Και Να Αδελφέ Μου

dekemvrios

Και Να Αδελφέ Μου

Και να αδερφέ μου
που μάθαμε να κουβεντιάζουμε
ήσυχα, ήσυχα κι απλά.
Καταλαβαινόμαστε τώρα
δε χρειάζονται περισσότερα
Κι αύριο λέω θα γίνουμε
ακόμα πιο απλοί.
Θα βρούμε αυτά τα λόγια
που παίρνουνε το ίδιο βάρος
σ’ όλες τις καρδιές,
σ’ όλα τα χείλη,
έτσι να λέμε πια
τα σύκα-σύκα
και τη σκάφη-σκάφη.

Κι έτσι που να χαμογελάνε οι άλλοι
και να λένε:
«Τέτοια ποιήματα
σου φτιάχνω εκατό την ώρα».
Αυτό θέλουμε κι εμείς.
Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε
για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου,
απ’ τον κόσμο.
Εμείς τραγουδάμε
για να σμίξουμε τον κόσμο.

Γ.Ρίτσος

Αν δεν μάθουμε να κουβεντιάζουμε δεν θα βρούμε ποτέ τον δρόμο για το διέξοδο που ας έχουν φέρει. Έλληνες αδέρφια όλοι μαζί ως ένα σώμα ένα πνεύμα και μια φωνή ήρθε η στιγμή να αποτινάξουμε τον ζυγό. Εμείς είμαστε αυτοί που σηκώνουμε το βάρος της πατρίδος μας οι απλοί  πολίτες τα θύματα της κρίσης αξιών που έφεραν οι κυρίαρχοι του πλανήτη και της  χώρας μας. Σπάστε τα δεσμά σας από τα κινήματα και της αγκυλώσεις και όλοι μαζί ως Έλληνες να πογβάλουμε τον οχτρό.

Θέλουν να σβήσουν κάθε ίχνος ελευθερίας από το έθνος μας θέλουν να μας υποτάξουν στα συμφέροντα τους, εν μέρη το έχουν καταφέρει αλλά έχουμε ελπίδα αν ενωθούμε και προχωρήσουμε ως Έλληνες. πάψτε να ακολουθείτε τους νόθους νόμους πάψτε να θρέφεται της τράπεζες τους πάψτε να τους πληρώνετε.  όταν τους στερήσουμε το χρήμα είναι κουφάρια που σαν ζόμπι θα τρέξουν για τροφή αφού από το αίμα μας ζουν,  μην καις τα σπίτια και τα μαγαζιά των συμπατριωτών  σου μην κλέβεις από την μάννα που θέλει να ζήσει το παιδί της, δώσε της από τα περισσεύματα σου ή και από  τους κόπους σου.

θέλουν διαίρεση και έκτροπα για να σου επιβάλουν τη τάξη μην πέσεις στην παγίδα τούς αλλά κόψε τα πόδια και μην τούς δίνεις το αίμα σου. Μόνο όταν οι Έλληνες ενωθούμε κάτω από την γαλανόλευκη πράττοντας για το κοινό καλό θα έρθει άσπρη μέρα.

Loading...

8 thoughts on “Και Να Αδελφέ Μου

  1. Αθηνά Παλλάδα says:

    Μήπως να μου πει κάποιος, πότε ενωθήκαμε για να ενωθούμε και τώρα? Αφού είμαστε λαός μισαλλόδοξος. Πάρτε παράδειγμα και από τα διάφορα σχόλια που διαβάζουμε και εδώ στο Κατοχικά.
    Μόνο μια τεράστια καταστροφή θα μπορούσε να μας ενώσει ή ένα θαύμα. Κι επειδή τα θαύματα πλέον σπανίζουν, μας μένει η καταστροφή. Εκεί όπου η πλειονότητα θα είμαστε ίσοι ενάντια στον κίνδυνο. Αυτό για την αρχή, γιατί μόλις διαφανεί πάλι κάποιο συμφέρον στον ορίζοντα, έχετε γεια βρυσούλες ένωση μηδέν!!! Δυστυχώς δεν αλλάζουμε!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *