Μήπως ο νεκρός δεν είναι νεκρός….;

 Τελικά μήπως ο νεκρός δεν είναι νεκρός…. Σκεφτείτε την ανακοίνωση του θανάτου του με αιτία, ανακοπή καρδίας την έκανε το ίδιο το νοσοκομείο που ήταν αντιπρόεδρος! Και η κηδεία του θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο….
 Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν ένας άνθρωπος που όλοι ήθελαν νεκρό ή τους βόλευε να είναι νεκρός. Ήταν κάποιος που μέχρι σήμερα δεν είχε προβλήματα καρδιάς εν τέλει όμως οι στενοχώριες ίσως τελικά ήταν πάρα πολύ βαριές για να τις αντέξει. 

  Ήταν σε μετωπική σύγκρουση με την νυν κυβέρνηση του Α.Τσίπρα αλλά και με την Δικαιοσύνη (τουλάχιστον μέρος αυτής) καθώς όπως είναι γνωστό είχε κάνει μήνυση μέχρι και στην…
πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. 
  Ήταν σε μετωπική σύγκρουση με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτριο Παπαγγελόπουλο.   
 Όλη η Κύπρος ήθελε το «κεφάλι» του καθώς τον θεωρούσαν υπεύθυνο για την πτώχευση των τραπεζών της και ότι εξαιτίας του επήλθε το «κούρεμα» καταθέσεων το 2013.

 
 Με την υπόθεση της κατάρρευσης της Λαϊκής τράπεζας και τον ίδιο τον επιχειρηματία να περνά στην αντεπίθεση βάζοντας στο…στόχαστρο την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου οι εξελίξεις τους τελευταίους μήνες ήταν συνεχείς και ραγδαίες, σε πολλαπλά δικαστικά μέτωπα, με τον Ανδρέα Βγενόπουλο να δηλώνει “καλοδεχούμενες οι έρευνες”.   

 Η τελευταία δικαστική εξέλιξη ήρθε μόλις πριν από τρία 24ώρα όταν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου αποφάσισε την ανάσυρση από το αρχείο των δύο αναφορών που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών, Ιωάννης Αγγελής σχετικά με παρεμβάσεις στο έργο του όσο αφορά τους χειρισμούς του σε υπόθεση του επιχειρηματία.    
 Οι δύο αναφορές είχαν τεθεί στο αρχείο από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Μανώλη Ρασιδάκη στις 30 Ιουνίου 2016 ο οποίος είχε κρίνει πως δεν είχαν προκύψει στοιχεία που να τις τεκμηριώνουν.   

 Είχε προηγηθεί στις αρχές Οκτωβρίου 2016 η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου και 14 ακόμα στελεχών της Marfin από την Εισαγγελία Διαφθοράς για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Η δίωξη ασκήθηκε μετά το πέρας της έρευνας από την εισαγγελία Διαφθοράς για δάνειο ύψους 200 εκατομμυρίων το οποίο δόθηκε – κατά τη δίωξη- χωρίς εξασφαλίσεις στην επενδυτική εταιρία IRF συμφερόντων της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου.   
 Η άσκηση της ποινικής δίωξης ήρθε μετά την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο στο οποίο είχε τεθεί από την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη η οποία είχε βρεθεί στην επικαιρότητα όταν κατήγγειλε με αναφορά της πως δέχθηκε πιέσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.   

 Την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο είχε αποφασίσει το καλοκαίρι του 2016 η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με αφορμή την προσκόμιση νέων στοιχείων, όπως αναφορών πρώην βουλευτών και συγκεκριμένα των Γιάννη Τσιρώνη και Νίκου Σηφουνάκη, την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της Γεωργίας Τσατάνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σειρά δημοσιευμάτων αλλά και το γεγονός ότι η προηγουμένη ποινική διαδικαςία είχε ξεκινήσει με αυτοκαταγγελία του επιχειρηματία.   

 Το επίμαχο δάνειο άρχισε να χορηγείται το 2006 με (ποσό 75.000.000 αρχικά) και με τις αναχρηματοδοτήσεις έφτασε τα 200.000.000 ευρώ. Από τις πρώτες ενδείξεις της έρευνας που κατέληξε σε δίωξη, φαίνεται ότι το επίμαχο δάνειο χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή όπου άνηκε η τράπεζα η οποία έδινε και το δάνειο.    

 Τότε ο επιχειρηματίας σε ανακοίνωση του έκανε λόγο για μη “σύννομη” ποινική δίωξη αναφέροντας: “Η υπόθεση είχε τεθεί, όπως είναι γνωστό, στο αρχείο μετά από πολύχρονη προκαταρκτική εξέταση με πλήρως αιτιολογημένη διάταξη της αρμόδιας εισαγγελέως.

 
 Γι’ αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση. Ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου.

  
 Υπό τα δεδομένα αυτά η ποινική μου δίωξη θα ελεγχθεί για τη νομιμότητά της και δικαιολογεί δυσπιστία για την ευθυκρισία και την αμεροληψία όσων την αποφάσισαν. Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη”.   Τον Ιούλιο του 2016 μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου πραγματοποιήθηκε έφοδος στο σπίτι του επιχειρηματία και τεσσάρων συνεργατών του στο πλαίσιο έρευνας για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.   

 Η υπόθεση αφορούσε νομίμως καταγεγραμμένες συνακροάσεις οι οποίες παραδόθηκαν στην Εισαγγελία από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο έρευνα που διενεργούσε για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου MIG το 2011.   
 Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας προέκυψαν οι νόμιμες συνακροάσεις από τις οποίες φέρεται να υπήρξαν ενδείξεις ότι στελέχη του ομίλου αναφέρονταν σε μη νόμιμες συναλλαγές. Παράλληλα ο επιχειρηματίας ερευνώνταν για τα ίδια αδικήματα (ξέπλυμα και φοροδιαφυγή) σε άλλη δικογραφία με βάση την περίφημη λίστα περί ενδεχόμενης φοροδιαφυγής των 65 CC και το ΚΕΦΟΜΕΠ είχε δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες του μέχρι του ποσού των 200.000.000 ευρώ.  

 
 Τους τελευταίους μήνες ο επιχειρηματίας είχε βρεθεί αρκετές φορές στα δικαστήρια στο πλαίσιο αιτημάτων των Κυπριακών αρχών σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής τράπεζας. Και αυτό διότι οι κυπριακές αρχές ελέγχουν εδώ και καιρό κατηγορίες για χειραγώγηση της αγοράς, παραπλανητικές δηλώσεις, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και τήρηση ψευδών λογαριασμών την περίοδο 2011 αναφορικά με την πρώην Λαϊκή Τράπεζα πρόεδρος της οποίας ήταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος.  

 
 Μία από αυτές ήταν στις 17 Μαρτίου 2016 όταν βρέθηκε στο Εφετείο της Αθήνας προκειμένου να παρασταθεί ως δικηγόρος στη συζήτηση ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών για το αίτημα έκδοσης των δυο συνεργατών του, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου που έχουν υποβάλει οι Κυπριακές αρχές ενώ λίγους μήνες μετά το καλοκαίρι του 2016 είχε καταθέσει ενώπιον της 10ης ειδικής ανακρίτριας για σκέλος της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής των κυπριακών αρχών.  

 
 Η έκδοση των δυο συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου στην Κύπρο αποφασίστηκε τελικά από την ελληνική Δικαιοσύνη ωστόσο τα εντάλματα παραμένουν ανεκτέλεστα ενώ το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Παρισιού με απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα αποφάνθηκε να μην εκτελεστούν τα κυπριακά εντάλματα σύλληψης κατά των συνεργατών του και να μην μπορεί να εκδοθεί και να εκτελεστεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του Ανδρέα Βγενόπουλου.   
 Πριν από λίγες εβδομάδες μάλιστα ένας ακόμα συνεργάτης του επιχειρηματία ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας συνελήφθη μετά από ένταλμα των Κυπριακών άρχων και βρίσκεται υπό κράτηση.

  
 Σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγεται για την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας, ο Ζολώτας φέρεται να δωροδόκησε το 2007 με ένα εκατομμύριο ευρώ τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου, Χρ. Χριστοδούλου υπόθεση για την οποία οι Κυπριακές αρχές κατηγορούσαν και τον Ανδρέα Βγενοπούλο.

 Σε συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει τον Μάιο του 2016 ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε προχωρήσει σε βαριές καταγγελίες κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου. “Υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά για δωροληψία δικαστικού και για σειρά ποινικών αδικημάτων. Στις πράξεις φέρεται να εμπλέκεται η Βασιλική Θάνου, μια επιχειρηματίας φίλη της και ενδεχομένως συγγενικά της πρόσωπα” είχε πει τότε.  

 
 Είχε καταγγείλει, κάτι βέβαια που είχε αποκρούσει κατηγορηματικά η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ότι του ζητήθηκε να ν’ ακολουθήσει τη διαδικασία του “βιβλίου” και να τοποθετήσει χαρτονομίσματα μέσα σε βιβλίο και να το παραδώσει, ενώ στη συνεχεία του ζητήθηκε “ολόκληρη βιβλιοθήκη”, δηλαδή ένας μεγάλος αριθμός “βιβλίων”. Μόλις είχε καταφέρει να πάρει δανειοδότηση από τις τράπεζες με παροχή ενεχυρίασης των μετοχών της MIG.  
 Στο σκάνδαλο του χρηματιτηρίου δεν ήταν εκ των βασικών πρωταγωνιστών και για αυτό και απαλλάχθηκε.

 
 Ενοχλημένοι ήταν και στην ΠΑΕ Παναθηναίκός καθώς τον θεωρούν υπεύθυνο για το οικονομικό άνοιγμα της ΠΑΕ το οποίο ακόμα δεν λέει να κλείσει.  
 Με 5 δισ. ευρώ χρηματοδότηση από τα ΗΑΕ δημιούργησε την MARFIN.  
 Είχε πολύ καλές σχέσεις με την προηγούμενη διακυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.   
 Είχε πάρα πολλά μέτωπα. Το ερώτημα είναι: Αυτά τελικά «λύγισαν» την καρδιά του επιχειρηματία; Βολεύει πολύ κόσμο ο θάνατος του…
nyxtobaths


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

*Ειδική επεξεργασία ΔΙΠΛΗΣ ΝΑΝΟΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ στα σφαιρίδια καθαρώς χημικού χαλκού, στην οποία οφείλει το ιδιαίτερο χρώμα του το Black Knight

*Εμπεριέχει αρχαίο κρύσταλλο της Ελληνικής γης [εξαιρετικά δυσεύρετος στο εμπόριο]

**ΝΕΑ κεραία Lakhovsky στο εμπρός μέρος με επικάλυψη χρυσού 24 καρατίων

*Η επικάλυψη καθαρού χρυσού 24 καρατίων στην εμπρός κεραία, αλλάζει την πόλωση της οργονοενέργειας ώστε να γίνεται ιδιαίτερα δυσάρεστη στα αλλότρια DNA τα οποία κυκλοφορούν ανάμεσα μας καθώς και στα ανόργανα όντα.

*Στην βάση του υπάρχει ακόμη μια κεραία MWO Πολύ-Κυματικού Ταλαντωτή Lakhovsky, όπως σε όλα τα προϊόντα οργονιτών του orgonodrome, κατ’ αποκλειστικότητα.

ΤΙΜΗ 115.00€ + 0 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 0 μεταφορικά- Για Επαρχία 0€

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

22 thoughts on “Μήπως ο νεκρός δεν είναι νεκρός….;

 1. Κοζανιτης says:

  Και ο χρόνος θανάτου. Η Κύπρος ασχολείται με τις συνομιλίες στην Ελβετία που πάνε κατά διαόλου, η Ελλάδα δέχεται επίθεση κατά μέτωπο από Αλβανία, Τουρκία κλπ, η Αμερική έχει εκλογές, στη Συρία αναβρασμός και πολλά άλλα. Η κατάλληλη στιγμή για να μπει κάπως στα “ψιλά” της συνείδησης…

 2. ΑΝΩΝΥΜΟΣ says:

  Τον φαγανε οπως τρωνε οσους δεν μπορουν να ελεγχουν.Ηταν απο τους λιγους που τα εβαλαν με τους πολιτικους και τους εβρισε κατα προσωπο οταν τον ειχαν καλεσει στην βουλη.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ.ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΕΣΥΡΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ.

 3. Τακις says:

  Σίγουρα ζει και βασιλεύει στο εξωτερικό πλούσιος με άλλη ταυτότητα και άλλο πρόσωπο πανεύκολο κόλπο των Εβραίων

 4. stanley says:

  Οι Παναθηναικοι λεει σημερα θα βαλουν μαυρα περιβραχιονια….Αν εχει τροπο να δει το παιχνιδι εκει που βρισκεται, θα λειωσει στα γελια……Πιθανον να το δουν μαζι με τον Μακαρο…..

 5. Να προσθέσω κάτι ακόμα says:

  Και το το Timing είναι καταπληκτικό. Με την νέα κυβέρνηση να μην έχει ορκιστεί ακόμα, με αλλαγές στα υπουργεία και με τις ηγεσίες όλων των υπηρεσιών στα κάγκελα.

 6. Nektarios says:

  Δεν είναι απίθανο. Σύμφωνα με το νόμο εφόσον εξεδόθη πιστοποιητικό θανάτου από νοσοκομείο υπογεγραμμένο από ιατρό, ή ταφή γίνεται κανονικά. Εν τω μεταξύ από πτώματα το μόνο εύκολο από αζητητα και οχι μόνον. Εάν έχεις χρήματα τα πάντα μπορούν να γίνουν.

 7. Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ says:

  ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ Η ΚΗΔΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΣΤΕΝΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΥΚΛΟ ΛΥΘΗΚΕ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ. ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΕΛΛΑΔΑ……………………

 8. Αναστασία says:

  *Ν Ο Θ Ε Ι Α…Οι Εκλογές στην Ελλάδα, η SINGULAR LOGIC και ο Λόρδος Ρότσιλντ!”……

  Χρόνια τώρα η εταιρεία SINGULAR LOGIC των Η/Υ, Σιωνιστικών συμφερόντων-ιδιοκτησίας ΡΟΤΣΙΛΝΤ, έχει αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών, μέσω των προδοτών πολιτικών αχυρανθρώπων του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, με αποτέλεσμα να αμφισβητούνται όλα τα εκλογικά αποτελέσματα. * Η SINGULAR LOGIC συνοψίζει τις καταμετρημένες ψήφους, και το αποτέλεσμα που βγάζει ανακοινώνει το Υπουργείο Εσωτερικών, και ο Λαός το πιστεύει .
  *Πράγματι είναι περίεργη η ύπαρξη της εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών SINGULAR LOGIC μέσα στο Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών.
  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ04|09|2015 13:51/ΒΛΑΧΟΣ /ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ απο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ Διεθνολόγος/Αρθρογράφος ΜΜΕ.

  ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ….
  Ο Ανδρέας Βγενόπουλος διατέλεσε εκτελεστικός πρόεδρος του Marfin Investment Group (ΜΙG), το οποίο μεταξύ άλλων ελέγχει το 89% της Vivartia (Δέλτα Α.Ε.,Μπαρμπα-Στάθης & Goody’s – Everest), το ιδιωτικό νοσοκομείο Υγεία και τα μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ, την Attica Holdings που κατέχει τα SuperFast Ferries και τα Blue Star Ferries, το Hilton Cyprus, τη Singular Logic, κ.ά. Τη θέση του εκτελεστικού προέδρου την ανέλαβε τον Ιούνιο του 2008, αφήνοντας τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου που κατείχε έως τότε.[3] Στις 12 Ιουλίου 2016 το Δ.Σ. της MIG αποφάσισε ευρείες αλλαγές στη διοίκηση του ομίλου με την αντικατάσταση του Ανδρέα Βγενόπουλου από τη θέση του προέδρου. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος παρέμεινε απλό –μη εκτελεστικό– μέλος. Στις 14 Ιουλίου 2016 ανέλαβε πρόεδρος -μη εκτελεστικό μέλος- στο Δ.Σ. του νοσοκομείου “Υγεία”.
  **Βόμβα στην βιομηχανία γάλακτος – Η Δέλτα απειλεί να κλείσει όλα της τα εργοστάσια, πλην ενός
  11/04/2016 – 14:41
  (πρώτη ενημέρωση 11 Απριλίου 2016, 08:17)
  bankingnews.gr Ελένη Μπότα Δημοσιογράφοs

  **Διονύσης Παπαγιαννόπουλος – Τώρα τι γίνεται, βγαίνω ή μένω;Είναι η ταινια “Για ποιον χτυπά η κουδούνα” (1968).

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ . ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *