10:02 - 24/10/2016

ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ-Aναμένουν μείζον πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο – Ζητήθηκε η παραχώρηση δύο αντιτορπιλικών Arleigh Burke από τις ΗΠΑ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥAναμένουν μείζον πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο – Ζητήθηκε η παραχώρηση δύο αντιτορπιλικών Arleigh Burke από τις ΗΠΑ

Μέγαρο Μαξίμου και Γενικά Επιτελεία να βρίσκονται σε “αναμμένα κάρβουνα” μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση τόσο του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, όσο και του τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, ότι τα σύνορα στο Αιγαίο πρέπει να αλλάξουν, σε συνδυασμό με την αναδιάταξη που επιχειρείται στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Η ανησυχία παίρνει σε ορισμένες εξελίσσεται σε μερικές περιπτώσεις σε αγωνία, καθώς όλοι γνωρίζουν ακριβώς ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις αφέθηκαν να απωλέσουν μεγάλο μέρος της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, αρχικά μέσα από μια σκανδαλογογία άνευ προηγουμένου που έπληξε την βούληση των Επιτελών να λάβουν πρωτοβουλίες και να καταρτίσουν εεξοπλιστικά προγράμματα και κατά δεύτερον από την οικονομική καταστροφή.

Το Μέγαρο Μαξίμου για να το πούμε ευθέως φοβάται πλέον μείζον επεισόδιο στο Αιγαίο για την αλλαγή του status quo ή ακόμη και στον Έβρο.

Τώρα τρέχουν για να προλάβουν: O Π.Καμμένος αιτήθηκε από τις ΗΠΑ χρηματοδότηση για την απόκτηση μίας Μοίρας stealth μαχητικών (20 μονάδες) F-35 Lightning II, αλλά και για την υλοποίηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόκειται για μία κίνηση που σαφώς υπαγορεύθηκε, εκτός από την επιχειρησιακή πραγματικότητα και από την οικονομική λογική.

Η Πολεμική Αεροπορία αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα με τα αεροσκάφη που σήμερα διαθέτει και λόγω των οικονομικών προβλημάτων δεν μπορεί να προχωρήσει αφενός στον εκσυγχρονισμό των F-16 και αφετέρου στην απόκτηση ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους κόντρα στα 100 F-35 που θα αποκτήσει η Τουρκία και στην αριθμητική της υπεροχή.

Αν όντως υπάρξει ανταπόκριση από πλευράς των ΗΠΑ τότε η Ελλάδα θα βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό την αεροπορική της εικόνα στο Αιγαίο. Όσον αφορά δε στην Μοίρα των F-35, αν τελικά υλοποιηθεί το όλο πρόγραμμα βάσει των όσων είπε στο “PRONEWS” ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, θα εδρεύει στην 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα.

Eπίσης η Ελλάδα επανήλθε στο αίτημά της προς τις ΗΠΑ για παραχώρηση δύο αντιτορπιλικών κλάσης Arleigh Burke από αυτά που απελευθερώνονται μετά το 2020 σε μία προσπάθεια να κλείσει και τις “μαύρες τρύπες” στο Πολεμικό Ναυτικό που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από την μη προμήθεια οπλικών συστημάτων για πολλά χρόνια και βεβαίως τα όσα σκάνδαλα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Τα 21 (από τα 28) παλαιότερα Flight I/II Arleigh Burke τα οποία, λόγω περικοπών, δεν πρόκειται να υποβληθούν τελικά στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στα πρότυπα AEGIS Baseline 9 (σε αυτό θα ενταχθούν όλα τα υπόλοιπα πλοία της κλάσης), παρά μόνο σε εργασίες Γενικής Επιθεώρησης, επισκευής και συντήρησης των προωστηρίων σκευών και βοηθητικών μηχανημάτων, ενώ σε κάποια εξ αυτών θα γίνει αναβάθμιση του ανθυποβρυχιακού τους εξοπλισμού, αν και είναι το πιθανότερο να αποτλέσουν την δεξαμενή για το ελληνικό αίτημα, εν τούτοις, στα πρώτα 28 δεν υπάρχει υπόστεγο ελικοπτέρου.

Τα αντιτορπιλικά κλάσης “Arleigh Burke”αριθμούν ήδη 64 σκάφη (21 Flight I, 7 Flight II και 34 Flight IIA) σε υπηρεσία, ενώ προβλέπεται η ναυπήγηση άλλων 42 (Flight IIΙ). Έχουν μήκος 155 μέτρα, πλάτος 20 μέτρα, βύθισμα 9,3 μέτρα και εκτόπισμα από 8.300 ως 9.200 τόνους.

Όλα τα πλοία της κλάσης φέρουν το σύστημα αεράμυνας AEGIS, με ραντάρ παθητικής διάταξης τύπου SPY-1D. Από τους κάθετους εκτοξευτές (VLS) Mk41 90 θέσεων (29 κυψέλες πλώρα-61 πρύμα/96 θέσεων σε σκάφη της έκδοσης ΙΙΑ) μπορεί να βληθεί μεγάλη ποικιλία βλημάτων, όπως RIM-66M Standard, Tomahawk, κάθετα εκτοξευόμενοι ASROC (VLA) και ESSM.

Ο οπλισμός συμπληρώνεται με πυραύλους επιφανείας- επιφανείας Harpoon, δύο CIWS Phalanx (ένα σε νεώτερες εκδόσεις που φέρουν και ESSM), ένα πυροβόλο Mk-45 Mod1-4 των 127 mm, 2 πυροβόλα M242 Bushmaster των 25mm και δύο τριπλούς τορπιλοσωλήνες Mark 32.
Η ανησυχία της κυβέρνησης, και όλου του πολιτικού φάσματος, δεν εκφράζεται μόνο από την αλλαγή στάσης που καταγράφεται από τον πρωθυπουργό σύμφωνα με τις πληροφορίες του “pronews.gr”, αλλά και από τις κινήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, αλλά και τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα εθνικά θέματα.

Ο Πάνος Καμμένος αφενός ακύρωσε την επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη μετά τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας και κινείται πλέον, όπως προέκυψε από την συνέντευξη που παραχώρησε στο “PRONEWS” στην προώθηση απόκτησης εξοπλιστικών προγραμμάτων, σε συνεννόηση προφανώς με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με σκοπό να προλάβει ένα μεγάλο κακό για τη χώρα, καθώς από την πολιτική των μνημονίων οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αποδυναμωμένες. Ιδίως η Αεροπορία και το Ναυτικό.

Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά θα είναι ραγδαίες και “θερμές”…

pronews

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (10)

 1. Θα πάρουμε τα F35 που μπροστα στα sukhoi είναι
  τελειωμένα…μάλιστα…θα μας δώσουν τώρα…το 2020
  τα Arleigh Burke…σαπάκια,σκουπίδια των ΗΠΑ να έχουμε και εμείς τα καημένα…αυτοί που μας κυβερνάνε τα τελευταία 40 χρόνια μας έχουν καταντήσει κομπάρσους..

 2. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΙΟ ΤΗΣ!!! ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΡΩΣΙΚΑ SU-35 KAI MIG-35 ΠOIO ΜΕΓΑΛΙΤΕΡΕΙΣ ΚΛΑΣΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΕΤΑΧΙΡΙΣΜΕΝΑ-ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΕΘΟΡΑΚΙΣΜΕΝΑ-AMFIBIA ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ- ΚΑΨΑΜΕ ΑΧΡΙΣΤΕΒΟΝΤΑΣ ΤΑ 2 ΑΠΟ ΤΑ 4 ,,ΧΟΒΕΡΚΡΑΦΤ,, ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟ.ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΙΣΑΜΕ-ΣΙΩΠHΛΑ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΥΝΔΙΝΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΣ.

 3. YOU GOT TO BE kidding, I thought you hated the Americans.I think its to late, I thought you were going to show them a thing or two.

 4. ΗΡΕΜΉΣΤΕ ΓΕΝΝΑΊΟΙ ΜΟΥ.ΤΟ ΓΕΝΙΚΌ ΕΠΙΤΕΛΕΊΟ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΆΡΧΗ ΧΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΌ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΈΣ ΤΟΥ ΧΏΡΙΣ ΤΣΊΠΑ ;ΉΔΗ ΈΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΊΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΔΏΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΕΊΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΆΧΟΥΣ ΤΟΎΡΚΟΥΣ ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΉΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΊΓΟ ΉΣΥΧΟΥΣ. ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΆΡΟΥΝ ΌΛΑ.ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΠΟΎΜΕ ΠΈΝΤΕ ΙΣΤΟΡΙΟΎΛΕΣ ΠΕΡΊ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΝΝΑΙΌΤΗΤΑΣ ΚΛΆΜΑΤΑ ΚΑΤΆΡΕΣ ΠΈΝΤΕ ΈΞΗ ΣΤΕΦΆΝΙΑ ΜΕ ΔΆΦΝΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΊΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΆΛΙ ΜΕ ΧΡΌΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΎΣ …ΚΑΙ ΤΕΛΕΊΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΎΘΙ ΈΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ..ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΆΠΑΥΣΗ

 5. Μεγάλος προβληματισμός από τους προδότες .. από που θα πάρουν την επερχόμενη μίζα.! Από νέα πολεμικά πλοία η από αεροπλάνα; Μήπως καλύτερα και από τα δυο; Και καλύτερα να δώσουμε στους εργοδότες μας και μπροστάντζα ώστε να είναι σίγουρη η ‘’δουλειά ! Και φυσικά η παραλαβή των όποιον συμφωνηθέντων θα γίνει μετα τον πόλεμο μην τυχόν και κάνουμε κακό στ’ αδέλφια μας τους τούρκους!

 6. Βρε χαζοβιόλη ΟΗΕ , ΟΥΑΟΥΑ, ΟΙΙΙΙΙΙ , ΩΧ ΑΜΑΝ κλπ , ποιοι θα σου δώσουν λεφτά οι εφοπλιστές; Του έχεις ρωτήσει από κοντά ποτέ; Μήπως σου ξεφεύγει ότι οι περισσότεροι από δαύτους διαχειρίζονται βαπόρια πολιτικών που αγοραστήκαν με τα κλεμμένα των ελλήνων; Ο ‘’κύριος’’ Στηθικής σου είπε πόσα βαπόρια έχει ΟΥΑΧΑ μου; Ο Κούλης ;

 7. Ποιοι θα το κάνουν αυτό οι προδότες που σκάβουν το λάκκο μας; Αυτοι που έφτιαξαν τα hot spot μέσα στα στρατόπεδα και στις εξόδους των πόλεων για ευνόητους λόγους; Αυτοι που διέλυσαν στρατηγικά στρατόπεδα και δεν έχουν φροντίσει για πολεμοφόδια σε περίπτωση πολέμου; Μεγάλη φαντασία έχεις !

 8. εγω κραταω αυτο…….γραφει ο χειλαδακης…΄΄Έχουν μήκος 155 μέτρα, πλάτος 20 μέτρα, βύθισμα 9,3 μέτρα και εκτόπισμα από 8.300 ως 9.200 τόνους.΄……΄΄΄΄΄που θα παρκαρουμε σκαφη με εννιαμιση μετρα βυθισμα?ιιχιχιιχιχιιχιχι που ρε…????απο την σαλαμινα ειμαι…πρεπει να φτιαξουμε καινουριους ντοκους..ελεος πια…τι εχουμε να ακουσουμε……μια ο χειλαδακης και μια οι οεαδες….σιγα μην σου δωσουν τα αμερικανα αντιεροπορικους πυραυλους 150 χιλιομετρων εμβελειας….αν στα δωσουν ,που χλωμο το βλεπω,,,θα στο δωσουν με essm AKTINAΣ 50 KM..τεςς …αυτα δηλαδη που εχουν και οι φρεγατες μας…..μαλακες ειναι? να μην πεταει τουρκικο αεροπλανο πανω απο το αιγαιο?-ΠΑΝΤΩΣ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ….και καλα κανουν …γιατι η ευρωπη μας εχει κλασμενους….Απο κει θα ψωνισεις ρε φιλε και οχι απο τα λιμα….τα γερμανα τα γαλλακια και τα αγγλακια…οι ρωσοι δεν μπαινουν στην αγορα του νατο ….οποτε αμερικανα και παλι αμερικανα……ο λαφαζανης εκανε μαλακιες και τον ηπιε με τον βλαδιμηρο…οπως και ο ALEX….που πας ρε πτωχευμενη χωρα να κανεις μπισνες με τους ρωσους…που στηριζουν τουρκια…και να αφησεις τα αμερικανα εξω?-σε αλλο πλανητη ζεις ?εισαι στο ΝΑΤΟ και ζητας οπλα απο τους ρωσους!!!!!!το αλλο με τον τοτο το ξερετε?

 9. ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΩΛΗΤΗΣ ..ΟΜΠΑΜΑ…ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ (F-35)ΤΟΥ…κι αλλα πολλα!! Τα SU-35 ,που τα παιρνει απο Ρωσια στο 1/3 της τιμης και με 40% της τιμης εξωφληση με αγροτικα προιοντα…ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΑ , δεν το συζητουν καποια λαμογια . ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ….ΤΟΥ ΝΑΤΟ….ειναι παραμυθια σε μεγαλο βαθμο ,αν κρινουμε με την επιλογη s-300 και το ταρακουλο που προξενησε η αποκτηση τους, στους Τουρκους και …νατοικους.Σε πρωτη φαση (οπως και με το s-300), θα ερθουν και Ρωσοι εκπαιδευτες χειρηστες που θα ασκουν και επιχειρησιακα ΑΜΕΣΑ καθηκοντα !!! Εχουν ιδιο ωφελος να το κανουν !! Τα Αμερικανακια αποδεδειγμενα ,μας πασαρουν το οποιο οπλικο τους συστημα , και συναμα το αντιμετρο του στην Τουρκια. Αν εξαιρεσεις καποια Γαλλικα οπλα μας ,ολα (σχεδον)τα υπολοιπα τα εχουν και οι Τουρκοι !! ΕΔΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΩ !!! ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ (ΙΣΑΞΙΑ)ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΠΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ …ΟΤΙ ΑΥΤΟ(μαζι με καποιες αλλες ‘καυτες’ εκπληξεις’) ΤΡΕΜΟΥΝ !!!! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ….ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΘΑ Γ@ΜΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!! Απλα, θα ειχαμε πιο ευκολο εργο , ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ (εως καθολου) ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ‘ΚΟΙΝΟ’ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ,που μας κανει γιο-γιο ολες τις φορες με τις παρεμβασεις του, στις ‘διενεξεις’ (που ο ιδιος στηνει) σε Αιγαιο , γενικως στα σημεια ενδιαφεροντος του !!! ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ…..ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΝΟΥ Η ΩΡΑ για να τρυγησει οτι εσπειρε !!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*