12:18 - 16/10/2018

Μεταναστευτικό , ναρκωτικά , εγκληματικότητα . Προτάσεις και λύσεις

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η επίθεση στο Α.Τ Ομονοίας από ομάδα 50 τουλάχιστον αντι-εξουσιαστών , ο Τραυματισμός των αστυνομικών που βρισκόταν εκεί , η μεταφορά τους στο νοσοκομείο και η εικόνα του βομβαρδισμένου Αστυνομικού Τμήματος στην καρδιά της Αθήνας , ας μας κάνει όλους να αναρωτηθούμε , όχι πλέον το , που πάμε αλλά , το που φτάσαμε .

Η συγκεκριμένη επίθεση – αντίδραση στο σύστημα πεζής αστυνόμευσης που εφαρμόζει πλέον η ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο της Αθήνας , έγινε διότι , η ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών κυρίως , η παραοικονομία και η πορνεία «ενοχλήθηκαν » .Χρόνια τώρα ήταν ο δικός τους ελεύθερος κόσμος και ξαφνικά , κάποιοι με στολές εισέβαλαν .

Το Πρόγραμμα ‘ΑΘΗΝΑ’ που δημιουργήθηκε το 1988 από τη συνεργασία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Αιγινητείου Νοσοκομείου και του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), δείχνει την λύση στο ολοένα και πιο έντονο αυτό πρόβλημα των τοξικοεξαρτημένων .

Η Νοσηλευτική εξαρτημένων ατόμων θα πρέπει άμεσα να πάρει σάρκα και οστά . Οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί Εξαρτημένων θεραπευτικού χαρακτήρα , οι μονάδες Σωματικής Αποτοξίνωσης (Detox) ,τα κλειστά προγράμματα θεραπευτικής κοινότητας και οι μονάδες Κοινωνικής Επανένταξης , έχουν αποτύχει παταγωδώς

Η λύση είναι μία . Νοσοκομεία αποκλειστικά για τοξικοεξαρτημένους και αλκοολικούς θα πρέπει να γίνουν πραγματικότητα . Σε 1η φάση μπορούν να αναμορφωθούν τα Τμήματα Αποκατάστασης Τοξικοεξαρτημένων και κάποια Νοσοκομεία , οι λειτουργίες των οποίων μπορούν να μεταφερθούν σε παρακείμενα ,όπως π.χ του Αιγινητείου Νοσοκομείου για την Αθήνα

Παράλληλα θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε κάθε δημοτική αρχή και λόγος επανεκλογής της , η δημιουργία δομών προκειμένου να στεγαστούν οι άστεγοι και οι ουσιοεξαρτημένοι που βρίσκονται στην «αρχή ».Όλοι αυτοί ( μεταξύ τους και οι αντιεξουσιαστές ως ανωτέρω ) είναι περισσότερο ασθενείς .

Μεταστατικό. : Η λύση εδώ είναι μία , και μόνο μία .

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει μέσα στο 1ο 6α μηνο του 2019 να καταρτίσει επιτέλους μια κοινή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου με στόχο τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης συνολικά .

Ένα Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου συνεπώς , πρέπει ΑΜΕΣΑ να λειτουργήσει και η ίδια η ΕΕ να λειτουργήσει ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ

Μέχρι τότε όμως , πως θα επιτευχθεί η αποσυμφόρηση των κέντρων φιλοξενίας , η γενικότερα η κατάσταση όπως εκείνη στη Μόρια της Λέσβου ,στο Βαθύ της Σάμου και αλλού ; Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εκπέμπουν πλέον SOS λόγω των χιλιάδων εγκλωβισμένων μεταναστών στα κέντρα υποδοχής .

Η λύση και εδώ είναι απλή :

Α-Δημιουργία «περιφερειακών εξέδρων αποβίβασης» σε επιλεγμένα λιμάνια , από όπου οι νεοαφιχθέντες θα διαμοιράζονται κατόπιν στην ΕΕ κατευθείαν , με αεροπλάνα και βαπόρια . Οι εξέδρες αυτές να ανήκουν στην ΕΕ ένωση ( το προσωπικό που θα εργάζεται εκεί μπορεί π.χ να είναι Ιταλοί και Γάλλοι ) .

Β- Η κρίση των τελευταίων ετών έχει «διώξει» πολλά φέρι από τις ελληνικές θάλασσες καθώς η μείωση του μεταφορικού έργου, τα χρέη των ναυτιλιακών και τα ακριβά (μέχρι πέρσι) καύσιμα καθιστούν όλο και δυσκολότερο το έργο της ακτοπλοΐας.

Το πλοίο Νίκος Καζαντζάκης λέγεται πια Metropolis και κάνει κρουαζιέρες στο Χονγκ Κονγκ. Το King Minos βρίσκεται στην Αίγυπτο ως Mawaddah και συνδέει το Σουέζ με τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Το Highspeed 1 είναι πια το Seastar 7 και βρίσκεται στην Κορέα , το Highspeed 2 διασχίζει καθημερινά τα στενά του Γιβραλτάρ , το Blue Star 1συνέδεε το Zeebrugge στο Βέλγιο (κοντά στη Μπριζ) με το Rosyth της Σκοτίας (κοντά στο Εδιμβούργο ) κ.α

Παράλληλα , δεκάδες παλιά Ελληνικά πλοία βρίσκονται σε απίθανα μέρη ανά τον κόσμο , όπως στην Καραϊβική και συγκεκριμένα στις Μπαχάμες το Superfast VI ,ως κρουαζιερόπλοιο με καζίνο. Η Κράτηση συνεπώς των μεταναστών πάνω στα πλοία ( κρουαζιέρας ) όπου μπορούν να μείνουν εκείνοι που προ εγκρίθηκαν οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου, είναι μια λύση . Ανοίξτε τα κινητά σας και κάνετε μερικά τηλέφωνα σε ιδιοκτήτες που κατέχουν τέτοια πλοία , προς απόσυρση .

Προλάβετέ τους πριν τα πουλήσουν ως παλιοσίδερα όπως τα , Δημητρούλα, Μιλένα, Ρομίλντα, Αγία Γαλήνη, Κνωσσός, Ελ Γκρέκο, Φαίδρα, το παλιό Νήσος Χίος, τα Σαπφώ, Αλκαίος, Εξπρές Άδωνις, Παναγία Εκατονταπυλιανή, Εξπρές Μήλος, Ερωτόκριτος κ.α

Εγκληματικότητα :

Το νέο σύστημα πεζής αστυνόμευσης που σπεύδει να εφαρμόζει τις τελευταίες ώρες η ΕΛ.ΑΣ , δείχνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι , η μόλις πριν από ένα χρόνο πολυαναμενόμενη αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ απέτυχε .

Απέτυχε διότι , ( για να απαντήσουμε στο γιατί ) σαμποταρίστηκε εκ των έσω . Το από ποιους και γιατί , είναι πλέον γνωστό .

Το σύστημα συνεπώς εμφανούς αστυνόμευσης , ναι μεν δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί – και εκ των υστέρων να συμπεράνουμε ότι πέτυχε – σ όλη την επικράτεια στο έπακρο αφού , σε πολλές περιπτώσεις θα λειτουργήσει σε βάρος άλλων υπηρεσιών προς τους πολίτες ,( μην ξεχνάμε ότι μειώθηκαν κατά 6.700 οι οργανικές θέσεις και τα πάρεργα που συνεχώς φορτώνονται στην ΕΛ.ΑΣ ) μπορεί όμως να πιέσει , προκειμένου να σπάσει το κατεστημένο που οδήγησε σε ναυάγιο την αναδιάρθρωση.

Ο νοών νοείτω !

Το σύστημα εμφανούς αστυνόμευσης είναι ιδανικό για περιοχές που ενέπνευσαν τη δημιουργία του. Ωστόσο ( όπως ειπώθηκε και κατά την τελευταία τηλεδιάσκεψη με θέμα την πεζή περιπολία ) υπάρχουν περιθώρια οι υπηρεσίες που ήδη εκτελούν περιπολία ( Κινητές Αστυνομικές Μονάδες , Ποδηλάτες , Τουριστική Αστυνομία , Αστυνόμος της Γειτονιάς κ.α ) να λειτουργήσουν όλες μαζί , το σύστημα πεζών περιπολιών , εκεί που χρειάζεται.

Η πολυμορφία και η πολυδιάσπαση στην ΕΛ.ΑΣ – σπασμωδική κίνηση στην προσπάθειά της να προσαρμοστεί κάθε φορά – έχει οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα το σύστημα αστυνόμευσης .

Είναι ανάγκη για ΕΠΑΝΕΚΚΊΝΗΣΗ όλων της των δομών . Η αρχική κεντρική δομή που ξεχάστηκε , Αστυνομικό Τμήμα , ( σημείο αναφοράς ) , Τμήμα Ασφαλείας και Τμήμα Τροχαίας , φαντάζει πλέον η ιδανικότερη φάση επανεκκίνησης .

Συνεχίζεται …

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Επίθεση με σκοπό να σε τραυματισει,η και χειροτερα?Ειδικά στα σωματα ασφαλειας-στρατού
    Αμυνεσαι με χρήση του οπλισμού σου,και λυνονται τυχόν παρεξηγησεις αργότερα.
    Λυπάμαι αλλα φτάσαμε σε ενα σημείο που οι καταστάσεις δεν πρόκειται να γίνουν καλύτερες-μόνο χειρότερες.
    Πρέπει να γινει μια αναθεώρηση και για τα Σώματα,αλλα και για το δικαιώματα που έχουν οι άνθρωποι που αμύνονται μέσα στο σπίτι τους

  2. Ποιας προσφυγικής κρίσης;;; Δεν υπάρχει προσφυγική κρίση. Υπάρχει κρίση λαθρομετανάστευσης, λαθρο εισβολής. Κανένας μα κανένας απο οςους ερχονται δεν ειναι προςφυγας. Ουτε καν οι Σύριοι. Διαβάστε την συνθήκη για τους προςφυγες. Εν παση περιπτωςη ομως, ο Πακιστανός, ο Μαροκινός, ο Μπαγκλεντισιανος, ο Σομαλος, ο Νιγηριανος κλπ ειναι προςφυγες;;; Μη τρελαθούμε τελείως.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*