ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΚΑΥΤΟΣ… ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

· Κατοχικά Νέα

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ….

Οι εντατικές διαπραγματεύσεις (μέσα από τις επόμενες εφτά συναντήσεις) και το ταξίδι στη Νέα Υόρκη συστήνουν ήδη μια ιδιαίτερα γεμάτη ατζέντα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και την κυβέρνηση, σ’ ό,τι αφορά τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Σεπτέμβριος καθίσταται ήδη καυτός αλλά συνάμα και καθοριστικός για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Στο Κυπριακό οι επόμενες συναντήσεις των Αναστασιάδη-Ακιντζί θα καταδείξουν τις προοπτικές να υπάρξει αποτέλεσμα και συμφωνία σε κάποια από τα βασικά ζητήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ενδείξεις δεν είναι ενθαρρυντικές, καθώς η τουρκική πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να υπαναχωρήσει από τις πάγιες θέσεις της. Στο θέμα των εγγυήσεων τόσο ο Μουσταφά Ακιντζί όσο και η Άγκυρα διαμηνύουν ότι δεν θα δεχθούν κάτι λιγότερο από τη διασφάλιση των τουρκικών δικαιωμάτων.

Ο Σεπτέμβριος καθίσταται σημαντικός και σ’ ό,τι αφορά ζητήματα περιφερειακής και ευρύτερης εξωτερικής πολιτικής.

Πρόεδρος Αναστασιάδης και υπουργός Εξωτερικών σκοπεύουν, κατά τη μετάβασή τους στη Νέα Υόρκη για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, να πραγματοποιήσουν σειρά σημαντικών επαφών. Στο επίκεντρο θα είναι οι επαφές με τη ρωσική και την ισραηλινή πλευρά με βασικό θέμα συζήτησης την πορεία των διμερών σχέσεων.

Η Λευκωσία παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται καθησυχαστική για τις σχέσεις με Μόσχα και Ιεροσόλυμα, εντούτοις, θέλει να ξεκαθαρίσει πλήρως το θέμα.

Παράλληλα θα εντατικοποιηθούν οι επαφές για προετοιμασία των επόμενων τριμερών με Ελλάδα, Αίγυπτο και Ισραήλ εντός Οκτωβρίου.

hellasforce.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πυρκαγιά και καπνοί - εικόνα αρχείου για τη φωτιά στη ΜάνδραΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

Φωτιά στην Εύβοια: 112 στο Παραδείσι – Εναέρια μέσα και ισχυρές δυνάμεις στη μάχη

ΕΛΛΑΔΑ

Πόσο Διαρκεί Μια Στιγμή; Η Απάντηση Θα Σε Εκπλήξει

Ποδοσφαιρικό στάδιο, εικόνα αρχείου για τη σύγκρουση FIFA και UEFAΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ · Ρήγμα FIFA–UEFA από τη Θεσσαλονίκη – Η ΕΠΟ γυρίζει την πλάτη στον Infantino και ανοίγει μάχη για την κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Μία απάντηση στο “ΚΑΥΤΟΣ… ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ”

  1. Ένα ακόμα πολιτικά παράδοξο γεγονός… που δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα του υπάρχων διεθνούς πολιτικού κλίματος.

    α) Ο Μ. Ακιντζί παρακάθεται μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή ενός ανεγνωρισμένου κράτους, ως τι; Από την στιγμή που δεν υπάρχει ανεγνωρισμένο τουρκοκυπριακό κράτος στην Κύπρο;

    β) Ήδη λέγεται ότι οι συνομιλίες θα αποβούν άκαρπες λόγο.. “καθώς η τουρκική πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να υπαναχωρήσει από τις πάγιες θέσεις της”… Δηλαδή ένας ανεγνωρισμένος θεσμός, παρακάθεται με έναν μη ανεγνωρισμένο θεσμό… και ο μη ανεγνωρισμένος θεσμός επιβάλλει την θέληση του!… Με την δύναμη ποιανού; Της Τουρκίας;… Μα όχι βέβαια!

    γ) Οι σύμμαχοι μας Η.Π.Α. τι κάνουν ώστε να πιέσουν και να δώσουν ένα “πολιτικό σκαμπίλι” στους άτακτους Τούρκους, που τους προδίδουν αυτή ακριβώς την στιγμή, στα γεωπολιτικά συμφέροντα τους; Μήπως οι Η.Π.Α. δεν έχουν την ισχύ αυτή που μπορούν να επιβάλλουν την θέληση τους;

    Το άνωθεν σχόλιο είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς που λένε ότι οι Η.Π.Α. είναι φίλοι μας!.. και θα μας βοηθήσουν.

    Αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *