03:06 - 07/04/2021

Μεγάλη μερίδα γιατρών και νοσηλευτών στην Κύπρο ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να εμβολιαστούν

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας της Κύπρου στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας,

από τα οποία προκύπτει ότι μια μεγάλη μερίδα νοσηλευτών αλλά και γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων αρνούνται να εμβολιαστούν με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, το 55% των νοσηλευτών και το 25% των γιατρών στα κρατικά νοσηλευτήρια δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εμβολιασμό, ενώ όπως πληροφορείται η DW, ανάλογοι είναι οι αριθμοί και για το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ιδιωτικού τομέα.

Το υπουργείο Υγείας θεωρεί ως μείζον πρόβλημα την άρνηση των εργαζόμενων στα νοσοκομεία να εμβολιαστούν, καθώς επικρέμεται ο κίνδυνος να μείνουν νοσοκομεία χωρίς επαρκή προσωπικό, σε περίπτωση που ιατροί και νοσηλευτές νοσήσουν μαζικά.
Δεν υπάρχουν σκέψεις για μέτρα

Όπως πληροφορείται η DW, ο κίνδυνος υποστελέχωσης των νοσοκομείων είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο το υπουργείο δεν λαμβάνει μέτρα εναντίον νοσηλευτών και ιατρών που αρνούνται να εμβολιαστούν, αφού ενδεχόμενη υποχρεωτική απομάκρυνσή τους από τα νοσοκομεία, θα επέφερε αυτόματα την μείωση του προσωπικού των νοσοκομείων.

Επιπρόσθετα το υπουργείο Υγείας θεωρεί πως o μη υποχρεωτικός χαρακτήρας του εμβολιαστικού προγράμματος, που ισχύει για όλους τους πολίτες, πρέπει να ισχύει και για το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Το ζήτημα του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας ήρθε στην επιφάνεια μετά τον εντοπισμό αλυσίδας μετάδοσης στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Όπως διαφάνηκε η αλυσίδα ξεκίνησε από νοσηλευτές, που παρά την δυνατότητα που είχαν για προτεραιότητα στον εμβολιασμό, αρνήθηκαν να το πράξουν.

el.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Γράφεις
    “μετά τον εντοπισμό αλυσίδας μετάδοσης…”
    Πώς εντοπίστηκε η “αλυσσίδα”;
    Με ποιό τεστ-ΑΠΑΤΗ;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh