Καταργείται διάταξη για ασέλγεια παρά φύση μεταξύ αρρένων (άρθ 347 του Ποινικού Κώδικα)

gay

Ο κόσμος πεινάει..και κλαίει που δεν έχει να προσφέρει ούτε καν τα απαραίτητα στα παιδιά του..Για θέρμανση ούτε λόγος..Οι γέροι και οι ανήλικοι τα μεγαλύτερα θύματα των πολιτικών που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ..

Και οι τρεις όμως αυτά που φρόντισαν να έχουν ως προτεραιότητα είναι..το νομοσχέδιο που αφορά την ιθαγένεια για τους λαθρομετανάστες,τις αλλαγές στα βιβλία ιστορίας,ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης των gay..την κάρτα φιλάθλου…και ένα σωρό άλλες θολοκουλτουριάκες μλκ..
Την ώρα που όλες οι άλλες χώρες που είχαν οικονομικό πρόβλημα έχουν σχεδόν καθαρίσει (βλέπε Κύπρος-Πορτογαλία-Ιρλανδία κλπ) εμείς ασχολούμαστε με τον κ#λο του «Μπάμπη»…του αξύριστου..

Η είδηση..από το News247
Σύμφωνα με πληροφορίες , ο υπουργός Δικαιοσύνης θα κάνει δεκτή την τροπολογία πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο σύμφωνο συμβίωσης για κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα

Σε μία «συμβολική κίνηση», που στόχο έχει να «καταδικάσει τις διακρίσεις», ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κάνει δεκτό το αίτημα για κατάργηση του άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο τιμωρεί την ασέλγεια παρά φύση (μεταξύ αρρένων).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες , ο κ.Παρασκευόπουλος αναμένεται αύριο το πρωί να αποδεχτεί την κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου, όπως ζητείται με τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η τροπολογία κατατέθηκε προ ημερών, κατά τη συζήτηση γύρω από το σύμφωνο συμβίωσης, από συνολικά πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Β. Κατριβάνου, Κ. Δουζίνας, Αν. Καββαδία, Χρ. Καραγιαννίδης, Γ. Ψυχογιός), επισημαίνοντας ότι «η ύπαρξη της διάταξης αυτής στιγματίζει ποινικά μια κατηγορία ατόμων, ενώ διαιωνίζει και επιτείνει τις διακρίσεις και τον ρατσισμό σε βάρος τους».

Κατά το 347ΠΚ:
«Η παρά φύση ασέλγεια μεταξύ αρρένων που τελέστηκε: α. με κατάχρηση μιας σχέσης εξάρτησης που στηρίζεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία, β. από ενήλικο με αποπλάνηση προσώπου νεότερου από 17 ετών ή από κερδοσκοπία, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών».

Το σκεπτικό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης, είναι πως αντιμετωπίζει ξεχωριστά τις συγκεκριμένες πράξεις όταν αφορούν ομοφυλόφιλα άτομα παρόλο που υπάρχουν διατάξεις γενικότερες και άρα εισάγει διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων, ενώ θέτει διαφορετικό όριο ηλικίας για τις ομοφυλοφιλικές και τις ετεροφυλοφιλικές σχέσεις.

Οι βουλευτές υποστηρίζουν πως πρόκειται για «απαρχαιωμένη διάταξη, την κατάργηση της οποίας έχουν προτείνει με απόφασή της η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ήδη από το 2004 και με σχετική σύστασή της η Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ήδη από το 2005, ενώ συνιστά πάγιο αίτημα τόσο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας όσο και του συνόλου των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας»
.
Πράγματι, η ΕΕΔΑ στο πλαίσιο της δημοσίας διαβούλευσης του επίμαχου σχεδίου νόμου, έχει παρατηρήσει πως στο εν λόγω άρθρο «υπάρχει σαφής διακριτικής μεταχείριση έναντι της ανδρικής ομοφυλοφιλικής πορνείας, τη στιγμή που η ίδια πράξη στην περίπτωση ετεροφυλοφιλικών σχέσεων δεν συνιστά ποινικό αδίκημα».

Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως πράγματι η επίμαχη διάταξη του Ποινικού Κώδικα βρίσκεται σε αχρηστία, καθώς και ότι η πλειοψηφία των αδικημάτων που περιλαμβάνονται σε αυτή, προβλέπονται σε άλλα άρθρα του κώδικα. Συνιστούν ωστόσο προσοχή στον κίνδυνο να προκύψουν κενά, εφόσον μείνουν αξιόποινες πράξεις που δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο κάποιο άρθρου.

pentapostagma

Loading...

One thought on “Καταργείται διάταξη για ασέλγεια παρά φύση μεταξύ αρρένων (άρθ 347 του Ποινικού Κώδικα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *