14:53 - 26/03/2020

Κορονοϊός: Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «εκτυπώνει» αναπνευστικές συσκευές για τα νοσοκομεία

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη μάχη που δίνεται κατά του κορονοϊού.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεργάστηκαν και προχώρησαν άμεσα στον σχεδιασμό και τη μαζική παραγωγή προστατευτικών ασπίδων προσώπου (faceshields) για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που έρχεται σε επαφή με τους ασθενείς του κορονοϊού, αλλά και βαλβίδων για αναπνευστικές συσκευές αποκατάστασης και υποστήριξης της αναπνοής, φίλτρων αναπνευστικών συσκευών και hands free λαβών!

Μάλιστα, σύντομα οι πρώτες ποσότητες των παραπάνω ειδών θα παραδοθούν στα νοσοκομεία του Βόλου και της Λάρισας!

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε όταν τα μέλη της ομάδας αφουγκράστηκαν τα μηνύματα έλλειψης υλικών που καταγράφονται στα νοσοκομεία της χώρας.

Πρωτεργάτες είναι οι γνωστοί από την έρευνά τους για την περιβαλλοντική ρύπανση στον Βόλο, Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεώργιος Κ.Δ. Σαχαρίδης, μαζί με τους ερευνητές Ελένη Ρηγάκη και Ηλία Φρυτζαλά της ομάδας TED3D.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, αφού πραγματοποίησαν αυτοψία στα νοσοκομεία, μελετώντας και καταγράφοντας τις βασικές ανάγκες που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή για την προστασία γιατρών και εργαζόμενων, στη συνέχεια μελέτησαν τα παραδείγματα άλλων ερευνητικών ομάδων στο εξωτερικό, καθώς και τη διεθνή βιβλιογραφία, που αφορά στην παραγωγή 3D ειδών πρώτης ανάγκης, που συμβάλουν στη μάχη κατά της μετάδοσης του Covid-19.

Οι υπηρεσίες προσφέρονται από τους συνεργαζόμενους εθελοντικά, ενώ τα έξοδα σχεδιασμού, αγοράς πρώτων υλών και παραγωγής τελικών ειδών θα καλυφθούν από τους ιδίους.
gazzetta.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Το σεβασμο μας…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*