12:52 - 15/06/2016

Κατακραυγή: Παίρνουν πίσω την τροπολογία για απεριόριστες προσλήψεις

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Αποσύρθηκε τελικά η νυχτερινή, 85 σελίδων, τροπολογία Μουζάλα στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, η οποία μεταξύ άλλων προέβλεπε… απεριόριστες προσλήψεις! 

Η κατάθεση της εν λόγω τροπολογίας προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και των υπολοίπων κομμάτων, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αναγκαστεί να την πάρει πίσω.

Ωστόσο, αυτό δεν αποκλείει η κυβέρνηση να την επαναφέρει σε άλλο νομοσχέδιο. 

Η τροπολογία Μουζάλα, που κατατέθηκε χθες το βράδυ, προβλέπει μεταξύ άλλων: 

Απεριόριστες προσλήψεις υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την κάλυψη «επειγουσών αναγκών» Επέκταση σε όλους τους υπαλλήλους της υπηρεσίας Ασύλου του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας ύψους 150 ευρώ μηνιαίως Αποσπάσεις στην υπηρεσία ασύλου κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης 

Και ακόμη: 

Δημιουργία κυλικείων εντός των δομών φιλοξενίας  Εξαίρεση των διαγωνισμών που κηρύσσει η υπηρεσία Ασύλου, από το νόμο περί δημοσίων διαγωνισμών (Η ρύθμιση θα έχει αναδρομική ισχύ από 1.1.2016) Μειώνεται σε 200.000 ευρώ από 250.000 ευρώ το ύψος της ακίνητης περιουσίας που πρέπει να αποκτήσει αλλοδαπός για να πάρει άδεια παραμονής επενδυτή  Αρκεί να απασχολεί 5 εργαζόμενους μια επιχείρηση αντί 25 που ίσχυε για ώστε αλλοδαπός εργαζόμενος της να πάρει άδεια παραμονής ειδικού σκοπού Για απόκτηση του καθεστώτος επί μακρόν διαμένοντος απαιτούνται 10 χρόνια νόμιμης παραμονής στην χώρα αντί 12 έτη, ηπιότερα εισοδηματικά κριτήρια και καταβολή παραβόλου 300 ευρώ αντί 400 ευρώ.

Σημειώνεται ότι εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε  λίγες ώρες μετά την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Βούτση κατά της πάγιας τακτικής της κυβέρνησης να νομοθετεί με αιφνιδιαστικές τροπολογίες!

iefimerida.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*