ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ξάνθη: Στον εισαγγελέα ο 64χρονος Γάλλος που έσκισε το Κοράνι σε τζαμί στις Θέρμες

· Κατοχικά Νέα

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ξάνθης οδηγείται, σήμερα, ένας 64χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα για φθορές σε ιερά αντικείμενα, σε τζαμί του οικισμού των Θερμών. Ο 64χρονος -κατά δήλωσή του υπήκοος Γαλλίας- εισήλθε στο τζαμί και φέρεται να έσκισε, μεταξύ άλλων, ένα Κοράνι.

Με δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής καταδικάζει το συμβάν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο σεβασμός στους χώρους λατρείας κάθε θρησκευτικής κοινότητας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία για την Ελλάδα».

«Οι ασεβείς πράξεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε Τζαμί της ευρύτερης περιοχής της Ξάνθης, είναι απολύτως καταδικαστέες χωρίς αστερίσκους, προξενούν ιδιαίτερη θλίψη σε όλους μας, αλλά, συγχρόνως, χαλυβδώνουν τη θέλησή μας να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο του απόλυτου σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας των μουσουλμάνων συμπολιτών μας της Θράκης, την οποία άλλωστε εγγυάται το Σύνταγμα της Ελλάδας», τονίζει ο κ. Καλαντζής και συγχαίρει την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση επέμβασή της και τη σύλληψη του δράστη.

Ανακοίνωση καταδίκης για το συμβάν εξέδωσε και η Μουφτεία Ξάνθης, η οποία εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της όπως το έπραξε και η Ελληνική Αστυνομία». Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα τα εξής: «Με αποτροπιασμό και βαθύτατη θλίψη ενημερωθήκαμε ότι σήμερα το απόγευμα ένας Γάλλος πολίτης μπήκε στο Τζαμί των Λουτρών στις Θέρμες Ξάνθης, όπου προέβη σε βανδαλισμούς πάνω σε ιερά αντικείμενα. Προσευχόμαστε ο πολυεύσπλαχνος Αλλάχ να συγχωρέσει αυτόν τον άνθρωπο και να τον φωτίσει ώστε να καταλάβει το λάθος του. Στη Θράκη, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, ευχόμαστε στις χαρές ο ένας του άλλου και συμπαραστεκόμαστε στις λύπες ο ένας του άλλου. Αυτή την μοναδικότητα που αποτελεί πρότυπο για ολόκληρη την Ευρώπη θα την υπερασπιστούμε όλοι μαζί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την «επιδειχθείσα ασέβεια έναντι του χώρου λατρείας σε Τέμενος του οικισμού των Θερμών από αλλοδαπό επισκέπτη της ακριτικής περιοχής» καταδικάζει και η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου. «Δηλώνουμε προς όλους ότι, η Ξάνθη και η Θράκη αποτελούν παγκόσμιο πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης λαών με διαφορετική θρησκεία, η οποία στηρίζεται στον έμπρακτο αλληλοσεβασμό και δεν επιτρέπουμε την ισορροπία αυτή να την διαταράξει κανείς», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

φωτο αρχειου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πλοίο στη θάλασσα - φωτογραφία αρχείου για την ένταση στην Ανατολική ΜεσόγειοΕΛΛΑΔΑ

MarineTraffic: Η περιοχή νότια του Καστελόριζου εμφανίζεται ως «Fethiye–Kaş Marine National Park» – Γιατί η ψηφιακή ονομασία έχει σημασία

Κώδικας και σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σε οθόνη - φωτογραφία αρχείουTech

Προσωπικά δεδομένα 2,5 εκατ. ανθρώπων σε κίνδυνο: Πρόστιμα 350.000 ευρώ μετά από ransomware σε ελληνικά συστήματα

Business

Ρεύμα Σεπτεμβρίου: Η χονδρική ανέβηκε 21% αλλά η ΔΕΗ συγκρατεί τα τιμολόγια – Τι πληρώνουν τα νοικοκυριά

Μία απάντηση στο “Ξάνθη: Στον εισαγγελέα ο 64χρονος Γάλλος που έσκισε το Κοράνι σε τζαμί στις Θέρμες”

  1. εσκησε ενα κοράνι, και θα του φορτωσουν και οτι γκρεμισε τον Ναό …κλασικά
    Δεν βλεπω καλά ξεμπερδέματα και με τους δύο που έχει μπλέξει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά