ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Κ.Αρβανίτης: «Το εμβόλιο όχι μόνο δεν αναχαίτισε την πανδημία αλλά δείχνει να πριμοδότησε την έξαρση της»

· Γιώργος Μαριόλης

«Πέρσι είχαμε λίγα κρούσματα, φέτος πολλά – Πέρσι δεν είχαμε εμβόλιο, φέτος έχουμε»
Την άποψη του ότι το εμβόλιο τελικά οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού εξέφρασε ο διδάκτωρ Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Αρβανίτης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Πάρα πολλές χώρες που τώρα που έχουν πάρα πολύ μεγάλα ποσοστά εμβολιασμού έχουν και πάρα πολύ υψηλά ποσοστά κρουσμάτων», είπε αρχικά ο Κ.Αρβανίτης αναφορικά με τα πολλά κρούσματα που καταγράφει τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα και συνέχισε τονίζοντας «δεν αναχαίτισε τίποτα το εμβόλιο, δείχνει μάλιστα σαν να πριμοδότησε την έξαρση».

Προχωρώντας σε μια εξήγηση των όσων είπε ο διδάκτωρ Καρδιολογίας υποστήριξε ότι «πέρσι είχαμε λίγους νοσηλευόμενους, τώρα έχουμε πολλούς. Πέρσι δεν είχαμε καθόλου εμβόλιο, τώρα έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού. Εξήγηση είναι ότι δεν έδωσε τα αναμενόμενα, δεν γίνεται με αυτά τα εμβόλια τείχος ανοσίας. Αυτά τα εμβόλια δεν μπορούν να κάνουν τείχος προστασίας. Υπάρχουν και χώρες που έχουν πάνω από το 90% εμβολιασμένο στον ενήλικο πληθυσμό τους και πάλι είναι από τις κορυφαίες σε κρούσματα». Ο Κ.Αρβανίτης στάθηκε επίσης και στην μερική ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο: «Το θέμα δεν είναι το χρονικό, ανά τρίμηνο πχ. το θέμα είναι ότι είναι μερική η ανοσία, από την πρώτη μέρα δεν καλύπτουν την Δέλτα τα εμβόλια. Και η ποιότητα δηλαδή δεν είναι καλή, όχι μόνο η διάρκεια».

pronews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ιωάννα Γάκα, Θάνος Πλεύρης, Βασίλης Κικίλιας και Γιώργος Πατούλης - εικόνα από το σχετικό ρεπορτάζ της ZouglaΕΛΛΑΔΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Πλεύρης, Κικίλιας και Πατούλης στο ίδιο συνέδριο με την Ιωάννα Γάκα – Παρουσίαζε μπροστά τους το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης

Συναυλιακή σκηνή και κοινό – εικόνα αρχείου για άρθρο σχετικά με τον Γιώργο ΜαζωνάκηΕΛΛΑΔΑ

Μαζωνάκης: Αναβαθμίστηκε το κατηγορητήριο για τους δύο γιατρούς – Στο μικροσκόπιο τα 84 κρίσιμα λεπτά

Καταιγίδα πάνω από θάλασσα – εικόνα αρχείου για πιθανό ισχυρό χαμηλό στη ΜεσόγειοΔΙΕΘΝΗ

Medicane στη Μεσόγειο; Τα μοντέλα παρακολουθούν ισχυρό χαμηλό – Τι μπορεί να σημαίνει για την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *