13:02 - 29/12/2015

Νέες ταυτότητες

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

deigma

Η μικρή συνεισφορά μου στο θέμα των νέων ταυτοτήτων.

Προσωπικά, δεν είμαι πολύ της σχολής «Ακατονόμαστος / θηρίον των Βρυξελλών 666». Μ’ άλλα λόγια, δεν φοβάμαι «χαράγματα» καί τα ρέστα. Ή, μάλλον, φοβάμαι τα σχέδια των Κρονίων γιά παγκόσμια δικτατορία υπηκόων-ζώων, αλλά δεν τα φοβάμαι τόσο, όσο άλλα πράγματα. Πιό κοντινά μας.

Διότι, όπως καλώς γνωρίζετε, η ανθρώπινη ηλιθιότητα δεν έχει πάτο.

Έτσι, πολύ περισσότερο από κάποια πιθανά μελλοντικά σχέδια σκοτεινών ατόμων, φοβάμαι πχ διάφορες «μόδες» του φατσομπούκ, όπως αυτή που έλεγε στα πιτσιρίκια να εξαφανιστούν γιά τρείς μέρες (χωρίς να ξέρει κανείς που βρίσκονται). Ή, την παρόμοια με τα «ξυραφιάσματα».

(Δεν το ξέρατε; μέχρι πέρισυ είχε επικρατήσει «μόδα» -σε κάποια σχολεία μεγάλων πόλεων- τα μικρά να ξυραφιάζονται, γιά ν’ αποδείξουν εις εαυτούς καί αλλήλλους πως είναι …γενναία.)

Οπότε, ποιός με βεβαιώνει εμένα ότι κάποια μέρα δεν θα βρεθεί κάποιος ηλίθιος, που θα προτείνει όλοι οι πιτσιρικάδες να περνάνε με κόκκινο, γιά να μη χαρακτηριστούν «τσίκεν»; Τί να σας πω! Άλλη δουλειά δεν είχα σ’ αυτή τη ζωή, παρά να τρέχω στα αυτόφωρα γιά το χατήρι του κάθε μαλακισμένου. (Που προσπαθεί ν’ «αποδείξει», κτλ.)

Ευτυχώς, δηλαδή, που απαγορεύονται η οπλοφορία καί η οπλοχρησία. Ακόμη.

Ξαναγυρίζουμε στις νέες ταυτότητες. Λέει η ειδησεογραφία ότι θ’ αλλάξουμε ταυτότητες όλοι υποχρεωτικώς, καί θα πληρώσουμε ένα παράβολο – επίσης υποχρεωτικώς. Διότι, λέει, δεν ξέρουμε πιά ποιός είναι ποιός, καί θα ενσωματώσουν ιριδοδιάγραμμα, λέει, καί λοιπά βιομετρικά στοιχεία, λέει. (Ελπίζω να μην ενσωματώσουν καί μετρήσεις μήκους σημαντικών -χμ- προεξοχών.) Διότι, ξαναλέει, τώρα με τους λαθρομετανάστες «παράτυπους μετανάστες» γίναμε πολλοί, καί θα μπερδευτούμε.

Άαααα, καί γιά την ασφάλειά μας γίνονται όλ’ αυτά, ξανα-ματα-λέει. Διότι οι ταυτότητες αυτές δεν μπορούν ν’ αντιγραφούν.

(Βλακείες, βεβαίως, διότι δεν χρειάζεται κάποιος να προσπαθήσει ν’ αντιγράψει την ταυτότητα. Αρκεί να «χακάρει» το μηχάνημα που δίνει το οκ. Καί μάλιστα, από μακριά.)

Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι τόσο να φοβόμαστε τις νέες ταυτότητες (ως προπομπούς του «χαράγματος»), ούτε το κρατικό πλιάτσικο του δεκάρικου των «παραβόλων». Αλλά το ότι δεν χρησιμοποιούμε την αναμενόμενη έκδοση νέου τύπου ταυτοτήτων, γιά να πιέσουμε τους κυβερνώντες. Πού είναι η κοινωνική συνοχή κι αλληλεγγύη μας, ως λαού; Ούτε κάν κάποιος προβεβλημένος δεν έθιξε το θέμα.

Τί πίεση ν’ ασκήσουμε στο γκουβέρνο; Προς ποιόν σκοπό;

Έ, λοιπόν, δεν θα το πιστέψετε, αλλά προτείνω την αναγραφή του θρησκεύματος!!!

Όχι, δεν ήμουν από εκείνους, που χρόνια πριν έτρεχαν με τις δηλώσεις Χριστόδουλου ανά χείρας. (Να με συμπαθάτε μερικοί-μερικοί, αλλά τον «μακαριστό» «δεν τον πήγαινα». Κι απεδείχθη πως είχα δίκιο: δυόμιση εκατομμύρια υπογραφές, τις ξεπούλησε σε μιά νύχτα.) Ούτε τότε υπέγραψα, ούτε τώρα συμπλέω με το σκεπτικό Χριστόδουλου – καί δή, με καθυστέρηση τόσων χρόνων.

Γιατί, όμως, προτείνω κάτι τέτοιο …ξανά;

Διότι ο λόγος είναι πολύ, μα πολύ βαθύτερος των κρυπτο-πολιτικών φιλοδοξιών ενός αρχομανούς ρασοφόρου.

Ακούστε με.

Όταν λέμε «Χριστιανός Ορθόδοξος», τί ακριβώς εννοούμε; Ιδού το θεμελιώδες ερώτημα! Αν το απαντήσουμε αυτό, μετά αυτομάτως θα γράφουμε καί θα δηλώνουμε παντού ότι είμαστε «ΧΟ». (Ή δεν θα γράφουμε καί δεν θα δηλώνουμε, ανάλογα ποιά πλευρά θα επιλέξουμε.) Μόνο που δεν το απάντησε κανείς ακόμη – καί προφανώς γιά τους δικούς του (πονηρούς) λόγους ο καθένας.

Λοιπόν. Όσον αφορά τα καθήκοντα ενός καλού ορθοδόξου χριστιανού, η αφεντιά μου τυγχάνω αμελέστατος. Τις Κυριακές το πρωΐ ροχαλίζω, καί σ’ εξομολόγηση κτλ έχω κάτι δεκαετίες να πατήσω. Αν πείς κι από νηστείες… Άσε! Πώς αλλοιώς θα μάζευα τριψήφιο αριθμό κιλών; 🙂

Αντιθέτως, δεν χάνω (πλην «ανωτέρας βίας») Ακάθιστο, Χριστούγεννα καί Μεγαλοβδόμαδο. Το δε Μεγάλο Σάββατο το βράδυ κάθομαι μέχρι το τέλος, …τέσσερεις ώρες μετά το «Χριστός Ανέστη». Παίρνω τα …κλειδιά του …μαγαζιού, μαζί με τον παπά καί τους ψάλτες!!! 🙂

(Καθήστε, ρέ, μιά φορά καί μόνον, μέχρι ν’ ακούσετε τον λόγο του Χρυσοστόμου! Πού σπεύδετε στο σπίτι να ντερλικώσετε! Δεν θα βγάλουν ποδάρια οι κατσαρόλες με τις μαγειρίτσες, να σηκωθούν να φύγουν!)

Καί γάμο ετέλεσα (καί) θρησκευτικό. (Ο πολιτικός ήταν γιά να τη σπάσω σε κάτι δήθεν «προοδευτικούς», που όταν τους στρίμωξαν τα πεθερικά καί τα σόγια, ξέχασαν την ύπαρξη Δημαρχείου! ΛΟΛ!!!) Γάμος μετά …κοψιδοκατανύξεως καί αφθόνου οίνου σε πλατεία χωριάτικη! 🙂 (Καί τσάμικα κτλ, εννοείται.) Όπως καί τα βαφτίσια των παιδιών μου.

Άρα, με τέτοια …προσόντα, τί ΧΟ είμαι; Κι εκείνο το 80% -καί πλέον- του πληθυσμού που μου μοιάζει, τί σόϊ ΧΟ είναι;

Έ, λοιπόν…

Αν μείνουμε στον εξωτερικό τύπο, χάνουμε την ουσία. Η οποία είναι: πως η Ορθοδοξία αποτελεί ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΗ συνέχεια της θρησκείας που έχουμε οι Έλληνες εδώ καί δεκάδες χιλιάδες χρόνια.

Είτε αρέσει αυτό στην επίσημη Εκκλησία, είτε όχι.
Είτε αρέσει αυτό στους «αρχαιόθρησκους», είτε όχι.
Είτε αρέσει αυτό σε ακαδημαϊκούς ιστορικούς, είτε όχι.

Τά ‘παμε… Είναι δυνατόν ν’ άνοιξε η Γή καί να κατάπιε τα αρχαία ιερατεία μας; Ή μήπως δεν ήξεραν, δεν είχαν δεί το τί ερχόταν;

Χαρά στη λογική μερικών-μερικών! Αγνοούν το διαμάντι καί προσέχουν το …κουτί, μέσα στο οποίο το βάζουμε!

Λοιπόν, αυτό ακριβώς δηλώνουμε με τα δύο γραμματάκια «ΧΟ»: την Ελληνική μας ταυτότητα καί τη συνέχεια του προαιώνιου έθνους μας.

Μόνο που πρέπει να τη ραφινάρουμε λιγάκι τη δήλωση θρησκεύματος, διότι δεν μπορούμε ν’ αποκλείσουμε όσους συν-Έλληνες επιμένουν αρχαιοπρεπώς. Πρέπει να γράφουμε «Έλλην Ορθόδοξος», ή «Έλλην Αρχαιόθρησκος». «ΕΟ», ή «ΕΑ».

Τί θα πετύχουμε με κάτι τέτοιο; Εντάξει, καί δηλώσαμε γραπτώς σε μόνιμο κρατικό έγγραφο τί θρήσκευμα γουστάρουμε. Ποιός θα δώσει σημασία, καί γιατί;

Θεωρητικά, κανείς. Στην πράξη, πολλοί. Αυτή η δήλωση αποτελεί ένα πανίσχυρο φίλτρο, ν’ απορρίπτουμε όσους δεν είναι μαζί μας – κι η εποχή δεν γνωρίζει συναισθηματισμούς: όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας. Τελεία καί παύλα. Ή με την Ελλάδα, λοιπόν, ή με τον Κρόνο. Σούξου-μούξου καί «ουδετερότητες» –«να τά ‘χουμε καλά με όλους»– δεν σηκώνει πλέον το κλίμα.

Σκεφθείτε πως οι πρώτοι που θα σπαστούν είναι οι πλαστογράφοι ταυτοτήτων, που στήσανε βιομηχανία στην καμπούρα των λάθρο. Ταυτότητα μωαμεθανού (έστω καί πλαστή), καί να γράφει «Χ/ΕΟ»; Ούτε γι’ αστείο! Επομένως, με δήλωση θρησκεύματος στις Ελληνικές ταυτότητες, είναι θέμα χρόνου να τελειώσει αυτή η φάμπρικα του υποκόσμου.

Οι δεύτεροι που θα ενοχληθούν, είναι όσοι δεν γουστάρουν -γιά τους χ, ψ λόγους- την Ελλάδα. Δεν γουστάρεις την Ελλάδα καί τους Έλληνες, άνθρωπέ μου; Τα σύνορα είναι ανοιχτά. Άντε στο καλό, λοιπόν, καί παράτα μας! Τί κάθεσαι εδώ (ενώ δεν μας γουστάρεις) καί μας βρίζεις; Στο κάτω της γραφής, η ανακολουθία σου καταντάει ψυχιατρικό πρόβλημα διχασμένης προσωπικότητας. (Εκτός αν επιδιώκεις να σε μαζέψουν στο τρελλάδικο! 🙂 )

Έτσι, θα ξεκαθαρίσουν οι Έλληνες από τους προδότες. Διότι, το θέμα δεν είναι μονάχα η βιολογική μας συνέχεια. (Πετάω στα μούτρα των ηλιθίων καί των σκατιάδων, που μας αποκαλούν «μπάσταρδους», τα γενετικά πορίσματα γιά το σημερινό Ελληνικό dna: ίδιο με των αρχαίων ημών σε ποσοστό 98.5%. Από εκεί καί μετά, η κουβέντα περιττεύει.) Είναι κυρίως η ψυχική μας συνέχεια.

Δεν μπαίνω στο τεράστιο θέμα, του ποιός ενσαρκώνεται σε βιολογικώς Ελληνικό σώμα, γιά να κάνει ζημιά. (Ναί, εννοώ ψυχές Ατλάντων, κτλ.) Αλλά επισημαίνω τα επίκτητα ψυχικά χαρακτηριστικά: όποιος έχει λόγους να βλέπει το έθνος μας ως σύνολο κλεπτομανών βρωμιάρηδων, άρα έχει σημεία αναφοράς στους …αριστοκράτες Γερμανούς φερ’ ειπείν, παρακαλείται να μας αδειάσει τη γωνιά.

Με το καλό. Τώρα, εγκαίρως. Πριν αλλάξουμε γνώμη περί …σαβουάρ βίβρ στους προδότες.

Παρομοίως καί κάτι «μάρτυρες του Ιεχωβά», κτλ. Κατ’ αρχήν, ως Έλλην λέω: πίστευε ό,τι γουστάρεις. Άμα ο Θεός εσένα σου μοιάζει γιά τον Μεγάλο Μπετατζή του Σύμπαντος, ή τον Μικυμάους, ή τον Έλβις, ή τον Γιαχβέχα, κανένα πρόβλημα μ’ εμένα. Τα χαλάμε, όμως, άσχημα, όταν αυτή η πατρίδα σε καλεί να την υπερασπίσεις ενόπλως, κι εσύ κάνεις την πάπια, λόγωι …συνείδησης! (Δηλαδή να πάνε άλλοι να σκοτωθούν, γιά να τη βγάλεις καθαρή εσύ, ο «αντιρρησίας». Δε γαμιέσαι, ρέ, κι εσύ κι η συνείδησή σου; )

Κάτι τέτοιοι πονηροί, μόνο των δικαιωμάτων καί ουδέποτε των υποχρεώσεων, δρόμο κι αυτοί.

Φυσικά, η αναγραφή του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες δεν είναι το απόλυτο διαχωριστικό φίλτρο. (Γνωρίζω πχ περιπτώσεις συμφεροντολογικών βαπτίσεων ιουδαίων.) Δεν έχω αυταπάτες. Πλην όμως, άλλο το να έχεις διασκορπισμένο ανάμεσά σου 30% του πληθυσμού αρνησιπάτριδες καί λαμόγια, κι άλλο να έχεις 1% τέτοιων κοπριτών. Σκεφθήτε πως έρχεται πόλεμος. Θα τρέφουμε στον κόρφο μας τέτοια φίδια;

Αναγραφή του θρησκεύματος, λοιπόν, στις νέες ταυτότητες, το ταχύτερο δυνατόν. Κι άμα το γκουβέρνο έχει αντιρρήσεις, να τους πούμε πως αυτές δεν είναι δημοκρατικής φύσεως. Παναπεί, φασισταριά το γκουβέρνο!

Υγ 1: Δεν βλέπω με καλό μάτι ν’ αναλάβει η επίσημη Εκκλησία μιά νέα εκστρατεία γι’ αναγραφή του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες. Αντίθετα, θα μου άρεσε να ξεκινήσουν τέτοια δουλειά άμεμπτοι άνθρωποι, πατριώτες.

Υγ 2: Δεν κρατιέμαι, θα το φτύσω. Το «σύμφωνο συμβίωσης», λέω.

Όποιος υπογράφει «σύμφωνο συμβίωσης», είναι ή τρελλός, ή μαλάκας. Διότι λογικός κι αξιοπρεπής ΔΕΝ είναι.

Γιατί;

Διότι…

…Βρίζεις καί φτύνεις το «αστικό κράτος» καί τους θεσμούς του. Καλώς.

Δεν γουστάρεις ούτε κάν τον πολιτικό γάμο. Καλώς. Διότι δεν γουστάρεις «αστικές δεσμεύσεις». Δεν σκύβεις εσύ το κεφάλι στο «αστικό κράτος»! Καλώς.

Έλα, όμως, που -με το «σύμφωνο συμβίωσης»- καλείς ακριβώς αυτό το «αστικό κράτος», που βρίζεις νυχθημερόν, καί το βάζεις νταβατζή στην κρεββατοκάμαρά σου!!!

Τί είσαι, λοιπόν, με τέτοια ανακόλουθη συμπεριφορά;

ergdhmerg.wordpress.com

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (13)

 1. Άποψή σου..Άσε να έχουμε και εμείς την δική μας.Γ αυτό δεν υπάρχει μια αλήθεια,διότι ο κάθε ένας τα βλέπει όπως αυτός θέλει και πιστεύει.

 2. Καλησπερα
  Ενα θα πω……αν τα πραγματα δεν αλλαξουν και δεν υπαρξει εμπιστοσυνη……την ταυτοτητα μου δεν την αγγιζει κανεις!!!!!!
  Με αυτους τους Τσαρλατανους που δηθεν μας κυβερνουν…..δεν…….
  Οταν ερθει ….και αμα ερθει, εκεινη η ευλογημενη ωρα …….θα γραψουμε ξανα στις ταυτοτητες, αυτο που δεν επρεπε με τιποτα να εχει διαγραφη……Χριστιανος Ορθοδοξος.
  Απο την αλλη θα μου πεις ….αυτο κανει τον Χριστιανο η τον πιστο……
  Θα σου απαντησω πως ΟΧΙ …..αλλα εγω ημουν απο αυτους που ηθελα να γραφει η ταυτοτητα μου ….το Θρησκευμα μου……και κανεις δεν σεβαστηκε την επιθυμια μου η τα δικαιωματα μου.
  Αντιθετα …..οι ανωμαλοι εχουν δικαιωματα ….για κεινους ψηφιζονται νομοι μεσα στην Βουλη, την οποια καταντησαν μπ…….ο .
  Κανω μια ευχη για το 2016………ο καινουριος χρονος να μας κανει τη χαρη …..και να μας απαλλαξει απο την σαβουρα ολου του πολιτικου συστηματος, να μην τους ξανα δουμε,να μην ακουσουμε τιποτα ξανα, γι αυτους τους ελεεινους που τοσα χρονια μας σακατευουν ……να παρουμε πισω τη ζωη και την Πατριδα μας.
  Τιποτα αλλο δε ζητω ………αυτο μονο

  • Αννα, οι Τσαρλατάνοι που δήθεν μας κυβερνούν, κάνουν μπαμ από χιλιόμετρα…
   Το μεγαλύτερο κακό συμβαίνει, από εκεί που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, αύτη είναι παγίδα… Είναι δύσκολο να το καταλάβεις, όσο κ να πονάει, όσο κ μην χωνεύετε, αναφέρομε στην εκκλησία, η οποία κάνει τα αντίθετα από εκείνα που δίδαξε ο Χριστός, ο οποίος δεν ήταν δικός τους κ τον έβγαλαν απ την μέση κ από τότε τον εκμεταλλεύονται… Τους πιστούς τους παγιδεύουν για να αντιστρέφουν την ενέργεια, που δεν πηγαίνει σε ότι δίδαξε ο πραγματικός, αλλά σας σκλαβώνουν με τον Αντί-χαρακτήρα (που παριστάνει τον Χριστό)… Η Εκκλησιά είναι στο εμπόριο, κ ας παριστάνουν ότι τρώγονται ο ένας με τον άλλον, κ ας παριστάνει ότι σε προστατεύει κ σου δείχνει αλλού για να προσέχεις, κ να φοβάσαι πράγματα που εκτελεί μαζί με το εμπόριο κ η εκκλησία… Ερεύνησε να ελευθερωθείς, κ με τον καιρό θα καταλάβεις κ θα νιώσεις κ περήφανη… Πάρε την ζωή σου στα χέρια σου…

 3. το Χριστόδουλο δεν τον πήγαινα. Κι απεδείχθη πως είχα δίκιο πως ακριβος αποδειχθη δηλαδή μάλλον μιλάς για λάθος άνθρωπο έναν άθρωπο που όταν έλεγε για νέα τάξη πραγμάτων εσύ ροχάλιζες. Γράφει καθένας τη μα…. του δες τι έλεγε και μετά κρίνε έναν άνθρωπο

 4. Προσωπικά, δεν είμαι πολύ της σχολής «Ακατονόμαστος / θηρίον των Βρυξελλών 666». Μ’ άλλα λόγια, δεν φοβάμαι «χαράγματα» καί τα ρέστα. Ή, μάλλον, φοβάμαι τα σχέδια των Κρονίων γιά παγκόσμια δικτατορία υπηκόων-ζώων, αλλά δεν τα φοβάμαι τόσο, όσο άλλα πράγματα. Πιό κοντινά μας.ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΣΑΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑ ΨΕΥΤΟ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΣ Κ ΑΣΒΟΥ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ,ΦΟΒΑΜΑΙ ΛΕΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΚΡΟΝΙΩΝ ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡ..Σ ΣΤΙΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ

  • Ο καθένας πιστεύει ανάλογα σε τι επίπεδο έχει μάθει να αντιλαμβάνεται…
   Αν εσύ πιστεύεις ότι είμαστε μόνοι σας στο σύμπαν, κ το βλέπεις σαν ένα απλό επιχείρημα που είναι αδύνατον, άνοιξε το μυαλό σου γιατί θα πάθεις ασφυξία… Αν νομίζεις ότι όλα είναι φυσιολογικά κ όλα είναι εντάξει, η σκέπτεσαι μόνο την πάρτη σου, η έχεις κάποιο άλλο σκοπό…
   Αν το επίπεδο σου είναι του απίστου Θωμά, η ενός χρηματολάτρη, η δεν ξέρω τι άλλο είσαι, εκείνοι που αναφέρεσαι, κ η μεν κ η δεν, έχουν περισσότερα επιχειρήματα από τα δικά σου…
   Για να ψάξεις τα πράγματα που μας κρύβουν θέλει κότσια, κ όσο κ να παριστάνεις ότι δεν φοβάσαι, είναι ο πρώτος λόγος που δεν ερευνήσεις, επειδή φοβάσαι… Κ αυτά σου τα λέει κάποιος που τα βίωσε… Πάρε θάρρος κ ερεύνησε όχι μόνο για το εσένα, κάτι θα έχεις κ εσύ που μπορεί να βοηθήσεις, αν νιώθεις βαθιά μέσα σου Έλληνας…

 5. …Θέλω να δω πως θα πείσει η εκκλησιά εκείνους που την πιστεύουν για την νέα ταυτότητα, χωρίς να ξεχνάω τον αγώνα που έκανε στα λογία, ότι είναι κατά…
  Κ μετά θέλω να δω τι θα κάνουν οι χριστιανοί, σαν περισσότεροι στην Ελλάδα θα πρέπει να κάνουν κάτι, η να σταματήσουν να πιστεύουν στα παπατζιλίκια της εκκλησίας, η δεν θα υπάρχει καμία περίπτωση να αφυπνιστούν όσοι θα συνεχίζουν να πιστεύουν τους παπάδες τους καλούς κ τους άγιους…
  Το ξέρω ότι προτρέχω, αλλά βλέπω αρκετούς να στρέφονται πάλι κατά τον λίγον που πιστεύουμε Ελληνικά, κ δεν θα στραφούν εναντίον του εμπορίου που τα κάνει αυτά, επειδή θα τους σβήνει τον θυμό η εκκλησιά (που είναι κ εκείνη του εμπορίου) κ θα τους στρέφουν εναντίων άλλον, παλιά τους τέχνη κόσκινο…
  Αυτό θα περάσει αρκετά ήρεμα, άντε να υπάρξει το πολύ καμία διαμαρτυρία με κατσαρόλες κουτάλια πιρούνια κ ότι άλλη μ@λακία έχουν προγραμματίσει τον κόσμο για να διαμαρτύρεται, να τους κλείνει ραντεβού στο σύνταγμα, να τους ψεκάζει ασφυξιογόνα για να τους κάνουν να υπακούνε…

  «Αν» φτάσουμε στο τσιπάκι (είναι το επόμενο βήμα) εκεί βλέπω να γίνει χαμός, αν έχουν ενημερωθεί σωστά όλοι για το πόσο σοβαρό είναι… Στο τσιπάκι θα μιλάμε για πλήρη έλεγχο, μέχρι κ έλεγχο του νου σε σημαντικά θέματα, αλλά θα μπορούν κ να σε ακινητοποιήσουν όπου κ να είσαι αν θέλουν να σε πιάσουν αν τους χαλάς την πιάτσα…

 6. Όσον αφορά αυτό που έγραψες ότι ο χριστιανισμος είναι η συνέχεια τις αρχαίας θρησκείας συμφωνώ μαζί σου εν μέρει που θα πει ότι έγινε αναγκαστικά για να μπορέσει ό λαός να δεχτεί καλύτερα την νέα θρησκεία (ΝΤΠ).

 7. Θα μας τσιπαρουν σαν τα ζωα στο μαντρι και εσεις ασχολείστε με το τι κάνει η εκκλησία ;;;;;;;

 8. Μακριά από την αλήθεια του Ευαγγελίου όλα τα “πιστεύω” είναι ηθικολογίες στην καλύτερη περίπτωση…και ηλιθιότητες στην χειρότερη. Κατά την ταπεινή άποψή μου, είναι χαμένος ο χρόνος που σπαταλούν κάποιοι, βγάζοντας δικά τους ανεδαφικά και γελοία συμπεράσματα, για θέματα που έχουν ήδη απαντηθεί από την Αγία Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας μας. Η πορεία των γεγονότων φοβάμαι πως θα μας εκπλήξει όλους…Δεν έχω πρόθεση να ειρωνευτώ, αλλά διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο απόρησα για το επίπεδο της νοημοσύνης…Όποιος έχει νου ας τον χρησιμοποιήσει και θα καταλάβει πολλά περισσότερα.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*