Κανίβαλοι ποντικοί – κανίβαλοι πολιτικοί &πολίτες?

Κανίβαλοι ποντικοί – κανίβαλοι πολιτικοί &πολίτες?

Του Ευάγ. Αθανασιάδη*

Ας ασχοληθούμε σήμερα, αρχικά, με μία χαλαρή περιγραφή ζωολογίας.
Όπως είναι γνωστό, o χοίρος και το Ινδικό χοιρίδιο (θα λέγαμε ένα είδος ποντικιού), είναι τα καλύτερα πειραματόζωα, για κάθε είδους έρευνα, όπως η φαρμακολογία, η γενετική και η χειρουργική.

Αυτό, γιατί το 99% των γονιδίων του ανθρώπου, προσομοιάζουν με του χοίρου και του ποντικιού.

Το κυριότερο μέσο μετάδοσης πληροφοριών, στην κοινωνία των ποντικιών, είναι τα ούρα. Είναι συνηθισμένη μέθοδος στα ζώα, σκυλιά, λιοντάρια κλπ, που με αυτό τον τρόπο ορίζουν και σημαδεύουν τις περιοχές τους.

Για την αντιμετώπιση μιας αποικίας ποντικιών χρησιμοποιούμε συνήθως «δολώματα».


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η κοινωνία των ποντικιών έχει αναπτύξει μεθοδολογία, κατά την εξεύρεση τροφής, που βάζουν πρώτα τα πιο καχεκτικά ή τα πιο κουτά ή τα γέρικα ή τα άρρωστα, να δοκιμάζουν πρώτα. Εάν διαπιστώσουν ότι δεν έπαθαν κάτι, τρώνε και τα υπόλοιπα. Σε αντίθετη περίπτωση δεν τρώει κανένα.

Η ακτίνα δραστηριοτήτων των ποντικιών, είναι περί τα 50 μέτρα γύρω από τη φωλιά τους. Αν πάρουν μήνυμα ότι το περιβάλλον είναι αφιλόξενο, φεύγουν εγκαταλείποντας τη περιοχή.

Αν ο άνθρωπος πιάσει το «δόλωμα» με το χέρι του, αυτό το αντιλαμβάνονται με την μυρωδιά και δεν το τρώνε. Τα καλά «δολώματα» ενεργοποιούνται και έχουν το δηλητηριώδες αποτέλεσμα, όχι όταν το φάνε, αλλά όταν πιούν νερό. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μην γίνεται κατανοητό, ότι το θανατηφόρο αποτέλεσμα προέρχεται από το δόλωμα, αλλά από το νερό και ως εκ τούτου, η περιοχή χαρακτηρίζεται σαν ακατάλληλη για ζωή και την εγκαταλείπουν.

Σε χώρες με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, αναπτύχθηκε η μέθοδος του «κανίβαλου ποντικιού», με πολύ καλό αποτέλεσμα. Θα λέγαμε άριστα.

Πως λειτουργεί αυτή η μέθοδος; Μέσα σε ένα βαρέλι, βάζουν ένα ποντίκι. Το ταΐζουν με χοιρινό κρέας (συγγενές προς το κρέας του ποντικού). Στη συνέχεια βάζουν και ένα δεύτερο ποντίκι. Ακολούθως, διακόπτουν την τροφή. Σε κάποια στιγμή και με σύμβουλο την πείνα, το ισχυρότερο κανιβαλίζει το άλλο. Αφού του δώσουν ξανά ικανοποιητική τροφή, χοιρινού κρέατος για να δυναμώσει, το αφήνουν ελεύθερο.

Το ποντίκι «κανίβαλος», επιστρέφει στη κοινωνία του. Με τα ούρα του μεταδίδει την πληροφορία, ότι υπάρχει κανίβαλος ανάμεσά τους. Ταυτόχρονα βρίσκει εύκολη τροφή, τρώγοντας τα ασθενέστερα και επαυξάνοντας έτσι την πληροφορία του «κανιβάλου».

Η κοινωνία των ποντικιών, εισπράττει επαναλαμβανόμενα αυτό το μήνυμα, θεωρούν αφιλόξενο και επικίνδυνο το περιβάλλον και εγκαταλείπουν την περιοχή. Ο «κανίβαλος» όμως ακολουθεί και αυτός, με αποτέλεσμα, η οδός να σημαίνεται με το μήνυμα του «κανίβαλου» και να μην μπορεί να ακολουθηθεί αντιστρόφως.

Έτσι η κοινωνία των ποντικιών, απομακρύνεται αενάως, μέχρι να εξαλειφθεί από μόνη της……

Αυτή η μέθοδος δημιουργίας «κανίβαλων» σε μια κοινωνία ανθρώπων
και συγκεντρωτικά, θα μπορούσε να εφαρμοστεί άραγε, ως πείραμα? Ίσως με την επωνυμία «Δόγμα του Σοκ»? Σε μια ανθρώπινη κοινωνία?

Μια κοινωνία, που επί 40 και πλέον χρόνια τη τάιζαν «χοιρινό κρέας» οικονομικής ευμάρειας, στην τελευταία 7ετία την άφησαν νηστική. Θα μπορούσε να έχει μεταμορφωθεί σε κοινωνία κανίβαλων μέχρι να εξαλειφθεί από μόνη της?

Αν ΝΑΙ, τότε σίγουρα και μέσα στην ανεκτικότητα της Δημοκρατίας, προσπαθούν να παραμείνουν αφανείς και να χωρίς γίνουν αντιληπτοί, να ολοκληρώσουν το κανιβαλικό έργο τους.

Ίσως ένας τρόπος, να είναι η δημιουργία ενός «νέου» πολιτικού ρεύματος, κάπου ανάμεσα στα δυο προεξέχοντα κόμματα, ώστε να παραμείνουν στην αφάνεια, παραλλαγμένοι και σε απόκρυψη, μέχρι να πετύχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Την εξάλειψη της κοινωνίας. Τον αφανισμό της, αποκομίζοντας οφέλη φιλοδοξίας, ματαιοδοξίας, αρχομανίας, εγωκεντρισμού, δλδ στείρας φιλαυτίας, όπως και οικονομικά.

Όμως πως αυτό το «νέο» πολιτικό ρεύμα, δεν θα δείξει ότι απαρτίζεται αποκλειστικά από «κανίβαλους» και ζόμπι πολιτικούς και πολίτες ?? Ίσως με τον εφελκυσμό πολλών ψηφοφόρων, ώστε να συγκροτηθεί μία κρίσιμη μάζα, για την διαβίωση και την αφάνεια τους (καχεκτικά, κουτά, γέρικα ή άρρωστα).

Ποιοι όμως θα αποτελούν την κρίσιμη μάζα:

-ο καχεκτικός στην μνήμη πολίτης, που δεν θυμάται ποιός είναι ο υπεύθυνος για τα δεινά του

-ο κουτός πολίτης, που δεν κατάλαβε ποιός είναι ο υπεύθυνος.

-ο γέρικος, που μένει κολλημένος στο παλιό, παλαιοκομματικός.

-ο άρρωστος, ο εθισμένος, που μένει κολλημένος στο λάθος.

Πως άραγε θα γίνει ο εφελκυσμός (200.000 και άνω, ίσως είναι επιτυχία) ικανοποιητικού αριθμού?? Είναι άραγε «τα ασθενή ή τα κουτά ή τα γερασμένα ή τα άρρωστα», τόσα ή πολύ παραπάνω??

Ένα απλοϊκό τέχνασμα είναι η υποψηφιότητα πολλών, όπως πχ εννέα. Έχοντας προϋπόθεση ότι ο καθένας, εφελκύει από 25.000-40.000, τους συνήθεις ψηφοφόρους του. Αυτό σε συνδυασμό με τον έμφυτο ανθρώπινο ανταγωνισμό-συναγωνισμό των υποψηφίων, ο αριθμός 270.000 είναι εφικτός. Δύσκολα μεν αλλά εφικτός.

Ένας τέτοιος αριθμός εκλογέων παρέχει, κάλυψη και παραλλαγή των κανιβάλων πολιτικών-πολιτών για να συνεχίσουν, στο αποδεδειγμένα στη θεωρία αλλά και στη πράξη «κανιβαλισμό» της κοινωνίας, αενάως μέχρι εξαλείψεως αυτής.

Σαφώς και τα παραπάνω δεν έχουν σχέση με τη δική μας κοινωνία, τη χώρα μας, αλλά ούτε και με τις εκλογές του αποκαλούμενου νέου κόμματος με την ονομασία κεντροαριστερά.

Εμείς σε οποιαδήποτε νέα προσπάθεια θα ευχόμαστε Καλή Επιτυχία και με τη προσδοκία να εκφράσει κάτι πραγματικά νέο.

Κ Α Λ Η Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α

(*) Ο Ευάγγελος Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α
evangath@gmail.com

Loading...

11 thoughts on “Κανίβαλοι ποντικοί – κανίβαλοι πολιτικοί &πολίτες?

 1. PUNISHER! says:

  ΤΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!ΕΝΑ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1975 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ!!

 2. ΤΣΕ ΚΑΙ ΒΑΡΑ says:

  ΑΡΓΙΑ ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΚΑΚΙΑΣ!ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ 35 ΤΗΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ ΝΑΙ ΦΤΥΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΕΡΓΟ ΑΣΤΕΓΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΣΙΧΑΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΕΜΕΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!!ΣΤΑ ΜΕΖΕΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΔΟΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑΤΖΗΣ ΤΥΧΟΔΙΩΧΤΗΣ ΖΟΥΡΑΡΗΣ!!ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ !!ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΖΟΜΠΙ !!!

 3. BAD SPENCER says:

  ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΔΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ !!ΜΜΜΜ!!ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Η ΟΡΕΞΗ !!ΠΑΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΥΤΟΓΥΡΟ ΜΕ ΤΥΡΟΚΑΦΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΣΑΤΖΙΚΙ!!

 4. Ξενερωτος καναπεδατος says:

  ΠΟΙΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ;ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΙΞΕ ΒΟΡΑ ΣΤΙΣ ΑΡΠΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΣΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ;Ο ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΕ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΙ(ΛΙΓΑΚΙ ΑΝΩΜΑΛΑ)ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΕΤΙΑΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΠΤΗ ΕΥΜΑΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.ΕΙΔΟΜΕΝ!!!!!!!

 5. ΕΝΑΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ!! says:

  ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΙΛΑΤΕ??ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ??ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΕΣ??ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΩΡΑ??ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ??ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΨΑΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩ ΠΟΤΕ!!ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΑ ΕΑΛΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!

 6. ΦΡΑΠΕΔΟΜΥΑΛΟΣ ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΤΗΣ !! says:

  Καλη επιτυχια που ευχεστε ακριβως κυριε συνταξιουχε εν αποστρατια??Στα ορφανα του πασοκ??Δεν εχετε καταλαβει οτι ο κοσμος ειναι οργισμενος μεχρι σημειου φονου ??Ποια κεντροαριστερα!!δεν καταλαβενετε οτι με αυτο που γραψατε αναιρητε ολα τα ανωθεν περι κανιβαλων πολιτικων ποντικιων και αλλων φαιδρων που λετε??Πηγατε καμμια βολτα απο την λαικη να δειτε την καταθλιψη του κοσμου και σε τη κακομοιρια μας εχουν οδηγησει ολα αυτα τα πολιτικα σκουπιδια??φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους προδοτες!!

 7. ΑΣΧΕΤΟΣ says:

  ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ??ΜΗΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ??ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ Ο ΞΕΝΕΡΩΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ IQ..ΙΣXYEI KATI TETOIO??ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΑ!!ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ!ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ !!ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *