ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Λέρος: Η λειψυδρία «χτύπησε» το νησί – Κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

· Κατοχικά Νέα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε για έναν μήνα η Λέρος από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας «λόγω φαινομένων λειψυδρίας».

«Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέρου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης και για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 25 Ιουλίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας», αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Ο δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, κατήγγειλε στη «Ροδιακή» σοβαρές παραλείψεις από την προηγούμενη δημοτική αρχή όσον αφορά τη συντήρηση των μονάδων αφαλάτωσης. «Δεν υπήρχε πρόβλεψη τα προηγούμενα χρόνια για συντήρηση. Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα για τη συντήρηση των μονάδων αφαλατώσεων», σημείωσε ο δήμαρχος του νησιού.

«Την Παρασκευή έστειλα επιστολές προς τους αρμόδιους υπουργούς. Και ο πιο αρμόδιος είναι ο κ. Κικίλιας, ως υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ώστε να κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να φέρουμε στο νησί νερό με υδροφόρες. Αυτό γίνεται από το Πολεμικό Ναυτικό. Πρωτίστως είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το πολεμικό πλοίο μπορεί να μεταφέρει νερό όπως κάνει σε νησιά που έχουν διαρκώς πρόβλημα», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

documentonews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Καταιγίδα και έντονα σύννεφα στην ΕλλάδαΕΛΛΑΔΑ

Νέα επιδείνωση του καιρού από Τετάρτη 30/9 – Επιστρέφουν βροχές και φθινοπωρινό σκηνικό

Ενεργειακή υποδομή και θαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεσηΔΙΕΘΝΗ

Ελλάδα–Κύπρος: Προχωρά η ηλεκτρική διασύνδεση – NAVTEX και πόντιση καλωδίου στο επόμενο στάδιο

Παλιό θέατρο ως συμβολική εικόνα για την ηθοποιό Ελένη ΠροκοπίουΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η ηθοποιός Ελένη Προκοπίου – Μια από τις χαρακτηριστικές παρουσίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *