18:41 - 03/12/2017

Η μούτζα και η έντεχνη αριστερή αποποινικοποίηση…

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Παρότι το θέμα της μούτζας έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις δυστυχώς ούτε ο δικηγορικός σύλλογος, ούτε κάποιος ποινικολόγος έχει βγει να πει τι σημαίνει μια καθόλα απαράδεκτη πράξη να γίνεται τροχαία παράβαση που επισύρει διοικητικό πρόστιμο.

Το θέμα είναι πολύ μεγάλο όχι αυτό καθ΄αυτό, αλλά γιατί όπως θα δείτε μέσα από τα γραφόμενα μου τελικά όλοι αυτοί έχουν άλλους σκοπούς από αυτούς που διατυμπανίζουν.

Η μούτζα αποτελούσε μέχρι τη δεκαετία του ’90 μια συνήθη τακτική του Έλληνα, η οποία όταν άρχισαν να μπαίνουν τα aircondition μειώθηκε τόσο πολύ που σήμερα είναι μηδαμινής αξίας να ασχολούμαστε με αυτό.

Η μούτζα λαϊκιστί (σ.σ. έγινε ορθογραφική διόρθωση γιατί παρεξηγήθηκε ο κ. Κώστας) αποκαλείται ως “βραβείο της ανοιχτής παλάμης” και κάποτε ήταν ο πιο ανώδυνος τρόπος στολίσματος των άσχετων οδηγών. Μεγάλη συλλογή από μούτζες σήμαινε άσχετο οδηγό. Επίσης μια μούτζα ήταν σίγουρα καλύτερη από μια μπουνιά (αγαπημένη τακτική μερικές δεκαετίες νωρίτερα).

Το ποινικό μας δίκαιο έχει προβλέψει πράξεις όπως η μούτζα, το κωλοδάχτυλο κλπ, να τιμωρούνται πολύ αυστηρά. Η πρόβλεψη ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1951 στο άρθρο 361 του Ποινικού κώδικα που προβλέπει ότι “όποιος με λόγο ή ΜΕ ΕΡΓΟ, προσβάλλει την τιμή άλλου τότε τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως ένα έτος και χρηματική ποινή. Με λίγα λόγια με μια μούτζα μπορεί να βρεθεί πίσω από το κρατητήριο για πλάκα, αρκεί το “θύμα” να σου κάνει μήνυση.

Τώρα λοιπόν έρχεται ένα υπουργείο (το μεταφορών και όχι το δικαιοσύνης που κανονικά είναι υπεύθυνο για τις ποινικά κολάσιμες συμπεριφορές) και λέει ότι η μούτζα πλέον δεν θα είναι ποινικό αδίκημα, αλλά τροχαία παράβαση που θα επισύρει διοικητικίο πρόστιμο.

Τι σημαίνει όμως αυτό;
Τα διοικητικά πρόστιμα βεβαιώνονται ΜΟΝΟΝ εφόσον διαπιστωθούν από δημόσιο υπάλληλο στα καθήκοντα του οποίου έχει ρητά ανατεθεί η βεβαίωση των διοικητικών παραβάσεων (κώδικας διοικητικής δικαιοσύνης). Δλδ οι αστυνομικοί, λιμενικοί και λιμενικοί για τις τροχαίες παραβάσεις και κανένας άλλος. Αν πχ εσύ σαν πολίτης δεις κάποιον να περνάει κόκκινο δεν τρέχει τίποτα, γιατί η παράβαση δεν διαπιστώθηκε από “υπάλληλο”.
Φυσικά ελέω συντάγματος και ποινικού κώδικα που λένε ότι για τον κατηγορούμενο ισχύει ο ευμενέστερος νόμος, η μούτζα εφόσον γίνεται στους χώρους που εφαρμόζεται ο ΚΟΚ (ουσιαστικά παντού εκτός κτιρίων), ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ…

Έτσι λοιπόν οι άσχετοι που έκαναν αυτήν την εισήγηση και οι πιο άσχετοι που την δέχονται ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ μια καθ΄όλα παράνομη πράξη στο όνομα της “συμμόρφωσης”…

Το μόνο που δεν μας είπαν ποία ή ποίες υποθέσεις ΕΡΓΟΥ ΕΞΥΒΡΙΣΗΣ με τον τρόπο αυτό θα πάνε στο αρχείο;;;;;
(Γιατί όπως είπαμε ισχύει ο ευμενέστερος νόμος…)

Τέλος όλο αυτό με βάζει σε άλλες πιο απλοϊκές σκέψεις. Μήπως τελικά η μούτζα που μέχρι σήμερα θέλει μήνυση, άρα και ο μηνυτής αναγκαστικά πρέπει να σκάσει 70 ευρώ παράβολο για τη μήνυση ενώ πρέπει να παρουσιαστεί και στο δικαστήριο, γίνεται μόνον και μόνον για να γλυτώσουν τις μούτζες από τον κόσμο που τους φασκελώνει μέρα και νύχτα απ΄όπου και αν περνούν;;;

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας “τρελός” από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του.
Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό – ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας.
Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Σχόλια Αναγνωστών (11)

 1. 9
  1
  Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑθΗΝΑ=Η ΔΡΑΧΜΗ ΕΣΤΙ=Η ΕΣΧΑΤΗ ΗΜΕΡΑ=Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ =Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ=1276 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑθΗΝΑ=Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΡΧΙΣΕ= Ο ΤΡΟΜΕΡΟΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ= Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑθΗΝΑ=ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ
  • 3
   1
   Η μουντζα ειναι Ελληνικο σπορ …αυτο δεν αλλαζει.Οσο για τον Ερντογανακο….πολυ φοβαμαι ..οτι καποιοι παλαιοι καλοι του φιλοι …μπορει να του την εχουν στημενη…σε ξενο εδαφος ..εδω κοτζαμαν προεδρο ….στη δικη του χωρα τον τουφεκισαν μπροστα στα ματια ολων…..στη μπανανια θα κολλησουν….
 2. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ 3 Δεκεμβρίου 2017 @ 21:25
  3
  21
  ΛΑΪΚΙΣΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΡΕ ΓΙΔΙ !!!!!! ΜΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!!!
  • ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ 3 Δεκεμβρίου 2017 @ 21:52
   27
   1
   Τι είπες τώρα. Δλδ επειδή κάναμε ένα γραμματικό λάθος, εσύ σαν καλός δάσκαλος έτρεξες να μας διορθώσεις; Τώρα κέρδισες κουραμπιεδόσκονη (για να είμαστε και επίκαιροι). Μπράβο! ΟΜΩΣ για τα όσα λέει το άρθρο ΟΥΔΕΝ, δηλαδή συμφωνείς, οπότε εμένα αυτό μου αρκεί…
   • 0
    0
    Ζαχαρία, το λάθος του είναι το απαξιωτικό ύφος. Όμως, το να διορθώνουμε ο ένας τον άλλο, σε θέματα σωστών ελληνικών, είναι απαραίτητο αυτή την εποχή. Όλοι ξέρουμε ότι η γλώσσα είναι ένας απ’ τους πυλώνες της αυτοσυνειδησίας ενός λαού και όλοι ξέρουμε πως δέχεται συστηματικό πόλεμο εδώ και 40 χρόνια. Ας μην το παίρνουμε προσωπικά, παρακαλώ. Κι αυτοί που μας διορθώνουν, ας καταλάβουν πως δεν κάνουμε λάθη εξ επιλογής, αλλά πως είναι οι εχθροί μας που φρόντισαν να ξεχάσουμε κι εκείνα που ξέραμε.
 3. 4
  2
  Αποποινικοποίηση της βλασφημίας ,ποινικοποίηση της μουτζας.
 4. 2
  0
  Νομοθετική ρύθμιση για την μούντζα τώρα πριν τις εκλογές
 5. ....Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΗΡΠΑΣΕ ΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΜΕΝΑ ΕΚ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ 4 Δεκεμβρίου 2017 @ 13:33
  5
  0
  Η ταινια με τις μουτζες ”κατασκευασθηκε” για να προετοιμασει ”’ψυχολογικα”’ τον κασμακι-πολιτες ανθρωπακια , τοτε, την επανασταση -σταση ομαδων χακιστολων οδηγουμενων απο τις μεγαλες ”δυναμεις”. [το πακιστανιζειν -φασιστανιζειν εστι ασιατισμος]
 6. 0
  0
  φως , φωτάκι , λάμπα , λαμπάκι , προβολέας..Η δική μας μούντζα.
 7. 1
  0
  ΕΤΣΙ,ΛΥΣΑΜΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ(ΜΑ ΠΟΣΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΛΕΟΝ,ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!)

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί