ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ν.Τζανάκης για κορωνοϊό: «Τα πραγματικά κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 150.000 την εβδομάδα»

· Γιώργος Μαριόλης

«Πολλοί νοσούν και δεν το δηλώνουν»
Σε περισσότερα από 150.000 θα ανέρχονται τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού, εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Ο καθηγητής τόνισε ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου 60.000 με 80.000 κρούσματα στην εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, εξηγώντας ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος.

«Αν έχουμε 10.000-15.000 κρούσματα την ημέρα θα πρέπει να τον πολλαπλασιάσουμε επί 2 επί 3 για να βρούμε τα πραγματικά νούμερα. Επομένως αν αυτά τα κρούσματα πολλαπλασιαστούν επί 7, πάμε στα 150.000 την εβδομάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολλοί νοσούν με κορωνοϊό και δεν το δηλώνουν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε πολλοί είναι αυτοί που νοσούν και κάνουν απλώς ένα σελφ τεστ, χωρίς να το δηλώνουν κι έτσι δεν καταγράφονται. Για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία τόνισε ότι αν και υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων είναι αναντίστοιχος ο αριθμός των νοσηλειών.

Τέλος, για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές συμβούλεψε πως για 3-4 ημέρες θα πρέπει να αποφύγουν επαφές με ευάλωτα άτομα κι αν αυτές είναι απαραίτητες, να γίνουν με χρήση μάσκας.

pronews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Κρήτη: Εντυπωσιακή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας–Αιγύπτου με drones, αποβατικά μέσα και μαχητικά

ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Μάχη για τη ζωή του δίνει 17χρονος μετά από καρδιακή ανακοπή έξω από το σχολείο του

ΕΛΛΑΔΑ

15χρονος Έλληνας κατέκτησε διεθνές βραβείο αστροφωτογραφίας με τη Σελήνη από το Παλαιό Φάληρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *