Κόβεται το κάπνισμα με μαγικά μανιτάρια;

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

manitaria

Η πολυσυζητημένη παραισθησιογόνος ουσία των «μαγικών» μανιταριών δοκιμάστηκε σε μικρή κλίμακα για τη διακοπή του καπνίσματος.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του John Hopkins των Η.Π.Α. έδωσαν για 8 εβδομάδες σε 15 ανθρώπους ψιλοκυβίνη, το βασικό παραισθησιογόνο των «μαγικών» μανιταριών. Οι άνθρωποι αυτοί, 10 άνδρες και 5 γυναίκες, ήταν όλοι απολύτως υγιείς σωματικά και ψυχικά και ήταν ενεργοί καπνιστές για κατά μέσο όρο 31 χρόνια ο καθένας. Όλοι κάπνιζαν κατά μέσο όρο 19 τσιγάρα την ημέρα και είχαν προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να το κόψουν αλλά δεν τα είχαν καταφέρει.

Μετά το πέρας των 8 εβδομάδων 12 από τους 15 συμμετέχοντες μπόρεσαν να σταματήσουν το κάπνισμα. Όπως είναι προφανές οι ερευνητές δεν ενθαρρύνουν τον κόσμο να παίρνει παραισθησιογόνα, αλλά θεωρούν ότι η ψιλοκυβίνη σε τέτοιες μικρές και ελεγχόμενες δόσεις, που δίνονται σε περιβάλλον υπό την επίβλεψη ειδικών, θα μπορούσε πράγματι να βοηθήσει.

Οι συμμετέχοντες καθόντουσαν σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον με κλειστά μάτια, άκουγαν μουσική και χαλάρωναν μετά τη λήψη του παραισθησιογόνου.

Ο Matthew Johnson, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, εξήγησε ότι η ψιλοκυβίνη δεν λειτουργεί όπως άλλα φάρμακα που δίνονται για τη διακοπή του καπνίσματος, αλλά ότι επειδή μας κάνει να σκεφτούμε βαθιά τη ζωή μας μπορεί να μας προκαλέσει τη διάθεση να αλλάξουμε ζωή.

vita.gr

KATOXIKA NEA: Χμμμ τώρα που το έκοψα βγάζουν τα κολπάκια με τα μανιτάρια εεε; Λες να ξαναρχίσω μήπως φάω κάνα μανιτάρι ….ακόμα στην Ζωή μου ; Χαρ Χαρ Χαρ…

Λοιπόν δεν ξέρω για τα μανιτάρια αλλά εγώ το έκοψα επειδή έπρεπε, ήθελα …και χρησιμοποίησα ότι βοήθεια μπορούσα… κόψε το κάπνισμα …μπορείς!

Loading...

6 thoughts on “Κόβεται το κάπνισμα με μαγικά μανιτάρια;

  1. Ανώνυμος says:

    Περιεργε μια σκέψη.Όσο ανάποδο και εάν άκουγετε. Αυτόν που ο χριστιανισμος ονομάζει αντιχριστο μας λένε τα βιβλία ότι θα τον γνωρίζει ολόκληρος ο κόσμος και θα τον συμπαθεί στην αρχή και όλοι με το μέρος του θα είναι….. Να σου πω ένα όνομα που μου ήρθε??? Πουτιν. Δεν λέω ότι έτσι είναι, όμως είναι μια σκέψη.

  2. Ανονυμος says:

    Εγώ 2 μήνες δεν πίνω αλκοόλ έφαγα πριν από δυο μήνες αρκετούς αμανιτες ,απλά δεν ταίριαζε αλκοόλ και τρελοκανιταρο
    Και τώρα δεν με τραβάει καθόλου το αλκοόλ ,δεν τροω άμανιτες πια τελείωσαν .
    Πριν έπινα σε καθημερινή βάση . Με κάθε σοβαρότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *