ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Κοροναϊός – Καθηγητής μικροβιολογίας: Θέμα χρόνου να έρθει στην Ελλάδα

· Κατοχικά Νέα

Θέμα χρόνου είναι να έρθει ο νέος κοροναϊός στην Ελλάδα, τόνισε ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ και συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Αθανάσιος Τσακρής. Ο ίδιος μιλώντας για τα κρούσματα που εμφανίστηκαν ξαφνικά στην Ιταλία είπε χαρακτηριστικά, «αυτό που ψάχνουμε τώρα είναι πώς έφτασε από την Κίνα στην Ιταλία», ενώ συμπλήρωσε ότι έχει χαθεί ο επιδημιολογικός σύνδεσμος.

«Σίγουρα θα υπάρχει κάποια έμμεση σύνδεση που μεταφέρθηκε ο ιός στην Ιταλία. Ήταν κάτι που το αναμέναμε και κάτι που είναι δύσκολο να διερευνηθεί γιατί ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και στην ασυμπτωματική φάση», είπε και συνέχισε:

«Aν ξεφύγει από τα 3-4 πρώτα περιστατικά και χαθεί ο έλεγχος, μετά είναι πολύ δύσκολο να το μαζέψεις. Εδώ όλα τα δεδομένα σε σχέση με τη μετάδοση και τη δυναμική όπως εξελίσσεται, αλλά και από τα επιδημιολογικά και εργαστηριακά δεδομένα που συνεχώς προκύπτουν, δείχνει ότι ο ιός έχει όλα τα δεδομένα μετάδοσης όπως έχουν όλοι οι κλασικοί κορονοϊοί, δηλαδή μεταδίδεται στην ασυμπτωματική φάση, έχει πολλούς ασυμπτωματικούς ασθενείς που μεταδίδουν τον ιό, μεταδίδεται τις πρώτες ημέρες της νόσου, πριν προλάβεις να πάρεις μέτρα. Είναι αρκετά πολύπλοκη η επιδημιολογία του ιού».

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι η καραντίνα περιορίζει την εξάπλωση του ιού όμως «δεν μπορεί να μαζευτεί αυτό το πράγμα». «Όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι θέμα χρόνου να έρθει στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να ετοιμάσουμε τα νοσοκομεία μας ώστε όσο μπορούμε να περιορίσουμε και να προφυλάξουμε τις πιο ευπαθείς ομάδες», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ethnos.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ενδεικτική φωτογραφία αρτοποιείου — όχι κατάστημα ΧωριάτικοΕΛΛΑΔΑ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ: 59 συλλήψεις, 520 εταιρείες και η έρευνα για τα 100 εκατομμύρια

Ενδεικτική φωτογραφία κουζίνας πίτσας — όχι κατάστημα Pizza FanΕΛΛΑΔΑ

PIZZA FAN: Στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης – Η υπόθεση των 25 εκατ. και τα κρίσιμα ερωτήματα

Οικισμός – ενδεικτική φωτογραφίαΕΛΛΑΔΑ

ΑΚΙΝΗΤΑ: Αλλαγές σε 12.000 οικισμούς – Η προθεσμία των 30 ημερών για τους ιδιοκτήτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *