ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ – ΜΩΥΣΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΚ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Οι παρατηρήσεις και οι κρίσεις των κοσμικών είναι συνήθως αντίθετες προς την πρόνοια του Θεού. Οι δε παρατηρήσεις και οι κρίσεις διαφόρων ρασοφόρων είναι συνήθως αντίθετες προς την νοερά γνώσι που χορηγεί ο Θεός.

Σαφώς και δεν έχετε αντιληφθεί οι περισσότεροι, ότι η Ελλάδα είναι σκλαβωμένη στην χειρότερη ιστορική της υποδούλωση-κατοχή από αιώνων. Χωρίς όπλα. Οι εχθροί εντός των τειχών,
αόρατοι, είτε δαίμονες, είτε άνθρωποι. Έχουμε υποστεί απ΄αυτούς διανοητική διαστροφή, πνευματική καθίζηση, ψυχική απομάκρυνση από τον Θεό, χάσαμε την ηθική, την παράδοση, την οικογένεια, τα παιδιά μας.

Οι εντολοδότες πάντα καλά κρυμμένοι, οι εντολοδόχοι Ελληνόφωνοι και οι εκτελεστές των Ελλήνων, οι ίδιοι οι Έλληνες.

Εφόσον λοιπόν δεν είμαστε ελεύθεροι, αλλά δούλοι του εαυτού μας, δηλαδή της αμετανόητης αμαρτίας μας και των παθών, έρχονται, ως φυσική συνέπεια και όλα τα παραπάνω.

Χρησιμοποιείτε Αγιογραφικά χωρία του Κυρίου για να καλύψετε την δειλία σας και να θωπεύσετε τον καβουκισμό σας. Τη στιγμή που κατά την λανθασμένη κρίση σας και πάλι ο πόλεμος είναι μακριά! Και πάλι, να… λέτε, εγώ είμαι χριστιανός δεν κάνει να χτυπήσω.

Το ίδιο θα επαναλάβετε άραγε και όταν πλησιάσει ο άλλος εχθρός, οι λαθρομετανάστες στο σπίτι το δικό σας; Είτε εκ της αναγκαιότητας της πείνας, είτε ως εντεταλμένοι σφαγείς, θα επαναλάβετε και τότε….μα ο κύριος είπε να αγαπάμε τους εχθρούς μας, μα ο Κύριος είπε να στρέψουμε και το άλλο μάγουλο; κ.ο.κ.

Ξυπνήστε από το λήθαργο που σας έχουν ποτίσει οι Σιωνιστές-κατακτητές εχθροί μας, με τις διαβολικές ιδεολογίες τους ακόμα και μέσα από στόματα Ιερωμένων.

Εφόσον αυτή τη στιγμή είμαστε σκλαβωμένοι, όπως η μακρόχρονη ιστορία μας έχει δείξει, δεν φτάνει μόνο η προσευχή μας αδερφοί μου.

Έχετε προσέξει τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, ότι έχουν πύργους και πολεμίστρες στα τείχη. Ξέρετε ότι, οι μοναχοί ήταν αυτοί που αμύνονταν στις εχθρικές επιδρομές των πειρατών- κατακτητών. Κάποιοι προσεύχονταν και κάποιοι πολεμούσαν. Εξ ανάγκης αδερφοί μου.

Γνωρίζετε ότι όλες οι επαναστάσεις των Ελλήνων που απέτυχαν πριν το 1821 είχαν ως πρωτεργάτες ρασοφόρους; Πάνω από τριάντα.

Γνωρίζετε υποτελείς, ότι ο Μακρυγιάννης είχε πάνω από 100 νεκρούς μοναχούς στρατιώτες στους αγώνες του; Γνωρίζετε Έλληνες της πέννας και του καναπέ ότι 6 χιλιάδες μοναχοί πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδα μας, για να είστε τώρα εσείς ελεύθεροι να λογοκρίνετε οτιδήποτε δεν συνάδει με την υπνωτισμένη ραγιά-ιδεολογία σας.

Ο Άγιος Ιωακείμ ο Ιθακιώτης, πρώην Αγιορείτης μοναχός ανήκε στην ομάδα των πολεμιστών του Παπαφλέσσα και σκότωνε Τούρκους, για να γλυτώσει και φυγαδεύσει στα Επτάνησα τους Πελοποννήσιους που τους αφάνιζαν οι ορδές του Ιμπραήμ. Και όμως ο Θεός δεν του στέρησε τα χαρίσματα, όπως συνέβη και με τον γέροντα Αμβρόσιο Λάζαρη, όπου το 1940 έβγαλε τα ράσα και πολέμησε στην Β. Ήπειρο του Ιταλούς για έξι μήνες.

Ο Άγιος Ιωαννίκιος ο μέγας, είκοσι χρόνια στρατιώτης και στρατιωτικός του Ελληνικού στρατού στο Βυζάντιο, είχε σκοτώσει χιλιάδες. Μόνο στην τελευταία του μάχη πριν αποσυρθεί στο μοναστήρι είχε σκοτώσει χίλιους. Πάνω από 300 μοναχοί και Ιερείς πολέμησαν στον Μακεδονικό αγώνα. Και πόσα άλλα!

Οι διδάσκαλοι της Αθωνιάδος σχολής όταν φοιτούσε ο Άγιος Κοσμάς εμφυτεύαν στους μαθητές πατριωτικά αισθήματα και έψαχναν στα μάτια των παιδιών να δουν, ποια ψυχή ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Εθνεγερσίας. Γαλουχούσαν τα παιδιά-υποψήφιους μοναχούς με το νάμα της επανάστασης.

Αλλά, να τι αποτελέσματα έφερε ο αντιπατριωτισμός, ο ανθελληνισμός, ο Οικουμενισμός και εφησυχασμός των μασόνων δεσποτάδων και των μισθωτών παπάδων, ο εκ της δύσεως προερχόμενος για να μας αυτοαφανίσει. Συνεργία βεβαίως με τους πολιτικούς που αντί να τους αφορίσουν, τους ανέχονται εσαεί.

Ανάποδα μας τα μαθαίνουν τα γράμματα και την ιστορία μας 40 και πλέον χρόνια τώρα, για να μας φέρουν πάλι αντιμέτωπους, Έλληνες με Έλληνες! Δυσκολευόμαστε να ομοφρονήσουμε σήμερα, ο καθένας τα δικά του. Δεν συμφωνούμε, γιατί η αντίδραση του πεζοδρομίου και κάθε μορφής αγώνα ενάντια στη δουλεία έχει κίνδυνο. Το να γραφτείς στους Εθνοφύλακες απαιτεί θυσίες. Το να οργανώσεις αντίσταση και να πάρεις μέρος σε αντίσταση, αφού είσαι κατακτημένος, εμφωλεύει κινδύνους.

Ο πόλεμος των 44 χρόνων που υφιστάμεθα έχει τουλάχιστον 18 εκατομμύρια νεκρούς, μόνο από τις εκτρώσεις!! Χωρίς Χριστό, ηθική και αξίες, η ζωή αυτή είναι πρόγευση της μελλούσης κολάσεως.

Παρά ταύτα δεν θα σταματήσω να σας καλώ σε μετάνοια. Δύσκολη υπόθεση γιατί απαιτεί ψυχική συντριβή που προέρχεται μέσα από σωματικούς κόπους και αποκοπή υλικών και σαρκικών απολαύσεων. Από εκεί όμως έρχεται ο φωτισμός και η ελπίδα σωτηρίας.

Επειδή δεν θέλετε τους κόπους, θα υποστείτε τους αθέλητους, ο εχθρός δεν θα φύγει, κάθε μέρα θα πλησιάζει όλο και περισσότερο. Το πώς θα αντιδράσετε, εσείς ξέρετε. Όπως και εμείς γνωρίζουμε για μας.

Ο Θεός δεν μας δίδαξε μόνο να προσευχόμαστε, αλλά προπάντων να θυσιαζόμαστε για τον πάσχοντα συνάνθρωπο, άνευ συνόρων, άνευ χρωμάτων, πόσο μάλλον για τον αδερφό μας.

Προηγείται η θυσία, ο κόπος, η αυταπάρνηση, για να είναι η προσευχή καθαρά αληθινή.

Σου κλέβουν την πατρίδα Έλληνα, σου ξενιτεύσανε το παιδί σου στο εξωτερικό, σου καταστρέψανε το άλλο με τα ναρκωτικά, την πορνεία, την ανωμαλία και εσύ επαναλαμβάνεις τα λόγια του Κυρίου (ουκ οίδατε ποίου πνεύματος έστε υμείς). Ε! δώσε και τη γυναίκα σου στους Πακιστανούς, την κόρη σου στους Αφγανούς και εάν τολμήσεις μίλα τους μετά για Χριστό. Αν προλάβεις και δεν σε σφάξουν μέχρι τότε.

Ξύπνα ραγιά πριν είναι αργά. Πολλά ακούς και βλέπεις, αλλά ψυχή δεν έχεις να παλέψεις.

Ξύπνα ραγιά πριν είναι αργά και δούλος βρεθείς στο ίδιο σου το σπίτι.

Ξύπνα ραγιά πριν είναι αργά, γιατί θα σε καταριούνται οι απόγονοί σου.

Πέσε στα γόνατα και ζήτησε από το Θεό ψυχή ανδρειωμένη και φωτισμό γιατί είσαι μπερδεμένος, διάκριση δεν έχεις. Κάνε προσευχή για την πατρίδα με μετάνοιες και δάκρυα, αλλά σαν έρθει η ώρα η δύσκολη μιμήσου τους προγόνους σου, που δώσανε τη ζωή τους για να ΄σαι εσύ ελεύθερος τώρα στη γη σου.

Και αν θέλεις έλα μαζί μας στο πεζοδρόμιο γιατί η ανάγκη το απαιτεί και όχι η θέλησή μας, μαζί να πάρεις και την προσευχή γιατί το Πνεύμα το Άγιο παντού ακολουθεί.

Βλασφημείτε ο Χριστός στα θέατρα και στους δρόμους με τους αρσενοκοίτες. Η πίστη μας πουλήθηκε στην Κρήτη απ΄τους Μητροπολίτες και εσύ Έλληνα, τι περιμένεις;

Αν η οικογένεια είναι πιο πάνω από τον Χριστό και την πατρίδα, τότε σκέψου πως θα ζήσεις την υπόλοιπη εδώ ζωή σου, ως ξένος με άλλη πίστη σε μια χώρα που δεν θα είναι πια δική σου.

Κράτα εσύ την οικογένεια και σώσε την ζωή σου, αν προτιμάς να κρυφτείς σε χώρα μακρινή, ελεύθερος είσαι, δεν θα σ΄ακολουθήσω.

ΜΩΥΣΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΚ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

62 thoughts on “ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ – ΜΩΥΣΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΚ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

 1. Εκεινος says:

  O Μωυσης αυτος εχει οικογενεια , που δουλευει , ποσα παιδια εχει ? Απανταει και μετα το συζηταμε ..φτανουν οι ηλιθιοτητες τοσους αιωνες με τους πανηλιθιους και βαρβαρους.

 2. ΓΙΑΤΡΟΣ says:

  Η εκκλησία του Χριστού δεν πρέπει να έχει καμιά σχέση με τον πόλεμο.

  Ο Ιησούς είπε στον απόστολο Πέτρο:
  «Τότε λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· Επίστρεψον την μάχαιράν σου εις τον τόπον αυτής· διότι πάντες όσοι πιάσωσι μάχαιραν διά μαχαίρας θέλουσιν απολεσθή» (Ματθαίος 26:52)

  Με αυτά τα λόγια, ο Ιησούς έδειξε ότι οι ακόλουθοι του δεν θα έπρεπε να παίρνουν όπλα για να πολεμούν.

  «Μ’ αρέσει ο Χριστός σας. Δεν μ’ αρέσουν οι χριστιανοί σας. Οι χριστιανοί σας είναι τόσο διαφορετικοί από τον Χριστό.» Μαχάτμα Γκάντι.

  • γ says:

   θα βρουν πολυ λογικες τις αποψεις σου οι τουρκοι..κανε τους μια κουβεντουλα οταν γινει το ντου..επισης εξηγησε στους απογονους σου η τα συγγενικα προσωπα τον λογο που σου πηδηξαν το σπιτι χωρις καμια αντισταση..

   • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Το άνωθεν σχόλιο το έκανα για εσάς τους χριστιανούς που ισχυρίζεστε οτι είστε ακόλουθοι του Χριστού. Δεν είστε ακόλουθοι του Χριστού! Κόψατε και ράψατε την διδασκαλία του στα μέτρα σας. Όσον αφορά εμένα δεν είμαι ακόλουθος του.

 3. Έλ says:

  Μοναχέ να μας πει και πού μένεις να πας πρώτος γιατί το παπαδαριό ειναι το ίδιο με τους πολιτικούς και τα αφεντικά τους.Πυραμιδούλες στυλ πάτε εσείς κι εγω αντίσταση στο πληκτρολόγιο δεν υπάρχουν η ζωή μας δεν ειναι βιντεοπαιχνίδι ούτε αλυσίδα σουπερ μάρκετ.

 4. ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ says:

  Όπως βλέπετε έτρεξαν αμέσως όλα τα αντίχριστα και ανθελληνικά τρολάκια να προλάβουν τις σκέψεις σας και να σας περάσουν τη μασονική προπαγάνδα. Αυτό κάνουν όλη μέρα. Περιμένουν να βγει πατριωτικό άρθρο και αμέσως ορμάνε με τους γελοίους και ανθελληνικούς σχολιασμούς τους να σας επηρεάσουν……

  Χίλια μπράβο πάτερ μου!! Να ζήσεις χίλια χρόνια να τα λες έτσι σε όλα τα ελληνόπουλα!!!

  Κι εγώ έχω οικογένεια και πολύ μικρά παιδιά και τώρα πια ζω μόνο για την στιγμη που θα αγωνιστώ για την πατρίδα και το Χριστό μας! Και γι’αυτά ακριβώς θα το κάνω!!!

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν· καὶ ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν.» (Ματθαίος 28:19)

   Για να είναι ο Χριστός μαζί σας θα πρέπει να ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ κάνοντας πράξη την παραπάνω εντολή, υπομένοντας θλίψεις (Κατά Ματθαίον 24: 9) και Διωγμούς, δίνοντας ακόμα και την ζωή σας για το ευαγγέλιο, όπως οι πρώτοι χριστιανοί.

   Ο Χριστός δεν γνωρίζει πατρίδες.
   «Επειδή δεν είναι διαφορά Ιουδαίου τε και Ελληνος· διότι ο αυτός Κύριος είναι πάντων» (Ρωμαίους 10:12)

   Η ζωή σας, η Κρίση και η εκδίκηση είναι στα χέρια του Χριστού.
   «πάντες όσοι πιάσωσι μάχαιραν διά μαχαίρας θέλουσιν απολεσθή»
   (Ματθαίος 26:52)

   Αυτά διδάσκει το ευαγγέλιο χριστιανοί.

     • ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ says:

      ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ – ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΗ ΑΜΥΝΑ

      triklopodia.gr/%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%83-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b1%ce%bd/

 5. ΑΝΩΝΥΜΟΣ says:

  ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70 Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΗΧΑΝΗ ΕΚΟΛΑΨΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!! ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΠΟΥΔΑΖΑΙ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΦΕΥΓΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Κ’ΕΤΣΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ ΑΠΟΚΤΟΥΣΑΝ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ !!!!!!!!!! ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΥΓΗ !!!!!!!!!!!!! ΤΩΡΑ ΔΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΕΞΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!!!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝΤΕΣ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΩΝ 24 – 38 ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟ 31% ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ !!!!!!!!! ΑΝ ΜΑΚΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ 40% ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΗΣΕΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ !!!!!!!!!! ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΔΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΦΡΑΠΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΑΓΚΑΖΕ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ !!!!!!!!!! ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΟΤΕ ΞΑΠΛΩΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ !!!!!!!!!!!!!! Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΓΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ Ν’ΑΡΧΙΣΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. bihtis says:

  Εσείς που διαφωνείται με αυτά που γράφει, μην τολμήσετε να κρίνετε εμάς που σε ώρα ανάλογη και πρέπουσα, αν προκύψει η ανάγκη, θα πράξουμε τα δέοντα, ωφελώντας κι εσάς. Κι εσείς να κρίνετε και να κατακρίνετε εκ του ασφαλούς. Αν περνάει από το χέρι μου, όσους μπορώ, θα τους στείλω, με όποιον τρόπο μπορώ, στον αγύριστο. Ηλίθιοι, ε ηλίθιοι. Πάτε καλά ρε? Σκεφτείτε ηλίθιοι. Ρε κάτι μαλάκες.

 7. Ορθοδοξος ελληνας says:

  Δεν αρκει η προσευχη;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;τι λετε ρε ζωντοβολα;στον Χριστο να το πειτε,πως δεν αρκει η προσευχη.η προσευχη δεν εχει αποτελεσμα οταν αυτος που την κανει,ειναι αμετανοητος και ανεξομολογητος.και οσον αφορα τα οπλα,στο βυζαντιο δεν πολεμησαν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;γιατι επεσε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;γιατι δεν χρησιμοποιηθηκαν τα πνευματικα οπλα: προσευχη-εξομολογηση-μετανοια-θεια κοινωνια.και να σας ρωτησω το εξης:αν γινει το αντιθετο,δηλαδη να παρουμε τα οπλα,αλλα χωρις πιστη και προσευχη και να ορμισουμε σαν τα οργκ,πιστευετε οτι θα καταφερουμε κατι;;;;;;;;;;;ο,τι καταφεραν και το 1453 που πολεμησαν χωρις πιστη γιατι ειχαν πεσει στην ασωτια και στην ραθυμια.οποτε τα πνευματικα οπλα υπερισχυουν και αρκουν εναντι των υλικων οπλων.μην βιαστειτε να απαντησετε πως αν ερθει ο εχθρος και εγω κανω μονο προσευχη τοτε θα με σφαξει,γιατι απανταει Ο Χριστος οταν λεει:εαν εχετε πιστη σαν κοκο σιναπεως ωστε ορει μεθιστανειν,τοτε αν πειτε στο βουνο να πεσει στην θαλασσα εκεινο θα πεσει.οσον αφορα τον μοναχο,δεν πιστευω πως υπαρζει καν.ειναι φανταστικο προσωπο.αλλα και αν υπαρχει,ειναι εκτος ευαγγελιου.αν ειναι δυνατον να παροτρυνει τον κοσμο μοναχος,να μην βασιζομαστε και να ελπιζουμε στην προσευχη αλλα να παρουμε τα δικανα.πλανη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!αν χρειαστει να παρω το δικανο θα το κανω.αλλα αυτο θα σημαινει πως για να φτασουμε στο σημειο σαν χωρα να παρουμε τα οπλα,πιστευετε θα εχουν αποτελεσμα;;;;;;;ο αγιος Νεστορας του οποιου η μνημη τιμαται 27 Οκτωβριου,για να αντιμετωπισει τον γιγαντα Λυαιο,πηρε ευχη και ευλογια απο τον Χριστο μεσω του Αγιου Δημητριου.μονο τοτε εχει αποτελεσμα η οποια ενεργεια μας.

 8. Ορθοδοξος ελληνας says:

  Και να συμπληρωσω πως οταν Ο Κυριος μας Ιησους Χριστος,εξαπεστειλε τους μαθητες Του σε ολα τα εθνη,τους ειπε:μην παρετε μαζι σας οπλα ουτε ξυλα,ουτε μαχαιρια,ουτε ρουχα,ουτε φαγητα.εγω θα σας φροντιζω απο τον ουρανο και οπλο σας θα ειναι Ο Λογος Μου.ας μην κανουμε προσευχη σαν χωρα αυτη την στιγμη και αν επιτεθουν τα οργκ που βρισκονται στην πατριδα μας,θα μας περασουν τα δικανα που εχουμε,σουβλακι!!!!!!!!!!!!

 9. ΑΤΟΦΙΟΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ says:

  Eimai διπλα -διπλα με τον αριστειδη και τον Θεμιστοκλη και τον Φιλιππο και αλλους ελληνες , και σας ακουνε και κουνανε τα κεφαλια τους στενοχωρημενοι….λενε οτι ασχολειστε με ηλιθιοτητες , και σκεψεις ελληνοφωνων της δευτερης γεννεας λες και ζητε εξω απο το Λαυριο η»’ στο λιμανι της καμπαλας. Τι λετε ρε ατσιδες απιαστες , της ασιας τεκνα’ που σας εμαθαν και ορθογραφια και κουνιοσαστε σαν καλοντυμενοι σκυθοκιμμεριοι ?

 10. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ says:

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ..Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ..ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΧΑΜΜΕΝΟ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ ΚΑΙ  ΤΟΝ ΚΟΤZ(ΟΥΛ)ΙΑ  .
  Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ @@ .
  ΕΜΕΊΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ @@ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ.
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ  ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.
  ΕΝΑΣ  ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΚΑΠΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ.
  ΜΙΑ   ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝ  ΑΝΙΚΑΝΟΙ   ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΙΑ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
  ΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΆ…ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ
  Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΑΥΤΟΥΛΑΚΗΔΕΣ ΠΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ 4 ΕΠΙ ΜΟΝΙΜΟΥ ΒΑΣΕΩΣ.
  ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΆΛΛΗ ΧΏΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΆ ΣΥΡΡΟΗ ΤΌΣΕΣ ΠΡΟΔΌΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙΣ. ΠΟΥ Ο ΣΚΟΠΌΣ ΤΗΣ ΎΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΤΩΝ  ΛΑΜΟΓΙΩΝ . ΟΎΤΕ ΌΜΩΣ  ΥΠΆΡΧΕΙ ΆΛΛΟΥ  ΈΝΑΣ  ΛΑΟΣ  ΤΌΣΟ ΒΟΛΕΨΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΨΗΦΊΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΆΤΙΑΚΟΎ ΚΡΆΤΟΥΣ.ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΊΕΣ ΈΧΕΙ ΦΤΙΆΞΕΙ ΕΝΑ  ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ  ΤΟΣΟ ΣΑΠΙΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
   ΓΙΑ ΘΑΨΙΜΟ.

 11. Heron says:

  Γιατί , εσύ «ατόφιε ειδωλολάτρη» έχεις την εντύπωση πως περνιέσαι για Έλληνας ; Με ποιό δικαίωμα ρε ψώνιο ; Ποιός σε έφερε μέχρι εδώ ; Ποιοί διατήρησαν τα αρχαία χειρόγραφα και απομνημονεύματα των αρχαίων Ελλήνων ; Οι ανύπαρκτοι εδώ και 1000 χρόνια όψιμοι Μασονοθρεμένοι ομόπιστοί σου ; ΨΩΝΙΣΜΕΝΟΙ Ψυχάκιδες , ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ που είστε μαχαίρι στην πλάτη του γένους των Ελλήνων δρώντας διασπαστικά , ειδικά μάλιστα τώρα που περνάμε αυτές τις δύσκολες ώρες ; Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα ρε σούργελα , κύμβαλα αλλάλάζοντα , να μοιράζετε «πιστοποιητικά Ελληνικότητας» ; Κάνατε ποτέ τίποτα για το έθνος ; Εσείς πολεμίσατε για 10 χρόνια τους Τούρκους το 1821 για να ελευθερωθεί η πατρίδα ; Μόνο χολή , διάσπαση , μίσος και πόλεμος κατά του Χριστού , κελεμπίες εν ήδη χιτώνων , και ανούσιοι θεατρινισμοί ως θρησκευτικές τελετές . Αυτοί είστε ! Και λίγα , πολύ λίγα έχω πεί .

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Heron
   Ο Ιωάννης Χρυσόστομος «εις τον μακάριον Βαβύλαν» ξεκαθαρίζει για ποιόν λόγο διεσώθησαν από την μανία των χριστιανών και κάποια ελάχιστα κείμενα των ελλήνων φιλοσόφων.

   «οι φιλόσοφοι (των ελλήνων) είναι καταγέλαστοι και δεν διαφέρουν από τα φλύαρα παιδιά. Είναι τόσο γελοία αυτά που έγραφαν ώστε τα βιβλία τους εξαφανίστηκαν κι αν διεσώθει κάποιο βιβλίο τους, βρίσκεται στα χέρια χριστιανών και με αυτόν τον τρόπο εξευτελίζουμε τις πλεκτάνες τους διότι δεν φοβόμαστε τα φίδια και τους σκορπιούς. Έχουμε λάβει εντολή από τον Θεό να καταπατούμε τα φίδια και τους σκορπιούς» (539,2 D–E)

   http://patrologia.graeca.tk/hta/db/John%20Chrysostom_PG%2047-64/De%20Babyla%20contra%20Julianum%20et%20gentiles.pdf.txt.db.html 61-65

   Μην αναρωτιέστε λοιπόν ποιοι κατέστρεψαν τα βιβλία των ελλήνων φιλοσόφων και για ποιόν λόγο διέσωσαν κάποια εξ αυτών. Φίδια και σκορπιοί λοιπόν για τους χριστιανούς Πατέρες ο Πλάτων, ο Σωκράτης, ο Ηράκλειτος, ο Αριστοτέλης και όλοι οι άλλοι μεγάλοι Τιτάνες του πνεύματος στους οποίους όλος ο πολιτισμένος κόσμος υποκλίνεται.

   «Η ελληνική ποίηση, η φιλοσοφία, η φιλολογία και η ιστορία καταπολεμήθηκαν απο την εκκλησία.» Ιστορία του ελληνικού έθνους Τομ 9 σελ 194.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   ΟρθοΛοξία και πας της ελλάδος να ούμε.

   «Η ορθόδοξη εκκλησία αντιτάχθηκε στις πολιτισμικές και ιδεολογικές αλλαγές που επέφερε ο Διαφωτισμός και στις ριζοσπαστικές ιδέες περί εθνικής αυτοδιάθεσης και ακολούθησε πολιτική νομιμοφροσύνης στην κοσμική εξουσία του Σουλτάνου, με την δικαιολογία οτι η εξουσία του ήταν μέρος Θεικού σχεδίου. (Ιστορία της Ελλάδος από το 1800. Τεύχος Α’: Το έθνος, η πολιτεία και η κοινωνία.)

   Το ίδιο διάστημα δρούσε και ο μέγας λαοπλάνος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο οποίος προπαγάνδιζε στον αφελή λαό ότι η οθωμανική διοίκηση τέθηκε απ’το θεό στους πιστούς με σκοπό να διαφυλάξει την πίστη τους.
   (Κοσμάς ο Αιτωλός Διδαχή Ε’)

   Και γαμώ τις διδαχές δικέ μου!

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Και μιας και μιλάμε για διδαχές.

   Ιωάννης Χρυσόστομος:
   «Κι αν ακόμη φονεύσει κάποιος κατά το θέλημα του θεού, ο φόνος αυτός είναι από κάθε φιλανθρωπία καλύτερος, ενώ αν κάποιος από λύπη δείξη ευσπλαχνία και φιλανθρωπία, παρά το θέλημα του θεού, θα μπορούσε η φειδώ αυτή να αποβή πιο μιαρή από οποιοδήποτε φόνο» (Λόγος κατά Ιουδαίων Δ 48.873)

   http://khazarzar.skeptik.net/pgm/PG_Migne/John%20Chrysostom_PG%2047-64/Adversus%20Judaeos.pdf σελ 24

   Θαυμάστε χριστιανικό κήρυγμα!

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Ανθρακας για ακόμη μια φορά ο Θησαυρός.Ο μεγαλύτερος Ρήτορας
    της εποχής του είναι κόκκινο πανί για τους Εβραίους μέχρι και σήμερα…
    Παρά το γεγονός ότι ο Χρυσόστομος αναφερόταν με αυτόν τον τρόπο στους Εβραίους ,δεν συνάγεται ότι τους μισούσε, αλλά χρησιμοποιούσε ενα ρητορικό σχήμα της εποχής, το λεγόμενο ΨΟΓΟ., που σε καθε περίπτωση ήταν διαδεδομένος(Wiki).Τί ήθελε να τονίσει ο Αγιος Χρυσόστομος?Aκόμα και
    φόνο να διαπράξεις για τον Θεό από ανιδιοτέλεια ,επειδή είσαι τόσο βρώμικος σαν οντότητα με κρυφές σκοπιμότητες,είναι προτιμότερος από μια φιλανθρωπία που γίνεται για τους ανθρώπους.Οι υποκριτές Ιουδαίοι-και όχι μόνο- έκαναν πράξεις »φιλανθρωπίας»για τους ανθρώπους για ιδιοτελείς σκοπούς(το διαφήμιζαν) και όχι για τον Θεό.Αυτή την υποκρισία και βρωμιά στηλίτευε ο Αγιος.Μήπως ακόμα δεν το πράττουν?(όχι μόνο αυτοί)

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Άσχετε Αδαή τον ελληνισμό μισούσε όπως και οι υπόλοιποι του είδος του.

     Ιωάννης Χρυσόστομος:
     «Αν κοιτάξεις στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) θα δεις, τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας (των Ελλήνων φιλοσόφων), όλα δε είναι γεμάτα ακαθαρσίες και πύον, και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν από σκουλήκια. Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΤΟΥΣ. Εμείς όμως, δεν παραιτούμαστε από την μάχη εναντίον τους».

     (Υπόμνημα εις τον άγιον Ιωάννην τον Απόστολον και Ευαγγελιστήν, Ομιλία Ξ’, 59.369-370)

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Τι δεν καταλαβαίνεις ?Εσύ τώρα καθεσαι αμέριμνος τότε
      που ομιλούσε ο Αγιος Χρυσόστομος γινόταν πόλεμος.
      Το σώμα του Χριστού (χριστιανούς) τραβούσε από την μία μεριά
      ο Ιουδαισμός,και από την άλλη μεριά η Ειδωλολατρεία.
      Με τά φλογερά κηρύγματα του Κατάφερε όχι απλά
      να ξεπεράσει την πίεση των 2,αλλά και να αυξηθούν
      ακόμα περισσότερο οι χριστιανοί για να σωθούν
      από την πλάνη.
      Για τον Ιερό Χρυσόστομο αξία δεν έχουν τα λόγια ακόμα
      και φιλοσόφων αλλά οι πράξεις.

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Άσχετε Αδαή μας τα μασάς. Μην φοβάσαι φιλαράκι να πεις την αλήθεια. Ούτως ή άλλως δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Ο Μεγαλόσαυρος σε έχει ξεφτιλίσει άπειρες φορές και στο τέλος θα σε φάει να ησυχάσεις. Αντικατέστησε λοιπόν την λέξη «ειδωλολατρία» με τον «Ελληνισμό» και πάρτο απ` την αρχή.
      Να κάπως έτσι: «Το σώμα του Χριστού (χριστιανούς) τραβούσε από την μία μεριά ο Ιουδαισμός, και από την άλλη μεριά ο Ελληνισμός.»

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Ιωάννης ο Χρυσόστομος:

     «Πού είναι τώρα οι σοφοί των Ελλήνων με τα πυκνά τους γένια, με τους έξωμους χιτώνες τους και με τα παραφουσκωμένα λόγια; Όλη την βάρβαρη Ελλάδα ο σκηνοποιός (ο Παύλος) επέστρεψε (εκχριστιάνισε). Ας είναι ανάμεσά τους κι αυτός ο περιβόητος Πλάτων, που τρεις φορές πήγε στη Σικελία, γεμάτος επίδειξη και κομπορρημοσύνη, μα κανείς δεν του έδωσε προσοχή. Όμως εκείνος ο σκηνοποιός όχι μόνο στη Σικελία, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σ’ όλη την οικουμένη πέταξε και δεν σκανδάλισε, και είναι φυσικό, γιατί οι διδάσκαλοι δεν καταφρονούνται από την εργασία τους αλλά από τα ψέμματά τους».

     (Ερμηνεία εις την “Προς Ρωμαίους επιστολήν”, 60.407)

     Βάρβαρη η ελλάδα και οι φιλόσοφοι της!

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Ιωάννης ο Χρυσόστομος:

     «Όλα αυτά τα λόγια της ελληνικής μωρίας, είναι παραληρήματα που προκαλούν το γέλιο. Διότι όπως ακριβώς εάν κάποιος αποτολμά να σημαδεύει τον ουρανό με το τόξο του προσπαθώντας να τον κάνει κομμάτια με τα βέλη του ή να αποστερέψει τον ωκεανό με το να τον αδειάζει με τα χέρια του, δεν θα υπάρχει κανένας εύθυμος που δεν θα γελάσει μαζί του, αλλά οι σοβαρότεροι θα χύσουν πολλά δάκρυα (για τα χάλια του). Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όταν οι Έλληνες μας αντιμιλούν, είναι καλό να γελάς εις βάρος τους και να κλαις για λογαριασμό τους. Διότι αυτοί επιχειρούν πολύ πιο κενόδοξα πράγματα απ’ αυτόν που ελπίζει ότι μπορεί να τραυματίσει τον ουρανό ή να αδειάσει τη θάλασσα».

     (Εις τον μακάριον Βαβύλαν και κατά Ελλήνων, παρ. 21)

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Ο Ιωάννης ο Νηστευτής θέσπισε 4 Κανόνες «περί μαλακίας» όπου μεταξύ άλλων κατηγορεί τους έλληνες φιλόσοφους ότι είχαν κυριευθεί από το πάθος της μαλακίας. «Ο Θεός μισώντας τόσο πολύ εκείνους τους υπερηφάνους φιλόσοφους των Ελλήνων, τους άφησε να κυριευθούν από την αμαρτίαν αυτήν δια τιμωρία της ειδωλολατρείας των» Πηδαλιον σελ 567 http://www.kenef.phil.uoi.gr/pdf/14936/14936.pdf

     Μαλάκες λοιπόν οι έλληνες φιλόσοφοι.

     • Heron says:

      Γιατί «γιατρέ» ; υπονοείς μήπως πως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τέλεια υπεράνθρωπα όντα και χωρίς ελατώματα ; Για διάβασε πως κατέκτησαν την Ελλάδα οι Ρωμαίοι μπάς και προσγειωθείς . Μεγαλύτερη ξεφτύλα δεν υπήρξε ! άνοιξαν οι ίδιοι τους τον δρόμο στον κατακτητή απο τον οποίο άρμεγαν μπόλικο χρήμα και μετά τον έκαναν Θεό και τον λάτρευαν – λατρεία της θεάς Ρώμης κλπ αντί να υπερασπιστούν την χώρα τους βοήθησαν τους εχθρούς τους να την πάρουν πιό εύκολα . Τόση αγάπη είχαν για την Ελλάδα .

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Δεν υπονοώ τίποτα Heron. Οι πατέρες της εκκλησίας χλεύασαν τους Έλληνες Φιλοσόφους και το Ελληνικό Πνεύμα. Το απέδειξα περίτρανα.

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Ευσέβιος της Καισαρείας:

     «Τον πτωχόν και πένητα λαόν σήκωσες από… της κοπριάς των Ελληνικών μυσαγμάτων (βδελυγμάτων) και κάθισες αυτόν μετά των αρχόντων του Ισραήλ, τον όντος λαόν αυτού»

     Ευσέβιος Ευαγγ. Προπαρ. / Εις τους ψαλμούς / αλληλούια. ριβ΄ (23.1352.34)

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Οι εβραιόφρονες νεοφαρισαίοι πατέρες του χριστιανισμού έθεσαν τη μαύρη διαχωριστική γραμμή, απαρνούμενοι την (ενιαία) ελληνική καταγωγή τους με το να αυτοαποκαλούνται με υπερηφάνεια «ο καινός (=νέος) Ισραήλ» Εβραιολάτρες Αλληλούια!!

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Heron
   Ο Ιωάννης Χρυσόστομος «εις τον μακάριον Βαβύλαν» ξεκαθαρίζει για ποιόν λόγο διεσώθησαν από την μανία των χριστιανών και κάποια ελάχιστα κείμενα των ελλήνων φιλοσόφων.

   «οι φιλόσοφοι (των ελλήνων) είναι καταγέλαστοι και δεν διαφέρουν από τα φλύαρα παιδιά. Είναι τόσο γελοία αυτά που έγραφαν ώστε τα βιβλία τους εξαφανίστηκαν κι αν διεσώθει κάποιο βιβλίο τους, βρίσκεται στα χέρια χριστιανών και με αυτόν τον τρόπο εξευτελίζουμε τις πλεκτάνες τους διότι δεν φοβόμαστε τα φίδια και τους σκορπιούς. Έχουμε λάβει εντολή από τον Θεό να καταπατούμε τα φίδια και τους σκορπιούς» (539,2 D–E)

   http://patrologia.graeca.tk/hta/db/John%20Chrysostom_PG%2047-64/De%20Babyla%20contra%20Julianum%20et%20gentiles.pdf.txt.db.html 61-65

   Μην αναρωτιέστε λοιπόν ποιοι κατέστρεψαν τα βιβλία των ελλήνων φιλοσόφων και για ποιόν λόγο διέσωσαν κάποια εξ αυτών. Φίδια και σκορπιοί λοιπόν για τους χριστιανούς Πατέρες ο Πλάτων, ο Σωκράτης, ο Ηράκλειτος, ο Αριστοτέλης και όλοι οι άλλοι μεγάλοι Τιτάνες του πνεύματος στους οποίους όλος ο πολιτισμένος κόσμος υποκλίνεται.

   «Η ελληνική ποίηση, η φιλοσοφία, η φιλολογία και η ιστορία καταπολεμήθηκαν απο την εκκλησία.» Ιστορία του ελληνικού έθνους Τομ 9 σελ 194.

  • παπαρας και ειδωλολατρης και οχι ταβλολατρης says:

   ….πολυ σας…γαμησε τον εγκεφλο ο Σωρρας ο Βουδας …..το »’60 και 70 χηρε οταν εγω πηγαινα στα αρχαια και γκρεμισμενα μαρμαρα ποιος απο τα σοια σου πηγαινε κατα την δικια μου εννοια ? ολοι σας στην σαμανια τρεχατε [μοναστηρια] την τοκογλυφικη θεογλυφτες ασιατες -λεηλατες της ερημου υπηρετικο προσωπικο του κωλου….

   • Heron says:

    Παπάρας είσαι , τι αλλο θα πείς ; ΠΑΠΑΡΙΕΣ ! Αντε δάγκασε το αυτί σου και παράτα μας ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ σούργελο .

   • Heron says:

    Τι έγινε τώρα κύριε παπάρα ; Βρίζουμε και ομόπιστους ; Δεν ξέρω για τα λεφτά , αλλά θρησκευτικά ο Σώρρας είναι ομόπιστός σας και μάλιστα φανατικός – γιαυτό σας λέω τρελούς ! Τί έγινε ; Επειδή δεν πουλάει τώρα όπως πρίν , τον έχετε σε απόσταση ; Ντουβάρι ήσουν στα ντουβάρια θα πηγαινες .Τουλάχιστον μάθε πρώτα να γραφεις και να διαβάζεις Ελληνικά ρε δύσμοιρε ουρακοτάνγκο .

 12. ΑΛΑ'Ι'ΑΔΟΥ ΜΙΧ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ says:

  ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΔΕΝ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΜΑ .
  ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ , ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ;;;;;;;
  ΜΟΝΑΧΕ ΜΩΥΣΗ , ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ , ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΣΟΥ, ΤΟ ΕΞΑΠΟΛΥΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ . ΟΙ ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΦΡΟΥΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ …
  Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΗΓΕΜΟΝΙΣΚΟΥΣ. ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΕΜΜΟΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΣΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ… ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ … ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΘΗΡΑΜΑΤΑ..
  ΘΥΜΩΝΩ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΠΕΡΙ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
  ΡΑΓΙΑΣ, ΡΑΓΙΑΣ ,ΡΑΓΙΑΣ…
  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ . ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ;;; ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ;;;
  ΑΣ ΜΙΛΑΜΕ ΘΕΤΙΚΑ !!!
  ΑΣ ΑΝΑΒΑΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.
  ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΩΡΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ . ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
  ΜΟΝΑΧΕ ΜΩΥΣΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΓΟΝΙΟΣ , ΑΛΛΑ ΘΥΜΙΣΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΟΤΕ ΑΠΕΔΙΔΕΣ ΣΑΝ ΜΑΘΗΤΗΣ;;;;; Μ’ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ!!!
  ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΟΥ ,ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΕΙΣ.
  ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ , ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΣΑΙ
  ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ;;;;

 13. Πρακτωρ says:

  Αν όλος ο κόσμος είχα ακολουθήσει τις εντολές Του … τότε δεν θα υπήρχε λόγος κανείς.
  Ούτε μαχαίρια , ούτε πόλεμοι, ούτε κακία…
  Η κακία είναι γέννημα του άρχοντα του κόσμου τούτου ….
  Όποιος κακία γεννά … θέλημα κάνει …
  από την άλλη σώζει κόσμο και κοσμάκη …
  Καλή μέρα σας …
  και καλή συνέχεια
  Η μελέτη και η προσευχή σώζει !!!

 14. ELLHNAS !!!!! says:

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

  Τα τωρινά γεγονότα που ζούμε δεν είναι κάτι πρωτάκουστο για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Έχουν προβλεφθεί από τους Αγίους και τους Πατέρες της Ορθοδοξίας. Δεν είναι όμως ο στόχος του παρόντος άρθρου να δώσει έμφαση στην φράση «Έξελθε εξ αυτής ο λαός μου, ίνα μη συγκοινωνήσητε ταις αμαρτίαις αυτής και ίνα εκ των πληγών αυτής μη λάβητε» (Αποκαλ.ιη’,4), αλλά να δώσει το στίγμα του γιατί φτάνουμε στο σήμερα, για ποιον λόγο δηλαδή ως άτομα ξεχωριστά, ως κοινωνία εν γένει φτάσαμε στο έσχατο αυτό σημείο.

  Τρόπος ζωής του κάθε Ορθοδόξου Χριστιανού είναι το να αγαπάμε τον διπλανό μας, και όλοι μαζί να ζούμε μέσα στην Αγάπη του Τριαδικού Θεού. Τι σημαίνει Αγάπη και πόσο απέχουμε από αυτήν σήμερα; Νιώθετε τον πόνο του συνανθρώπου σας, τον συμμερίζεστε με πράξεις; «Αγαπάτε» τον συνάνθρωπό σας με ζήλεια, φθόνο, κακία και πολλές φορές μίσος; Ζείτε μέσα στο μέτρο ή όχι; Ποθείτε κάτι που ανήκει στον συνάνθρωπο και θέλετε να του το πάρετε ή τον φθονείτε επειδή αυτός το έχει και εσείς όχι; Μήπως ενώ έχετε γυναίκα δική σας θέλετε να παίρνετε
  και την γυναίκα άλλου; Κατηγορείτε τον άλλον για τα σφάλματα τα δικά σας, φορτώνοντάς του τα; Είστε εγωιστές; Αυτές είναι λίγες απλές ερωτήσεις, στις οποίες ο καθένας ας δώσει την απάντηση για τον εαυτό του.
  Θα μπορούσα να διατυπώσω και άλλες πολλές· αναρωτηθείτε μόνοι σας. Στο σήμερα, ο τρόπος ζωής που κάνουμε δεν έχει καμία σχέση με δίκαιο, ηθική, μέτρο, πίστη, αγάπη και ελευθερία. Οι βασικές δηλαδή αρχές των Ελλήνων αλλά και της Ορθοδοξίας καταπατούνται βάναυσα. Θέλουμε να ονομαζόμαστε Έλληνες, δηλαδή φωτεινοί νόες, μα μόνο σκοτεινοί είμαστε. Και τι αλήθεια μπορούμε να περιμένουμε με αυτήν την κατάσταση; Ξαφνικά ως «δια μαγείας» να έρθουν όλα καλά; Όχι, αυτό δεν θα γίνει, γιατί όταν παρανομείς δεν κερδίζεις· αντίθετα λαμβάνεις
  τιμωρία. Από ποιον; Μα, από τον ίδιο σου τον εαυτό. «Ό,τι σπείρεις θερίσεις» και αυτό γίνεται συνεχώς.…

  Πάμε πίσω τώρα τον χρόνο: όλη η κακή μας συμπεριφορά που πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος ζωής και έτσι είναι η κοινωνία συμβαίνει γιατί τέτοια παιδεία λάβαμε. Για να το πω αλλιώς: γεννιέται ένα μωρό, εσύ, που είσαι καρπός αγάπης και μεγαλώνεις και αντί να παραμείνεις αγνός και καλός όπως ένα παιδί, γίνεσαι κακός, μοχθηρός, ανταγωνιστικός, ζηλιάρης και τα λοιπά κακά. Γιατί; Ποιος φταίει; «Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις» λέει ο σοφός λαός. Άρα, όταν δεν είμαστε στο περιβάλλον της Αγάπης, κάποιοι
  φρόντισαν να μην είμαστε. Κι αφού βλέπουμε ότι πάμε στον γκρεμό, γιατί δεν σταματάμε την πτώση; Ακόμα και όσοι από εσάς νομίζετε ότι τα κακά οικονομικά, ή τα πολιτικά ή άλλα τέτοιου είδους αδιέξοδα δεν έχουν σχέση με το θέμα, πλανάστε. Όλα έχουν σχέση, όλα είναι αλληλένδετα.

  Ο καθένας από εμάς είμαστε σαν ένας κρίκος μιας αλυσίδας, κι ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Φανταστείτε το σαν εικόνα. Ο καθένας δίνει το ένα χέρι στον διπλανό και ούτω καθ’ εξής. Φτιάχνουμε έτσι μια τέλεια γραμμή. Σήμερα όμως, το ένα χέρι δεν δίνεται στον διπλανό, η γραμμή δεν υπάρχει, η αλυσίδα είναι κομμένη σε πάμπολλα σημεία. Γιατί; Είναι θέμα μόνο παιδείας. Δεν μας έμαθαν την ουσία της Αγάπης, δεν μας έμαθαν την έννοια της αδελφοσύνης. Φταίμε κι εμείς που δεν την ψάξαμε, ενώ είχαμε τα ερεθίσματα. Το αμελήσαμε, το ξεχάσαμε, το
  κακό διογκώθηκε, μας παρέσυρε η φθορά, μας αλλοίωσαν αξίες που δεν ωφελούν τον εαυτό μας.

  Ακόμα και την ύστατη τούτη στιγμή της εσχάτης κατρακύλας, που όλα γύρω μας γκρεμίζονται, ακόμα και τώρα μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Είναι δυνατόν, πιστέψτε το! Μόνο θέληση χρειάζεται και πίστη σε αυτό. Ας μάθουμε την Αγάπη, αυτήν που δεν μας έμαθαν. Όχι την ιδεολογία, όχι την θεωρία, μα την ουσία, την πράξη στον εαυτό μας και στον διπλανό μας. Και, πιστέψτε το, ο κόσμος θα αλλάξει, όσο κι να σας φαίνεται αυτό εξωπραγματικό. Σας φαίνεται γιατί δεν το δοκιμάσατε, γιατί σας έπεισαν ότι δεν μπορείτε…

  Αγάπη… γνώρισε τον εαυτό σου, ποιος είσαι, γιατί γεννήθηκες, ποιος ο σκοπός σου, τι ήρθες να μάθεις εδώ, για ποιο λόγο περνάς το σχολείο της ζωής. Προστάτευσε τον εαυτό σου από οτιδήποτε δεν είναι Αγάπη: μην κρίνεις τους άλλους, κρίνε πρώτα τον εαυτό σου, μην κατηγορείς αλλά δες πρώτα τι έκανες εσύ. Δώσε το χέρι βοηθείας σε όποιον το έχει ανάγκη, χωρίς να σκεφτείς το γιατί και πώς. Μελέτα τις διδασκαλίες των φωτεινών νοών, των Ελλήνων δηλαδή. Η Αγάπη των Ελλήνων είναι φως για τον κόσμο. Μελέτα κείμενα που σου μαθαίνουν ποιος είσαι,
  το πώς πραγματικά είναι η ζωή. Ήρθες στον κόσμο και είσαι γιος ή κόρη κάποιου κατά σάρκα. Κατά πνεύμα όμως είσαι γιος ή κόρη του Θεού· όπως ρωτάς τον σαρκικό πατέρα σου για να μάθεις τι να κάνεις, γιατί δεν ρωτάς και τον Θεό; Έμεινες στην σάρκα και ξέχασες Αυτόν που είναι ο αιώνιος Πατέρας σου; και περιμένεις να δεις προκοπή όταν ξέχασες τον αλάθητο Πατέρα Σου ή τον ζήτησες μόνο για να σου κάνει τα χατίρια; Πατέρας είναι θα στα κάνει… μα περιμένει να σε βοηθήσει, να σε μάθει. Τι να σε μάθει; Αγάπη ο Θεός, την Αγάπη θα σου μάθει…

  Αγάπη, Αγαπώ… από το Α ως το Ω, σε μια λέξη κρύβεται όλη η ουσία του σύμπαντος. Όχι αγάπη σαρκική, μα νοητή, αγάπη ψυχική, αγάπη θεϊκή. Οδός λύτρωσης και ελευθερίας, οδός αποτίναξης ζυγών, οδός που ακόμα κι εδώ, σε αυτήν την γη φέρνει παράδεισο.

  Εγώ που γράφω αυτά τα λόγια δεν είμαι άξιος να πω παραπάνω, δεν είμαι κάτι παραπάνω από εσάς. Μα γνώρισα την Αγάπη και κατάλαβα πώς μπορεί να γίνει ο παράδεισος εδώ, και στην Ελλάδα και οπουδήποτε στον πλανήτη. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: είναι αδύνατον να είμαστε και να ζούμε καλά, αν ξεχνάμε την Αγάπη, τον Θεό. Υπάρχουν ανάμεσά μας άξιοι αντιπρόσωποί Του, άξιοι που τηρούν το «γράμμα» Του, αυτοί οι λίγοι, που μπορούν να μας λύσουν όλες τις απορίες μας. Τρέξτε σε αυτούς, μην περιμένετε λεπτό. «Ζητείστε και θα σας δοθεί». Νοήστε τι
  έχετε κάνει έως τώρα, νοήστε τον τρόπο ζωής που ζείτε, ώστε να μετα-νοήσετε και θα αρχίσουν να αλλάζουν όλα. Γιατί; Γιατί απλά ανοίγετε τον δρόμο να ζούμε όλοι μαζί αγαπημένοι, και όλοι εμείς μέσα στην Αγάπη του Θεού. Δεν είναι θεωρία, είναι πράξη. Κάθε μέρα θα γίνονται χιλιάδες θαύματα, γιατί αυτή είναι η Αγάπη.

  Αγάπη δεν είναι μόνο να σταυρώνεσαι Έλληνα, αλλά και να αναστηθείς. Από όλους μας εξαρτάται. Όλοι να είμαστε Ένα.

  Ταπεινά, και με πολλή στενοχώρια για τα σημερινά εκούσια δεινά των Ελλήνων,

  Ο συνάνθρωπός σας.

 15. ELLHNAS !!!!! says:

  Ελληνίδες, Έλληνες! Για ό,τι κακό έγινε έως τώρα στην Ελλάδα από όλους αυτούς που γέλασαν και πρόδωσαν τον ελληνικό λαό, το είδαμε πια, το ζήσαμε, το πληρώνουμε κάθε μέρα. Όμως, σοβαρό μερίδιο ευθύνης έχουμε κι εμείς, παρόλο που είπαμε το “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα. Κι αυτό, γιατί δεν είναι μόνο τα οικονομικά, αλλά εν γένει ο τρόπος ζωής μας, ο οποίος ούτε ελληνικός είναι μα ούτε και ορθόδοξος.

  Και ενώ τα ψέματα των κυβερνώντων διαδέχονταν το ένα το άλλο εμείς ανεχτήκαμε την ροή των πραγμάτων όπως την σκηνοθέτησαν αυτοί. Ενώ μας φώναζαν οι Πατέρες μας να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να επιστρέψουμε στις διδαχές των Αγίων μας και του γένους μας, εμείς «αγρόν αγοράζαμε». Για δεκαετίες υποκύψαμε στον ανθελληνικό τρόπο ζωής που μας επέβαλλαν. Και φτάσαμε στο σήμερα με μια χώρα λεηλατημένη, να πεινάμε, να μας έχουν αρπάξει τον ορυκτό μας πλούτο, να έχουμε μουσουλμανική παιδεία στα σχολεία μας, και με την απειλή πολέμου να ελπίζουμε σε ποιους; Σε αυτούς όλους που μας οδήγησαν εδώ; Σε αυτούς όλους που έχουν δημιουργήσει μέτωπο εντός των πυλών με τους μουσουλμάνους μετανάστες, οι οποίοι στο όποιο πολεμικό κτύπημα θα στραφούν εναντίον μας;

  Ήταν ανόητοι οι Πατέρες μας που φώναζαν για μετάνοια τόσο καιρό; Έπρεπε να φτάσουμε εδώ για να ξυπνήσουμε; Ή ακόμα κοιμόμαστε; Ποιος άλλος εκτός του Θεού μας έμεινε; Είναι όμως μαζί μας ο Θεός ή νομίζουμε ότι είναι; «Μείνατε ἐν ἐμοί, κἀγὼ ἐν ὑμῖν» είπε ο Χριστός· τόσα χρόνια ζούμε όπως μας έδειξε ο Χριστός; Αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας ή βριζόμαστε κάθε μέρα; Είμαστε Ορθόδοξοι στην ουσία ή μόνο στην εικόνα και «παίζεται» κι αυτό; Ας αναλογιστούμε πόσο κοντά στον Θεό είμαστε, και αν δεν είμαστε ας ξεκινήσουμε να κλαίμε όλοι μαζί, γιατί ούτε τον Θεό έχουμε μαζί μας… και είμαστε τελείως μόνοι μας, οδηγούμενοι στον αφανισμό.

  Τελείωσαν τα ψέματα τούτη την ώρα. Τελείωσε κι ο χρόνος. Καιρός μετανοίας και επιστροφής στην αγκαλιά του Πατέρα Θεού. Δεν μπορούμε να ελπίσουμε σε Αυτόν αν εμείς είμαστε απάνθρωποι μεταξύ μας. Δεν μπορούμε να αγαπήσουμε τον Θεό που δεν βλέπουμε, αν εμείς δεν αγαπάμε αυτόν που βλέπουμε, τον συνάνθρωπό μας. «Ό,τι σπείρεις θερίσεις» μας είπε, κι εμείς τόσα χρόνια τι σπείραμε;

  SOCRATESNIOS

 16. Heron says:

  «Γιατρέ» κρίμα τα βιβλία που διάβασες ! Καταρχάς για τον αγ.Ιωάννη τον Χρυσόστομο την εποχή του , αλλά και πολύ νωρίτερα , όπου «Έλληνας»= Ειδωλολάτρης και όχι Έλληνας φυλετικά ! Το ίδιο ίσχυε και για τους άλλους 2 απο τους αγιούς τρείς ιεράρχες Βασίλειο και Γρηγόριο αλλά και για τα επόμενα 800 – 900 χρόνια μετά απο αυτούς . Μάλιστα αυτοί οι τρείς άντρες μετείχαν της αρχαίας Ελληνικής παιδείας όσο λίγοι όπως και ο αγ. Αυγουστίνος απο την Δύση και είχαν σπουδάσει την Ρητορική , την Δικονομία , την ιατρική την αστρονομία και την ιστορία και γενικά όλες τις επιστήμες της εποχής στην Αθήνα . Οι 2 απο αυτούς μάλιστα είχαν εργαστεί και για ένα διάστημα ως δικηγόροι . Η άποψη τους για την Ελληνική σοφία ( που αποτελούσε και προσωπική γνώμη του αγ.Βασιλείου ) ήταν : Ως χριστιανός να είσαι σαν την μέλισσα , δηλ. πάρε απο την αρχαία Ελληνική σκέψη επιστήμη και φιλοσοφία ο,τι είναι χρήσιμο και άξιο και άσε όσα είναι περιττά και ανάξια λόγου.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ιωάννης Χρυσόστομος:
   «Πού είναι τώρα οι σοφοί των Ελλήνων με τα πυκνά τους γένια, με τους έξωμους χιτώνες τους και με τα παραφουσκωμένα λόγια; Όλη την βάρβαρη Ελλάδα ο σκηνοποιός (ο Παύλος) επέστρεψε (εκχριστιάνισε). Ας είναι ανάμεσά τους κι αυτός ο περιβόητος Πλάτων…»

   Δεν μιλάει για Έλληνες ο Χρυσόστομος / βρωμόστομος;

   «Ο Μέγας Αθανάσιος έγραψε τον περιβόητο λόγο κατά των Ελλήνων με τον οποίο δεν αρκέστηκε στο να τους αποκηρύξει ως ειδωλολάτρες αλλά κατέκρινε και χλεύασε και την σοφία τους.» Ιστορία του ελληνικού έθνους Τομ 9 σελ 192.

   Ποιανών την σοφία χλεύασε ο Μέγας Αθανάσιος;

   Ο Ιωάννης ο Νηστευτής θέσπισε 4 Κανόνες «περί μαλακίας» όπου μεταξύ άλλων κατηγορεί τους Έλληνες φιλόσοφους ότι είχαν κυριευθεί από το πάθος της μαλακίας. «Ο Θεός μισώντας τόσο πολύ εκείνους τους υπερηφάνους φιλόσοφους των Ελλήνων, τους άφησε να κυριευθούν από την αμαρτίαν αυτήν δια τιμωρία της ειδωλολατρίας των»

   Μαλάκες οι Έλληνες φιλόσοφοι ε;

   Ως Γιατρός προτείνω δυο θεραπείες για αλητήριους σαν και σένα Heron. Ψυχανάλυση με φαρμακευτική αγωγή, και αυνανισμό τρεις φορές τη μέρα πριν το φαγητό. Ως θεολόγος προτείνω μελέτη τρεις φορές την μέρα μέσα απο την Παλαιά Διαθήκη μόνο τις περικοπές με τον Αυνάν. Και όπως είπαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι που τους έχετε γραμμένους αφού τους αντικαταστήσατε με τους Αβραάμ Ισαάκ Ιακώβ και Αυνάν, νους υγιής εν σώματι υγιή και παν μέτρον άριστον. Οχι πάνω απο τρείς φορές την ημέρα διότι ενδέχεται να μεταμορφωθείς σε διάβολο και να καείς στην κόλαση την ετοιμασμένη για τον σατανά και τους δαιμόνους του, τον ψευδοπροφήτη, τον αντίχριστο, και τους ειδωλολάτρες αρχαίους ημών προγόνους, όπου ο καπνός τους θα αναδύεται εις τους αιώνας των αιώνων και θα είναι οσμή ευωδίας προς τον Κύριο Γιαχβέ Ιησού Χριστό. Αμην.

 17. Heron says:

  «Γιατρέ» ! Ο Θεός δεν έχει καμμιά εθνικότητα ούτε ανήκει σε κανένα λαό σαν να ήταν δούλος αγορασμένος όπως πιστεύουν οι Εβραίοι , γιατί έτσι τους βολεύει , και ούτε ανήκει σε κανένα ποδοσφαιρικό σωματείο ή σύλλογο όπως πιστεύετε εσείς ως μωροί , στενοκέφαλοι , φθονεροί , κομπλεξικοί και απύθμενα εγωϊστές που είστε . Είναι ο δημιουργός των πάντων , υπήρχε πάντοτε πριν απο τους αιώνες , είναι ο δημιουργός του χρόνου και του χώρου , κανείς δεν τον δημιούργησε ( ειδάλλως δεν θα ήταν Θεός ) αλλά δημιούργημα όπως εμείς , είναι πάνσοφος , δίκαιος , έκανε την ανθρωπότητα και το σύμπαν απο αγάπη , και είναι άπειρος πέρα απο κάθε φαντασία , όλες οι άλλες θρησκείες είναι δημιουργήματα ανθρώπων και τίποτα περισσότερο . Μόνο ο ΙΗΣΟΥΣ Ο επονομαζόμενος
  ΧΡΙΣΤΟΣ = χρισμένος , είναι ο αληθινός Θεός και το διακυρρύτω. Και όσο για αυτά που πιστεύετε εσείς οι νεοειδωλολάτρες δεν είναι τίποτα περισσότερο απο μυθεύματα που πολλά εξ αυτών μάλιστα ( όσον αφορά τους «θεούς»σας δηλ. ) είναι και αμφιβόλου Ελληνικότητος .

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Η Θεότητα του Τριαδικού Θεού είναι ένα κατασκεύασμα των ανώνυμων Αγυρτών συγγραφέων των ευαγγελίων και λοιπών παραμυθολόγων ηγετών του Ιερατείου. Χτίστηκε τεχνηέντως με κύριο χαρακτηριστικό το τέχνασμα της τεχνητής επαλήθευσης των προφητειών της ΠΔ. Παράδειγμα (Ωσηέ, 11: 1-2 Κατά Ματθαίον, 2: 15.) Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι προφητείες του ΔΕΝ εκπληρώθηκαν.

   «Σας βεβαιώνω, ότι δεν θα παρέλθει η γενιά αυτή, ώσπου να γίνουν όλα αυτά (η Δευτέρα Παρουσία)» (Ματθ. κδ΄34).

   «Σας βεβαιώνω, πως υπάρχουν μερικοί ανάμεσα σ’ αυτούς που βρίσκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευτούν το θάνατο, πριν δουν τον Υιό του Ανθρώπου να έρχεται στη Βασιλεία του» (Ματθ. ιστ΄28, Μάρκ. θ΄1 και Λουκ. θ΄27).

   «Ο πάσχων Μεσσίας, η θεότητα του Ιησού και η Τριάδα ήταν μεταγενέστερες εφευρέσεις» Bart Denton Ehrman.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   “Αγία Γραφή” ο σάπιος κορμός του μύθου και του ψεύδους.

   Οι υποσχέσεις του Χριστού που δεν εκπληρώθηκαν.

   «Σας βεβαιώνω, ότι δεν θα παρέλθει η γενιά αυτή, ώσπου να γίνουν όλα αυτά (η Δευτέρα Παρουσία)» (Ματθ. 24:34).

   Οι απολογητές / αποδομητές ισχυρίζονται οτι η λέξη «γενεά» έχει την έννοια του «γένους» των χριστιανών.
   Υπό αυτή την οπτική ο Χριστός τους διαβεβαίωσε οτι δεν θα παρέλθουν οι χριστιανοί έως ότου γίνουν όσα προφήτευσε και η δευτέρα παρουσία του. Αστεία πράγματα!!

   Στην Καινή Διαθήκη η λέξη «γενεά» προσδιορίζει τους «συγχρόνους» κάποιου, ή τα χρονικά διαστήματα 30-45 ετών (γενιά), ενώ η λέξη «γένος» χρησιμοποιείται ξεχωριστά και με αυτή τη μορφή. Είναι σαφές ότι ο Ιησούς με τη φράση “γενεά ταύτη” αναφερόταν στους συγχρόνους του και ΟΧΙ σε μια μελλοντική Γενιά. (Λουκάς 7:31 Μάρκος 8:38 Ματθαίος 23:36)

   Τα λόγια του ίδιου του Ιησού αποδείχθηκαν ασυνεπή. Υποσχέθηκε, ότι θα επέστρεφε στην γενιά των μαθητών του και δεν το έπραξε.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   “Αγία Γραφή” ο σάπιος κορμός του μύθου και του ψεύδους.

   «Σας βεβαιώνω, πως υπάρχουν μερικοί ανάμεσα σ’ αυτούς που βρίσκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευτούν το θάνατο, πριν δουν τον Υιό του Ανθρώπου να έρχεται στη Βασιλεία του» (Ματθ. 16:28)

   Εδώ οι απολογητές έχουν πάθει σύγχυση. Κάποιοι λένε οτι η προφητεία αυτή εκπληρώθηκε 8 μέρες μετά στην λεγόμενη μεταμόρφωση, και κάποιοι άλλοι με την κάθοδο του Αγίου πνεύματος 80 μέρες μετά.

   Μήπως ο ερχόμενος Χριστός με την βασιλεία του εδω, είναι η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος η ή μεταμόρφωση;
   Δεν έχουμε παρά να διαβάσουμε το προηγούμενο εδάφιο (27) για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται.

   «Διότι μέλλει ο Υιός του ανθρώπου να έλθη εν τη δόξη του Πατρός αυτού μετά των αγγέλων αυτού, και τότε θέλει αποδώσει εις έκαστον κατά την πράξιν αυτού. » (Ματθ. 16:27)

   Κατά τ`άλλα οι απολογητές / αποδομητές καταφέρονται εναντίων των μελετητών, λέγοντας οτι αυτοί απομονώνουν εδάφια για να στηρίξουν τις κακοδοξίες τους. «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις.»

   Τα λόγια του ίδιου του Ιησού αποδείχθηκαν ασυνεπή. Υποσχέθηκε, ότι θα επέστρεφε και δεν το έπραξε.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Η τακτική της κατασκευής των προφητειών είναι απλή: «Εξ Αιγύπτου εκάλεσα τον υιόν μου» Γράφει λοιπόν η Βίβλος (μιλάει ο Θεός): «Από πολύ νωρίς απερρίφθη ο Ισραήλ, αλλά είναι νήπιος και εγώ τον αγάπησα κι από την Αίγυπτο μετεκάλεσα τα τέκνα αυτού . Όσο όμως εγώ τους καλούσα τόσο αυτοί με απέφευγαν και στους Βααλείμ εθυσίαζαν…» (Ωσηέ, 11: 1-2).

   Κι ο πιο ηλίθιος (πλην πιστού χριστιανού) καταλαβαίνει πολύ εύκολα τι γράφεται εδώ. Ο Ματθαίος* όμως, όταν επέστρεψε το ζεύγος με τον μικρό Ιησού από την Αίγυπτο, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ «προφητεία». Έγραψε λοιπόν για την επιστροφή του ζεύγους: «…ίνα πληρωθή το ρηθέν υπό του Κυρίου διά του προφήτου λέγοντος “εξ Αιγύπτου εκάλεσα τον υιόν μου”…» (Κατά Ματθαίον, 2: 15). Ετσι, δεν κατέγραψε το υποτιθέμενο γεγονός, αλλά δημιούργησε το ίδιο το γεγονός ΓΙΑ ΝΑ («ίνα») εκπληρωθεί η προφητεία.

   * Τα ευαγγέλια είναι ανώνυμα συγγράμματα.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ο αιματοβαμμένος Θεός σου Heron.

   Αποκαλυψη 19. 11 «Καὶ εἶδον τὸν οὐρανὸν ἀνεωγμένον, καὶ ἰδοὺ ἵππος λευκός, καὶ ὁ καθήμενος ἐπ᾿ αὐτὸν ἐκαλεῖτο Πιστὸς καὶ Ἀληθινός 13 καὶ ἦτο ἐνδεδυμένος ἱμάτιον βεβαμμένον μὲ αἷμα. 17 Ἔλθετε καὶ συνάγεσθε εἰς τὸ δεῖπνον τοῦ μεγάλου Θεοῦ, 21 Καὶ οἱ λοιποὶ ἐφονεύθησαν μὲ τὴν ῥομφαίαν τοῦ καθημένου ἐπὶ τοῦ ἵππου, τὴν ἐξερχομένην ἐκ τοῦ στόματος αὐτοῦ· καὶ πάντα τὰ ὄρνεα ἐχορτάσθησαν ἐκ τῶν σαρκῶν αὐτῶν.»

   Αποκ 14 19-20 «Και έρριψεν ο άγγελος το δρεπάνι του εις την γην και ετρύγησε την άμπελον της παρανομίας και έρριψε τους αμαρτωλούς σαν σταφύλια στο μεγάλο πατητήρι του θυμού του Θεού. Και επατήθη το πατητήρι, αυτό, που ήτο έξω από την πόλιν, και εβγήκεν αίμα, που επλημμύρισε την περιοχήν εις έκτασιν χιλίων εξακοσίων σταδίων και εις ύψος μέχρι τα χαλινάρια των ίππων.» Τίγκα στο αίμα!!

   Αποκ 15 4 «Ποιός δεν θα φοβηθή, Κυριε, και δεν θα ΔΟΞΑΣΗ το όνομά σου; 16.9 Και σαν εψήθηκαν οι άνθρωποι μέσα στο ανυπόφορον αυτό λιοπύρι, και, αντί με μετάνοιαν να ζητήσουν το έλεος του Θεού, εβλασφήμησαν το όνομα του Θεού, που έχει την δύναμιν και την εξουσίαν επάνω εις τας πληγάς αυτάς και δεν μετενόησαν, δια να τον ΔΟΞΑΣΟΥΝ.»

   Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία οτι αυτά είναι ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΙΣΟΥΣ που περιγράφουν έναν Θεό ο οποίος επιδιώκει την Δόξα, και με το πρόσχημα οτι είναι Πανάγαθος και άλλες τέτοιες βλακείες θέλει να αιματοκυλίσει όσους δεν τον Πιστεύουν και δεν αποδίδουν στο όνομα του την πρέπουσα Δόξα.

 18. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Το εάν είναι ένα κείμενο μίσους η αγάπης πρώτα καθορίζεται από το ποιός είναι αυτός
  που το γράφει η το υπαγορεύει κατά δεύτερο λόγο σε ποιούς απευθύνεται και κατά
  τρίτον από αυτό που γράφεται και για πότε.
  Στην πρώτη συνθήκη όταν είναι ο ίδιος ο Θεός είναι κήρυγμα αγάπης προς περιορισμόν
  αρχιτέκτων κακού και κακίας στην γή.
  Στην δεύτερη συνθήκη οταν είναι άνθρωποι πρέπει να υπολογιστεί η αληθινή φύση του μεταπτωτικού όντος χωρις φτιασίδια.Σε ποιούς απευθύνεται ο Κύριος?Σε εκείνους εχθρούς αλλά και φίλους’ .Σε αυτά τα πολλά ερπετά,που μέσα στους αιώνες το ανθρώπινο αίμα που έχυσαν γεμίζει έκτασιν χιλίων εξακοσίων σταδίων και εις ύψος μέχρι τα χαλινάρια των ίππων.Σε αυτούς τους λίγους ΄΄αγγελους» που νίκησαν την κακία για να ατενίσουν την αθανασία απο την ζωή.Στην τρίτη και τελευταία συνθήκη όταν ο Λόγος του Θεού φθάσει στο τελος αυτού του άρρωστου κόσμου του δράκοντα του αρχαίου, μετατρέπεται σε κρίση για την αληθινή ζωή Πνεύματος Αγίου + Ανακαινισμένου Σαρκίου που λίγοι είναι έτοιμοι να ενδυθούν.
  Δεν είναι περίπατος,ούτε εκδρομή είναι η προαιώνια μάχη του κακού και του καλού
  όπως έχουν ψηλαφίσει οι πρώτοι πολιτισμοί, μετά την πτώση και την λήθη.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Πέραν του γεγονότος οτι αυτά είναι κείμενα μίσους, ας πούμε και δυο λογάκια για τον Θεό της Αγίας Γραφής.

   Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ
   Εξοδος 32:27-28. «Οὕτω λέγει Κύριος ὁ Θεὸς τοῦ Ἰσραήλ· Ἄς βάλῃ ἕκαστος τὴν ῥομφαίαν αὑτοῦ ἐπὶ τὸν μηρὸν αὑτοῦ· καὶ διέλθετε καὶ ἐξέλθετε ἀπὸ πύλης εἰς πύλην διὰ τοῦ στρατοπέδου, καὶ ἄς θανατώσῃ ἕκαστος τὸν ἀδελφὸν αὑτοῦ καὶ ἕκαστος τὸν φίλον αὑτοῦ καὶ ἕκαστος τὸν πλησίον αὑτοῦ. Καὶ ἔπεσαν ἐκ τοῦ λαοῦ ἐκείνην τὴν ἡμέραν περίπου τρεῖς χιλιάδες ἄνδρες.»

   Ο ορισμός της διαστροφής.
   Ποιος Πατέρας τιμωρεί τα τέκνα του με τέτοιο τρόπο; Μόνο ένας παΤέρας πραγματικό Τέρας θα μπορούσε να συλλάβει με το μυαλό του μια τέτοια τιμωρία.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ο ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ΘΕΟΣ

   Δευτερ.28.15-63. «Εάν δεν υπακούσεις επιμελώς στην φωνή του Κυρίου του θεού σου, ο Κύριος θα φέρει πάνω σου θανατικό. θα σε χτυπήσει με πυρετό, ρίγος, ερεθισμό, μαρασμό, φλόγωση και με μαχαίρι. θα σε καταδιώκει εωσού αφανισθείς. Το πτώμα σου θα γίνει τροφή στα όρνια του ουρανού και στα θηρία της γης. Ο Κύριος θα κάνει τις πληγές σου μεγάλες και αθεράπευτες και τις ασθένειές σου κακές βαριές και αθεράπευτες. Θα φέρει πάνω σας όλες τις οδυνηρές πληγές της Αιγύπτου και θα τις κολλήσει σε σας, αλλά (θα φέρει ακόμα εναντίον σας) και κάθε ασθένεια και κάθε πληγή που δεν είναι γραμμένη στο βιβλίο αυτό, και θα σας χτυπήσουν μέχρι αφανισμού! Και θέλεις φάγει τον καρπόν της κοιλίας σου, τας σάρκας των υιών σου και των θυγατέρων σου, τους οποίους έδωκεν εις σε Κύριος ο Θεός σου, εν τη πολιορκία και εν τη καταθλίψει, με την οποίαν θέλει σε καταθλίψει ο εχθρός σου»

   Οι ανυπάκουοι ήταν στοχευμένα θύματα του καλοκάγαθου Τριαδικού Θεού ο οποίος τους έπερνε στο κυνήγι εκτοξεύοντας προς αυτούς μαχαίρια, πυρετούς, αρρώστιες, και αλλεργίες μέχρι να δουν τα κυπαρίσσια ανάποδα.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ο ΒΡΕΦΟΚΤΟΝΟΣ ΘΕΟΣ

   Α Σαμουηλ 15.3 «ὕπαγε τώρα καὶ πάταξον τὸν Ἀμαλήκ, καὶ ἐξολόθρευσον πᾶν ὅ, τι ἔχει καὶ μή φεισθῇς αὐτούς· ἀλλὰ θανάτωσον καὶ ἄνδρα καὶ γυναῖκα καὶ παιδίον καὶ θηλάζον καὶ βοῦν καὶ πρόβατον καὶ κάμηλον καὶ ὄνον.»

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Για ένα σφάλμα που έκανε ο Δαβίδ ο Θεός Γιαχβέ – Ιησούς (ο δίκαιος ) σκότωσε 70.000 αθώους ανθρώπους. (Β Σαμουηλ 24.10-25)

 19. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Τα λόγια εάν δεν συνοδεύονται με πράξεις δεν είναι τίποτα άλλο απο μ…..ες.
  Η πράξη κάνει την διαφορά.Ο Αρχαίος Ηρωας (Ηρακλής,Θησέας κ.α)
  είναι πάντα όν ημίθεας πράξης και όχι παραπαρολογίας χωρίς πράξη.
  Αυτό πρέσβευε ο Αγίος Χρυσόστομος και άλλοι Πατέρες της Εκκλησίας
  και είναι αυτό που ψευτοσοκάρει τον Γιατρό .Η μήπως δεν γνωρίζει ότι υπήρχαν φιλόσοφοι που επαιζαν το οργανό τους όχι το μουσικό,φόρα παρτίδα ενώ περνούσε κόσμος?

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Στην δογματικά ορισμένη Ορθόδοξη Πατερική Θεολογία, η χρήση της ελληνικής Φιλοσοφίας αφορούσε μόνο τη χρησιμοποίηση ορολογίας και σχημάτων και όχι “αποδοχή της θεολογούσας αρχαιοελληνικής σκέψης.

   Ο Χρυσόστομος βρωμόστομος πρέσβευε την κοσμογονική παράδοση των Εβραίων και όλους τους Μύθους και τις αλκοολικές φαντασιώσεις τους.

   «Η μεγάλη Εκκλησία το παραδέχεται ανοιχτά και δέχεται ως αληθινή την υποτιθέμενη κοσμογονία των Ιουδαίων. Και φυσικά, ως πρώτο άνθρωπο θεωρούν τον ίδιο που πιστεύουν οι Ιουδαίοι, και όσον αφορά στους απογόνους του ισχύει και για τους χριστιανούς η ίδια γενεαλογία. Εξιστορούν κι αυτοί τις ίδιες εχθροπραξίες μεταξύ αδελφών, την αποδημία στην Αίγυπτο και την φυγή από εκεί.» Κέλσος.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   «Η δάφνη κατεμαράνθη. Είμαστε οι «ορτοντόξ» … η ταφόπετρα τής Ελληνικής Ιδέας. Το αρνί και ο λύκος…Από το Ελληνικό ερχόμαστε στό Εβραίικο. Ερωτάμε το ίδιο στατιστικό δείγμα, το ευρύ και το πλήρες, αν έχουν ακουστά τα ονόματα Μωϋσής, Αβραάμ, Ησαΐας, Ηλίας με το άρμα, Νώε, Βαφτιστής, Εύα η πρωτόπλαστη, Ιώβ, ο Δαναήλ στο λάκκο. Και όχι μόνο τα ονόματα, αλλά και τις πράξεις ή τις αξίες που εκφράζουν αυτά τα ονόματα. Υπάρχει γριά στην επικράτεια που να μην τους ξεύρει τούτους τους εβραίους; Δεν υπάρχει ούτε γριά, ούτε ορνι-θοκλόπος στις Σποράδες, ούτε κλεφτογιδάς στην Κρήτη. Εδώ τα ποσοστά αντιστρέφουνται. Στους χίλιους νεοέλληνες τα ναι γίνουνται ενιακόσια τόσα, και τα όχι δύο. Και δεν ξεύρουν μόνο τα ονόματα, αλλά είναι έτοιμοι να σου κάνουν αναλύσεις στην ουνιβερσιτά και στην ακαντέμια για τις ηθικές και άλλες αξίες που εκφράζει το κάθε όνομα. Μ’ ένα λόγο, ο μέγας και ο βαθύς εβραίικος πολιτισμός -δεν ειρωνεύομαι, κυριολεκτώ- μέσα από τη χριστιανική του μετάλλαξη, κι αυτή πια δεν είναι ούτε μεγάλη ούτε βαθιά, πέρασε ως το μυελό των οστών και στη διπλή σπείρα του DNA όλων των νεοελλήνων. Ένα μόνο δε γνωρίζουν. Ότι ο σπουδαίος αυτός πολιτισμός είναι εντελώς αντίθετος με τον πολιτισμό της κλασικής Ελλάδας. Το αρνί και ο λύκος. Ο πάμφωτος ναός της Αφαίας στην Αίγινα, και το μονύδριο της αγίας Ελεούσας στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων, με την αγράμματη καλόγρια που κυνηγά τις έγκυες και τις λεχώνες, γιατί ‘ναι μαγαρισμένες, λέει… Δυστυχώς, από τόν Θεοδόσιο έως τήν Ευδοξία καί τό 843 εξοντώθηκε ό Ελληνισμός.» (Κείμένο από την ΓΚΕΜΜΑ του Δ. Λιαντίνη).

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Οι «ευχές», τις οποίες απευθύνει ο ορθόδοξος παπάς προς τους Έλληνες και Ελληνίδες όταν παντρεύονται.

   «Ευλόγησον αυτούς, Κύριε ο Θεός Ημών, ως ευλόγησας τον Αβραάμ και την Σάρραν. Ευλόγησον αυτούς, Κύριε ο Θεός Ημών, ως ευλόγησας τον Ισαάκ και την Ρεβέκκαν. Ευλόγησον αυτούς, Κύριε ο Θεός Ημών, ως ευλόγησας τον Ιακώβ και πάντας τους πατριάρχας. Διαφύλαξον αυτούς, Κύριε ο Θεός ημών, ως διεφύλαξας τον Νώε εν τη κιβωτώ.»

   Ως γνωστόν ο Θεός που ευλόγησε όλους αυτούς ήταν ο Γιαχβέ.
   Ο Γιαχβέ μαζί σας Εβραιοέλληνες!!

 20. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Καλημέρα,είναι δυνατόν να γράφεις σαν Εβραίος,
  και να αποκαλείς τους Ελληνες Εβραιοέλληνες.Κοίτα την εβραική καμπούρα σου
  που εξέχει σαν καμήλας και σταμάτα τα ίδια και τα ίδια διότι μας κούρασες αφάνταστα.
  Εκτος εαν έχεις νοητική στέρηση ,διότι τότε σου οφείλουμε ένα τεράστιο ΣΥΓΝΩΜΗ>

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Εφόσον κάνατε κτήμα σας τις εβραϊκές αλκοολικές φαντασιώσεις, τότε είστε εβραιοέλληνες. Ο Γιαχβέ μαζί σας. Αλληλούια!

   Ευλόγησον ημάς, Κύριε ο Θεός Ημών, ως ευλόγησας τον Αβραάμ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *