08:14 - 28/10/2018

Καρκινογόνες ουσίες της Monsanto βρέθηκαν σε δημητριακά της Kellogg’s και της General Mills

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Σύμφωνα με μια έκθεση από την Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG) μερικά από τα πιο δημοφιλή είδη πρωινού στις ΗΠΑ, περιέχουν επικίνδυνες δόσεις του πιο καρκινογόνου χημικού της Μοnsanto, της γλυφοσάτης (glyphosate).

Η εταιρία Μοnsanto είναι γνωστή στο κοινό για τα προϊόντα της, που προκαλούν καταστρεπτικές παρενέργειες στο ανθρώπινο σώμα. Το ζιζανιοκτόνο της Monsanto, γνωστό με το όνομα Roundup, περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται γλυφοσάτη (glyphosate), και όταν λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες, προκαλεί καρκίνο. Οι πρόσφατες δοκιμές δείχνουν ότι βρίσκεται σε δημητριακά πρωινού και πιθανότατα καταναλώνονται από την οικογένειά σας αυτή τη στιγμή.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η ουσία αυτή δεν ανιχνεύθηκε στα βιολογικά προϊόντα δημητριακών.

Σύμφωνα με το NBC News Maine, η EWG δημοσίευσε τα αποτελέσματα από ανεξάρτητο εργαστήριο δοκιμών, που ερεύνησε δεκάδες προϊόντα που κατασκευάζονται με βρώμη. Οι δοκιμές έδειξαν ότι υπάρχουν ίχνη του glyphosate, του δραστικού χημικού συστατικού, που περιέχεται στο Roundup, το ζιζανιοκτόνο της Monsanto, σε όλα, εκτός από δύο από τα 45 προϊόντα που εξετάστηκαν, τα οποία παρασκευάζονται με βρώμη συμβατικής καλλιέργειας.

Επιπλέον, η EWG δήλωσε, ότι 31 από τα 45 δείγματα που ελέγχθηκαν, είχαν επίπεδα glyphosate, υψηλότερα από ό, τι οι επιστήμονες της θεωρούν πως επιτρέπονται για την «προστασία της υγείας των παιδιών.» Μερικά από τα προϊόντα αυτά περιλαμβάνουν:

το Back to Nature Classic Granola, το Nature Valley Granola Protein Oats ‘n Honey, το Quaker Dinosaur Egg Instant Oats, το Great Value Original Instant Oatmeal, τα Cheerios Toasted Whole Grain Oat Cereal, τα Lucky Charms, το Quaker Steel Cut Oats και τις Kellogg’s Nutrigrain Strawberry Breakfast Bars.

Ωστόσο, τα επίπεδα, που η EWG θεωρεί ότι είναι υψηλά, δεν παραβιάζουν το νομικό όριο που καθορίζεται από την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ (EPA).

Ο πρόεδρος της EWG, Ken Cook, δήλωσε ότι σκοπεύουν να απαιτήσουν από την ΕΡΑ να καταργήσει τη χρήση της γλυφοσάτης, που ανιχνεύθηκε στα αποτελέσματα του τεστ.

Σε δήλωσή της στο κανάλι CBS News, η Monsanto αντιτέθηκε στα αποτελέσματα της μελέτης, λέγοντας ότι «ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο που αναφέρθηκε … ένας ενήλικας θα πρέπει να τρώει 118 λίβρες τέτοιου είδους τροφίμων, κάθε μέρα, για το υπόλοιπο της ζωής του, ώστε να φτάσει στο όριο της ΕΡΑ, σχετικά «με τα υπολείμματα γλυφοσάτης.»

Την περασμένη εβδομάδα, δικαστήριο στην Καλιφόρνια διέταξε τη Monsanto να πληρώσει 289 εκατομμύρια δολ. σε ένα πρώην φύλακα σχολείου, ο οποίος δήλωσε ότι το Roundup προκάλεσε τον καρκίνο του.

Ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο με βάση στη Γαλλία, ο οποίος αποτελεί τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ταξινομεί το 2015, τη γλυφοσάτη, ως συστατικό «πιθανόν καρκινογόνο για τον άνθρωπο». Η Καλιφόρνια έχει επίσης προσθέσει την glyphosate στον κατάλογο των χημικών ουσιών που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο. Τα οργανικά προϊόντα που ελέγχθηκαν αποδείχθηκε ότι έχουν μικρή, ή σχεδόν καθόλου, ποσότητα του συγκεκριμένου χημικού στη βρώμη τους.

el.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 10/28/2018 @ Οκτώβριος 28, 2018 5:29 μμ

    ΠΡΩΤΟΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΕΣ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ. ΣΙΤΑΡΙ, ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ, ΚΡΙΘΑΡΙ, ΒΡΩΜΗ.
    ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟΥ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΛΕΥΡΙ. ΠΟΣΟ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΑ.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΛΥΦΟΣΑΤΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*