Να γιατί η Νέα Τάξη βάζει μπροστά Ελλάδα και Κύπρο

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Μεγάλο κόλπο με αφετηρία στην Κύπρο αποκαλύπτεται στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, έκανε λόγο για ΕυρωΑραβική Μεσογειακή Ένωση, με πρωτοστάτη και πρωτεργάτη την Κυπριακή Δημοκρατία.

Με άλλα λόγια η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου με Ισραήλ και αραβικές χώρες, με αντικείμενο την ενέργεια, χρησιμοποιείται, προκειμένου να προχωρήσει η περίφημη «εύρω-μεσογειακή ένωση», η οποία επιδιώκει να προσθέσει τις αραβικές χώρες και το Ισραήλ στο «μαντρί» των Βρυξελλών.

Όλο και περισσότερες χώρες εισχωρούν σε τραστ κρατών, τα οποία με την σειρά τους σχεδιάζεται να συνενωθούν σε ένα και μοναδικό κέντρο παγκόσμιας εξουσίας και διαχείρισης του πλούτου, μεταξύ άλλων, του ενεργειακού.

Μέσω των τριμερών σχηματισμών με το Ισραήλ και τις αραβικές χώρες της περιοχής, η Κύπρος προχωρά λοιπόν την θεσμοθέτηση Ευρω-Αραβικής Μεσογειακής Ένωσης.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για «οραματισμούς με πολιτικό βάθος μετατροπής της Κύπρου σε ισχυρό διεθνή παράγοντα κάνει το Προεδρικό, που στοχεύει στη σύσταση Ένωσης ΕυρωΑραβικών Μεσογειακών Κρατών με πυλώνα την ενέργεια, όπως ήταν ο άνθρακας και ο χάλυβας για την Ε.Ε.».

Η ίδια συνταγή με διαφορετικό υλικό!

Οι τριμερείς σχηματισμοί Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου κρίνονται μεν σημαντικοί, αλλά ως αυτόνομα σώματα, σχολιάζεται από την κυπριακή κυβέρνηση, δεν μπορούν να προσφέρουν τα αναμενόμενα. Άρα η όποια συμφωνία θα αφορά ένα ευρύτερο πλαίσιο.

Τώρα λοιπόν αντιλαμβανόμαστε γιατί γίνεται τόσος ντόρος σε σχέση με τις τριμερείς διασκέψεις μεταξύ της Κύπρου και της Ελλάδας, για την οποία έχει ξεκαθαριστεί πως δεν αποτελεί πια «μητέρα πατρίδα» της Κύπρου.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΚΥΠΕ, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ στη, Λευκωσία, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και διαβουλεύσεις με τον Λίβανο ώστε να οργανωθεί και τριμερής διάσκεψη Ελλάδας – Κύπρου – Λιβάνου, ενώ το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα λάβει χώρα τριμερής συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας επίσης στη. Λευκωσία.

Τα δύο ελληνικά κράτη λοιπόν, έχοντας παραδοσιακά καλές σχέσεις με τις αραβικές χώρες της Μεσογείου αλλά και το Ισραήλ, πρωτοστατούν, με τις «ευλογίες» της Νέας Τάξης, προκειμένου να «μαντρωθούν» όλο και περισσότερες μεσογειακές χώρες στο νέο «διευρυμένο» «μαντρί» που θα λέγεται «Εύρω-Μεσογειακή Ένωση».

el.gr

Loading...

4 thoughts on “Να γιατί η Νέα Τάξη βάζει μπροστά Ελλάδα και Κύπρο

 1. Οδυσσεύς says:

  Αρθρογράφος απο το Lidl… Aπο πότε μωρέ η Ελλάδα έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις με το Ισραήλ;;; τρέλα πουλάμε τώρα δυο τρία χρόνια έχει αρχίσει η προσέγγιση και μετά απο την ιστορία των Τούρκων με το Μαβι Μαρμαρά…

  • ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ says:

   ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΤΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

 2. Αρίσταρχος says:

  Καλες σχέσεις προκειπτουν για καποιον όταν χρειάζεται χρήματα για να κατέβει πχ σε εκλογές και ο άλλος που του τα δίνει θα πάρει τα πάντα πισω

 3. Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ says:

  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ….. ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΟΥΝ. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΩΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΥΠΟΥΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ! ΖΟΥΜΕ Σ’ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΤΕΤΣΙ, ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ,ΜΑΣ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΜΑΣ! ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΜΕ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *