ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Νέο ατύχημα με πολεμικό πλοίο: Σκίσιμο δύο μέτρα στο αρματαγωγό «Λέσβος»

· Κατοχικά Νέα

Ενώ προσπαθούσε να δέσει, το «Λέσβος» παρασύρθηκε από τους ανέμους, προσέκρουσε σε άλλα αρματαγωγά που ήταν αγκυροβολημένα και χτύπησε στην προβλήτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πλευρικό σκίσιμο δύο μέτρων
Ένα νέο ατύχημα σε μία από τις κύριες μονάδες επιφανείας, το αρματαγωγό Λέσβος, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης μέσα στο ναύσταθμο Σαλαμίνας δημιουργώντας ερωτήματα για το αξιόμαχο του Πολεμικού Ναυτικού και το βαθμό ετοιμότητας του στόλου.

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ, όταν το αρματαγωγό «Λέσβος» (L176) επέστρεφε στη βάση του στο ναύσταθμο Σαλαμίνας. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι ταχύτητας 40 κόμβων και η κατάσταση της θάλασσας ήταν περίπου 5 μποφόρ.

Κατά τη διάρκεια του κατάπλου και ενώ το πλήρωμα προσπαθούσε να ολοκληρώσει την παραβολή του Λέσβος στο ντόκο που δένουν τα αρματαγωγά, το πολεμικό πλοίο βγήκε εκτός ελέγχου και έπεσε πάνω σε άλλα αρματαγωγά τα οποία ήταν ήδη αγκυροβολημένα. Όπως πληροφορείται το protothema.gr, το πολεμικό πλοίο παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και χτύπησε πάνω στην προβλήτα με αποτέλεσμα να υποστεί πλευρικό σκίσιμο μήκους περίπου δύο μέτρων.
Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμό μελών του πληρώματος του Λέσβος, όμως η ζημιά που έχει υποστεί το αρματαγωγό θα το αναγκάσει να ακινητοποιηθεί για εβδομάδες προκειμένου να αποκατασταθεί το μεγάλο πλευρικό σκίσιμο. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν αναφορές για πρόκληση ρήγματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι ζημιές στα άλλα αρματαγωγά πάνω στα οποία προσέκρουσε το «Λέσβος» δεν φαίνονται ιδιαίτερα σοβαρές, αν και η πλήρης εκτίμηση του συμβάντος θα γίνει το πρωί της Τετάρτης.

Το μεγάλο ερώτημα είναι για ποιο λόγο το πλήρωμα του αρματαγωγού επιχείρησε να παραβάλει στην προβλήτα με συνθήκες οριακές -αν όχι απαγορευτικές- και δεν ζήτησε τη συνδρομή των ρυμουλκών του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονταν μέσα στο ναύσταθμο και μπορούσαν να ενεργοποιηθούν για να ολοκληρωθεί ο κατάπλους χωρίς προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ατύχημα στο αρματαγωγό «Λέσβος» σημειώνεται περίπου 80 ημέρες έπειτα από άλλο πολύ σοβαρό ατύχημα με τη φρεγάτα Κανάρης η οποία έπεσε σε ξέρα λίγο πριν καταπλεύσει στο ναύσταθμο Σαλαμίνας. Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα για το βαθμό ετοιμότητας του στόλου και δημιουργεί αμφιβολίες για το κατά πόσον τηρούνται διαδικασίες και κανονισμοί που θα μπορούσαν να έχουν αποτρέψει ένα τόσο σοβαρό συμβάν που θα έχει επιπτώσεις στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της δύναμης των αρματαγωγών αλλά και οικονομικό κόστος, σε μια περίοδο που οι διαθέσιμοι πόροι είναι λιγοστοί.

protothema

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πυρκαγιά και καπνοί - εικόνα αρχείου για τη φωτιά στη ΜάνδραΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ – Μάνδρα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ξηροπήγαδο – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Σχολικά βιβλία: Νέα αντιπαράθεση για τις αναφορές σε οικογένειες με ομόφυλους γονείςΕΛΛΑΔΑ

Σχολικά βιβλία: Νέα αντιπαράθεση για τις αναφορές σε οικογένειες με ομόφυλους γονείς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Αιγαίο και ΚρήτηΕΛΛΑΔΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Αιγαίο και Κρήτη

4 απαντήσεις στο “Νέο ατύχημα με πολεμικό πλοίο: Σκίσιμο δύο μέτρα στο αρματαγωγό «Λέσβος»”

  1. Πριν μιλησει καποιος και κρινει τοσο ευκολα η ειρωνευτει ας παρει το καραβακι να περασει με τοσα μποφορ και να μπορεσει να πατησει το ποδι του στην προβλητα. Οταν δηλ γινεται ενα ατυχημα δημιουργουνται αποριες για το προσωπικο του ΠΝ και οταν γινεται κατι που σε κανει να νοιωσεις περηφανος πχ ΚΦ Νικηφορος ειναι ενταξει?

  2. Για μενα μιλας ετσι ,η κανω λαθοςΠαρολα αυτα ας ακριβολογησουμε.Εκεινα για τα οποια μιλας μεσα απο τη δικη σου λογικη ,ειναι σωστα.Ομως Εγω Λεγω απο τη Συνειδηση.Γι αυτο ,εκεινα για τα οποια μιλας ,δεν εχουν καμια σχεση με αυτα τα οποια Εγω Λεγω.Τελει’α .. Σε θυμηθηκα Λουσμενον στον Ηλιο..Δεν θα δεχθουμε κανενα απειλητικο τηλεφωνο Οτι ειναι Προγραμματισμενο Να Γινει,Θα Γινει Οπως Πρεπει και Απο Αυτους Που Πρεπει. Θα ειμαι εκει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά