02:44 - 18/04/2021

Ν. Νικολόπουλος: Μητσοτάκη όλοι οι Ελεύθεροι Άνθρωποι απαιτούμε την απομάκρυνση του διδύμου των ενδοτικών Ντόκου – Αποστολίδη

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝΔΟΤΙΚΩΝ ΝΤΟΚΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στα Εθνικά θέματα και σίγουρα δεν είναι η τελευταία. Είναι πάντα στις πρώτες μας προτεραιότητες, παρά το γεγονός ότι η επικαιρότητα βάζει μπροστά μας πολύ σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά θέματα. Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση επιδεικνύει μοναδική αδυναμία να κινηθεί στα μείζονα προβλήματα με ορθό και συνετό τρόπο.

Αναφερθήκαμε σε προηγούμενη τοποθέτηση στα πεπραγμένα του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας κ. Ντόκου. Πολύ κομψά θα πω ότι τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του δεν διασφαλίζουν ότι η φιλοσοφία του αλλά και οι δικές του προσωπικές ενέργειες είναι υπέρ του Εθνικού συμφέροντος.

Άλλο πρόσωπο, ιδιαίτερα σημαντικό για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι ο κ. Π. Αποστολίδης, ως επικεφαλής της Ελληνικής ομάδας των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία. Πολλές περγαμηνές στο βιογραφικό του, παρουσία και συμμετοχή σε όλα τα σημαντικά γεγονότα της διεθνούς δραστηριότητας της χώρας μας και βεβαίως ειδικός σύμβουλος στο ΕΛΙΑΜΕΠ.

Ο κ. Αποστολίδης υπέρμαχος της άποψης να μην οριοθετήσουμε πρωτόβουλα την ΑΟΖ, όπως και έγινε, τώρα που η Τουρκία, πρωτόβουλα το έκανε γράφει «Η διμερής ελληνοτουρκική διαφορά για την οριοθέτηση έχει μετακινηθεί από το Αιγαίο στην Ανατολική Μεσόγειο. Η κατάθεση γεωγραφικών συντεταγμένων στον ΟΗΕ από την Τουρκία άλλαξε τα μέχρι τώρα δεδομένα στην περιοχή…..»

Προσθέτει δε «Μεγαλύτερη ένταση προκάλεσε η ανακοίνωση της Συμφωνίας/ Μνημονίου της Τουρκίας με την Λιβύη βάσει της οποίας οριοθετείται μέση γραμμή μεταξύ των δύο χωρών νοτίως της Κρήτης..» «Η οριοθέτηση αυτή , αμφιβόλου ισχύος περιορίζει σημαντικά την θαλάσσια ζώνη που αποδίδεται στα νησιά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και εξασθενεί τις προοπτικές μελλοντικής διαπραγμάτευσης μας με την Τουρκία για την μεταξύ μας οριοθέτηση».

Δηλαδή εμείς να μην οριοθετήσουμε αλλά τώρα που οριοθέτησε η Τουρκία έχουμε μειονέκτημα. Επιπλέον θεωρεί το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο αμφιβόλου ισχύος μεν, αλλά, που αλλάζει τα δεδομένα.

Εν τέλει ευσχήμως με την λογική αυτή του κ. Αποστολίδη οδηγούμαστε στο «χάσαμε ότι χάσαμε να τα βρούμε μην χάσουμε περισσότερα».

Αυτή είναι η Εθνική μας γραμμή στα Ελληνοτουρκικά ;

Αν είναι, εύκολο για τον κ. Αποστολίδη να την υπερασπίσει. Εκφράζει όλα όσα πιστεύει και είναι και σε απόλυτη σύμπνοια με τις πράξεις του κ. Ντόκου. Απλώς θα «είναι ο εαυτός του» όπως λένε και οι ηθοποιοί. Αν όμως δεν είναι αυτή η γραμμή, όπως κατ επανάληψη έχει πει ο κ. Δένδιας, τότε το δίδυμο Ντόκου-Αποστολίδη δεν μπορεί να υπερασπίσει κάτι που δεν πιστεύει.

Το ερώτημα είναι μείζον. Η εθνική μας πολιτική θα αφεθεί να διολισθήσει μέσα από μικρές επιμέρους παραχωρήσεις και παραλείψεις σε ένα προδιαγεγραμμένο και προσυμφωνημένο αποτέλεσμα ;

Κύριε Μητσοτάκη πρέπει να είστε ξεκάθαρός.

Δεν μας ενδιαφέρει τι λέτε, μας ενδιαφέρει τι κάνετε.

Όταν πραγματικά επιδιώκεις ένα στόχο διαλέγεις συνεργάτες που πιστεύουν στον στόχο σου. Το δίδυμο των συνεργατών σου πιστεύει σε κάτι άλλο. Η συνέπεια λόγων και έργων αποδεικνύεται στην πράξη. Η εφαρμογή της πολιτικής σου περνάει μέσα από αυτούς που όρισες να την εφαρμόσουν. Αυτό που θα κάνεις θα αποκαλύψει τους πραγματικούς σου στόχους και δεσμεύσεις.

Σχετικό Βίντεο:


crashonline.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh