ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

“Νέα μελέτη δείχνει ότι ο εμβολιασμός σε νέους 18-24 ετών, αυξάνει έως και 45 φορές την πιθανότητα μυοκαρδίτιδας”

· Κατοχικά Νέα

“Ψευδείς” χαρακτήρισε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη ο γιατρός και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινος, τις δηλώσεις του υπουργού υγείας ότι οι θάνατοι είναι πολύ λιγότεροι γιατί η εμβολιαστική κάλυψη είναι στο 90% στον ευάλωτο και στο 75% στον ενήλικο πληθυσμό.

“Δυστυχώς για τους πολιτικούς το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων καταγράφει όχι μόνο το ποσοστό εμβολιασμού, αλλά το ποσοστό εμβολιασμού ανά εβδομάδα. Μπήκα να δω για τους άνω των 60 ετών, πως έχει κυμανθεί μέσα στο 2022, η 3η δόση του εμβολίου. Φαίνεται λοιπόν, ενώ σήμερα έχουμε κάπου 78%, από τον Ιανουάριο είχαμε 73%. Το 90% του εμβολιασμού της 3ης δόσης, έχει ολοκληρωθεί από τα μέσα Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου. Άρα αυτό που ο υπουργός υγείας είπε ότι η διαφορά που έχουμε σήμερα σε σχέση με τον Απρίλιο με τους θανάτους, οφείλεται στο εμβόλιο (3η δόση) δεν ισχύει, διότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι σήμερα”, σημείωσε.

“Ενώ έχουμε παντελή έλλειψη στοιχείων ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, άνοιξε η πλατφόρμα για την 4η δόση. Δεν είναι προσωπική άποψη οτι δεν μπορεί να επιβληθεί καμία ιατρική πράξη, ακόμα κι αν με απόλυτη βεβαιότητα έχει όφελος”, πρόσθεσε ο κ. Φαρσαλινός.

“Νέα μελέτη δείχνει οτι ο εμβολιασμός σε νέους 18-24 ετών αυξάνει έως και 45 φορές την πιθανότητα μυοκαρδίτιδας. Κυρίως με το εμβόλιο της Moderna. Μεγαλύτερο ποσοστό από το να κάνεις μυοκαρδίτιδα εξαιτίας του ιού”, υπογράμμισε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Επιμένουν στην ασφάλεια του εμβολίου όταν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει επίσημα καταγράψει επιπλοκές. Οι διαπρεπέστατοι και παγκοσμίως γνωστοί επιστήμονες που έβγαιναν πέρσι και έλεγαν δημόσια ότι ππρόκειται για τα πιο αποτελεσματικά και πιο ασφαλή εμβόλια στην ιστορία της ανθρωπότητας σήμερα ντρέπονται για αυτές τις δηλώσεις ή όχι;”, αναρωτήθηκε.

focusfm.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2026: Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι της Συγκομιδής» στον ελληνικό ουρανό

Δείγματα αίματος σε εργαστηριακό περιβάλλον – εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Testalize.me / UnsplashΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – Μαζωνάκης: Στο μικροσκόπιο το ιατρείο και η πλασμαφαίρεση πριν από την ανακοπή

ΕΛΛΑΔΑ

Επείγουσα έκκληση για αίμα σε όλη την Ελλάδα – Συνεχίζονται οι ελλείψεις στα νοσοκομεία

Μία απάντηση στο ““Νέα μελέτη δείχνει ότι ο εμβολιασμός σε νέους 18-24 ετών, αυξάνει έως και 45 φορές την πιθανότητα μυοκαρδίτιδας””

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά