11:10 - 02/12/2015

Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

 

αεροπλανα

Για άλλη μια φορά οι Τούρκοι παραβίασαν τα εναέρια σύνορα της Ελλάδας πετώντας επί μισή ώρα κάνοντας παραβιάσεις με έξι αεροπλάνα εκ των οποίων κάποια ήταν οπλισμένα, επιλέγοντας το σύμπλεγμα Φούρνων – Ικαρίας αργά το μεσημέρι προς απόγευμα της Τρίτης.

Κάποια από τα μαχητικά ήταν οπλισμένα, γεγονός που δείχνει ότι οι Τούρκοι επιμένουν να προκαλούν στο Αιγαίο.

Το χρονικό των παραβιάσεων:
Σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 15:01 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου. Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε 4 και 2 αφη αντίστοιχα, πραγματοποίησε υπερπτήσεις ως ακολούθως:
– στις 15:25 υπέρπτηση 4 αφ/ων άνωθεν ν. Φούρνοι, στα 4.000 πόδια
– στις 15:27 υπέρπτηση 2 αφ/ων άνωθεν ν. Μακρονήσι και ν. Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 8.500 πόδια και 8.200 πόδια αντίστοιχα και στις 15:29 άνωθεν ν. Αγαθονήσι, στα 8.100 πόδια

Ακολούθως, εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ τα 4 αφη στις 15:28 και τα 2 αφη στις 15:30 αντίστοιχα, νοτίως ν. Σάμου.
Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Δεν ήταν αρκετά όμως τα οπλισμένα  F-16 που πέταγαν για μισή ώρα εντός του FIR Αθηνών, είχαμε και τα Κατασκοπευτικά του Τούρκικου Ναυτικού που αλώνισαν το Αιγαίο κάνοντας 24 Παραβιάσεις !

Τα εν λόγω Κατασκοπευτικά πέταγαν για ώρες στο Αιγαίο κάνοντας τουρισμό στο Αρχιπέλαγος …

Σημαντική σημείωση :την ίδια ώρα η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου με τον ΑΝΥΕΘΑ Βίτσα έβγαζε φωτογραφίες πάνω σε Μαχητικά της 110 ΠΜ στη Λάρισα συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ.

Άραγε πήραν χαμπάρι την σοβαρότητα της κατάστασης;

βιτσασ

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (6 α/φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CN-235
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 8
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 4

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 26
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
4 εκ των 26 Παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν το ζεύγος και η τετράδα του ανωτέρω σχηματισμού τουρκικών α/φ άνωθεν νήσων Μακρονήσι-Ανθρωποφάγοι-Αγαθονήσι και Φούρνοι εκάστη, αντίστοιχα.
Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. Σταματά επιτελους τις μπούρδες βλακα της οεεεααααα τα πράγματα ειναι σοβαρά και η ελληνικη ηγεσία ειναι ανίκανη να χωρίσει ακομα και σε δυο γαϊδούρια άχυρο.

  2. Αν τοποθετήσουν την συστοιχία των s300 που εχουμε ανενεργά τόσα χρονια ,στα ψαρά ελέγχουμε ολο το Αιγαίο και θα φύγει ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ απο τους Μογγόλους

  3. Καταλαβετε επιτελους οτι ολα ειναι κανονισμενα δεν μας ανηκει ΤΙΠΟΤΑ!!!!

    • Συμφωνώ φιλε μου ,αλλα αυτο δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να αντιδράσουμε στα κανονισμένα.Οσοι περισσοτεροι συνειδητοποιούν το τι συμβαίνει γύρω μας τοσο εντονότερο θα ειναι το ξέσπασμα και η ορμή που θα διαλύσει τους πουλημένους προδότες πολιτικούς της νεας ταξης .Αυτοι δεν ξερουν οτι την προδοσία πολλοί ΗΓΑΠΗΣΑΝ αλλα τους προδότες ουδείς και το τέλος τους θυμήσου θα ειναι οδηνηρο

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*