Μετά από ελληνική ιστορία, γλώσσα, πίστη και μαθηματικά στο στόχαστρο και η μουσική: «Δεν θα διδάσκεται πλέον όπως την ξέρουμε»

Τι θα διδάσκονται τελικά τα παιδιά;

«Σκοπός των σχεδιαζόμενων αλλαγών στον ιδρυτικό νόμο για τα σχολεία αυτά δεν είναι άλλος από την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες και τις ανάγκες των σχολείων και των μαθητών/μαθητριών του σήμερα».

Με το παραπάνω επιχείρημα το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει την απόφασή του να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στην εκπαιδευτική και διοικητική λειτουργία των Μουσικών Σχολείων της χώρας, παρά τις έντονες αντιδράσεις που συναντά από γονείς και μαθητές.

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Το υπουργείο εμμένει στην απόφασή του να καταργήσει την Καλλιτεχνική Επιτροπή των Μουσικών Σχολείων, την οποία θα διαδεχθεί επιτροπή ειδική σε θέματα μουσικών και καλλιτεχνικών σπουδών, με αποκλειστικό έργο τις εισηγήσεις για θέματα της μουσικής και των τεχνών (βιβλία μουσικών και καλλιτεχνικών γυμνασίων και λυκείων, επιμορφώσεις, συνέδρια, εκδηλώσεις).Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Όπως καταγγέλλουν οι μαθητές, στα βίντεο που θα δείτε στο τέλος, με βάση το άρθρο 40 του σχετικού σχεδίου νόμου της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων:

Καταργείται η καλλιτεχνική επιτροπή που αποτελείται από μουσικούς. Οι αποφάσεις δεν θα παίρνονται πλέον από αυτό το συμβουλευτικό σώμα.

Καταργείται η χρηματοδότηση για τα μουσικά όργανα. Δεν θα υπάρχουν μουσικά όργανα και εξοπλισμός.

Αλλάζει εντελώς η λειτουργία του σχολείου. Δεν θα γίνονται πλέον ατομικά μαθήματα. Θα γίνονται όλα ομαδικά και ουσιαστικά το παιδί δεν θα έχει την ευκαιρία να μαθαίνει εξατομικευμένα, το όργανο που επιθυμεί.

Συνεπώς δεν θα διδάσκεται πλέον μουσική, έτσι όπως την ξέρουμε τώρα.

Πως θα γίνει λοιπόν η μουσική; Κανείς δεν θα έχει δικαίωμα να αναδείξει το ταλέντο του, ούτε εκεί;

Μήπως θα δίνονται κεντρικές οδηγίες από την «νέα ειδική επιτροπή» για το ποια τραγούδια θα παίζονται;

Μετά από ιστορία, γλώσσα, πίστη και μαθηματικά «χτυπούν» και την μουσική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

Καθηγητές, δάσκαλοι και μαθητές ζητούν την απόσυρση του άρθρου 40 από το σχέδιο νόμου, καθώς, όπως καταγγέλλουν, αλλοιώνεται ο σκοπός ύπαρξης των μουσικών σχολείων.

Αν προτίθεται να τροποποιήσει «τις διατάξεις που αφορούν στα μουσικά σχολεία, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις συνέργειες στα εκπαιδευτικά ιδρύματα -όπως ζητούν εκπαιδευτικοί και γονείς των μουσικών σχολείων- ώστε να μην αλλοιωθεί η φυσιογνωμία και η στόχευση των συγκεκριμένων σχολείων», ρώτησε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Δείτε ειδικά το πρώτο βίντεο στο 1.03:

el.gr

One thought on “Μετά από ελληνική ιστορία, γλώσσα, πίστη και μαθηματικά στο στόχαστρο και η μουσική: «Δεν θα διδάσκεται πλέον όπως την ξέρουμε»

  1. Φίλιππος says:

    Ε έτσι είναι , αυτή είναι η ιδεολογία τούς , κανένας να μην διακρίνεται για να κυβερνάνε αυτή πρέπει οι άνθρωποι να εξοντωθούν πνευματικά να είναι ένα τίποτα,δεν γίνεται άνθρωποι με πνευματική καλλιέργεια,να κυβερνώνται από τρολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *