Να πώς άρχισε το γκρέμισμα της Ελλάδος πριν από 39 χρόνια…

Η εκδίκηση των «τόνων» και των «πνευμάτων»!

……¨»Τιμή + ὤρα = τιμωρία»……
ΚΑΙ ΟΜΩΣ…!
ΘΕΛΟΥΜΕ «ΘΕΟ ΤΙΜΩΡΟ»….
•να Περιφυλάξει την την τιμή μας
•να Προνοεί για την τιμή μας
•να Ενδιαφέρεται και να Μεριμνά για την Τιμή μας
γιατί εμείς την καταπατήσαμε!!!
•Τον θέλουμε Τιμωρό να μας Προσέχει την Τιμή,
να μας Φροντίζει την Τιμή,…
Κύριε σέ παρακαλούμε Τιμώρησέ μας!
Συνέχισε να Περιφυλάττεις την Τιμή μας …
«Τιμή + ὤρα = τιμωρία»!
…Συνέχισε να Προνοείς για μας!
…Ξέρουμε και Πιστεύουμε ότι επειδή μας Αγαπάς μας Τιμωρείς,…..παράλληλα όμως επειδή Είσαι και Φιλεύσπλαχνος θα μας Δώσεις και την δύναμη να σηκώσουμε στους ώμους μας τον Σταυρό των οδυνών…

Σε παρακαλώ Κύριε,….Τιμώρησέ μας!
π.Α.Κ.
Ώ αθάνατη Ελληνική γλώσσα!!!… εξ ιδίων χειρών μας την καταστρέψαμε!!! Και αλυσιδωτά έχουμε πάλι με τα ίδια μας τα χέρια διαλύσει τα πάντα!! Ακόμη και την Εκκλησία – Αλλά Δόξα τω Θεώ την Εκκλησία την ενυμφεύθη ο Κύριος Ιησούς Χριστός και Την Προσέχει – ακόμη και το ιερατείο ακόμη και τους Πιστούς ακόμη και την Πίστη ακόμη και τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας τα μαγαρίσαμε, τα μπερδέψαμε, ενίοτε τα κάνουμε και μαζί (Μυστήριο Γάμου και Μυστήριο Βάπτισης μαζί σε γονείς και παιδιά τους αντίστοιχα) και η Εκκλησία «οικονομεί» ξανά και ξανά… ως πότε όμως;
Και όταν ο Θεός «αναγκάζεται» να «απαντήσει» δια της φύσεως, ή αιφνιδίου θανάτου, ή πυρός, ή μαχαίρας, ή επιδρομής αλλοφύλων, πάλι εμείς και ιδιαίτερα οι ποιμένες από τον μικρότερο και αγενέστερο διάκονο έως τον ανώτερο του ιερατείου, αγρόν αγοράζουμε και δεν ομιλούμε στον λαό, δεν κρούουμε κώδωνα εγρήγορσης και μετανοίας. Πρόσφατο και οδυνηρό παράδειγμα το πυρ που Παραχώρησε ο Θεός να εξαπλωθεί με δαιμονικό μένος και να εξαϋλώσει επιλεκτικά και μαρτυρικά Ναούς του Αγίου Πνεύματος, σώματα δηλαδή συνανθρώπων μας!!!
Αλλά πάλι ο Άγιος Τριαδικός Θεός ως φιλόστοργος Πατέρας φώτισε πολλούς από αυτούς να ψελλίσουν «Μνήσθητί μου Κύριε, ἕν τῃ βασιλείᾳ σου» ή «Κύριε σώσον με» και να απολαμβάνουν πλέον την πρόγευση της Βασιλείας των Ουρανών εν κόλποις Αβραάμ, γιατί ο Κύριος ακούει και ανταποκρίνεται σε εκείνους που Τον επικαλούνται.
Δείτε την υποκρισία μας!!! πόσοι ήταν οι συνάνθρωποί μας; 100-200; Ο Θεός να τους αναπαύσει όλους διότι μαρτύρησαν πραγματικά είτε δια πυρός είτε δια πνιγμού!!!.. την ίδια ώρα όμως, κάθε ημέρα κατακρεουργούμε πάλι εμείς με τα ίδια μας τα χέρια 1000 έμβρυα!!! Κάθε ημέρα 1000 έμβρυα… τα οποία ούτε να ψελλίσουν μπορούν κάτι στον Δημιουργό τους, ούτε τον χιτώνα του Βαπτίσματος φόρεσαν!!!… το ιερατείο σιωπά!!!… ή μάλλον δίνει άφεση ανερυθρίαστα και στέλνει τους ανθρώπους να Κοινωνούν του Σώματος και του Αίματος του Χριστού στον βωμό της Αγάπης όπως οι ίδιοι διεστραμμένα θεωρούν!!! Οι ίδιοι βέβαια μαλώνουν και μιλούν αγενώς σε όποιον ψελλίσει κάτι περί μετανοίας…
«Ὦ γενεὰ ἄπιστος καὶ διεστραμμένη… ἕως πότε ἀνέξομαι ὑμῶν;» είπε τότε ο Κύριος και μάλιστα έχοντας μαθητές μπροστά Του… Τι θα λες σήμερα Κύριε έχοντας ασεβείς, απίστους, αγενείς, αγνοώντες βασικές Ιδιότητές Σου;

Ναι έχουμε άγνοια!!! Και προδίδουμε την άγνοιά μας καί περί Θεού και περί ελληνικής γλώσσας! είτε ως πιστοί, είτε ως ιερατείο (δεν δικαιολογείται το ιερατείο να μην γνωρίζει… εδώ έχει ισχύ το «και προσπεσείν τοίς οικτιρμοίς σου υπέρ των ημετέρων αμαρτημάτων, και των του λαού αγνοημάτων»).Έχουμε άγνοια όταν λέμε «δε θέλουμε Θεό Τιμωρό» , ή, «δεν είναι ο Θεός Τιμωρός»!!…


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ξέρετε γιατί; Διότι υπάρχει η ὥρα (με δασεία!!! ὥρα νυκτός, εαρινή ὥρα, ή οπώρα – φθινόπωρο δηλαδή) και η ὤρα (με ψιλή!! ὤρα ἔχον τινός, ἥ ὥραν ποιοῦμέν τινός). Η ὥρα και η ὤρα … η μία είναι η κλασική ώρα η χρονική στιγμή, ο χρόνος,.. η άλλη ὤρα είναι η φροντίδα, η μέριμνα, η περιποίηση, η ΠΡΟΝΟΙΑ, η προστασία, η περιφύλαξη, το ενδιαφέρον!!!. Φρόντισαν πριν χρόνια οι εχθροί του έθνους να εξαλείψουν τους τόνους και τα πνεύματα!!! Και σιγά σιγά και το νόημα των λέξεων να διαστρέψουν … την ίδια στιγμή, θέλουμε θυρωρό να μας φυλάει το σπίτι, θέλουμε ακταιωρό να φυλάει την ακτογραμμή μας, αλλά για Θεό Τιμωρό μην πεις θα σε στείλουν στην πυρά!!!….

Λοιπόν αδελφοί μου ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΕΟ ΤΙΜΩΡΟ να Περιφυλάξει την την τιμή μας, να Προνοεί για την τιμή μας, να Ενδιαφέρεται και να Μεριμνά για την Τιμή μας γιατί εμείς την καταπατήσαμε!!! Τον θέλουμε Τιμωρό να μας Προσέχει την Τιμή, να μας Φροντίζει την Τιμή, γιατί αλλιώς θα καταντήσουμε ανθρωποφάγοι…. Αν δεν γίναμε ήδη!!! Κύριε σέ παρακαλούμε Τιμώρησέ μας!!!!! συνέχισε να Περιφυλάττεις την Τιμή μας (Τιμή + ὤρα = τιμωρία!!!) τίποτα άλλο Κύριε!… Μόνο Συνέχισε να Προνοείς για μας! … Ξέρουμε και Πιστεύουμε ότι επειδή μας Αγαπάς μας Τιμωρείς, παράλληλα όμως επειδή Είσαι και Φιλεύσπλαχνος θα μας Δώσεις και την δύναμη να σηκώσουμε στους ώμους μας τον Σταυρό των οδυνών που θα Παραχωρήσεις για το καλό μας!!! Συνέχισε Κύριε!!! Μας βοηθάς να μετανοήσουμε και να έλθουμε κοντά Σου!!

ΕΔΩ
ΚΑΙ ΕΔΩ

filosofia-erevna

diodotos-k-t

thesecretrealtruth

Loading...

50 thoughts on “Να πώς άρχισε το γκρέμισμα της Ελλάδος πριν από 39 χρόνια…

 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΔΥΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ…
  ΧΙΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΧΙ-ΙΟΣ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ [ΚΑΤΑΛΗΞΗ -ΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΙΟΣ, ΝΑΞΙΟΣ, ΙΜΒΡΙΟΣ]. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΧΑΣΜΩΔΙΑ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΙΩΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΠΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ.
  ΣΥΡΟΣ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΚΑΙ ΣΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ, ΕΤΣΙ ΛΕΓΕΤΑΙ…. ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΣΣΥΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΣΥΡΟΣ ΑΛΛΑ ΑΣΣΥΡΙΟΣ; ΑΛΛΑ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ «ΤΙΜΩΡΙΑ» ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΔΙΙΣΤΑΝΤΑΙ. ΤΙΜΗ+ΩΡΑ[ΦΡΟΝΤΙΔΑ], ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ+ΟΡΩ ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ «ΟΛΙΓΩΡΙΑ» ΠΟΥ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΩΡΑ» [ΦΡΟΝΤΙΔΑ].
  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ «ΚΗΔΟΣ» ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΚΗΔΕΙΑ [ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ].

 2. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Εσείς δεν έχετε Θεό που ενδιαφέρεται και Μεριμνά για την Τιμή σας, αλλά Θεό τιμωρό που τιμωρεί. Θα αφήσω τον Άγιο Χρυσόστομο να τα πει καλύτερα.

  «Εκείνος λοιπόν που επέφερε σ’ αυτούς (στον κατακλυσμό) τόσο μεγάλη ΤΙΜΩΡΙΑ, δεν θα μας ΤΙΜΩΡΗΣΗ εμάς πολύ περισσότερο; Διότι βέβαια τα κακά που γίνονται τώρα δεν είναι μικρότερα από τα κακά που εγίνονταν τότε. Τώρα δεν υπάρχει είδος αμαρτίας που να μη διαπράττεται.»

  Μα δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτός ο Θεός της Καινής Διαθήκης, είναι ο ίδιος ο Θεός των Ισραηλιτών της Παλαιάς Διαθήκης, που δεν δίστασε να σφάξει και βρέφη.

  Το βεβαιώνει και ένα από τα γνησιότερα πνευματικά τέκνα του Μητροπολίτου Αυγουστίνου Καντιώτου ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος.
  ΕΔΩ ➡️ http://www.orthodoxos.com.gr/phpBB3/viewtopic.php?t=167 «Ο Ιησούς Γιαχβέ»

  Επίσης, «Μέγαν έχομεν πόθον προς Θεόν των Εβραίων» (Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός) Μάλιστα Μάλιστα!

  Αλληλούια, από τα Εβρ. הַלְּלוּיָהּ‎, Χαλελουγιάχ, κατά γράμμα αποτελεί προτροπή προς ομάδα ανθρώπων να «αινέσουν τον Γιαχβέ». Αλληλούια μέσα στις εκκλησίες! Δοξάστε τον Γιαχβέ- Ιησού τον ΤΙΜΩΡΟ!

  Μια χαρά τα λέει και ο Ιωάννης.
  Εχθροί του Χριστού είναι όλοι όσοι δεν τον πιστεύουν και δεν αποδίδουν δόξα στο όνομα του. (Αποκ 16:9) Η επιθυμία του είναι να τους κατασφάξει, και σύμφωνα με την Αποκάλυψη που έδωσε στον Ιωάννη, βγάζει ένα σπαθί από το στόμα του (Transformer christ) και τους κατακρεουργεί όλους λερώνοντας τα ιμάτια του με αίμα. Ο λεγόμενος αιματοβαμμένος Χριστός. (Αποκ 19:11-21)

  Το μίσος του όμως είναι τόσο μεγάλο που δεν αρκείται στην σφαγή, για αυτό τους πιάνει και τους ρίχνει σαν σταφύλια στο μεγάλο πατητήρι του θυμού του, και τους πατάει ξεζουμίζοντας τους. Και βγήκε λέει αίμα, που πλημμύρισε την περιοχή σε έκταση χιλίων εξακοσίων σταδίων, και ύψος μέχρι τα χαλινάρια των αλόγων.» (Αποκ 14:19-20) Τίγκα στο αίμα!!

  Γιαχβέ-Ιησούς ο αιματοβαμμένος Τιμωρός. 👹

 3. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Το γκρέμισμα της Ελλάδος άρχισε πριν 1700 χρόνια όταν ο χριστιανισμός επιβλήθηκε στους προγόνους μας και οι δήμιοι Άγιοι του εξόντωσαν το Ελληνικό πνεύμα.

  Έτσι για να κάνουμε κέφι παραθέτω από την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους. «Η ελληνική ποίηση, η φιλοσοφία, η φιλολογία και η ιστορία ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.» (Ιστορία του ελληνικού έθνους Τομ 9 σελ 194.)

  «Είδαμε τους όχλους (χριστιανοί) και πριν από την έκδοση των νόμων και μετά, παραβιάζοντας τους, να επιχειρούν συχνά και χωρίς οίκτο ληστρικές επιδρομές και καταστροφές των ιερών καθώς και αρπαγές των πλουσίων αφιερωμάτων και των περιουσιών τους.Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι οι όχλοι αυτοί μερικές φορές σκότωσαν ορισμένους από τους πιο επιφανείς εκπροσώπους της αρχαίας ζωής.» (Ιστορία του ελληνικού έθνους Τομ 9 σελ 187.) Οι καλοί χριστιανούληδες!

  «Το όνομα των Ελλήνων απογυμνωμένο από την αρχαία ένδοξη σημασία του απέκτησε αυτή του ειδωλολάτρη. Κατά συνέπεια και αυτό και όλα τα παράγωγα του ΚΑΘΥΒΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΙΣΤΗ.» ( Ιστορία του ελληνικού έθνους Τομ 9 σελ 193.)

  «Ο Μαλάλας μιλώντας για την βασιλεία του Ιουστινιανού βεβαιώνει ότι έγινε μεγάλος διωγμός εναντίων των Ελλήνων. Στον Θεοφάνη διαβάζουμε ότι ο Ιουστινιανός παρασύρθηκε αναιδώς προς τον ελληνισμό. Ο ίδιος ονομάζει των διωγμό κατά των ειδωλολατρών ελληνικό διωγμό.» (Ιστορία του ελληνικού έθνους Τόμος 9 σελ 193.)

  Ιωάννης Χρυσόστομος:
  «Αν κοιτάξεις στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) θα δεις, τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας, όλα δε είναι γεμάτα ακαθαρσίες και πύον, και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν από σκουλήκια. Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, παίρνοντας από τους φιλοσόφους τους. Εμείς όμως, δεν παραιτούμαστε από την μάχη εναντίον τους». (Υπόμνημα εις τον άγιον Ιωάννην τον Απόστολον και Ευαγγελιστήν, Ομιλία Ξ’, 59.369-370)

  Πόλεμο είχαν ανοίξει οι Νεοφαρισαίοι Πατέρες με τους προγόνους μας.

  Ιωάννης ο Χρυσόστομος:
  «Πού είναι τώρα οι σοφοί των Ελλήνων με τα πυκνά τους γένια, με τους έξωμους χιτώνες τους και με τα παραφουσκωμένα λόγια; Όλη την βάρβαρη Ελλάδα ο σκηνοποιός (ο Παύλος) επέστρεψε (εκχριστιάνισε). Ας είναι ανάμεσά τους κι αυτός ο περιβόητος Πλάτων, που τρεις φορές πήγε στη Σικελία, γεμάτος επίδειξη και κομπορρημοσύνη, μα κανείς δεν του έδωσε προσοχή.» (Ερμηνεία εις την “Προς Ρωμαίους επιστολήν”, 60.407)

  Βάρβαρη η Ελλάδα και οι φιλόσοφοι της!
  Μάλιστα! Μάλιστα!

 4. ΕΛΛΑΣ , ΓΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ says:

  Το πρόβλημα είναι τεράστιο και δυστυχώς δεν μπορεί να ερμηνευθεί σωστά εκ πρώτης όψεως. Η αλήθεια είναι πολλά χρόνια πίσω και κυρίως από τον τελικό ιωτακισμό του Βυζαντίου, όπου δυστυχώς εξαφανίζεται το όποιο ψήγμα της αρχαίας ελληνικής προσωδίας ( της μουσικότητας δηλαδή της ελληνικής γλώσσας) και την θέση αυτής παίρνει η δυναμική και ως σήμερα γλώσσα. Αυτό το διευκρινίζω για να καταλάβετε ότι οι δύο θεωρητικά ομόηχες λέξεις πρακτικά δεν ήταν. Θα ήταν παντελώς ηλίθιο οι αρχαίοι ΕΛΛΗΝΕΣ , ενώ είχαν διαπρέψει σε όλα, να χρησιμοποιούν ίδια φωνήεντα. Λέμε ό μικρόν, λέμε και ω ΜΕΓΑ. Λέμε έ ψιλον, λέμε ΗΤΑ (έετα). Για τους γηγενείς αυτό ήταν γνωστό. Το μικρό αλφάβητο επινοήθηκε επί ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ , με σκοπό την εκμάθηση της σωστής αρχαιοελληνικής προφοράς και από τους νέους λαούς που προσαρτήθηκαν στα ελληνιστικά χρόνια. Από εκεί και πέρα ξεκινάει και η παρακμή του ήχου. Αντί να αφομοιωθούν οι νέοι λαοί στο νέο αλφάβητο, φαίνεται να αλλοιώθηκε με την πάροδο του χρόνου η σωστή προσωδιακή προφορά . ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Σιγά σιγά και μεθοδευμένα θεώρησαν άχρηστη την χρήση των πνευμάτων ( των πνοών δηλαδή) . Έτσι οδήγησαν στην εξαφάνισή των. Η ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ….Ο γραπτός λόγος έχει ακόμη τα βαθιά μυστικιστικά και ελληνικότατα νοήματά του. αρκεί να τα ανακαλύψουμε…Αναζητείστε τις λέξεις και κυρίως τα λήμματα, ξεκινώντας από τα ίδια τα γράμματα

 5. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Τα κτιστά πάντα ρέουν ,η γλώσσα των ανθρώπων ρέει και εκείνη.
  Σήμερα έχουμε τον πλουσιότερο αριθμό λέξεων σε »μήκος»
  και ταυτόχρονα τον πτωχότερο σε »βαθος» στην ιστορία .
  Χάνονται λέξεις εμφανίζονται »μεταλλαγμένης» διανοίας λέξεις.
  Η γλώσσα κινείται στην επιφάνεια και δεν επικουρεί τον άνθρωπο
  να κολυμπήσει στα βαθύτερα της ύπαρξης…
  Στο ίδιο μοτίβο,σαν να μην πέρασε μια ημέρα(χαίρομαι ιδιαίτερα που είναι καλά και κοντά μας)ο φίλος Γιατρός αρνείται να αλλάξει,να εμβαθύνει .ενώ έχει ακόμα
  την ευκαιρία,χρησιμοποιώντας μάταια την επιφανειακή νεοποχήτικη γλώσσα
  της κριτικής στον Θεό μέ υστερόβουλη αντιγραφή λέξεων.φράσεων.
  Συνεχίζει να επαναλαμβάνει λέξεις ,επιλεκτικά χωρία της »ανθρώπινης τραγωδίας»
  για να σμιλέψει και να απορρίψει το »ψηφιφωτό» του μόνου αληθινού Θεού χωρίς καν να υποψιάζεται το αυτονόητο.Η γλώσσα ανακλα την θνητότητα του ανθρώπου,δεν είναι τέλεια .Εάν η γλώσσα ήταν τέλεια δεν θα χρειαζόταν παρά να διαβάσουμε ένα οποιοδήποτε μικρό χωρίο ενός κειμένου για να καταλάβουμε τι θέλει να εκφράσει ο δημιουργός.Αντίθετα,θα παρατηρήσουμε στην πράξη ,διαβάζοντας επιλεγμένα εδάφια, ότι δεν είναι λίγα τα χωρία που μας δημιουργούν σύγχυση και λογικό αδιέξοδο σε σχέση με τον σκοπό του δημιουργού.
  Μόνο εάν διαβάσουμε το κείμενο ολοκληρωμένο θα έχουμε σφαιρική εικόνα
  και όχι επίπεδη που εγκλώβιζει την σκέψη στην ανάγνωση κάποιου χωρίου.
  Επειδή δεν είχες την ευλογία να διαβάσεις ποτέ ολοκληρωμένα την Αγία Γραφή
  και τους Πατέρες με »ουδετερότητα» νομιμοποίησε να προβάλεις τον τσαρλατανισμός σου ως γνώση?Οχι φυσικά είσαι γνωσιολογικά παράνομος.
  Παρεμπιπτόντως το αίμα των Αγίων και μαρτύρων Ιερής πίστης μας αν και
  ρέει ακατάπαυστα μέχρι σήμερα και είναι ικανό να καλύψει εκτάσεις από στάδια,δεν είναι ικανοί κάποιοι ακόμα να το αντιληφθούν διότι αρκούνται στο σκότος
  της διανοίας τους ,για να μείνουν για πάντα τυφλοί μακρυά από το φώς της Θείας Χάρης.
  Η ελευθερία άραγε είναι θέμα επιλογής η δυνατότητας?Αυτοί που παραμένουν στο σκοτάδι δεν έχουν την δυνατότητα να αντικρύσουν την αλήθεια .Η ελευθερία που δεν οδηγεί στην αλήθεια καταντά ανελευθερία.Συνεπώς η ελευθερία είναι θέμα
  δυνατότητας και όχι επιλογής…

 6. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Λένε οι μεγαλοθεολόγοι ότι ο Θεός δεν μεταβάλλεται. Ναι, έχουν ένα δίκιο σε αυτό. Ο Ιησούς είναι ο Γιαχβέ της Παλαιάς διαθήκης και ασφαλώς δεν είναι καλούλης όπως μερικοί αφελείς νομίζουν επειδή έχουν διαβάσει μερικά εδαφιάκια, όπως το «αγάπα τον πλησίον σου…» που είναι κακή αντιγραφή της φράσης που διατύπωσε ο Θαλής ο Μιλήσιος.

  Ο τιμωρός Θεός Γιαχβέ – Ιησούς 👹 με τα διαστροφικά ένστικτα.

  Εξοδος 32:27-28. «Οὕτω λέγει Κύριος ὁ Θεὸς τοῦ Ἰσραήλ· Ἄς βάλῃ ἕκαστος τὴν ῥομφαίαν αὑτοῦ ἐπὶ τὸν μηρὸν αὑτοῦ· καὶ διέλθετε καὶ ἐξέλθετε ἀπὸ πύλης εἰς πύλην διὰ τοῦ στρατοπέδου, καὶ ἄς θανατώσῃ ἕκαστος τὸν ἀδελφὸν αὑτοῦ καὶ ἕκαστος τὸν φίλον αὑτοῦ καὶ ἕκαστος τὸν πλησίον αὑτοῦ. Καὶ ἔπεσαν ἐκ τοῦ λαοῦ ἐκείνην τὴν ἡμέραν περίπου τρεῖς χιλιάδες ἄνδρες.»

  Ο ορισμός της διαστροφής.
  Ποιος Πατέρας τιμωρεί τα τέκνα του με τέτοιο τρόπο; Μόνο ένας παΤέρας πραγματικό Τέρας θα μπορούσε να συλλάβει με το μυαλό του μια τέτοια τιμωρία.

 7. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Καλησπέρα φίλε αρκετοί είπαν και λένε να αγαπάμε τον πλησίον μας.
  Ο Κύριος όμως είπε να αγαπάμε τον εχθρό μας όσο τον ευαυτό μας…
  Τώρα για τους Ισραηλίτες ενώ βοήθησε Ο Κύριος να ελευθερωθούν με θαυμαστό τρόπο ,αυτοί παραβίασαν την διαθήκη που είχε κάνει μαζί τους από την πρώτη κιόλας στιγμή με την λατρεία του χρυσού μόσχου.Μην σε παρασύρουν οι έντονοι ανθρωπομορφισμοί του Θεού.Τότε οι άνθρωποι ήταν κάτι σαν ζώα ….
  Οι ανθρωπομορφισμοί στην Αγία Γραφή είναι απαραίτητοι για να καταλάβουν καλύτερα οι άνθρωποι και να έρθουν κοντά στον Θεό.Ο άνθρωπος έχει την ανάγκη της λατρείας όχι ο Θεός.Ο Θεός ούτε οργίζεται ούτε χαίρεται ούτε στενοχωριέται .
  Ο Κύριος είναι αγάπη αντί να εξαφανίσει τους Ισραηλίτες τους συγχώρεσε. Επέτρεψε την τιμωρία για να τους νουθετήσει.
  Μήπως το ίδιο δεν γίνεται μέχρι σήμερα?Με μία διαφορά τότε
  γνώριζαν ότι θα πεθάνουν και θα πάνε στον Αδη.Δεν γνώριζαν την Μεταμόρφωση,την Σταύρωση και την Ανάσταση.Εάν δεν γνωρίσεις αυτά ποιά η διαφορά σου άνθρωπε με την υπόλοιπη υλική κτίση?

  Καλό βράδυ!

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Καλημέρα. Όλα όσα υποτίθεται ότι είπε ο χριστός για την αγάπη τα είχαν πει οι αρχαίοι Έλληνες πριν οι ανώνυμοι συγγραφείς των ευαγγελίων τα βάλουν στο στόμα του.

   Χριστός: «Αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου»

   Θαλής ο Μιλήσιος: «Να αγαπάς τον πλησίον σου λίγο περισσότερο από ότι αγαπάς τον εαυτό σου.»

   Χριστός: «Αγάπα τον εχθρό σου»

   Σωκράτης: «Καταφέρετε να βλέπετε τον χειρότερο εχθρό σας σαν αγαπητό φίλο σας, με την ίδια λαχτάρα.»

   Πλάτων: «Ούτε λοιπόν να εκδικείται κανείς πρέπει ούτε να κακοποιεί κανένα από τους ανθρώπους οτιδήποτε κι αν παθαίνει από αυτούς.»

   Κλεόβουλος ο Λίνδιος: «Τον εχθρό να τον κάνεις φίλο και να τον ευεργετείς.»

   Φωκυλίδης: «Όλους αγάπα.»

   Σχετικά με το Έξοδος 32:27-28 μόνο ένας διαστροφικός Θεός θα μπορούσε να επιβάλει μια τέτοια τιμωρία. Μα να βάλει τους φίλους να σφάξουν τους φίλους τους; Ο αδελφός τον αδελφό του; Ε όχι φιλαράκι. Όσο και να το παίζεις τρέλα η αλήθεια είναι μια. ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΤΙΜΩΡΟΣ! 👹
   Μπροστά του ο Δίας ήταν Άγιος.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Για ένα σφάλμα που έκανε ο Δαβίδ ο Θεός Γιαχβέ – Ιησούς (ο δίκαιος ) σκότωσε 70.000 αθώους ανθρώπους. (Β Σαμουήλ 24.10-25)

   Ο Δαβίδ αφού έκανε το λάθος και καταμέτρησε τον λαό για να δει αν υπερτερεί αριθμητικά από τον εχθρό μη δείχνοντας εμπιστοσύνη στον Θεό, αντιλήφθηκε αμέσως το λάθος του και μετανόησε. Ο Γιαχβέ Ιησούς όμως ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει και έτσι εξόντωσε 70.000 αθώους ανθρώπους. Ο Δαβίδ ακόμα περιμένει απάντηση στην ερώτηση του. «Γιατί κύριε σκότωσες αυτά τα αθώα πρόβατα; Εγώ έκανα το λάθος τι έφταιξαν αυτά;»

   Επειδή είπες ότι ήταν ζώα οι άνθρωποι τότε, σου κάνω την εξής ερώτηση. Πόσο ζώο ήταν ο Δαβίδ; Χειρότερο από σένα;

 8. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Καλημέρα φίλε,.όντως η φράση δεν είναι αυτούσια αλλά αυτονόητη επαγωγικά.
  Γιατί?Ο Κύριος είπε να αγαπάμε τον πλησιόν μας όσο τον ευαυτό μας αλλά προχώρησε πιο πέρα και στον εχθρό. »Ματθ. 5,43-44 Ηκούσατε ότι ΕΛΕΧΘΗ· θα αγαπήσης τον πλησίον σου και θα μισήσης τον εχθρόν σου.Ματθ. 5,44 Εγώ όμως σας λέγω, ΑΓΑΠΑΤΕ τους εχθρούς σας, ευλογείτε αυτούς, οι οποίοι σας ΚΑΤΑΡΙΩΝΤΑΙ, ΕΥΕΡΓΕΤΕΙΤΕ αυτούς, οι οποίοι σας μισούν, και ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ δι’ εκείνους, οι οποίοι σας υβρίζουν και σας συκοφαντούν και σας καταδιώκουν αδίκως,»
  Ξεχωρίζει πουθενά στα εδάφια την αγάπη στον πλησίον από την αγάπη στον εχθρό?
  Ισα.ισα δεν αφήνει κανένα περιθωρίο για παρερμηνείες.
  »Ματθ. 5,48 Αγωνισθήτε λοιπόν να γίνετε σεις τέλειοι με την αγάπην προς ΟΛΟΥΣ, όπως τέλειος είναι και ο ουράνιος Πατέρας σας.»
  Το πλέον σημαντικό όμως είναι τούτο:
  »Εξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε».
  Ο Κύριος δεν σταμάτησε στα λόγια τα έκανε πράξη με την σταυρική του θυσία για τους εχθρούς όπως και για τους φίλους.Δεν είναι τυχαίο ότι λίγο πρίν ξεψυχήσει πάνω στον Σταυρό ως άνθρωπος ζήτησε συγχώρεση των σταυρωτών του από τον Θεό Πατέρα.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Όλα αυτά τα είπαν καλύτερα οι αρχαίοι Έλληνες πριν οι ανώνυμοι συγγραφείς των ευαγγελίων τα βάλουν στο στόμα του Χριστού. Από Αγύρτες συγγραφείς που εκπλήρωσαν τεχνηέντως τις προφητείες της παλαιάς διαθήκης στο πρόσωπο του χτίζοντας την Θεότητα του τι περιμένεις; Αντιγραφή τα «λόγια του» και μάλιστα φθηνή.

   Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι υποσχέσεις του δεν εκπληρώθηκαν και έγινε ο μεγαλύτερος αποτυχημένος προφήτης όλων των εποχών. Οι χριστιανοί στο σύνολο τους δεν τα γνωρίζουν αυτά, εσύ όμως που τα γνωρίζεις είσαι το κάτι άλλο μπαγασάκο μου. Ότι κι αν κάνεις όμως το ποτάμι της αλήθειας θα σε παρασύρει με τα ορμητικά νερά του και θα σκυλοπνιγείς.

 9. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Οταν παραβαίνουμε ανθρώπινο νόμο έχουμε κυρώσεις και μπορεί να πάμε στην φυλακη για τιμωρία.Οταν παραβαίνουμε Θεικό νόμο δεν θα έχουμε συνέπειες?
  Τι γίνεται τελικά?Οταν υπακούμε στο θέλημα μας που είναι και θέλημα του πονηρού παραβαίνουμε τον νόμο του Θεού ,φεύγουμε από την ευλογία του,εισέρχεται στην ζωή μας η αβεβαιότητα,η ανασφάλεια,ο φόβος.ενίοτε ο θάνατος .Απομακρύνονται οι Αγγελοι,έρχεται πιο κοντά και αποκτά λόγο κατήγορου ο πονηρός.Είμαστε στο έλεος του Θεού…Πάρα ταυτα ο Δαυίδ είχε την δυνατότητα να επέλεξει την ποινή . »Β Βασ. 24,14 Ο Δαυίδ είπε προς τον Γαδ «μεγάλη στενοχώρια και θλίψις ολόγυρά μου. Αντί να πέσω εις τα χέρια εχθρών ανθρώπων, προτιμώ να πέσω εις τα χέρια του Κυρίου, διότι αυτός είναι ΠΟΛΥΕΛΕΟΣ.Β Βασ. 24,15 Και ο Δαυίδ επροτίμησε την θανατηφόρον επιδημίαν….Μικρό το κακό που προκάλεσε ο Δαυίδ στους Ισραηλίτες
  σε σχέση με την συμφορά της καταστροφής της Ιερουσαλήμ το 70 μ.χ…Μικρή ακόμα και αυτή η συμφορά για την σταύρωση του Υιού Του Ανθρώπου και Του Θεού με τα ανθρώπινα μέτρα δικαιοσύνης,..Με τήν ανθρώπινη δικαιοσύνη δεν θα έπρεπε να ζήσει ούτε ένας Ιουδαίος….Να λοιπόν γιατί ο Δαυίδ είχε δίκιο ότι ο Θεός είναι πολυέλεος…Ο Δαυίδ ήθελε βέβαια και την πίττα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.Επραξε στην συνέχεια όπως συνήθως ο άνθρωπος που ζητάει τα ρέστα από Τον Θεό για το μέγεθος της καταστροφής που ο ίδιος εν τέλει προκάλεσε.Κάποιοι ακόμα χειρότερα ισχυρίζονται μετά από ανθρώπινη καταστροφή δεν υπάρχει Θεός,είναι πολύ σκληρός,άδικος και άλλες κουταμάρες.Εχουν στο μυαλό τους έναν ανύπαρκτο Θεό -κατά παραγγελίαν -ένα φανταστικό χαζοχαρούμενο τύπο που δεν πρέπει να χαλάει χατήρια στα μουρόχαβλα παιδιά του.
  Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.Ο Λόγος του Θεού έγινε ανθρωπος,κακοπάθησε,σήκωσε Σταυρό για εμάς….Πότε θα σοβαρευτούμε?

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ο Δαβίδ έκανε ένα λάθος (σιγά το λάθος, τέλος πάντων) για το οποίο μετανόησε πριν ακόμα ο Θεός τον ελέγξει. Για το λάθος του Δαβίδ, ο πολυέλεος (λέμε τώρα) και δίκαιος (άστο καλύτερα) Γιαχβέ Ιησούς, σκότωσε 70.000 αθώους ανθρώπους. Ο Δαβίδ ακόμα περιμένει απάντηση στην ερώτηση του. «Γιατί κύριε σκότωσες αυτά τα αθώα πρόβατα; Εγώ έκανα το λάθος τι έφταιξαν αυτά;»

   Λοιπόν φιλαράκι, είσαι επιεικώς απαράδεκτος. Είτε το παίζεις τρέλα είτε όχι εγώ σε γλεντάω. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να γελοιοποιείσαι και μαζί με σένα η θεολογία του Γιαχβέ Ιησού που ούτως ή άλλως προκαλεί το γέλιο στις νέες γενιές. Συνέχισε φιλαράκι να μας διασκεδάζεις με τα μαργαριτάρια σου.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Δεν υπάρχει πιο διαστροφικός Θεός από τον Γιαχβέ Ιησού.

   Έβαλε τον Δαβίδ να διαλέξει τρεις τιμωρίες για το λάθος του, οι οποίες εκτείνονταν πάνω σε αθώες ψυχές και μάλιστα εκτελεστής αυτών των τιμωριών ήταν ο ίδιος ο Θεός, λέγοντας του στην ουσία δεν σε σκοτώνω αλλά θα έχεις βάρος στην συνείδηση σου τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Με την παντοδυναμία του και με γνώμονα την αδικία ενοχοποίησε την συνείδηση του Δαβίδ για την ζωή 70.000 ΑΘΩΩΝ ανθρώπων που ο ίδιος (ο καλούλης Γιαχβέ Ιησούς) αφαίρεσε.

   Αυτά εσύ φιλαράκι δεν τα πιάνεις διότι δεν μπορείς να διεισδύσεις στην ψυχολογία και στο νόημα που περνάει το Εβραϊκό κείμενο.

   Για αυτόν τον λόγο μάταια ο Δαβίδ αναφώνησε στον Θεό: «Γιατί κύριε σκότωσες αυτά τα αθώα πρόβατα; Εγώ έκανα το λάθος τι έφταιξαν αυτά;»

   Το μυαλό σου δεν παίρνει στροφές. Έχεις να φας πολλά καρβέλια ακόμα. Εγώ θα σε ταΐσω και θα σε κάνω τούμπανο. Θα φτάσεις τα 200 κιλά πνευματικού βάρους και θα πεθάνεις από υψηλή πνευματική χοληστερίνη.

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Καλημέρα για ποιά ψυχολογία ομιλείς?
    Το να σκοτωθούν 70.000 σε ένα πόλεμο που λαμβάνουν πάνω από 1.300.000 προξενεί εντύπωση?Γιατί σε σοκάρει ο αριθμός 70.000 από επιδημία?Το ότι κάποιος τους οδήγησε (Σαούλ)να σκοτώσουν αθώους δεν σου προκαλεί καμία εντύπωση?Αυτός ο κάποιος δεν έχει την ευθύνη για τον θάνατο ?Ο Θεός ευθύνεται?Ο επόμενος βασιλάς Δαυίδ ενώ εξόντωσε τους εχθρούς του γιατί θέλησε να κάνει καταμέτρηση των φυλών του Ισραήλ?Γιατί δεν σεβάστηκε Το αίμα των εχθρών του και τον Θεό?Το αίμα των εχθρών του δεν είχε αξία για αυτόν ούτε η χάρη του Θεού αλλά μόνο το πόσοι έμειναν από τους δικούς του στρατιώτες.Ο Ιωάβ ως άνθρωπος του Θεού ήταν κάθετος να μην το πράξει αλλά ο Δαυίδ αλαζονικά έκανε του κεφαλιού του μη σεβόμενος τον Θεό και τον άνθρωπο.Οι 1.300.000 είναι αθώοι ενώ έχουν σκοτώσει άνθρωπους?Το να πεθάνουν 70.000 από αυτούς τελικά απο επιδημία τους μετατρέπει σε αθώους?Για ποιά δικαιοσύνη ομιλείς?Ο Θεός είναι »άδικός»…Εάν ήταν δίκαιος με τα »ανθρώπινα γυαλιά»έπρεπε να εξοντωθούν όλοι και ο Δαυίδ!
    Ο Θεός ευτυχώς είναι πολυέλεος.Κόψε τα κροκοδείλια νοητικά »δάκρυα» ο Δαυίδ δεν ήταν άμοιρος των ευθυνών,ούτε υπαρχουν αθώοι δολοφόνοι.

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Πες μου τι δεν καταλαβαίνεις θλιβερέ μου φίλε; Ο Γιαχβέ Ιησούς σκότωσε 70.000 ΑΘΩΟΥΣ ανθρώπους για το σφάλμα του Δαβίδ.

     Μήπως έχεις κάποιο πρόβλημα αντίληψης; Απώλεια στύσης μήπως;

 10. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Κάτι τελευταίο.Ιω. 1,47 Ο Ναθαναήλ όμως είπεν εις αυτόν· “από την Ναζαρέτ είναι δυνατόν να βγη κάτι καλόν;” Λεγει εις αυτόν ο Φιλιππος· “έλα και ιδέ μόνος σου, δια να πεισθής”.
  Ποιός ο σκοπός του συγκεκριμένου χωρίου αφού ισχυρίζεσαι ότι οι μαθητές εκπλήρωσαν τεχνηέντως προφητείες στο πρόσωπο του Κυρίου?
  Είναι τελείως άσκοπο για κάποιον που θέλει να »μαγειρέψει» την αλήθεια σύμφωνα με τα λεγόμενα σου.Κι όμως αυτό το άκρως ρεαλιστικό εδάφιο,ανύποπτα και σιωπηλά εμπεριέχει την εγκυρότητα Πίστης στον Κύριο ,περισσότερο από ότι οι προφητείες.Ναί είναι αλήθεια.
  Οι άνθρωποι τότε έβλεπαν Άνθρωπο και αναρωτιόντουσαν εάν είναι δυνατόν
  από την Ναζαρέτ να είναι ο Χριστός=Μεσίας..Από τότε και Μέχρι σήμερα ισχύει απρόσμενα ως απάντηση »έλα και ιδέ μόνος σου, δια να πεισθής”.Είναι δυνατόν ένας μαραγκός από την Γαλιλαία να είναι ο υιός του Θεού?Ελα πιο κοντά και δες!
  Ο Λόγος του Θεού δεν είναι ανέξοδη πολυλογία αλλά εμπειρία ζωής.Πράξη,έρχεσαι »βλέπεις» και αλλάζεις.μεταμορφώνεσαι από το βίωμα σου από την προσωπική σου σχέση με τον Κύριο.Ερχεσαι, κρατώντας κάποια απόσταση, δεν »βλέπεις » και γίνεσαι χειρότερος.Το μυστικό έγκειται στην καρδιά .Με μισοκαρδίες δεν θα γνωρίσεις ποτέ τον αληθινό Θεό και θα μείνεις για πάντα τυφλός περνώντας το σκοτάδι σου για φως…
  Η ανώτατη μορφή γνώσης είναι η εμπειρία.Διότι ούτε τα μαθηματικά ούτε
  η παρατήρηση και το πείραμα παράγουν συναισθήματα που να προσθέτουν
  η να αφαιρούν στοιχεία στον εαυτό σου.

 11. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Εγώ δεν είπα ότι οι μαθητές εκπλήρωσαν τεχνηέντως τις προφητείες της Π.Δ στο πρόσωπο του Χριστού, αλλά οι ανώνυμοι συγγραφείς των ευαγγελίων (Αγύρτες) δεκαετίες αργότερα.

  Και δεν λέω λόγια του αέρα όπως εσύ.
  Η τακτική της κατασκευής των προφητειών είναι απλή: «Εξ Αιγύπτου εκάλεσα τον υιόν μου» Γράφει λοιπόν η Βίβλος (μιλάει ο Θεός): «Από πολύ νωρίς απερρίφθη ο Ισραήλ, αλλά είναι νήπιος και εγώ τον αγάπησα κι από την Αίγυπτο μετεκάλεσα τα τέκνα αυτού . Όσο όμως εγώ τους καλούσα τόσο αυτοί με απέφευγαν και στους Βααλείμ εθυσίαζαν…» (Ωσηέ, 11: 1-2).

  Κι ο πιο ηλίθιος (πλην πιστού χριστιανού) καταλαβαίνει πολύ εύκολα τι γράφεται εδώ. Ο Ματθαίος* όμως, όταν επέστρεψε το ζεύγος με τον μικρό Ιησού από την Αίγυπτο, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ «προφητεία». Έγραψε λοιπόν για την επιστροφή του ζεύγους: «…ίνα πληρωθή το ρηθέν υπό του Κυρίου διά του προφήτου λέγοντος “εξ Αιγύπτου εκάλεσα τον υιόν μου”…» (Κατά Ματθαίον, 2: 15). Ετσι, δεν κατέγραψε το υποτιθέμενο γεγονός, αλλά δημιούργησε το ίδιο το γεγονός ΓΙΑ ΝΑ («ίνα») εκπληρωθεί η προφητεία.

  * Τα ευαγγέλια είναι ανώνυμα συγγράμματα.
  “Αγία Γραφή” ο σάπιος κορμός του μύθου και του ψεύδους.

 12. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Ο χριστιανισμός έγινε επίσημη θρησκεία τον 4o αιώνα.
  Γιατί δεν το λαμβάνεις υπόψη σου?Περισσότερο θα ήταν ύποπτο να υπηρχε πλήθος αντίγραφων των Ευαγγελίων στον πρώτο αιώνα από την στιγμή που ως γνωστόν τα καίγανε οι εχθροί του Χριστού Εβραίοι και Ρωμαίοι .
  Η λογική υπαγορεύει ότι όσο προχωράμε στον χρόνο θα πληθαίνουν τα αντίγραφα.
  Ετσι και έγινε.Με την Αγία Γραφή όμως συμβαίνει και το εξής αξιοθαύμαστο: Είναι το μοναδικό αρχαίο κείμενο, για το οποίο υπάρχει τόση αφθονία χειρογράφων.Κατέχουμε πάνω από 5.664 χειρόγραφα τής Καινής Διαθήκης και πολλά τής Παλαιάς, ενώ από την Ιλιάδα τού Ομήρου, για παράδειγμα, σώζονται μόνο 643 κώδικες, από την ιστορία τού Θουκυδίδη οκτώ και από τα έργα του Ορατίου 500. Επίσης, ενώ την ιστορία του Θουκυδίδη (5ος αιώνας π.Χ.) και τα Ομηρικά Έπη (8ος αιώνας π.Χ.) τα διαβάζουμε από χειρόγραφα που χρονολογούνται τον 13ο αιώνα μ.Χ., δηλαδή από χειρόγραφα που απέχουν δεκαπέντε αιώνες από τη συγγραφή των κειμένων αυτών, την Καινή Διαθήκη τη διαβάζουμε από χειρόγραφα που απέχουν λίγα χρόνια μόλις από τη συγγραφή της!Λοιπόν; Αφού δεχόμαστε ως γνήσια τα κείμενα των αρχαίων συγγραφέων και δεν προβληματιζόμαστε μήπως αλλοιώθηκαν στο πέρασμα τόσων αιώνων, γιατί να προβληματιζόμαστε για την αυθεντικότητα των κειμένων της Αγίας Γραφής;Για την Καινή Διαθήκη υπάρχουν ολόκληροι κώδικες, που απέχουν 3-4 αιώνες από τη συγγραφή της (4ος μ.Χ. Σιναϊτικός και Βατικανός κώδικας, 5ος μ.Χ. ο Αλεξανδρινός και ο κώδικας του Εφραίμ του Σύρου κ.ά.). Έχουμε όμως και μεμονωμένα χειρόγραφα πάρα πολλά, και μάλιστα από τον 2ο αιώνα μ.Χ. έχει βρεθεί ο Πάπυρος P52, που περιέχει τμήμα του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου και χρονολογείται το 125 μ.Χ.Πρόσφατα ανακαλύφθηκε και τμήμα του Κατα Μάρκον
  που ενώ στην αρχή ειδικός επιστήμονας το τοποθέτησε τον 1ο αιώνα,αργότερα ανασκεύασε λέγοντας ότι ΄ήταν στα μέσα του 2ου αιώνα προκαλώντας την έκπληξη Του Ερμαν διότι δεν περίμενε να βρεθεί τμήμα Ευαγγελίου της ίδιας περίοδου »σχεδόν» με το Κατα Ιωάννην.Το θεωρούσε σύμφωνα με την θεωρία του αδύνατο!
  Από το 3ο μ.Χ. αιώνα έχουμε περισσότερα χειρόγραφα, και όσο προχωρούν οι αιώνες, τα χειρόγραφα πληθαίνουν.Λογικότατο!
  Για πές μου φίλε ξερόλα γιατί οι Χριστιανοί έφυγαν πριν την καταστροφή
  της Ιερουσαλήμ?Μήπως είδαν κανένα όνειρο?
  Δεν υπάρχει άλλος ΄΄λογικός» λόγος σύμφωνα με σοβαρούς μελετητές από την προειδοποίηση του Χριστού στο κατάν Λουκά Ευαγγέλιο>
  500.000 Ιουδαίοι θανατώθηκαν!.Μόνο 97.000 σώθηκαν!
  Το 84% Των Ιουδαίων πέθανε.Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί έχουν τόσο μίσος
  για τους χριστιανούς.Οι Εσσαίοι που είχαν ψύχωση με το Τέλος του Κόσμου και ζούσαν απομακρυσμένοι γνώρισαν την σφαγή και αυτοί από Τους Ρωμαίους.
  Δεν τα κατάφεραν.Οι χριστιανοί πως έγινε να γλιτώσουν και οι υπόλοιποι να πάθουν πανωλεθρία?Ακουσαν τον Λόγο Του Θεού και γλίτωσαν.Τόσο απλό>

  Καλό βράδυ!

 13. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Επειδή έχεις τσιμεντοειδή αντίληψη ας το δούμε πιο πρακτικά
  της θανάτωσης 70.000 λόγω παρεκτροπής του Δαυίδ.Τό μέτρημα…
  Κάθεται κάποιος και μετράει -ενώ έχει αρκετά λεφτά -πόσα λεφτά έχει,
  χωρίς να προβλέπεται να κάνει οποιαδήποτε αγορά στο άμεσο μέλλον!~
  Γιατί όμως το πράτει ενώ έχει πολλά χρήματα?Το κάνει αλαζονικά για να νιώσει
  ότι κάτι κατάφερε προσδίδοντας περισσότερη αξία στην ύλη και στον ευαυτό του
  από ότι στον Θεό που το επιτρέπει …Το ίδιο έπραξε και ο Δαυίδ φεύγοντας από την ευλογία του Θεού.Εννέα μήνες τον έβαλε ο πονηρός να μετράει άσκοπα τον στρατό του για να αποδείξει ότι κάτι κατάφερε και να δυναμώσει τον εγωισμό του.Οτι κάτι είναι.Ενώ τα πάντα που είχε γνώριζε καθαρά ότι ήταν από τον Θεό.
  Δεν είχε τίποτα μα τίποτα δικό του.Ο Δαυίδ επειδή είχε υγιή συνείδηση όταν τελείωσε το χρονοβόρο μέτρημα συνειδητοποιεί την κουταμάρα του και ζητεί συγχώρεση.Εάν ηταν άνθρωπος δικαστής και δίκαζε τον Δαυίδ για την αφροσύνη του θα τιμωρούσε Τον Δαυίδ και όλο τον Ισραήλ με αφανισμό!Ο προφήτης αντίθετα που κατέφυγε ο Δαυίδ ομίλησε για μία εκ τριών ποινών ,για να γίνει δεκτή η συγχώρεση του Δαυίδ από τον Θεό.Ο Δαυίδ επέλεξε την ελαφρότερη ποινή και όχι μόνο!
  Ο Θεός ελέησε το θανατικό από την επιδημία να σκοτώσει μόνο την πρώτη ημέρα Την δεύτερη μέρα το σταμάτησε ο πολυέλεος Θεός…

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Καλημέρα. Έχεις κάποιο νοητικό πρόβλημα; Εδώ δεν εξετάζουμε το λάθος του Δαβίδ αλλά το ότι ο Γιαχβέ Ιησούς σκότωσε γι` αυτό 70.000 ΑΘΩΟΥΣ ανθρώπους.

   Καταλαβαίνεις;
   Φαντάσου να κάνω εγώ μια μαλακία και ο Θεός να σκοτώσει εσένα, τα παιδιά σου, τον σκύλο σου, τους γείτονες σου και να ισοπεδώσει τα σπίτια σας.

   Do you understand?
   Αλλά γιατί το γράφω στα Αγγλικά, μήπως καταλαβαίνεις Ελληνικά;

   Άκου, εγώ θα στην φτιάξω την δουλειά. Αν έχεις και πρόβλημα στύσης έλα από το ιατρείο μου να σε βολέψω με μια βαρβάτη αναπηρική σύνταξη (ποσοστό 180%).

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Καλημέρα φίλε πάντα με το μέλι στο στόμα.Οταν χάνεις την όποια λογική
    λαλιά σου καταφεύγεις στην αφαίρεση της πραγματικότητας,ως απάγκειο, επειδή δεν αντέχεις την αλήθεια,στην αγαπημένη σου απλοποίηση,Οχι φίλε δεν είσαι ο Δαυίδ .Δεν νίκησες με τον στρατό σου κανένα εχθρό.
    Ούτε εγώ ανήκω στον στρατό του Δαυίδ,ούτε φυσικά ο σκύλος μου…
    Σταμάτα να βλέπεις αμερικάνικες ταινίες σε χαλάνε ,χάνεις
    αυτό που ονομάζεται στοιχειώδη λογική.Ανθρωπος χωρίς στοιχειώδη
    λογική αιμορραγεί νοητικά .Σέρνεται.Φαντασιώνεται, είναι άρρωστος.
    Χρειάζεται θεραπεία.
    Υστερόβουλα αρνείσαι την θεραπεία προβάλοντας στο προσκήνιο την αρρώστια ως υγεία επιζητώντας την αποδοχή στην αρρώστια.Οχι όσο και να επιμένεις η αρρώστια δεν είναι υγεία ούτε είσαι ο Δαυίδ.

    • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Είπα εγώ ότι είμαι ο Δαβίδ; Είμαι ο γνωστός γιατρός του Κατοχικά που έχει βάλει τα δυο πόδια του Άσχετου σε ένα παπούτσι. Θλιβερό μου παιδί βρίσκεσαι σε πλήρη σύγχυση.

     Ο Γιαχβέ Ιησούς (ο «καλός» Θεούλης σου) σκότωσε 70.000 ΑΘΩΟΥΣ ανθρώπους για το λάθος κάποιου άλλου.

     Ο Δίας μπροστά του ήταν Άγιος.
     Το ξέρω ότι δεν τρώγεται με τίποτα. Άιντε καλή χώνεψη.

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Καλησπέρα,τον εικοστό αιώνα 3 μόνο άνθρωποι σκότωσαν πάνω από 50.000.000 άνθρωπους επειδή υποκατέστησαν τον Θεό με τον ευαυτό τους.Κάθε πέντε λεπτά πεθαίνει ένα παιδί στον κόσμο.Τι φιλάνθρωπος που είσαι ,όλα γύρω είναι τέλεια
      καμωμένα από τους ανθρωπους και συγκινήθηκες τόσο πολύ για τους 70.000 ισραηλινούς?Οχι.Ω υποκρισία!Τα βάζεις με τον Θεό ότι είναι αδικος?Ποιός είσαι?Εχοντας γνώσεις ψυχολογίας γνωρίζεις ότι ο σημερινος χαλασμένος Ελληνας δεν αντέχει την τιμωρία Είναι τόσο μαλθακός,σκέτος βουτυρομπεμπές.
      Δεν θέλει να ακούει ποινές και τιμωρίες.
      Ταλαίπωρε,ΝΑΙ λοιπόν ο Θεός Τιμωρεί αν και ό άνθρωπος περισσότερο αυτοτιμωρείται παρά τον τιμωρεί ο Θεός.Οπως το διαβάζεις.Μην πείς ένα από τα δύο και τα 2 είναι η αλήθεια.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Εδώ δεν εξετάζουμε ποιος άνθρωπος σκότωσε ποιον αλλά το γεγονός ότι ο Γιαχβέ Ιησούς (ο «καλός» και «δίκαιος» Θεούλης σου) σκότωσε 70.000 ΑΘΩΟΥΣ ανθρώπους για το λάθος κάποιου άλλου.

      Ο Δίας μπροστά του ήταν Άγιος.
      Περαστικά σου!

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Ο Διάς είναι ανυπαρκτος.Και ως ανύπαρκτος δεν δύναται να έχει
      καμία ιδιότητα.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Εδώ δεν εξετάζουμε αν ο Δίας ήταν υπαρκτός ή ανύπαρκτος αλλά το γεγονός ότι ο Γιαχβέ Ιησούς (ο «καλός» και «δίκαιος» Θεούλης σου) σκότωσε 70.000 ΑΘΩΟΥΣ ανθρώπους για το λάθος κάποιου άλλου.

      Do you understand?
      Αλλά γιατί το γράφω στα Αγγλικά, μήπως καταλαβαίνεις Ελληνικά;

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Aυτός που Ειναι Είναι.Οι άπιστοι από την σκληροκαρδία την
      παχυδερμία και την υστεροβουλία τους δεν αντανακλούν
      το φώς της Θείας Χαρης,το αλλιώνουν και βιώνουν Τον Θεό ως άδικο ενώ εκείνοι είναι άδικοι.Βιώνουν έναν σκληρό Θεό,
      ενώ αυτοί είναι πετρωμένοι,η Κοροιδεύουν τον πιστό, η προτιμούν την αθεία για να τραφεί η σκληροκαρδία και η υστεροβουλία τους.
      Συνεπώς οι άπιστοι τιμωρούνται συνέχεια και γίνονται χειρότεροι .Είναι σαφής η αναφορά στην Αποκάλυψη του Κυρίου.
      Και οι πιστοί τιμωρούνται όταν γίνονται απιστοι.
      Το φώς τον βιώνουν φωτιά που τους κατακαίει.

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Θα σου πω εγώ τι είναι. Ένας διεστραμμένος που έβαλε τους φίλους να σφάξουν τους φίλους τους, και ο αδελφός τον αδελφό του τιμωρώντας τους με αυτόν τον τρόπο.

      Ποιος Πατέρας τιμωρεί τα τέκνα του με τέτοιο τρόπο; Μόνο ένας παΤέρας πραγματικό Τέρας θα μπορούσε να συλλάβει με το μυαλό του μια τέτοια τιμωρία.

      Σκότωσε 70.000 αθώους ανθρώπους για το λάθος ενός άλλου. Ο ορισμός της δικαιοσύνης. Εγώ λέω να αλλάξουμε το νόημα της λέξης.

      Ναι είναι αυτός που είναι και ξέρουμε πολύ καλά τι είναι. Μπροστά του ο Δίας ήταν Άγιος.
      Έχεις εκτεθεί ανεπανόρθωτα!

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Το κερί όταν έρθει σε επαφή με την φωτιά λιώνει,
      αλλάζει,ο πυλός δεν αλλάζει σφίγγει.πετρώνει.
      Φίλε γιατί πετρώνεις?Τι είναι αυτό που σε πετρώνει?
      Το εάν θα γίνουμε κερί η θα παραμείνουμε πηλός
      είναι δυνατότητα συνείδησης η αναπηρία.
      Η θέαση του Θεού είναι ενίοτε και καθρέφτης.
      Βλέπεις τον Θεό διεστραμμένο,έχεις συνείδηση διαστραμμένη
      Ποιός απιστος είδε ποτέ τον Κύριο ως Θεό και δεν τυφλώθηκε?
      Να σου θυμίσω Τον Σαούλ.Ο Σαούλ βέβαια είχε υγιή συνείδηση,ήθελε χρόνο ,άλλαξε Τον ευατό του και την οικουμένη ολόκληρη χωρικά και χρονικά.
      Παρατήρησε τα πτηνά .Βγαίνουν έξω από το αυγό
      για να ζήσουν,εάν παραμείνουν στο αυγό δεν θα προλάβουν
      να ζήσουν αυτό το λίγο που τους αντιστοιχεί.
      Στον άνθρωπο, που του αντιστοιχεί το πολύ παραπάνω και χωρίς
      φτερά μπορεί να φθάσει εκεί που πτηνά δεν προκάμνουν ,δεν αξίζει να βγεί από το »αυγό της κακίας»,να αλλάξει για να πετάξει
      ελεύθερος και να ζήσει?
      Η ελευθερία όπως έχουμε ξαναπεί είναι θέμα επιλογής
      η δυνατότητας?Δυνατότητας φυσικά.Εχεις την δυνατότητα
      να είσαι ελέυθερος?Από ότι γράφεις όχι.Ο σφικτός εναγκαλισμός με μεμονωμένα γράμματα λέξεις φράσεις δεν αφήνουν περιθώρια για ελευθερία.
      Κλείσε τα μάτια .Τι βλέπεις?Δεν βλέπεις.
      Ανοιξε τα μάτια,Βλέπεις.
      Τα μάτια βλέπουν τα μάτια?Ξέχασε τον καθρέφτη,
      Τα μάτια δεν βλέπουν τα μάτια.Πως λοιπόν πιστεύεις ότι δεν υπάρχει κάτι πολύ πιο άυλο όπως η ψυχή,επειδή δεν την βλέπεις,ενώ κάτι τοσο υλικό σαν τα μάτια δεν βλέπεις?
      Τα μάτια μπορεί να μην τα βλέπεις αλλά τα αισθάνεσαι.Η ψυχή μπορεί να δεί την ψυχή?Την ψυχή δεν την βλέπεις αλλά την αισθάνεσαι-Τον Θεό δεν τον βλέπεις αλλά τον αισθάνεσαι
      εάν είσαι πιστός-Εάν δεν αισθάνεσαι την ψυχή έχεις διεστραμμένη συνείδηση.Η συνείδηση είναι τα μάτια της ψυχής…
      Συνέχιζε να μετράς … Αφού σου αρέσουν οι μετρήσεις ,
      ένας άνθρωποι εξόντωσε 30.000.000 τον 20 αιώνα .Τον 21ο αιώνα ποιό θα είναι το νούμερο?

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Πίσω ρε Άσχετε που θα μου πεις ότι έχω μυαλό διεστραμμένο.

      Διαστροφή, είναι να βάλει (ο καλός θεούλης) να σφάξει ο αδερφός τον αδερφό του, παρατείνοντας τον ανθρώπινο πόνο ώστε να τραφεί από αυτόν σαν βαμπίρ.

      Μόνο ένας παΤέρας πραγματικό Τέρας θα μπορούσε να συλλάβει με το μυαλό του μια τέτοια τιμωρία.

      Δεν θα μας κάνεις εσύ μαθήματα τι είναι διαστροφή.

      Για πες μου φιλαράκι. Είσαι φανατισμένος τυφλός οπαδός ή διεστραμμένο μυαλό;

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Φίλε σου κόψε το αυγολέμονο της άρνησης.
      Εχει διαλυθεί η συνείδηση σου.
      Ζεις σε ένα παραμορφωτικό μονοδιάστατο σύμπαν.
      Βαμπίρ είσαι εσύ και αυτός που πιστεύσεις και προσκυνάς
      αλλά δεν τον πιστεύεις…
      Πόσα κιλά φίλε είσαι?

      Καλό Βράδυ!

     • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ο αιματοβαμμένος Γιαχβέ Ιησούς είναι ο ορισμός της απόλυτης διαστροφής. Έριξε στην αρένα 3.000 ανθρώπους και τους εξανάγκασε να σφάξουν τους φίλους τους και τα αδέρφια τους. Για ένα σφάλμα που έκανε ο Δαβίδ σκότωσε 70.000 αθώους ανθρώπους και 800 ζώα θυσιάστηκαν για να καταλαγιάσει ο Θυμός του. Απειλούσε διαρκώς λέγοντας ότι θα τους βάλει να φάνε τις σάρκες των υιών τους και των θυγατέρων τους αν δεν τον υπακούσουν. Και σαν έρθει στην δευτέρα παρουσία του (Σιγά μην έρθει) θα πατήσει όσους δεν τον πίστεψαν στο μεγάλο πατητήρι του θυμού του, και τα αίματα τους θα γεμίσουν στάδια ολόκληρα μέχρι το ύψος των αλόγων. Τίγκα στο αίμα!

      Μπροστά του ο Δίας είναι Άγιος.

 14. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Ας το αναποδογυρίσουμε ,ελπίζω μην στραμπουλήξεις τίποτα…
  »Ματθ. 2,23 καὶ ἐλθὼν κατῴκησεν εἰς πόλιν λεγομένην Ναζαρέτ, ὅπως πληρωθῇ τὸ ῥηθὲν διὰ τῶν προφητῶν ὅτι Ναζωραῖος κληθήσεται.»
  Βρές πρώτα προφητεία στην Παλαιά Διαθήκη που να ομιλεί ο προφήτης
  για Ναζωραίο και μετά ίσως δικαιούσαι να ερμηνεύεις το Ματθαίον 2,15 με απολυτους όρους .Ισως βοηθήσει Ο Ιερός Χρυσόστομος.Εχει γράψει σχετικά.
  Για να σε δώ.

  Καλό βράδυ!

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Άσχετος Αδαής says: «Ας το αναποδογυρίσουμε…»
   Μετάφραση: Ας κάνω μια κολοτούμπα γιατί δεν με παίρνει.

   Και για να`χουμε καλό ρώτημα γιατί δεν μου βρίσκεις εσύ έναν προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης που να προφητεύει την αλκοολική φαντασίωση του ανώνυμου Αγύρτη ;

   Ωσηέ 11: 1-2 – Κατά Ματθαίον 2: 15
   Ουδέν αντεπιχείρημα!

   Ο φίλος σου ο Π.Δ εδώ εγκατέλειψε και εξαφανίστηκε από το Κατοχικά.
   Εσύ έχεις μυαλό για να εγκαταλείψεις πριν οι ομόπιστοι σου σε αποκαλέσουν ανόητο και ακατάλληλο άτομο για να υπερασπιστείς την πίστη τους;

 15. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Φίλε,ξερόλα ,ο Ιερός Χρυσόστομος που ήταν πολύ πιο κοντά στην εποχή του Κυρίου
  άριστος γνώστης του Λόγου Του Θεού,κήρυττε ότι υπήρχαν προφητείες για τον Κύριο που δεν διασώθηκαν .
  Ελεγε ψέματα για να κερδίσει να μείνει μόνος του 3 χρόνια σε σπηλιά?
  Οχι βέβαια.Κανείς άλλωστε ειδωλολάτρης,πλούσιος η δούλος δεν τον κατηγόρησε
  ως ψεύτη στην εποχή του.Τις εξαφάνισαν ίσως οι Εβραίοι μετά την πανωλεθρία που έχασαν το 84% του πληθυσμού τους λόγω της κακίας και της απιστίας λέει η αφεντιά μου.
  Επειδή έχεις ξεχάσει τι θα πεί επιχείρημα,αυτό είναι ένα πραγματικο λογικό επιχείρημα,όσο και να κτυπιέσαι.

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Βρες μου έναν προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης που να προφητεύει την αλκοολική φαντασίωση του ανώνυμου Αγύρτη.

   Περιμένω! Αν δεν βρεις κάνε τουμπεκί και μάλιστα ψιλοκομμένο.

   Ωσηέ 11: 1-2 – Κατά Ματθαίον 2: 15
   Ουδέν αντεπιχείρημα!

   Χρυσόστομος: «Ο Θεός τιμωρεί»
   Συμφωνείς Ναι ή Όχι;

 16. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Παραπάνω έγραψες: «ΝΑΙ λοιπόν ο Θεός Τιμωρεί…»

  Παραθέτω από δικό σου σχόλιο: ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says: «Καλησπέρα, Όχι, ο Θεός δεν τιμωρεί» 18 Οκτωβρίου 2018 at 17:48

  Ερώτηση: Τιμωρεί ο Θεός Ναι ή Όχι;

 17. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Ακολουθεί επανάληψη :
  Ταλαίπωρε,ΝΑΙ λοιπόν ο Θεός Τιμωρεί αν και ό άνθρωπος περισσότερο αυτοτιμωρείται παρά τον τιμωρεί ο Θεός.ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.Μην πείς ένα από τα δύο και τα 2 είναι η αλήθεια.
  Tην μην πεις που το είπες…
  Ο Θεός τιμωρεί
  Αν και ο άνθρωπος περισσότερο αυτοτιμωρείται.
  Είναι αχώριστα για την περιγραφή της όλης αληθείας>

  • 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Στην ερώτηση μου αν ο Θεός τιμωρεί είπες:
   «Δεν είμαι σίγουρος. Σε αυτό που έχω καταλήξει οριστικά και αμετάκλητα είναι ότι ό άνθρωπος περισσότερο αυτοτιμωρείται.» 10 Δεκεμβρίου 2018 at 12:36

   Ερώτηση: Είσαι σίγουρος ότι ο Θεός τιμωρεί Ναι ή Όχι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *