Kαταφθάνουν επειγόντως ενισχύσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ – Ανοίγει μέτωπο στο Καστελόριζο απόψε η Αγκυρα – Βίντεο-ντοκουμέντο με τις τουρκικές απειλές (εικόνες)

Αρον άρον νέα και μάλιστα πολυεθνική άσκηση έρευνας και διάσωσης  στην περιοχή εντός της ΑΟΖ που οι Τούρκοι βάφτισαν τουρκική. Συνεπώς στην περιοχή αναμένεται νέος συνωστισμός πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων κτλ από διάφορες χώρες. Ο αριθμός πλέον έχει αρχίσει να χάνεται.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο απάντησης-αποτροπή της Άγκυρας από τυχόν επιθετικές κινήσεις.

Στους χάρτες και στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να δείτε τις τοποθεσίες των τουρκικών πλοίων και του «Barbaros» ενώ σε ένα βίντεο-ντοκουμέντο θα ακούσετε τα απειλητικά τουρκική μηνύματα εναντίον των ελληνικών και ΝΑΤΟϊκών ελικοπτέρων που πετούν στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία προχώρησε ήδη στην έκδοση παράνομης NAVTEX διάρκειας μέχρι τέλος του χρόνου δεσμεύοντας τέσσερα τεμάχια της Κυπριακής ΑΟΖ νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Συγκεκριμένα η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για τα τεμάχια 4, 5, 6 και 7 για έρευνες από το Barbaros.

Μάλιστα η Τουρκία προχώρησε και δέσμευσε ακόμα και ένα τεμάχιο το οποίο έχει παραχωρηθεί στην κοινοπραξία TOTAL-ENI κατά τον τρίτο γύρο αδειοδότησης.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνεπώς το πρώτο στάδιο της απάντησης περιλαμβάνει άσκηση έρευνας και διάσωσης στην ίδια περιοχή που η Τουρκία θέλησε να δεσμεύσει για έρευνες του ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ.

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, δέσμευσε δυο περιοχές για άσκηση έρευνας και διάσωσης.

Η αντίδραση της Τουρκίας ήρθε με NAVTEX η οποία αμφισβητεί την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή.

Στην Αθήνα επικρατεί ανησυχία. Οι τουρκικές προκλήσεις είναι απανωτές και πλέον δεν μπορούν να «κρυφτούν». Υπάρχει «μετάσταση» της κρίσης στο Αιγαίο.

Σήμερα ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F4 παραβίασε το FIR 10:00 μεταξύ Λέσβου και Λήμνου και έκαναν υπέρπτηση στο Μακρονήσι και Aνθρωποφάγους στα 8.900 πόδια.

Και τα δύο τουρκικά μαχητικά εξήλθαν του FIR στις 10.27 μεταξύ Σάμου και Κω.

Την Τρίτη παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον υπουργό Αμυνας σε Ρόδο, Σύμη, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Χίο. Και δεν πρόκειται να σταματήσουν πυροδοτώντας ένταση σε κάθε γωνιά του Αιγαίου. Η Κύπρος είναι μόνο το ένα σημείο που επιλέγει για να προκαλεί η γειτονική μας χώρα.

Τώρα, μεταφέρει και την ένταση στο Καστελόριζο και μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν την NAVTEX 710/17 με την οποία ανακοινώνουν ότι το σκάφος TCG Cesme θα πραγματοποιήσει επιστημονική έρευνα στο διάστημα 22-25 Ιουλίου «εκτός ξένων χωρικών υδάτων» σε μια περιοχή που ορίζεται από συντεταγμένες που επικαλύπτουν μέρος της Ελληνικής περιοχής ευθύνης για έκδοση NAVTEX και αφορούν την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η περιοχή που βρίσκεται σε διεθνή ύδατα είναι νότια του Καστελόριζου και μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου στο τμήμα εκείνο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το οποίο αμφισβητεί ευθέως η Τουρκία και μάλιστα για σημεία της περιοχής αυτής έχει δημοσιευθεί από το 2012 στην τουρκική Εφημερίδας της Κυβέρνησης «άδεια» παραχώρησης ερευνών στην τουρκική κρατική εταιρία ΤΡΑΟ. Η πραγματοποίηση «επιστημονικών ερευνών» δεν απαιτεί την προηγουμένη άδεια του παράκτιου κράτους, πάρα μόνο γνωστοποίηση ώστε να εκδοθούν οι απαραίτητες NAVTEX για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια εδώ: Το Τσεσμέ δεν έκανε αναγγελία ερευνών και δεν ζήτησε την έκδοση των Αναγγελιών από τις Ελληνικές Αρχές αλλά από τις Τουρκικές. Τι δειχνει αυτό;

Δείχνει ξεκάθαρη προσπάθεια αμφισβήτησης ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων.

Επίσης, μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου έχει εξαγγείλει για σήμερα η Τουρκία και την πραγματοποίηση άσκησης με πραγματικά πυρά με την ΝΟΤΑΜ Β1899/17.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 19η ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (2 F-16 & 2 F-4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : –

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 4

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 1

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 27

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ KAI ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Για τις φωτογραφίες και το βίντεο ευχαριστούμε θερμά τον Aegeanhawk

Kαταφθάνουν επειγόντως ενισχύσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ – Ανοίγει μέτωπο στο Καστελόριζο απόψε η Αγκυρα – Βίντεο-ντοκουμέντο με τις τουρκικές απειλές (εικόνες) - Εικόνα0Kαταφθάνουν επειγόντως ενισχύσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ – Ανοίγει μέτωπο στο Καστελόριζο απόψε η Αγκυρα – Βίντεο-ντοκουμέντο με τις τουρκικές απειλές (εικόνες) - Εικόνα1Kαταφθάνουν επειγόντως ενισχύσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ – Ανοίγει μέτωπο στο Καστελόριζο απόψε η Αγκυρα – Βίντεο-ντοκουμέντο με τις τουρκικές απειλές (εικόνες) - Εικόνα2

pentapostagma

Loading...

2 thoughts on “Kαταφθάνουν επειγόντως ενισχύσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ – Ανοίγει μέτωπο στο Καστελόριζο απόψε η Αγκυρα – Βίντεο-ντοκουμέντο με τις τουρκικές απειλές (εικόνες)

 1. ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ says:

  ΕΧΕΙ ΠΈΣΕΙ ΜΕΓΆΛΗ ΠΡΟΒΟΚΆΤΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΉΝΙΟ..ΑΠΟ ΠΟΥΛΗΜΈΝΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ»ΠΟΥ ΛΈΝΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ Η ΚΎΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΆΛΤΟΥΣ «ΚΥΠΡΙΟΥΣ» ΠΟΥ ΞΕΣΚΊΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΣΗΜΑΊΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΕΝΩ  Η ΤΟΥΡΚΊΑ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ..
  Η ΕΡΏΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ …ΤΑ S400 ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΉ ΒΆΣΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΌΝΙΜΗ ΝΑΥΤΙΚΉ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΤΩΝ ΤΟΎΡΚΩΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΨΕΥΔΟΚΡΆΤΟΣ ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΝΑ’ΝΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΦΌΡΜΑ  .ΕΞΟΡΎΞΗΣ .
  ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΆΤΗ ΚΆΠΟΙΩΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΏΝ ΦΊΛΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΦΆΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΜΠΆΚΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΨΙΛΌ ΓΑΖΊ .
  ΕΜΕΊΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ; ΟΛΑ ΑΥΤΆ ;;.
  ΜΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΈΣ ΒΆΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΊ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ;;;
  ΞΥΠΝΆΤΕ ΡΕΕΕΕ.ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΆΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΈΣΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ…
  ΕΜΕΊΣ ΗΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ  ΚΆΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΚΊΝΗΣΗ …ΉΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΧΆΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΌ..
  .ΕΆΝ  ΕΊΧΑΜΕ ΠΕΤΆΞΕΙ ΤΗΝ ΦΌΛΑ (ΑΝΑΚΉΡΥΞΗ ΑΟΖ) ΣΤΑ ΛΥΣΣΑΣΜΈΝΑ ΣΚΥΛΙΆ ΑΝΤΙ ΝΑ  ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΜΕ ΝΑ ΤΑ ΗΡΕΜΉΣΟΥΜΕ ..
  ΤΏΡΑ ΘΑ ΚΟΙΜΌΜΑΣΤΑΝ ΗΣΥΧΟΙ
  .ΚΑΙ ΡΩΤΆΝΕ ΜΕ ΑΠΟΡΊΑ ΚΑΠΟΙΟΙ.
  , ΜΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ;
  Απλο….
  ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ..ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΝΑΝΤΕΎΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΛΈΝΕ..ΠΆΛΙ ΜΕ ΧΡΌΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΎΣ ΠΆΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑΝΑΙ
  .ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΚΟΡΟΙΔΑ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΟΖ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ..ΤΟΤΕ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ ..ΚΑΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΗΕ GREATER ISRAEL PROJECT KAI THE NEW AMERICAN CENTURY PROJECT ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. 
  ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΕΙ; ΟΙ ΦΙΛΙΕΣ ΠΟΥΤΙΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ; ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ? Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΕΙ?Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ Η ΙΝΔΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΙΑ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ..ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΑΣΧΑΛΑ. ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ ΥΠΕΡΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ.. ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ  ΥΠΕΡΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ??ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ Η ΚΙΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ..ΤΟΤΕ Η Β.ΚΟΡΕΑ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ….ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟ…ΟΜΩΣ ΕΑΝ ΤΟ ΞΕΤΥΛΙΞΕΙΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΚΛΩΣΤΉ….ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΓΙΑ ΕΜΆΣ ΔΕΝ ΠΑΊΞΑΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΆ ΜΑΣ ΝΩΡΊΣ..ΕΤΣΙ ΜΕΊΝΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΛΑΝΤΈΡ.. ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΚΟΜΗ

 2. Νικητας says:

  Να το ξαναγραψουμε !!!….ΤΟ ‘ΦΑΙ’ ΤΟ ΦΥΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΗΣΟΥΝ !!!! Αρα : Εμεις και τα μεμετια ειμαστε απλως το αλωθι τους ,για να παρουν τα κοιτασματα αυτοι…ΓΙΑ ΝΑ ‘ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ’ μεταξυ μας !!! …Ο κινδυνος ομως για εδαφικες απωλειες (απο μερους μας) ..,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ…μαλλον τους εξυπηρετει για να μας τρομαζουν και να ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ,και ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ !!! κατανοητο; ‘η να το αναλυσουμε;!!!!!!….ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ !!! Σε καμια περιπτωση δεν θελουν οικονομικη – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ , ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ !!!……ΟΜΩΣ….ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ , το οποιον αυτα τα αποβρασματα αγνοουν(;) ‘η περιφρονουν αραγε; !!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *