ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Λαμία: Γυναίκα δίνει μάχη με τον ιό H1N1 στην εντατική – Είναι μητέρα ανήλικου παιδιού

· Κατοχικά Νέα

Σε κρίσιμη κατάσταση με Η1Ν1 νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας μία 42χρονη μητέρα ενός μικρού παιδιού.

Ιδιαίτερα κρίσιμο χαρακτηρίζεται το επόμενο 24ωρο για την γυναίκα, την οποία, δυστυχώς, ο ιός της γρίπης την βρήκε αδύναμη, λόγω επιβαρυμένης υγείας, με αποτέλεσμα να νοσήσει βαρύτατα.

Οι εργαστηριακές αναλύσεις έδειξαν ότι η μητέρα προσβλήθηκε από τον ιό γρίπης τύπου Α και συγκεκριμένα τον υπότυπο Η1Ν1 που φαίνεται ότι κυριαρχεί φέτος έναντι του Η3Ν2.

Σε έξαρση ο H1N1 πανελλαδικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους από την γρίπη οι επτά την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Είκοσι τέσσερα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης έχουν νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (χρόνια καρδιολογικά, αναπνευστικά προβλήματα, ανοσοκαταστολή), διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές, οι οποίες πάντως μπορούν να εμφανιστούν και σ’ ένα μικρό ποσοστό υγιών ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η μετάδοση του ιού ευνοείται από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούν στην χώρα αυτήν την περίοδο και επιβάλλεται προσοχή στην εφαρμογή των προληπτικών μέτρων.

Τι πρέπει να προσέχουμε:

Τονίζεται ότι τα κύρια μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης είναι:

Η τήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών και αναπνευστικής υγιεινής (πχ κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος). Επισημαίνεται η ανάγκη οικειοθελούς απομόνωσης και αποφυγής συγχρωτισμού για τα άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έγκαιρη χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 ημέρες) κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι η σωστή χρήση των αντι-ιικών στις κλινικές ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού (ακόμη και σε ήπια συμπτώματα από γρίπη) προστατεύει από τις επιπλοκές. Τα αντι-ιικά φάρμακα χορηγούνται με απλή ιατρική συνταγή.

pronews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πυρκαγιά και καπνοί - εικόνα αρχείου για τη φωτιά στη ΜάνδραΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

Φωτιά στην Εύβοια: 112 στο Παραδείσι – Εναέρια μέσα και ισχυρές δυνάμεις στη μάχη

ΕΛΛΑΔΑ

Πόσο Διαρκεί Μια Στιγμή; Η Απάντηση Θα Σε Εκπλήξει

Ποδοσφαιρικό στάδιο, εικόνα αρχείου για τη σύγκρουση FIFA και UEFAΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ · Ρήγμα FIFA–UEFA από τη Θεσσαλονίκη – Η ΕΠΟ γυρίζει την πλάτη στον Infantino και ανοίγει μάχη για την κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *