Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Νέα σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:49 στις Κυκλάδες με εστιακό βάθος στα 5,0 χλμ.

Ο σεισμός εκδηλώθηκε 23 χλμ νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

Μόλις 3 λεπτά νωρίτερα (09:46) έλαβε χώρα σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ με εστιακό βάθος στα 16,7 χλμ. Εκδηλώθηκε 20 χλμ νότια – νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

Ωστόσο, μειωμένη είναι η σεισμική δραστηριότητα στην θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου κάτι το οποίο διατυπώνουν και οι επιστήμονες μετά την μαραθώνια συνεδρίαση των δύο επιτροπών.

Ωστόσο δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για την περιοχή της Καλδέρας όπου η ακολουθία είναι στα ίδια επίπεδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤNews, υπάρχει μία εδαφική μετατόπιση της Σαντορίνης κατά 8 εκατοστά, μεταξύ βορρά και νότου, κάτι το οποίο είναι άξιο παρατήρησης και θα μελετηθεί το επόμενο διάστημα.

Σε ότι αφορά στις σεισμικές ακολουθίες και συγκεκριμένα σε ότι αφορά στην προέλευση τους συζητήθηκε εκτενώς και αυτό που μελετούν είπα ο εάν οι σεισμοί προκάλεσαν την μαγματική δραστηριότητα, την κίνηση δηλαδή του μάγματος σε βάθος 10.000 μέτρων κάτω από τον βυθό ή το αντίστροφο, αποκλείοντας το σενάριο για ηφαιστειακή δραστηριότητα που σημαίνει με απλά λόγια ότι θα υπάρξει έκρηξη ή κάτι άλλο. Σε ότι αφορά στη Νέα Καμένη και την ανύψωση κατά 4 εκατοστά, υπάρχει μία σταθεροποίηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε να μπουν μόνιμα όργανα μέτρησης.

ert



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek