15:06 - 13/10/2021

Κορωνοϊός: Σουηδοί έκαναν ληγμένο εμβόλιο! – Σοβαρό πρόβλημα και για την Ελλάδα

Ληγμένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έκαναν περισσότεροι από εκατό Σουηδοί στο Νικόπινγκ, την ώρα που στην Ελλάδα συνεχίζεται η συζήτηση για το πότε λήγουν τα εμβόλια.

Οι Σουηδοί εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της Pfizer και οι εμβολιασμοί έγιναν τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, το εμβόλιο έχει αποθηκευτεί σωστά, αλλά η κατά προτίμηση ημερομηνία λήξης του κατασκευαστή έχει παρέλθει.

Τα άτομα που έλαβαν τις δόσεις έχουν ενημερωθεί.

«Δεν υπάρχουν γνωστοί ιατρικοί κίνδυνοι από τη λήψη εμβολίων που έχουν αποθηκευτεί μετά την ημερομηνία λήξης και η προκαταρκτική μας εκτίμηση είναι πως το εμβόλιο εξακολουθεί να παρέχει προστασία έναντι της COVID-19. Ωστόσο, έχουμε έρθει σε επαφή με τον κατασκευαστή εμβολίων Pfizer για να λάβουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εάν η αποθήκευση μετά την ημερομηνία λήξεις μπορεί να έχει κάποια επίδραση στο εμβόλιο και να χρειάζεται ο εμβολιασμός να επαναληφθεί» δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής εμβολιασμών Μάγκνους Γιόχανσον.

Μεταξύ των 102 Σουηδών που έλαβαν ληγμένο εμβόλιο, οι 88 ήταν ηλικίας μεταξύ 12 και 15 ετών.

Σημειώνεται πως το περασμένο καλοκαίρι 899 Νεοϋορκέζοι που εμβολιάστηκαν με ληγμένα σκευάσματα της Pfizer, έλαβαν στη συνέχεια μία τρίτη δόση, ενώ νωρίτερα φέτος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέτρεψε τις αφρικανικές χώρες να διατηρήσουν τα ληγμένα εμβόλια.

Τι γίνεται όμως στην Ελλάδα;

Στα μέσα Ιουλίου στο pronews.gr είχαμε κάνει ρεπορτάζ για τα εμβόλια τα οποία έχουμε στην Ελλάδα και για το πότε λήγουν αυτά. Τότε είχαμε αναφέρει πως στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 500.000 δόσεις που λήγουν τον Αύγουστο, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπιζόταν στα εμβόλια που λήγουν τον Οκτώβριο, δηλαδή τώρα.

Από τότε έχουν χορηγηθεί περίπου 1,8 εκατ. δόσεις εμβολίου. Θεωρούμε πως οι 500.000 περίπου δόσεις που έληγαν τον Αύγουστο χορηγήθηκαν προτού λήξουν, καθώς από μέσα Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου έγιναν σχεδόν 1 εκατ. δόσεις.

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά με τις υπόλοιπες δόσεις, καθώς από τις 30 εκατ. περίπου δόσεις (που θεωρητικά έχει προμηθευτεί η Ελλάδα για να γίνουν μέσα στο 2021) έχουν γίνει περίπου 12,3 εκατ. δόσεις. Άρα υπάρχουν άλλες 17-18 εκατ. δόσεις που είναι άγνωστο που θα καταλήξουν.

Φυσικά να σημειώσουμε ότι δεν έχουν έρθει ακόμα όλες αυτές οι δόσεις στην Ελλάδα, αλλά σύμφωνα με τους υπολογισμούς περίπου 13-14 εκατ. δόσεις θα έπρεπε να είχαν χορηγηθεί μέχρι τον Οκτώβριο, δηλαδή περίπου 1-1.5 εκατ. εμβόλια θεωρητικά λήγουν μέσα στον Οκτώβριο. Δυστυχώς όπως είχαμε τονίσει και τότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ασφάλεια τον πραγματικό αριθμό, καθώς η κυβέρνηση δεν ανακοινώνει επίσημα πόσες και πότε δόσεις προμηθεύεται.

Το μόνο που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι τα εμβόλια της Pfizer λήγουν 6 μήνες μετά από την παρασκευή τους. Ελπίζουμε να υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας.

pronews.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. αγνωστος 10/13/2021 @ 4:03 ΜΜ

    πρώτα μας πασάρουν πειραματικό εμβόλιο και τώρα ληγμένο, είπε κανείς πως δεν νοιάζονται για μας; τι λέτε τώρα ξεχειλίζει η αγάπη τους για τον κοσμάκη…

  2. Πόσοι είναι τελικά οι Έλληνες; Πόσοι οι λαθρό εξ Αφρικής, Ρωσίας, Ασίας, Γεωργίας, Αλβανίας, νότιας Αμερικής κλπ κλπ κλπ. Σαν πολλά εμβόλια να προμηθεύτηκε η Ελλάδα!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*