακούνε.Ρυχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *