Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

13:09 - 21/01/2019

ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Του σ. καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά

Κανείς δεν υποτιμά τη σημερινή περίπλοκη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Ταυτόχρονα όμως κρίνεται αναγκαία η καταγραφή των δεδομένων. Η σημερινή κατάσταση των εθνικών μας δεινών είναι αποτέλεσμα πολλών παραμέτρων χωρίς να αποκλείεται και η παράμετρος που λέγεται Ελληνικός Λαός.

Τα αντικειμενικά δεδομένα δίνουν μια σωστή και ολοκληρωμένη περιγραφή της σημερινής κατάστασης ως υλικό ανεκτίμητο και αποκαλυπτικών αξιολογήσεων. Και είναι απόλυτα κατανοητό ότι μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα, χωρίς την ανάλυση των δεδομένων της κρίσης, θα είναι καταδικασμένη να βλέπει μόνο την κατρακύλα της.

Δεν είναι παράδοξο ότι κύριο γνώρισμα του εθνικού μας βίου είναι ότι αυτός έχει μετατραπεί σε μια απελπιστική Βαβέλ, όπου κάθε κόμμα εντός και εκτός της Βουλής μιλάει με δικά του επιχειρήματα χωρίς δεδομένα. Γι’ αυτό μέσω των δεδομένων προσπαθούμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα πραγματικά γεγονότα.

Τα δεδομένα λοιπόν είναι:

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν θεσμοί, όπως δεν υπάρχει και εθνική ενότητα.
Η Ελλάδα σχεδόν βρίσκεται στην περιοχή του χαρακτηρισμού της ως «αποτυχημένο κράτος».
Ήδη ο κοινωνικός ιστός της χώρας και με τη συρρίκνωση της μεσαίας τάξης ακολουθεί τη διαδικασία της διάλυσης. Έχει επικρατήσει η ψυχολογία του φόβου προς τα χειρότερα.
Η δημόσια περιουσία με βάση τη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελλάδα είναι υποθηκευμένη.
Η αριστερά με σαφήνεια ήταν πάντοτε υπέρ των Σκοπίων. Εργαζόταν για τον ενταφιασμό των εθνικών δικαίων.
Με την προδοτική στάση των πολιτικών κομμάτων ως προς την Μακεδονία ο γεωπολιτικός χάρτης της περιοχής μας με μεγάλη πιθανότητα θα ξεκινήσει να αλλάζει.
Ο ξένος παράγοντας είναι εδώ. Επιβάλλει τη θέλησή του. Εδώ είναι η Γερμανία, εδώ είναι και οι ΗΠΑ. Αυτοί σχεδιάζουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα κυρίως για τους ενεργειακούς αγωγούς χωρίς να δίνουν σημασία και λογαριασμό στους πολιτικούς. Η ζημιογόνος δράση του ξένου παράγοντα δεν αντιμετωπίστηκε από τα πολιτικά κόμματα με δράσεις εθνικής και πατριωτικής ενότητας.
Όλοι καταλαβαίνουμε τώρα ότι: Μνημόνια + Γεωπολιτικοί Σχεδιασμοί + Ξένος Παράγοντας + Εθνομηδενικά Κόμματα = Τέλος της Ελλάδας.
Η Μεταπολίτευση δεν άφησε τίποτα που να θυμίζει Ελληνισμό. Η χώρα έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία. Σαρώθηκε η χώρα από τον υπέρμετρο δανεισμό της γερμανικής Ευρώπης. Τα κόμματα έχουν μετατραπεί σε διεκπεραιωτές των δανειστών.
Η Ελλάδα δυστυχώς αργοπεθαίνει. Η παρακμή της μας οδηγεί σε δυσμενείς σκέψεις και εκτιμήσεις περί πιθανής αλλαγής των συνόρων και διαμελισμού της χώρας. Γεγονός είναι ότι έρχονται θύελλες.
Η Ελλάδα είναι υποθηκευμένη στους δανειστές. Η δημόσια περιουσία είναι υποθηκευμένη. Ποιοι ευθύνονται; Οι οικογενειοκρατικές κυβερνήσεις, δηλαδή, είχαμε όχι Δημοκρατία αλλά κληρονομική Δημοκρατία.
Και σήμερα είναι έντονα τα φαινόμενα της κληρονομικής δημοκρατίας. Μικρό αλλά ισχυρό παράδειγμα αποτελεί ο αρχηγός της Ν. Δημοκρατίας, ο οποίος έχρισε ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων τον ανηψιό του Κ. Μπακογιάννη.

Όλα αυτά τα δεδομένα που αναφέρθηκαν συγκροτούν μία δομή που τα διαρθρώνει. Τα γεγονότα αυτά αποκαλύπτουν σε ένα βαθμό και ποιοι είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κρίση αλλά και για αυτά που θα έρθουν στο μέλλον.

Υπό την έννοια αυτή η δομή του συστήματος – η κληρονομική Δημοκρατία, είναι η πραγματική κατάρα για την Ελλάδα. Συντελεστής αυτής της κατάρας δεν είναι μόνο οι πολιτικές οικογένειες.

Ο Ελληνικός Λαός, ο οποίος ψηφίζει, πανηγυρίζει, απαιτεί διορισμούς και ρουσφέτια, δεν ευθύνεται για το κατάντημα της χώρας του;

Για όσα τραγικά σήμερα συμβαίνουν δεν είναι υπόλογος ο Ελληνικός Λαός; Ήδη είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Κάθε εκλογική περίοδος χαρακτηρίζεται από έντονες (εικονικές ή μη) διχαστικές αντιπαραθέσεις, ώστε να διαμορφωθεί και το κατάλληλο ψυχολογικό κλίμα στον Ελληνικό Λαό. Ο λαός δεν είναι για να γεμίζει τις πλατείες, να ζητωκραυγάζει, να χειροκροτεί και να επανεκλέγει τους αναποτελεσματικούς βουλευτές. Αυτοί οι οποίοι εκλέγονται και ασκούν την κυβερνησιμότητα στηρίζονται στις ψήφους του Ελληνικού Λαού, άρα η οικογενειοκρατία, η διαφθορά, τα λαμόγια, οι προδότες, ασκούν την εξουσία με την ψήφο του Λαού.

Ο λαός έχει και τη δική του σημαντική συμμετοχή στη σημερινή τραγωδία που φέρνει τον τίτλο ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ. Πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός Λαός τις τραγωδίες από τους εντελοδόχους του.

Μήπως δεν ψήφισε ο ελληνικός λαός την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να σκίσει τα Μνημόνια; Εκτίμησε ο ελληνικός λαός ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα διέφευγε από τους δανειστές – διώκτες του. Σήμερα, βλέπουν ότι με τη ψήφο τους, άρα με την ενεργό τους συμμετοχή, αντί για διαφυγή ήρθαν μία σειρά επώδυνων μέτρων με το πιο επώδυνο τους εθνικούς κινδύνους με βάση τη Συμφωνία Πρεσπών – στίγμα.

Η Συμφωνία – Στίγμα ποτέ δεν αναφέρθηκε ως προεκλογική δέσμευση. Κι όμως η Αριστερά έγραψε τον Ελληνικό Λαό στα υποδήματα του Νίκου Ζαχαριάδη.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι αποτελεί έναν ειδικό συντελεστή της διαμόρφωσης του πολιτικού τοπίου της χώρας. Υπό την έννοια αυτή ένας ανεύθυνος λαός σε οποιαδήποτε χώρα θα είναι η γεννήτρια κινδύνου και τραγωδιών.

Ζούμε σε προεκλογική περίοδο. Είναι σε θέση ο Ελληνικός Λαός να αλλάξει το πολιτικό τοπίο; Θα συνεχίσει η παθητικότητά του με την φοβική Νιρβάνα που τον διακατέχει, να τον οδηγεί να ψηφίζει τους ανίκανους ηγετίσκους του;

Σ’ αυτή τη περίπτωση δανειζόμαστε τον μεγάλο Παπαδιαμάντη για να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα και να ευχηθούμε και καλή χρονιά:

«Εις οιωνός άριστος»Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

 • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. Ο ΝΟΣΦΙΣΤΗΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙ
  ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ = ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΙΣΘΩΤΟI
  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ = ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΜΙΣΘΟΙ
  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

 2. Μα και φυσικά φταίει ο Ελληνικός λαός.
  Όταν του δείχνεις την αλήθεια με επιχειρήματα και τον προειδοποιείς για αυτόν που πάει να ψηφίσει, σε κοιτάζει σαν χαζός και σου λέει ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.
  ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  Τι να δες βρε καμένε ? Μέχρι να το δεις και να το καταλάβεις έχει γίνει το κακό (βλέπε Τσίπρα).
  Τώρα τα ίδια με τον Μητσοτάκη. Τους τα λες και πάλι ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.
  Όλη η ουσία είναι να το δεις πριν γίνει το κακό. Αυτό προϋποθέτει αντανακλαστικά, κρίση, ΑΝΤΙΛΗΨΗ και να μπορείς να σκέφτεσαι όπως το σύστημα.

  Ποιος τα έχει αυτά σήμερα από τον Ελληνικό λαό ?
  Η 25άρα με το κινητό στο χέρι ? Ο ηλικιωμένος που βλέπει τα πουλημένα κανάλια ?
  Λίγοι είναι και η πλειοψηφία άντρες από τα 16 μέχρι τα 45 και ελάχιστες γυναίκες.
  ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

 3. Αριστομένης Προβελεγκιος 01/21/2019 @ 8:12 ΜΜ

  Μια χαρα τα λετε κυριε καθηγητα!!!!
  Φωναζω καιρο τωρα για του Χριστιανορουφιανοπασοκους που τωρα βέβαια μεσα στην παρακμή τους πανε οπου φυσαει ο ανεμος προσπαθώντας να γλιτωσουν οτι μπορουν.
  Κ δεν μιλαω κομματικα ουτε ξεχναω το κομμα της Μιζενσ του νοθου γιου του Τερι Χρυσου.
  Βέβαια θα πρεπει να Φωναξουμε κ για την σκοπιμοτητα στο να μην υπάρχει Συνταγματικό Δικαστήριο που θα μπορουσε να σταματήσει πολλά απο αυτα που ανεφερες…. Οπως κ επίσης την Σαπιλα της δικαστικής εξουσίας που αρνήθηκε ξεδιαντροπα να καταδικασει προσφυγες για την απατη του γαπ αλλα κ του αλεκση οσων αφορά τα προεκλογικα ψεματα.
  Για οποιον βλέπει τον καθρέφτη κυριε καθηγητα χωρίς να φοβάται την αυτοκριτικη το σχέδιο είναι ολοφανερο!
  Ξεκίνησε απο τον ευτελισμο της Παιδείας, τον ακρατο συνδικαλισμο.
  Φυσικα ειχε ξεκινησει χωρις να παρει κανεις χαμπαρι ,με την αποβιομηχανιση της χωρας κ καταστροφή της πρωτογενής παραγωγης.
  Τελος παντων ολοι ξερουμε ποιος φταιει κ οποιος νομιζει οτι δεν, ας παει μεχρι το μπανιο που εχει καθρέφτη σιγουρα.
  Το θεμα ειναι τωρα τι κανουμε..;
  Απαντησε σε αυτο ο Τσε αγαπητε καθηγητα.
  Οι επαναστάσεις κ οι ανατροπες γίνονται απο ανθρώπους που δεν εχουν τιποτα να χασουν κ δεν χρωστανε!
  Ξερετε εσεις κανενα τετοιον;
  Γιατι εγω οχι!
  Απο εκλογές μην περιμενεις Τιποτα!
  Αν οι εκλογες αλλαζαν κατι θα ηταν παρανομες ( αυτο δεν θυμάμαι ποιος το εχει πει)
  Οπως επίσης οτι δεν εχει σημασία ποιος ψηφίζει αλλα ποιος μετραει τους ψηφους(ουτε αυτο θυμαμαι)
  Κυριε καθηγητα αν δεν σπασεις αυγα ομελετα δεν τρως!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*