«Καλή χρονιά» με αύξηση 20 λεπτών στα εισιτήρια

«Καλή χρονιά» με αύξηση 20 λεπτών στα εισιτήρια

Κατά 20 ευρωλεπτά αυξάνεται από την 1η Ιανουαρίου 2016 η τιμή του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, το οποίο θα κοστίζει 1,40 από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ η τιμή του μειωμένου θα φτάσει τα 0,70 ευρώ από 0,60.

Ουσιαστικά η τιμή του εισιτηρίου θα επιστρέψει στα επίπεδα που βρισκόταν πριν την τελευταία μείωση, αλλά η διάρκειά του θα παραμείνει στα 70 λεπτά και δεν θα επιστρέψει στα 90 λεπτά όπως ίσχυε όσο η τιμή ήταν 1,40 ευρώ.

Τις αυξήσεις είχε προαναγγείλει ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης από την περίοδο που αναπροσαρμόστηκε ο ΦΠΑ στις μεταφορές από το 13% στο 23%. Ωστόσο τελικώς η αύξηση που θα γίνει θα είναι μεγαλύτερη (πάνω από 16%).

Η επίσημη αιτιολόγηση αυτής της απόφασης είναι ότι εάν η τιμή του εισιτηρίου αυξανόταν στο 1,30 ευρώ (με αύξηση 10%), η τιμή του μειωμένου θα έφτανε στο 0,65 και οι αυτόματοι πωλητές θα ήταν δύσκολο να δίνουν ρέστα: «Οταν θα πάει στο 1,40, το μισό θα είναι 70 λεπτά. Αυτός είναι ο ένας λόγος που δεν πάει στο 1,30, γιατί δεν μπορούμε στο μισό να δίνουμε 5 λεπτά» επεσήμανε χθες ο κ. Σπίρτζης.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Ζωνική χρέωση
Την ίδια στιγμή ένα πρώιμο σύστημα ζωνικής χρέωσης δεν υπάρχει χρόνος να εφαρμοστεί έως τις αρχές του 2016 και αναμένεται να υλοποιηθεί απευθείας με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου την Πρωτοχρονιά του 2017.

Ο υπουργός Μεταφορών επανέλαβε, πάντως, χθες ότι οι τιμές στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα παραμείνουν σταθερές προσθέτοντας ότι οι αυξήσεις στα εισιτήρια θα είναι προσωρινές.

Ο υπουργός Μεταφορών, πάντως, δεσμεύτηκε για δικαιότερες χρεώσεις με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, η οποία αναμένεται την 1η Ιανουαρίου του 2017, ενώ γίνεται προσπάθεια στα λεωφορεία να εφαρμοστεί σε διάστημα 6-7 μηνών: «Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε άλλες πολιτικές, δηλαδή πολύ χαμηλό εισιτήριο για τους εργαζομένους στις ζώνες και τις ώρες που θα μετακινούνται, ηλεκτρονική κάρτα για τα ΑμΕΑ και τους ανέργους».

Ηλεκτρονικές κάρτες που θα αντικαταστήσουν πλήρως το χάρτινο εισιτήριο με ζωνική χρέωση, δηλαδή ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση, φέρνει το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου που θα λειτουργήσει από το 2017.

Χθες πραγματοποιήθηκε παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου η Τελετή Αρχικοποίησης Κλειδιών Ασφαλείας του συστήματος για τη λειτουργία του οποίου στους σταθμούς του μετρό και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου θα τοποθετηθούν μπάρες εισόδου.

Οι νέες «έξυπνες κάρτες» θα είναι δύο τύπων και η επικύρωσή τους θα γίνεται εξ αποστάσεως, χωρίς ο επιβάτης να εισάγει την κάρτα στο μηχάνημα. Ο ένας τύπος ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα αντικαταστήσει τις δεσμίδες των μεμονωμένων εισιτηρίων, ενώ ο άλλος τύπος, τα μαζικά προϊόντα, δηλαδή τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Τερματικές
Θα επικυρώνονται σε κάθε επιβίβαση σε ειδικές τερματικές συσκευές εντός των οχημάτων στην περίπτωση των οδικών μέσων, ενώ στο μετρό, τον ηλεκτρικό και τον προαστιακό σιδηρόδρομο θα επικυρώνονται στις πύλες εισόδου των σταθμών και υποχρεωτικά και στην έξοδο απ’ αυτές.

Οι κάρτες θα «επαναφορτίζονται» σε σημεία πώλησης του ΟΑΣΑ και θα μπορούν να αποθηκεύουν τόσο προϊόντα με χρονική διάρκεια (π.χ. εβδομαδιαίο ή μηνιαίο εισιτήριο) όσο και συγκεκριμένο αριθμό μετακινήσεων.

Πηγή: Έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *