10:46 - 02/05/2016

ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: Έχει ξεκινήσει όπως και στα Ίμια από τα οποία ΤΙΠΟΤΑ δεν μάθαμε!

ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: Έχει ξεκινήσει όπως και στα Ίμια από τα οποία ΤΙΠΟΤΑ δεν μάθαμε!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το 1996 η κρίση των Ιμίων “χτίστηκε” μεθοδικά από την Τουρκία. Το πρώτο κύμα επίθεσης εκδηλώθηκε από το ΜΜΕ. Κι όχι τα τουρκικά, αλλά τα ελληνικά!

Η υπόθεση του πλοίου που είχε προσαράξει στα Ίμια “σπρώχτηκε” -ακόμη άγνωστο από ποιους- σε ελληνικές εφημερίδες. Το πρώτο δημοσίευμα έγινε στην εφημερίδα Επενδυτής.Δεν υπήρξε θόρυβος κι αντίδραση . Υπήρξε και δεύτερο δημοσίευμα στα ΝΕΑ. Επισης χωρίς να προκληθεί “φασαρία”. Η πληροφορία αλλά και τα σχετικά σήματα του ΓΕΕΘΑ και έγγραφα του ΥΠΕΞ διοχετεύθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ. Το θέμα έγινε πρώτο στο πανίσχυρο τότε δελτίο των 20.30. Τη ζωντανή σύνδεση έκανε ο τότε διπλωματικός συντάκτης του σταθμού ο οποίος υπηρετούσε και τη θητεία του…Όλα γίνονται στην Ελλάδα. Η ζωντανή σύνδεση και τα ρεπορτάζ πυροδότησαν μπαράζ δημοσιευμάτων και η κρίση των Ιμίων άρχισε!

Λίγα 24ωρα μετά στις τηλεοπτικές μας οθόνες βλέπαμε πλάνα από …έκπληκτους Έλληνες ΟΥΚαδες κρυμμένους πίσω από τα βράχια των Ιμίων! Της αποβίβασης των Τούρκων ,είχε προηγηθεί …η απόβαση των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών,μαζί με παπάδες οι οποίοι έψαλλαν το “Σώσον Κύριε τον Λαό σου”! Πως να τον σώσει ο Κύριος με τετοια ερασιτεχνική κυβέρνηση που επέτρεψε να γίνουν τόσα πολλά και τραγικά λάθη μέσα σε τόσα λίγα 24ωρα!

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση τότε ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν κάλεσε τους διευθυντές των μεγάλων ΜΜΕ για να τους ενημερώσει και να τους δώσει οδηγίες. Δεν γνωρίζω τι επικοινωνίες έγιναν τηλεφωνικά αλλά εκ του αποτελέσματος προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι δεν έγινε καμία απολύτως προσπάθεια για διαχείριση της κρίσης. Έγινε προφανώς παιχνίδι…δημοσίων σχέσεων για το που θα δοθούν οι πιο “γαργαλιστικές” πληροφορίες και λεπτομέρειες για την κρίση!!!

Η επικοινωνιακή διαχειριση τέτοιων σοβαρών κρίσεων είναι ΠΟΛΕΜΟΣ. Και αυτό δυστυχώς στην Ελλάδα δεν το καταλάβαμε ούτε το 1996 στα Ίμια και πολύ φοβόμαστε δεν το καλαβαίνουμε ούτε τώρα που το παράγμα “μυρίζει” κρίση στο Αιγαίο.

Γιατί το αναφέρουμε αυτό;

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν δημοσιεύματα είτε υπερβολικά, είτε τελείως λανθασμένα για δήθεν επεισόδια που έγιναν στο Αιγαίο. Μόνο το υπουργείο Ναυτιλίας έκανε το αυτονόητο να διαψεύσει ότι πληροφορία δεν ίσχυε. Όπως για παράδειγμα ότι τουρκικά ακτοφυλακίδα προσπάθησε να παρεμποδίσει τον Επιτάφιο στις Οινούσσες. Στα Γενικά Επιτελεία πάλι εξακολουθούν να έχουν την ίδια λανθασμένη και επικίνδυνη σ΄ αυτές τις περιπτώσεις λογική να μην τολμούν …να διαψεύσουν! Το μόνο που κάνουν είναι να τηλεφωνούν στους μισούς δημοσιογράφους για να διαψεύσουν τους άλλους μισούς! Αυτό δεν μπορεί να είναι επικοινωνιακή στρατηγική όταν θα προκύψει σοβαρή κρίση. Δεν γνωρίζουμε ποιος ή ποιοι έχουν περάσει αυτό το …μάθημα επικοινωνιακής στρατηγικής στα Γενικά Επιτελεία ή αν πρόκειται για μια ανεξήγητη …φοβία.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. ΧΡΥCCCYΡΙΖΑ 2 Μαΐου 2016 @ 11:04
  0
  0
  Αφήστε τα κλαψουρίσματα,ο Κύριος μας ευλόγησε να αντικρύσουμε την αυγή του νέου ευλογημένου Μεσαίωνα.Σύσσωμο το Έθνος,ενωμένο υπό την ηγεσία του, θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών.
 2. Ανώνυμος 2 Μαΐου 2016 @ 12:43
  0
  0
  Είναι ευπρόσδεκτη κάθε σοβαρή επιθετική ενέργεια των Τούρκων. Ας το κάνουν όπως τότε στα Ίμια, μόνο που τώρα θα πρέπει να είναι ποιο σοβαροί. Υπάρχουν τρία επερχόμενα αλληλένδετα γεγονότα – πεσσοί… α) Έξοδος από το €. β) Οικουμενική κυβέρνηση. γ) Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο κ.λ.π. Όπου αναλόγως την σειρά που θα επιτελεστούν και θα εκπληρωθούν… θα υπάρξει και η ανάλογη ροή γεγονότων επί της κυβείας. Αυτά.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί