ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Λιμενικό: Πυροβολισμοί κατά ταχύπλοου που μετέφερε μετανάστες

· Κατοχικά Νέα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το συγκεκριμένο σκάφος είχε απασχολήσει ξανά κατά το παρελθόν το Λιμενικό Σώμα

Στο μπαράζ καταγγελιών τουρκικών ΜΜΕ για βίαιη συμπεριφορά των ελληνικών αρχών κατά μεταναστών, απαντάει με ανακοίνωσή της η Ελλληνική Ακτοφυλακή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το βράδυ της Τρίτης εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα ένα ταχύπλοο 15 μέτρων. Αμέσως άρχισε τους επικίνδυνους ελιγμούς για να διαφύγει. Οι άνδρες του Λιμενικού έριξαν προειδοποιητικές βολές, ενώ όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση το εν λόγω σκάφος έχει απασχολήσει ξανά κατά το παρελθόν το Λιμενικό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε τουρκικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η ελληνική ακτοφυλακή πυροβόλησε σκάφος μεταναστών στα ανοιχτά του Τσεσμέ της Σμύρνης, ενώ αυτό κατευθυνόταν προς τη Χίο, από το Αρχηγείο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. διευκρινίζονται τα εξής:

1.Βραδινές ώρες της 12/11/2019 πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Χίου στο πλαίσιο περιπολίας εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά Βροντάδου ν.Χίου και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, θαλαμηγό ταχύπλοο σκάφος, μήκους 15 περίπου μέτρων, να κινείται ύποπτα με πορεία βορειοδυτική. Στη θέα του περιπολικού σκάφους, το ταχύπλοο έσβησε τα φώτα του και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση τις έναντι τουρκικές ακτές, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς εναντίον του περιπολικού σκάφους.

2.Επισημαίνεται ότι το ανωτέρω θαλαμηγό σκάφος έχει απασχολήσει στο παρελθόν με αρκετά συμβάντα μεταφοράς μεταναστών, τους οποίους αποβίβαζε στην ευρύτερη περιοχή όπου έλαβε χώρα το εν λόγω συμβάν, χωρίς να έχει καταστεί δυνατή μέχρι σήμερα η ακινητοποίησή του και η σύλληψη των μελών του πληρώματος του.

3.Κατόπιν των ανωτέρω και στο πλαίσιο των επιχειρησιακών διαταγών, πραγματοποιήθηκαν από το πλωτό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, οι προβλεπόμενοι ελιγμοί ακινητοποίησης και αποφυγής του ταχυπλόου με χρήση προβολέα, μεγαφώνων καθώς επίσης και με τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα ως προς την ακινητοποίησή του.

4.Προς συνδρομή στην υπόψη επιχείρηση, έσπευσαν στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, το ΠΑΘ 050 και το Ν/Γ 518 του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία ομοίως προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο με αρνητικά αποτελέσματα.

5.Τελικά το ανωτέρω ύποπτο θαλαμηγό σκάφος εξήλθε των ελληνικών χωρικών υδάτων με πορεία προς τις έναντι τουρκικές ακτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ethnos.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Κουνούπι Culex – φορέας του ιού του Δυτικού Νείλου στην ΕλλάδαΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Ιός Δυτικού Νείλου: Η Αττική στο επίκεντρο της έξαρσης – Γιατί το 2026 θυμίζει το δύσκολο 2018

Ελληνική πυροβολαρχία Patriot – αντιαεροπορική άμυνα της Ελλάδας στη Σαουδική ΑραβίαΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Ελληνική πυροβολαρχία Patriot κατέρριψε νέα drones – Τέταρτη εμπλοκή σε πραγματικές συνθήκες

Αρχαιολογικός χώρος και αρχαίος ναός – νέα ευρήματα στην Αρχαία Θουρία ΜεσσηνίαςΕΛΛΑΔΑ

Αρχαία Θουρία: Νέα ευρήματα αποκαλύπτουν δημόσια κτίρια, αγαλματίδιο Αρτέμιδος και πιθανό ναό

Μία απάντηση στο “Λιμενικό: Πυροβολισμοί κατά ταχύπλοου που μετέφερε μετανάστες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά