«ΙΔΟΥ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ», είπε ο Σωκράτης όταν αντίκρυσε τους Εβραίους εμπόρους να αποβιβάζονται στον Πειραιά…!

«ΙΔΟΥ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ», είπε ο Σωκράτης όταν αντίκρυσε τους Εβραίους εμπόρους να αποβιβάζονται στον Πειραιά…!

Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Με ταχύτατους ρυθμούς η Ελλάδα μεταβάλλεται σε προτεκτοράτο του Ισραήλ και των Σιωνιστών…! Αυτοί συνήργησαν στην καταδίκη του μεγάλου αυτού Φιλοσόφου να πιει το Κώνειο…!

Είναι, πλέον, αδιαμφισβήτητο. Από πολλού και ιδιαίτερα σήμερα η Ελλάς επιχειρείται να μετατραπεί σε δορυφόρο του Σιωνισμού!!! Κατ’ αρχήν του Ισραήλ και στη συνέχεια του φοβερού αυτού αντιπάλου του Ελληνισμού: Του Σιωνισμού! Ο οποίος Σιωνισμός επικυριαρχείται ως γνωστόν από τις εξής αρχές: Υλισμός, Οικονομισμός, Μοναδοποίησις και Εξατομισμός του Ανθρώπου.

Κατά προέκτασιν Πνευματική κατάπτωσις/ τρομοκρατία και Ολοκληρωτισμός διά της Παγκοσμιοποιήσεως της οποίας δεκανίκι στην χώρα μας είναι ο Γιώργος Π. (πρωθυπουργός, ατυχώς της Ελλάδος εδώ και 17 μήνες) κάποια μέλη της κυβερνήσεώς του (π.χ. Άννα Διαμαντοπούλου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου) και βεβαίως – βεβαίως τοπικοί άρχοντες όπως ο εντιμότατος κ. Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη και ο κ. Καμίνης στην Αθήνα.

Στον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο, φυσικά εντάσσονται και κάποιοι κύριοι της «Ενημερώσεως» – Ανενημερώσεως κατά τον γράφοντα – ή και… «πνευματικοί δάσκαλοι» που φροντίζουν για τον υποβιβασμό του Ελληνισμού σε ιδέα «ρατσιστική», «φασιστική» ή και κύημα φαντασίας κάποιων… αδιόρθωτων ρομαντικών. Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την, περί τα του 1821, εκπομπή του «ΣΚΑΪ» για να λάβει ένα μικρό δείγμα του κακού που μας βρήκε.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεδομένης, μάλιστα, της αδυναμίας πλείστων όσων Ελλήνων να διαγνώσουν τον κίνδυνο, η εισβολή των Εβραιοσιωνιστών στην χώρα μας και η μετατροπή της σε δορυφόρο του Ισραήλ καθίσταται πανεύκολη.

Όπλο ισχυρό στη διάθεσί τους, επαναλαμβάνω, η Παγκοσμιοποίησις, της οποίας όργανα πιστά υπάρχουν πάμπολλα, πλέον, στην Ελλάδα. Στον πολιτικό, επιχειρηματικό και – αλλοίμονο – στον πνευματικό χώρο. Αιχμή δε του δόρατος συνιστούν οι Μασόνοι!.. Που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η άλλη όψις του ιδίου νομίσματος.

Εντεταγμένοι σε αυτόν (τον Μασονισμό) ουκ ολίγοι, επιφανείς μάλιστα, Έλληνες. Η ανθρώπινη ματαιοδοξία, φιλοδοξία και μανία σταδιοδρομίας ήταν η λεωφόρος που τους άνοιξε τον δρόμο.

Η εξασφαλισμένη, μέσω αυτού, διεθνής υποστήριξις έκαμε την πλειοψηφία των ανθρώπων που φιλοδοξούσαν να διαδραματίσουν κάποιο δημόσιο ρόλο, να ενταχθούν σε αυτόν. Και να δράσουν σύμφωνα με τις ιδέες «του» και τις επιταγές «του», θέτοντας ως κύριο σκοπό και μέλημα την προαγωγή της παγκόσμιας «δημοκρατίας»!.. που σημαίνει Ισοπεδωτισμός, κατάργησις της προσωπικότητος και αριθμοποίησις του ανθρώπου (όρα «Κάρτα του Πολίτη» και τι επιδιώκεται δι’ αυτής) χωρίς… «ξεπερασμένες» αντιλήψεις περί «Έθνους και Φυλής», Ιστορίας και Θρησκείας ή και γλωσσικής ιδιαιτερότητος – γι’ αυτό και υπονομεύεται παντοιοτρόπως η υπέροχη Ελληνική Γλώσσα.

Ξεκάθαρα πράγματα, λοιπόν: Σήμερα ο Σιωνισμός ελέγχει την Ελλάδα και τον Ελληνισμό μέσω του Μασονισμού. Την ποδηγετεί, την οδηγεί εκεί που θέλουν οι πάτρωνές του: Στην απορρόφησι, την αφομοίωσι, την ανυπαρξία…
Δυο λόγια για τη διαφορά μεταξύ Σιωνισμού και Ελληνισμού: Το πρόβλημα μεταξύ των δύο δεν αφορά σε άτομα. Αφορά στην Μεγάλη Υλιστική Ιδέα του Σιωνισμού για την κατάκτησι και υποδούλωσι του κόσμου, στην οποία βρίσκεται πάντοτε αντιμέτωπος με την Μεγάλη Πνευματική Ιδέα του Ελληνισμού!.. Του οποίου βασικό χαρακτηριστικό είναι ο Ανθρωπισμός, ως δημιούργημά του.

Ο Ελληνισμός έχει δε ήδη κατακτήσει τον κόσμο πνευματικά – κι ας μην καθομολογείται – αφήνοντας κατά μέρος, ίσως λίγο επιπόλαια την υλική πλευρά του, ενώ η ίδια η φιλοσοφία του υπαγορεύει την ανάγκη ισορροπίας μεταξύ ύλης και πνεύματος. Όπως είπε ο Σωκράτης: «Ο Άνθρωπος περπατά με δύο πόδια, το πνεύμα και την ύλη, την σκέψι και το σώμα. Αν χάσει το ένα από τα δύο, ή τον ένα αναπτυχθεί υπερβολικά έναντι του άλλου, ο Άνθρωπος χάνει την ισορροπία του και πέφτει»!..

Παρέκβασις: Ο ίδιος ο Σωκράτης (μας το λέγει ο Πλάτων) δείχνοντας μία ημέρα στους μαθητές του ένα πλοίο που έφθανε στον Πειραιά από την Παλαιστίνη με Εβραίους εμπόρους είπε: «Ιδού ο κίνδυνος» χωρίς όμως να συνεχίσει την ανάπτυξι της σκέψεώς του, προς μεγάλη απορία του Πλάτωνος (όπως ομολογεί). Είναι πιθανό, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, να είχε αντιληφθεί ο Σωκράτης την αλλοίωσι των εννοιών της ελευθερίας που έχει επιβάλει η λεγομένη «δημοκρατία» και την «πηγή» των αλλοιώσεων αυτών. «Πηγή» την οποία κυνήγησε ανελέητα.

Ίσως να είναι αυτός ο λόγος που κατεδικάσθη να πιει το «κώνειο» σε συνδυασμό με την άτεγκτη κριτική του εναντίον της υποχρεωτικής και θεσμοποιημένης μετριότητος του συστήματος διακυβερνήσεως των Αθηνών.

Στην περίφημη «Απολογία» του διαβάζουμε την αυστηρότερη και την πιο θεμελιωμένη κριτική της λεγομένης «δημοκρατίας» των Αθηνών. Την οποία απεκήρυξαν και ο Σωκράτης και ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης, χαρακτηρίζοντάς την «πόλεως νόσημα». «Δημοκρατία» την οποία ορισμένοι αγράμματοι πολιτικοί «μας» εξυμνούν σήμερα με πάθος.

Αλλά η «Απολογία του Σωκράτη» δεν διδάσκεται πουθενά (!) στα σχολεία των Ελλήνων. Σύμπτωσις, αμέλεια ή κατευθυνόμενη προσπάθεια αποπροσανατολισμού των Ελληνόπαιδων από τις αξίες του Ελληνισμού; Μάλλον το τελευταίο, εάν το συνδυάσουμε με την απαράδεκτη πράξι της Άννας Διαμαντοπούλου και του περιβάλλοντός της να καταστεί η Ιστορία μας, μάθημα… προαιρετικό!

Ατελείωτες θα είναι, εάν συνεχίσω, οι αράδες επί του τι έχουμε υποστεί και τι πρόκειται τώρα να υποστούμε, από τον θανάσιμο αυτό αντίπαλο του Ελληνισμού. Τον Σιωνισμό που ήδη έχει ανακαλύψει τον τρόπο να μας οδηγήσει κατ’ αρχήν στην δορυφοροποίησί μας περί το Ισραήλ και στην συνέχεια στην από πάσης απόψεως θανάσιμη «αγκαλιά» του.

Επί του παρόντος, όμως, δεν θα σας κουράσω άλλο αγαπητοί μου Αναγνώστες. Ελπίζω ότι το κείμενο αυτό είναι αρκετό για να σας δώσω μία πρώτη εικόνα του τι συντελείται σήμερα στην Ελλάδα μας και να επιχειρήσετε – όσοι δεν γνωρίζετε τι απειλή συνιστά ο Σιωνισμός για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό – δικές σας σκέψεις και μελέτη του προβλήματος.
Κλείνω με την μνεία μίας παραγράφου ενός άρθρου που εδημοσιεύθη στις 27-9-1980 στην εφημερίδα «ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»: «Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις περί της γοργής μετατροπής της Ελλάδος εις δορυφόρο του Ισραήλ και πειθήνιον εντολοδόχον του Τελ-Αβίβ»!..

Δυστυχώς, η θέσις αυτή επαληθεύεται σήμερα. Η Ελλάς ήδη Σιωνοκρατείται. Πολιτικώς, οικονομικώς και κοινωνικώς.
Από “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ”

ellinikiafipnisis

Loading...

13 thoughts on “«ΙΔΟΥ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ», είπε ο Σωκράτης όταν αντίκρυσε τους Εβραίους εμπόρους να αποβιβάζονται στον Πειραιά…!

 1. Ανώνυμος says:

  Μεγάλε, άλλος μακάκας κυβερνάει τώρα ο… Τσίπριζας και οι αριστεριζαίοι με κάτι ΑΝ(θ)ΈΛ (ληνες)!!!!

 2. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

  Απολλώνειο Φως, Διμηνιαία έκδοση για τον Ελληνικό Πολιτισμό, Ιδιοκτήτης – Εκδότης Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, Κολοκοτρώνη 49, Α’, 13231 Πετρούπολη, τηλ. 5027184. Τεύχος 1ο, Ιανουάριος 1996.

  Κάθε τεύχος συνοδεύεται από τον εξής υπότιτλο: “Η αρχαία Ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη. Το περιοδικό προωθεί την αναβίωση της αρχαιοελληνικής θρησκείας και την “Ελληνοκεντρική Αναγέννηση””. Παραθέτουμε από το 4ο τεύχος, σ. 13: Για να σωθεί η, σύγχρονη, Ελλάς πρέπει να γυρίσουμε πίσω στην Αρχαία Ελλάδα. Να στηθούν ξανά οι ναοί, που με τόσο μίσος κατέστρεψαν οι χριστιανοί “της αγάπης”. Να επιστρέψουμε στο Δωδεκάθεο, στον Ορφέα και στα Μυστήρια και να ξαναλειτουργήσουμε τις φιλοσοφικές σχολές. Γυρίζοντας στις πραγματικές ρίζες μας θα ξαναβρούμε τους Εαυτούς μας και θα βγάλουμε την Ελλάδα από τον κίνδυνο του αφανισμού.

  Το περιοδικό συνδυάζει τον εθνοκεντρισμό, τις αξίες της φυλής, “του αίματος και της γης”, με τον ορφικο-πυθαγόρειο εσωτερισμό και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις εδαφικές διεκδικήσεις για τις “Αλύτρωτες Πατρίδες”, με όραμα την αποκατάσταση μιας Μεγάλης Ελλάδας. [ ]

  Στο 6ο τεύχος συναντάμε άρθρο του εκδότη με τίτλο “Περί των γνησίων Ελλήνων”: Ως Έλλην, από την Ομηρική ήδη εποχή έως και σήμερα δύναται να θεωρηθεί μόνον εκείνος ο οποίος μετέχει του Όμαιμου στοιχείου, δηλαδή, ανήκει από φυλετικής απόψεως στο Ελληνικό Έθνος. (…) Όσοι επιχειρούν να βεβηλώσουν την έννοια της Ελληνικότητας παραβλέποντας το κριτήριο της καταγωγής (…) υπονομεύουν τα θεμέλια του Ελληνισμού. Ας μην λησμονούμε λοιπόν την πατρογονική επιταγή “ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ”.

  Στο 7ο τεύχος σε άρθρο του Ι. Παναγιωτακόπουλου με τίτλο “Σωκράτης και Δημοκρατία”, βρίσκουμε τα εξής: (…) με τα αποσπάσματα που παρατέθηκαν πιστοποιείται σημαντικό γεγονός που ο καθηγητής Κώστας Πλεύρης επισημαίνει στο βιβλίο του “Ο Σωκράτης μπροστά στο θάνατο”, υποστηρίζοντας ότι “Ο Σωκράτης ήτο αντιδημοκράτης όχι από αντίδρασιν, αλλά από πεποίθησιν”. (…) Με τα όσα παραπάνω αναφέρθηκαν καθίσταται σαφές, ότι η απόλυτη ταύτιση της δημοκρατίας με το Ελληνικό πνεύμα είναι αυθαίρετη (…).

  Στο 10o τεύχος ψαρεύουμε ένα ωραίο του κ. Ακτουδιανάκη, ως προς τον αριθμό των “αληθινών Ελλήνων”: Χίλιοι Σπαρτιάτες και 200.000 είλωτες. Δέκα χιλιάδες Αθηναίοι και 400.000 δούλοι. Τώρα, αν από τον αριθμό των Ελλήνων αφαιρέσουμε τους σκοτωμένους από τις αληθινές εμφύλιες συγκρούσεις, από τους περσικούς πολέμους και από τις διάφορες εκστρατείες, από τους διάφορους επιδρομείς και κατακτητές του ελλαδικού χώρου, θα είμαστε κοντά στον αριθμό των αληθινών Ελλήνων που παρέμειναν ως πρόγονοι. Να λοιπόν που μόλις απεδείχθη, ότι κανείς μας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι κατάγεται από αληθινό Έλληνα! Οπότε για ποιο “όμαιμο” ομιλούμε; Όσο για τους δυστυχείς Μεσσήνιους είλωτες, αυτοί δεν αναγνωρίζονται καν ως Έλληνες από τον κ. Ακτουδιανάκη!

  Στη σ. 15 του ιδίου τεύχους έχουμε μια καινοτόμο πρόταση από τον κ. Ν. Θεοδώρου: Η κοινωνία να απαλλάσσεται με ευθανασία από νεογνά με μη ιάσιμες ασθένειες, αλλά και από τους έκφυλους. “Ευγονία” και “κοινωνική εξυγίανση”: Τόσο στην Αθήνα όσο και στη Σπάρτη, υφίστατο ειδική νομοθεσία για τα παιδιά που έρχονταν στον κόσμο με μη ιάσιμα νοσήματα, προβλέποντας γι’ αυτά τον θάνατο, ως μορφή λυτρώσεώς τους από τις κάθε είδους διανοητικές-ψυχικές και βαριές σωματικές αναπηρίες. (…) Στις μέρες μας είναι τραγική ειρωνεία να απορρίπτουν την Ευγονία και την απορρέουσα εξ αυτής ευθανασία επικαλούμενοι “ανθρωπιστικούς λόγους”, εκείνοι οι οποίοι επιδοκιμάζουν τις εκτρώσεις, που είναι πραγματικά στυγερά εγκλήματα. (…) Αναμφίβολα, στο κοινωνικό στερέωμα, υπάρχουν υπάνθρωποι που παρασιτούν, όπως οι αιμομείκτες, οι ομοφυλόφιλοι, οι παιδεραστές, οι διάφοροι διαστροφείς του φυσικού και βιολογικού νόμου, που έχουν χάσει από ηθικής απόψεως το δικαίωμα στη ζωή και στο μέλλον. (…) Τα εκτρωματικά αυτά όντα θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία, υπονομεύοντας παράλληλα το μέλλον του Έθνους μας. Δεδομένου ότι, δια της μεταβιβάσεως των κληρονομικών στοιχείων, διαιωνίζουν τις ανίατες νόσους, θάνατος στους ομοφυλόφιλους, λοιπόν! Επαναφορά του Καιάδα!

  Στο 11ο τεύχος έχουμε τη διευκρίνιση ότι το περιοδικό μάχεται για την Επανελλήνισή μας: Το Απολλώνειο Φως, με νέες δυνάμεις, ανανεωμένο, δίνει τη μάχη για την πνευματική και κατ’ επέκταση Πολιτιστική Επανελλήνιση του Ιερού αυτού Τόπου. Σε άρθρο του εκδότη περί Πολυθεϊσμού και Μονοθεϊσμού, διαβάζουμε: (…) η πανάρχαια γηγενής θρησκεία απορρέει από μια κοσμοθεωρία και βιοαντίληψη, η πηγή της οποίας ανάγεται στις προαιώνιες προγονικές καταβολές, έλκοντας την προέλευσή της από τις Εθνικές Παραδόσεις, τους Μύθους, τα Δρώμενα και τις Δοξασίες των Ελλήνων. (..) Αυτή η διαπίστωση είναι που της παρέχει εξ ολοκλήρου το δικαίωμα να λέγεται Εθνική θρησκεία, ένα δικαίωμα αποκλειστικό, το οποίο κανένα άλλο θρησκευτικό υποκατάστατο δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει, για αμιγώς ιστορικούς και φιλοσοφικούς λόγους. (…) Ας μη λησμονούμε ότι στην Αρχαία Ελλάδα η θρησκεία ήταν συνυφασμένη προς το Έθνος, τον Πολιτισμό. Όμαιμο, Ομότροπο, Ομόγλωσσο, Ομόθρησκο, αυτά ήταν τα συνεκτικά στοιχεία των Ελλήνων. Η απεμπόληση ενός από αυτά τα στοιχεία ισοδυναμεί με απάρνηση της ιδίας της Πατρίδος και των Αρχών της.[ ]

  Στο 12o τεύχος, σ. 4, ο Ν. Θεοδώρου μας ενημερώνει ότι: Ο εκφυλισμός της Τέχνης οφείλει κατά μεγάλο μέρος την ανάπτυξή του στην εβραϊκή επίδραση. Ο χρηματάνθρωπος Εβραίος μετέτρεψε και αυτόν ακόμη τον τομέα της Απολλώνειας Τέχνης σε στυγνή εμπορική επιχείρηση, όπως επισημαίνει ο μουσουργός Ριχάρδος Βάγκνερ.

  Κάποιος Κ. Ιωάννου γράφει άρθρο με τίτλο “Ο Σατανισμός, ιδεολογικό προϊόν του Εβραϊσμού”. Ο εκδότης, σε άρθρο του με τίτλο “Ελληνικότης και Ελληνισμός”, παραθέτει εντός πλαισίου τα εξής από τον Κ. Πλεύρη:

  Από τα πανάρχαια χρόνια οι Έλληνες εκαυχώντο δια την υπεροχήν της φυλής των (όμαιμον). Το “πας μη ‘Ελλην βάρβαρος” είναι μια αλήθεια που επιβεβαίωσε ιστορία χιλιετιών. Κάθε φυλή έχει την αξίαν του πολιτισμού της. Επομένως, η Ελληνική Φυλή ως δημιουργήσασα άφθαστον πολιτισμόν προέχει όλων των άλλων. Όποιος αμφισβητεί την Ανωτερότητα της Ελληνικής Φυλής είναι Προδότης.

  Θα θέλαμε να ρωτήσουμε: είναι προδότης ο Όμηρος, ας πούμε, ή ο Αισχύλος, που δεν ξέρουν τίποτε για την ανωτερότητα των Ελλήνων; Ας ακούσουμε τον Κορνήλιο Καστοριάδη (Βήμα, 1.2.04): (…) στην Ιλιάδα δεν υπάρχει κανένα προνόμιο των Ελλήνων σε σχέση με τους Τρώες και, στην πραγματικότητα, ο πιο ανθρώπινος, ο πιο συγκινητικός ήρωας είναι μάλλον ο Έκτορας παρά ο Αχιλλέας. (…) Αιώνες αργότερα, η στάση είναι η ίδια: στους “Πέρσες” (472 π.Χ.) δεν υπάρχει ούτε μία υποτιμητική λέξη για τον τρομερό εχθρό που θέλησε να εξαναγκάσει την Ελλάδα στη σκλαβιά. Πέρσες και Έλληνες τοποθετούνται αυστηρά στο ίδιο επίπεδο, το πιο συγκινητικό και το πιο αξιοσέβαστο από τα κύρια πρόσωπα είναι η Άτοσσα, η μητέρα του Μεγάλου Βασιλέα, και εκείνο το οποίο αμφισβητείται και “τιμωρείται” είναι η ύβρις του Ξέρξη ως ατόμου.

  Όσον αφορά την «ελληνικότητα», ο εκδότης λέει μεταξύ άλλων:

  (…) Πώς όμως ορίζεται η Ελληνικότητα και με γνώμονα ποια κριτήρια διαπιστώνεται; Ως Ελληνική ορίζεται η Κοινότητα εκείνη του Αίματος και του Πολιτισμού, η οποία συντίθεται από γηγενείς κατοίκους που συγκροτούν μια ενιαία Εθνική Οντότητα. Απορρίπτει αγανακτισμένος την Ισοκράτεια αντίληψη, κατά την οποία: η Ελληνικότητα καθορίζεται με βάση όχι τα φυλετικά και ψυχικά χαρακτηριστικά αλλά την απόκτηση της Ελληνικής Παιδείας, οπότε κι οι θιασώτες αυτής της θεωρήσεως ομιλούν περί “πνευματικώς Ελλήνων”. Κι ακόμα, ο κ. Χαραλαμπόπουλος απαγορεύει στους μη Αρίους να μετέχουν της ελληνικής παιδείας!

  Ένας Σκανδιναυός ή ένας Κέλτης που έχει συνειδητοποιήσει την αφετηρία της καταγωγής και του πολιτισμού του δύναται να μετέχει στην “ημετέρα παιδεία”, ανήκοντας στη φυλετική ομοεθνία των Ελλήνων-Αρίων. Δεν μπορεί ωστόσο να συμβεί το ίδιο με έναν Τούρκο ή ένα Μογγόλο ή ένα Νέγρο, θα ήταν Ύβρις προς τη Φύση και τον Πολιτισμό, καθ’ ό,τι η ψυχοσύνθεσή του είναι εντελώς διαφορετική (…). Τι θα κάνουμε, λοιπόν, με τους Τούρκους και τους μαύρους φιλέλληνες και ελληνιστές; [ ]

  Στο 14ο τεύχος βρίσκουμε άρθρο του Κ. Πλεύρη με τίτλο “Η ελληνική υπεροχή”, άρθρο του εκδότη με τίτλο “Μεγάλη Ιδέα, η Πεμπτουσία του Ελληνοκεντρισμού” και συνέντευξη του Ι. Φουράκη, ο οποίος δηλώνει ότι οι Σπαρτιάτες και οι Κρήτες ήταν εβραϊκής καταγωγής, θέση την οποία το περιοδικό θα απορρίψει στο επόμενο τεύχος. Στο 16ο τεύχος βρίσκουμε συνέντευξη του Α. Κεραμυδά, ο οποίος αναφέρεται και στην Ομάδα «Ε» και τελειώνει με την πρόβλεψη της παγκόσμιας κυριαρχίας του Ελληνισμού: Όταν λοιπόν θα καταρρεύσουν οι ΗΠΑ, τότε οι διάφορες χώρες δεν θα έχουν αφεντικά. Τότε, επί τη ευκαιρία, θα επέμβουν οι Ρώσοι κι οι άλλοι λαοί. Ένας πόλεμος θα ξεσπάσει και η Τουρκία, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θα καταρρεύσουν άπαξ δια παντός. Ένας μόνο θα είναι ο Ανώτατος Άρχων αυτού του Πλανήτου: Ο Ελληνισμός ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ !!!

  Να, όμως, που στο 18ο τεύχος συναντάμε απόσπασμα από άρθρο του Κ. Κούρου (στην εφημερίδα Καμπάνα της Ν. Υόρκης) περί της Ομάδας «Ε», όπου, μέσα από την εντυπωσιακή γνώση του αρθρογράφου περί των απαρχών της υπόθεσης αυτής, αποδεικνύεται η γελοιότητα του όλου ζητήματος, οι δε Ι. Φουράκης και Α. Κεραμυδάς κατακεραυνώνονται.

  Στο 19ο τεύχος βρίσκουμε δημοσίευμα αποτελούμενο από κείμενα που υποτίθεται ότι απέστειλε η Ομάδα “Ε”, στα οποία υποστηρίζεται ότι “οι αρχαίοι Έλληνες ανέμεναν τον ερχομό τον Ιησού”. Ο συντάκτης αυτών των κειμένων επιδεικνύει χονδροειδή άγνοια των στοιχείων που θα μπορούσαν να έχουν κάποια ισχύ τεκμηρίου προς αυτή την κατεύθυνση, παραπέμποντας σε παντελώς αστήρικτες και γελοίες “προφητείες” (δήθεν του Σόλωνα, του Σωκράτη κ.ά.), που προφανώς αντιγράφει από τον κ. Άγγελο Σακκέτο. […]. Η υποτιθέμενη Ομάδα “Ε”, λοιπόν, κινείται με κίνητρο τη θεμελίωση της ελληνικότητας του Ιησού: (…) ο ίδιος ο Χριστός αρνείται ότι κατάγεται από το γένος Δαυίδ. Εξάλλου το όνομά του, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, είναι ελληνικό (…).

  Όσο για το περιοδικό, στο σημείωμα της Σύνταξης του ιδίου τεύχους, διαβάζουμε: Το Απολλώνειο Φως δεν δύναται, δια πρακτικούς λόγους, να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει με απόλυτη βεβαιότητα την ύπαρξη αυτής της Ομάδας. (…) Ωστόσο, στο επόμενο τεύχος, η “Ομάδα” επανέρχεται επιμένοντας στην ελληνικότητα του αρχικού χριστιανισμού και στην παγκόσμια σιωνιστική απειλή.

  Πιο κάτω συναντάμε άρθρο του Κ. Θεοδωρίδη με τίτλο “Αγκυλωτός Σταυρός: ένα προαιώνιο ηλιακό σύμβολο”. Και ναι μεν η σχέση της σβάστικας με το φως του Απόλλωνα μπορεί να είναι αυθεντική, όπως λέει ο αρθρογράφος, το ζήτημα όμως είναι άλλο: ποια η σχέση του Απολλωνείου Φωτός με κάποια άλλη σβάστικα που κόντεψε να στραγγαλίσει την οικουμένη;[…]

  Στο 25ο τεύχος βρίσκουμε συνέντευξη του κ. Ευάγγελου Τρίγκα, ο οποίος υιοθετεί –και αισθάνεται περήφανος γι’ αυτό!– τη συκοφαντία του Ταλμούδ ότι ο Ιησούς ήταν νόθος γιος της Μαρίας και κάποιου Ρωμαίου στρατιώτη ονόματι Πανδίρα, τον οποίο ο Τρίγκας θεωρεί Έλληνα. […]

  Στο 28ο τεύχος βρίσκουμε δημοσίευμα, στο οποίο μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου καταγγέλλεται ως φιλοεβραϊκό και φιλοσιωνιστικό˙ εκεί διαβάζουμε τη λέξη “ολοκαύτωμα” εντός εισαγωγικών. Αίφνης, από το τ. 32 έχουμε μια εντυπωσιακή έκρηξη αντισημιτισμού και καταγγελιών προς κάθε κατεύθυνση: ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος και ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έχουν την τιμητική τους. Ο πολεμικός αντιεβραϊσμός τείνει πλέον να γίνει η κύρια ταυτότητα του περιοδικού, καταλαμβάνοντας πολλαπλάσιο χώρο στην ύλη του. […]

 3. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

  Το «εβραϊκό μίασμα»

  Η λύση του μυστηρίου γιατί η ελληνική ακροδεξιά είναι μισητή στους Έλληνες Εθνικοσοσιαλιστές είναι πολύ απλή: Αυτή, ενώ στην αρχή υπηρέτησε το Γ΄ Ράιχ, που σκοπός του ήταν να εξαγνίσει τον πλανήτη από το εβραϊκό μίασμα και τα παράγωγά του (κυρίως τον μπολσεβικισμό, τον Τεκτονισμό και την κυριαρχία του καπιταλιστικού κεφαλαίου), με την ίδια ευκολία υπηρέτησε και τους Αγγλο-αμερικανούς, που είναι ένα με τους Εβραιοσιωνιστές. Ο εκδότης αμφισβητεί τον πατριωτισμό της. Πολύ περισσότερο πατριώτες ήταν, λέει, οι Έλληνες ναζί που σχεδίαζαν, συνεργαζόμενοι με τους Γερμανούς, να φτιάξουν μια ελληνική μεραρχία που θα έπαιρνε μέρος στην εισβολή στη Σοβιετική Ένωση για να πολεμήσει τον μπολσεβικισμό: Σε τι και κατά πόσο είναι περισσότερο πατριώτες οι τυχοδιώκτες ταγματασφαλίτες, που άλλαζαν γραμμή σαν τα πουκάμισα (ασφαλώς ανάμεσά τους υπήρξαν και τιμητικές εξαιρέσεις), από τους αγνούς ιδεολόγους της ΕΣΠΟ, που εκκίνησαν προσπάθεια να πολεμήσουν τον μπολσεβικισμό συγκροτώντας την κυανόλευκη μεραρχία;

  Τι ήταν όμως η ΕΣΠΟ και οι αγνοί ιδεολόγοι της; Από το αφιερωμένο στην Κατοχή και την Αντίσταση τ. 208 των «ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ» της Ελευθεροτυπίας αντιγράφουμε τα αναφερόμενα του ιστορικού Ραϋμόνδου Αλβανού, για την οργάνωση αυτή (σ. 36): Λίγο πριν από την εμφάνιση των ανταρτών, στις 22 Σεπτεμβρίου του 1942, μία τρομερή έκρηξη, στις παρυφές της Ομόνοιας, συγκλόνισε την κατεχόμενη Αθήνα. Ολόκληρο το κτίριο όπου στεγάζονταν τα γραφεία της ΕΣΠΟ, στην οδό Πατησίων, κατέρρευσε μέσα σε φλόγες, σκόνη και καπνό. Τα θύματα ήταν πολλά. Ακούστηκε ότι έχασαν τη ζωή τους 29 στελέχη της ΕΣΠΟ και 43 Γερμανοί αξιωματικοί και στρατιώτες. Η ΕΣΠΟ (Εθνική Σοσιαλιστική Πατριωτική Οργάνωση) ήταν ίσως η σημαντικότερη από τις ελληνικές ναζιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιήθηκαν στην Αθήνα τον καιρό της Κατοχής. Επικεφαλής της ήταν ο γιατρός Στεροδήμος και, τον καιρό που έγινε η ανατίναξη, η οργάνωση έλεγε ότι προετοίμαζε ένα σώμα Ελλήνων εθελοντών για να πολεμήσουν στο Ανατολικό μέτωπο, στο πλευρό των Γερμανών. Ο Στεροδήμος τραυματίστηκε βαριά στην έκρηξη και πέθανε λίγο αργότερα. Η ΕΣΠΟ, μετά το πλήγμα, διαλύθηκε.

  Στο 42ο τεύχος, σε άρθρο της Μ. Κωτσαρίδου με τίτλο “Ολύμπιοι θεοί και ψυχική εξέλιξη”, διαβάζουμε:

  (…) Εμβαθύνοντας στην εξέταση της προσωπικότητας των θεών, αναδεικνύονται ανώτερα ηθικά πρότυπα, τα οποία συμβάλλουν στην ψυχική κάθαρση και στην εμπέδωση ενός ανώτερου ήθους, το οποίο αρμόζει στον Έλληνα-Άριο άνθρωπο, διαφοροποιώντας τον ριζικά από τα παραδείγματα λαών που εμφορούνται από μία κατώτερη ψυχική προσωπικότητα, διακατεχόμενοι από τα δεσμά της υλιστικής χυδαιότητας και της μοχθηρής πανουργίας που χαρακτηρίζουν την διεστραμμένη σημιτική ψυχή.

  Σε καταγγελία του Κ. Ιωάννου με τον τίτλο “Και Εβραίοι και ομοφυλόφιλοι στις τάξεις του ΛΑ.Ο.Σ.”, διαβάζουμε: Πράγματι, οι Εβραίοι που ακολουθούν ως υποψήφιοι τον Καρατζαφέρη δεν είναι, επισήμως τουλάχιστον, Εβραίοι το θρήσκευμα, αλλά ΕΒΡΑΙΟΙ ως προς την ΚΑΤΑΓΩΓΗ, και αυτή ακριβώς η καταγωγή είναι που μετράει.

  Οι άνθρωποι του Απολλωνείου Φωτός, λοιπόν, αδιαφορούν απολύτως για το πρόσωπο που έχουν μπροστά τους. Ακόμα κι αν οι πρόγονοί του βρίσκονται στην Ελλάδα για αιώνες, ακόμα και αν είναι πατριώτης ελληνολάτρης, οποιοσδήποτε φέρει εβραϊκό αίμα είναι πάντα υποψήφιος για ξενηλασία, ακόμα κι αν αυτός ή ο πατέρας του έχουν πολεμήσει ηρωικά γι’ αυτή την πατρίδα που την αισθάνονταν με πάθος δική τους. Πώς σκοτώθηκε ο εβραϊκής καταγωγής συνταγματάρχης Φριζής, ο πρώτος ανώτερος αξιωματικός που έπεσε στο Αλβανικό Μέτωπο, πριν κι από τον Δαβάκη; Οδηγώντας έφιππος τους άντρες του, δέχθηκε επίθεση ιταλικών αεροπλάνων αλλά, παρά τις έντονες προτροπές, ο Φριζής αρνήθηκε να αφιππεύσει επικαλούμενος την ελληνική υπερηφάνεια! […]

  Τον Ιανουάριο του 2003, ο κ. Χαραλαμπόπουλος έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο του Η ιουδαιοχριστιανική συνομωσία κατά του Ελληνισμού. Το κείμενο που συνοδεύει τη διαφήμιση του βιβλίου στο 41ο τεύχος έχει ως εξής:

  Ο μεγάλος διωγμός των Ελλήνων και του Ελληνικού Πολιτισμού από τα ιουδαιοχριστιανικά στίφη των βαρβάρων και των υποχειρίων του διεθνούς εβραϊσμού. Η επιβολή του σκοτεινού ιερατείου και ο αφελληνισμός των κατοίκων αυτού του τόπου, στο όνομα του μοχθηρού Ιεχωβά. Ακλόνητα ιστορικά στοιχεία και πληθώρα φιλοσοφικών επιχειρημάτων, τα οποία καταδεικνύουν το ασυμβίβαστο του ιουδαιοχριστιανισμού προς την ιδεολογική ταυτότητα του Έλληνα. Ατράνταχτες αποδείξεις που καταδεικνύουν την συνοδοιπορία της ηγεσίας της εκκλησίας και του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου με τους εκπροσώπους των σιωνιστών. .(…)

  Σε άρθρο του στο τεύχος 42, με τίτλο “Η αγγλοκρατία οδήγησε την Ελλάδα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο”!, διαβάζουμε τα παρακάτω: Η είσοδος της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξε απόρροια της εξαρτήσεως της χώρας μας από τα αγγλικά συμφέροντα, και η διολίσθησή της σε εμπόλεμο δύναμη κατά της Γερμανίας υπήρξε αποτέλεσμα της επιθυμίας των Βρετανών, επιθυμία την οποία έσπευσε να υλοποιήσει το αγγλόδουλο παλάτι, στρεφόμενο κατ’ ουσίαν ενάντια προς τα ύψιστα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, τα οποία υπαγόρευαν είτε την τήρηση αυστηρής ουδετερότητας, είτε τη συμμαχία της Πατρίδας μας με την ισχυρή χερσαία δύναμη της Κεντρικής Ευρώπης, ήτοι την Γερμανία.

  (…) Ο ίδιος μάλιστα ο Υπουργός Εξοπλισμών του Γ΄ Ράιχ, Α. Σπέερ, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα “Το Βήμα”, στις 16 Σεπτεμβρίου του 1976, τόνισε επιγραμματικά ότι “Ο Χίτλερ δεν ήθελε να κάνει την βαλκανική εκστρατεία και υποχρεώθηκε να πολεμήσει για τους Ιταλούς που προκάλεσαν αυτή την περιπέτεια. Σε προσωπικές του συνομιλίες, ακόμη, διατύπωσε πολλές φορές τη δυσφορία του για τον Μουσολίνι και τον Τσιάνο, που με τον δικό τους πόλεμο κατά της Ελλάδος ανέτρεψαν τους στρατηγικούς του στόχους. Άλλωστε, δεν υπήρξε καν σχέδιο για βαλκανική εκστρατεία. Εξάλλου ο Χίτλερ, αλλά και ο Γκαίμπελς, ο Υπουργός Προπαγάνδας, στηριζόμενοι στις φυλετικές αντιλήψεις και θεωρίες του Ρόζενμπεργκ, έλεγαν πως η ηρωική αντίσταση των Ελλήνων οφειλόταν στο γεγονός ότι οι σημερινοί Έλληνες είναι απόγονοι των Δωριέων, οι οποίοι κατά τον Χίτλερ ήταν Άριοι και ανήκαν στην Ινδογερμανική Φυλή. Προσέθετε δε, ότι υπήρχε ινδογερμανικό αίμα στις φλέβες των Ελλήνων, και ότι οι Δωριείς ήταν οι θεμελιωτές του αρμονικού πολιτισμού”.

  Βεβαίως, είναι γνωστό ότι ο Χίτλερ, μη μπορώντας να βρει καμιά εποχή της αρχαίας γερμανικής ιστορίας που να τον ενθουσιάζει, στρεφόταν μονότροπα προς στην αρχαία Ελλάδα ή προς τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. […]

  Το κείμενο περιλαμβάνει και φωτογραφία γερμανικών τεθωρακισμένων σε κεντρικό δρόμο της κατεχόμενης Αθήνας, από αυτές που εμπνέουν εθνική υπερηφάνεια στον εκδότη, με τη λεζάντα: Παρέλαση των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα, ενώπιον του Στρατάρχη Φον Λιστ. Επίσης, φωτογραφία ομάδας Ελληνοεβραίων στρατιωτών με την εξής λεζάντα: Εβραίοι ανάμεσα σε Έλληνες στρατιώτες. Οι σιωνιστές είχαν μολύνει και τις τάξεις του Ελληνικού Στρατού… [ ] Γνωρίζουμε, όμως, πως οι Ελληνοεβραίοι πολέμησαν σαν γνήσιοι πατριώτες στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο του ’40, και ότι είχαν πλήθος θυμάτων, αξιωματικών και απλών στρατιωτών.

  Τέλος, στο ίδιο τεύχος, βρίσκουμε άρθρο του Γ. Γρηγορομιχελάκη με τίτλο “Να φορολογηθούν οι Εκκλησίες”, από όπου παραθέτουμε: Στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της Εκκλησίας ανήκει στην Αρχαία θρησκεία και είναι οι περιουσίες των ναών, οι ίδιοι οι ναοί που μετατράπηκαν σε εκκλησίες, οι περιουσίες των ιερέων του Δωδεκαθέου και οι περιουσίες απλών ανθρώπων που αρνήθηκαν να εκχριστιανιστούν, γι’ αυτό και θανατώθηκαν και οι περιουσίες των δημεύτηκαν.

  Στο 43ο τεύχος διαβάζουμε στο σημείωμα του εκδότη: Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που γελοιοποιούν την ελληνικότητα, ταυτίζοντάς την με διαστημόπλοια, ανύπαρκτες ομάδες Ε, υποχθόνιους κόσμους και ό,τι άλλο βάλει η νοσηρή φαντασία τους. (…) Θαυμάσια, αλλά ποιος δήλωνε στο τ. 19 για την Ομάδα “Ε”, ότι “Το Απολλώνειο Φως δεν δύναται, δια πρακτικούς λόγους, να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει με απόλυτη βεβαιότητα την ύπαρξη αυτής της Ομάδας”; Και ποιος δήλωνε ανυπόγραφα στο τ. 28, στη σ. 45: “Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τα δύο σημαντικά βιβλία του Γ. Γιαννόπουλου ‘Κοίλη Γη’ και ‘Μυστική Αθήνα’”; Πώς τώρα ενοχλούν οι υποχθόνιοι κόσμοι;

  Στο ίδιο τεύχος, αποδεσμευμένο από αναστολές, το περιοδικό εκφράζει πλέον ελεύθερα τις ιδέες του. Αγανακτεί για τη βέβηλη παρομοίωση του Μπους με τον Αδόλφο Χίτλερ και των ΗΠΑ με το Γ΄ Ράιχ (σ. 14): Την ίδια ώρα, οι διάφοροι αριστεριστές και πάσης φύσεως διεθνιστές (…) διαδηλώνουν κατά του Μπους και των ΗΠΑ, εξομοιώνοντάς τον με τον Αδόλφο Χίτλερ και συγκρίνοντας αναιδώς τις ΗΠΑ με το Γ΄ Ράιχ! Λησμονούν όλοι αυτοί οι Υποκριτές και ανιστόρητοι, ή μάλλον διαστρεβλωτές της ιστορίας, ότι ο Χίτλερ πολέμησε τον σιωνισμό, ενώ ο Μπους και οι όμοιοι του αποτελούν τυφλούς υπηρέτες του. (…)

  Η μεγάλη αποκάλυψη όμως γίνεται στο ίδιο τεύχος, σε άρθρο του εκδότη με τίτλο “Εθνοκοινωνισμός: Η ελληνική κοσμοαντίληψη και βιοθεωρία”, όπου συναντούμε κατ’ αρχήν τη θλίψη του κ. Χαραλαμπόπουλου για την ήττα του Χίτλερ (…) μετά την ατυχή έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για τις δυνάμεις της Παραδόσεως. (…)

  Προσπαθώντας να ανιχνεύσει τον Εθνικοκοινωνισμό –δηλαδή τον Εθνικοσοσιαλισμό των ναζί– στη Σπάρτη του Λυκούργου, γράφει: Οι ίλες και οι αγέλες της αρχαίας Σπάρτης αναβίωσαν και πάλι στην Εθνικοσοσιαλιστική Πολιτεία του Γ΄ Ράιχ, ανδρώνοντας μια νεολαία πειθαρχημένη, υπεύθυνη και πειθαρχική. (…) Μιας και ο κ. Χαραλαμπόπουλος προσπαθεί να μας πείσει ότι το Γ΄ Ράιχ είχε πρότυπα ελληνικά, ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Πολλοί θεωρούν ότι η εβραϊκή σιωνιστική πολιτική στην Παλαιστίνη έχει ναζιστικά πρότυπα, η απλή αλήθεια όμως είναι ότι τα πρότυπα των ναζί ήταν εβραϊκά! Ποιος το λέει αυτό; Ο ίδιος ο θεωρητικός της φυλετικής καθαρότητας του Γ΄ Ράιχ, Τζούλιους Στράιχερ, απολογούμενος στη Δίκη της Νυρεμβέργης:

  (…) εδώ και χρόνια έγραφα ότι έπρεπε να εμποδιστεί στο μέλλον κάθε ανάμιξη του γερμανικού αίματος με το εβραϊκό. Έγραψα άρθρα σχετικά με αυτό και πάντοτε επαναλάμβανα, ότι οφείλουμε να πάρουμε ως πρότυπο την εβραϊκή φυλή ή τον εβραϊκό λαό. Επαναλάμβανα πάντοτε στα άρθρα μου ότι οι Εβραίοι έπρεπε να χρησιμεύσουν ως πρότυπο για τις άλλες φυλές, διότι έχουν έναν φυλετικό νόμο, τον Μωσαϊκό, ο οποίος λέει: “Αν πάτε σε κάποια ξένη χώρα, δεν πρέπει να πάρετε ξένες γυναίκες” [*] (Ροζέ Γκαροντί, Οι θεμελιώδεις μύθοι της Ισραηλινής πολιτικής, σ. 65).

  Ο Εθνοκοινωνισμός, λέει ο αρθρογράφος πιο κάτω, δεν έχει σχέση με την ακροδεξιά: Η πατριδοκαπηλική ακροδεξιά υπήρξε ανέκαθεν κάπηλος της υγιώς εννοούμενης εθνικοφροσύνης. (…) Όπως δεν έχει [ο Εθνοκοινωνισμός] σχέση και με τους συνταγματάρχες της 21ης Απριλίου, που θεώρησαν την ανάληψη της εξουσίας από τις ένοπλες δυνάμεις ως μία “παρένθεση”, αρνούμενοι να προβούν σε επαναστατικές αλλαγές, διότι και οι ίδιοι αποτελούσαν μέρος αυτού του ίδιου συστήματος. Η ακροδεξιά, που είναι καπιταλιστική, φιλοσιωνιστική, προβάλλει έναν ψευδεπίγραφο πατριωτισμό, είναι συνυφασμένη με την Εκκλησία, το κατεστημένο της οικονομικής ολιγαρχίας και τις ΗΠΑ. (…)

  Στο 45ο τεύχος, η Σύνταξη γνωστοποιεί τα εξής: Ανακοινώνεται στους ενδιαφερόμενους, ότι υφίσταται η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πολιτικό κρατούμενο Στρατηγό Νικόλαο Ντερτιλή, συνέντευξη του οποίου είχε φιλοξενήσει το “Απολλώνιο Φως” στο προηγούμενο τεύχος του. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα επισκέψεώς του στις φυλακές Κορυδαλλού, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως με τον ίδιο στο ανωτέρω τηλέφωνο. Οι ήρωες και οι αγωνιστές της πατρίδος αξίζουν της ολοψύχου συμπαραστάσεώς μας. Όμως η Σύνταξη είχε δηλώσει, σε προηγούμενο τεύχος, πως δεν έχει σχέση με τους συνταγματάρχες της 21ης Απριλίου.

  […] Τέλος, έχουμε μπροστά μας το 49ο τεύχος, του οποίου το εξώφυλλο κοσμείται από τη φωτογραφία του Αδόλφου Χίτλερ, με τη σβάστικα στο μανίκι και δίπλα του τη λεζάντα: ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ; […]

  Οι άνθρωποι αυτοί έχουν το ελαφρυντικό των εννέα χρόνων αυτοσυγκράτησης, κατά τα οποία καταπίεζαν αφόρητα τον εαυτό τους για να μη μιλήσουν ανοιχτά για το πρόσωπο του αληθινού τους θεού. Όποιος και να ήταν στη θέση τους θα είχε μαραζώσει!

  Σχετικά με την αναφορά του εξωφύλλου στην ελληνική καταγωγή του Χίτλερ, μάλλον πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία. Εν πάση περιπτώσει, πολλά έχουν γραφεί για το εβραϊκό αίμα που έτρεχε στις φλέβες αυτού του Αυστριακού, αλλά πρώτη φορά ακούμε για ελληνική καταγωγή του. [ ] Μιλώντας για τη μεγάλη συνάφεια ελληνισμού – γερμανισμού, ο κ. Χαραλαμπόπουλος λέει:

  Η συνάφεια αυτή οφείλεται στην κοινή φυλετική προέλευση, αναγόμενη στο αποικιστικό έργο των Ελλήνων, που έφθασαν έως την Απώτατη Θούλη, εγκαθιδρύοντας στο χώρο της σημερινής Αυστρίας – Γερμανίας τη δωρική παράδοση. Η Μυθολογία, οι ηρωικές παραδόσεις, οι θεολογικές αξίες των βορείων, είναι ταυτόσημες προς τις ελληνικές.

  (…) Στην περιοχή που είναι γνωστή σήμερα ως Βαυαρία, οι Έλληνες Δωριείς έκτισαν κατά το απώτατο παρελθόν ένα μοναχοχώρι, το σημερινό Μόναχο.

  (…) Στη χώρα του μέσου του Ίστρου ποταμού ιδρύθηκε από τους Δωριείς η Ιστρία, που με την πάροδο του χρόνου μετονομάσθηκε σε Αυστρία. Ακόμη, πολύ βορειότερα, ιδρύθηκε η Μπέρτα (Βέροια), στα ερείπια της οποίας πολύ αργότερα ιδρύθηκε το Μπερλίν (Βερολίνο). Πιο κάτω, προς τιμήν της κυπριακής Λίνδου, ιδρύθηκε το Λιντς κ.ο.κ.

  [ ] Εν αρχή, λοιπόν, ήταν η λευκή Άρια ομοεθνία Κελτών, Σκανδιναβών, Γερμανών, Ελλήνων κλπ., στην οποία ηγείτο πολιτισμικά το ελληνικό φύλο. Η πρωταρχική πατρίδα της Άριας ομοεθνίας ήταν η Υπερβορέα, από όπου καταγόταν ο υπερβόρειος Απόλλων: (…) οι γερμανικές μυστικιστικές οργανώσεις, με προεξάρχουσα την Εταιρεία της Θούλης, πρέσβευαν την αντίληψη ότι η αρία φυλή περιλαμβάνει ένα σύνολο λαών που συγκροτούν την λευκή ομοεθνία, μεταξύ των οποίων κυρίαρχο ρόλο διαδραμάτιζαν οι Έλληνες. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου παγκοσμίου πολέμου, οι ιθύνοντες του Γ΄ Ράιχ, θέλοντας να αποτίσουν τιμές στην αρχέγονη κοιτίδα, την Υπερβορέα και την πρωτεύουσά της, την Θούλη, είχαν αναγείρει εντός του Βερολίνου πανομοιότυπο της αθηναϊκής ακροπόλεως, στην είσοδο της οποίας είχαν τοποθετήσει επιβλητικό αετό με τον αγκυλωτό σταυρό, έμβλημα το οποίο έφερε, άλλωστε, και η κεντρική είσοδος στην πόλη της Τροίας.

  (…) Ο επιφανής μυστικιστής και στρατηγός, πατέρας της γερμανικής γεωπολιτικής, Καρλ Χαουσχόφερ, ο άνθρωπος που άσκησε καθοριστική επιρροή στην διαμόρφωση της ιδεολογίας του Χίτλερ (…), θεωρούσε ότι η Υπερβορέα ταυτιζόταν με την Ατλαντίδα οι πρώτοι κάτοικοι της οποίας ήταν ελληνικής καταγωγής.

  (…) Ας δούμε όμως τις σχέσεις Ελληνισμού-Γερμανισμού, σχέσεις οι οποίες ανάγονται στο απώτερο παρελθόν, από την εποχή της ελεύσεως των μήλων των Εσπερίδων από την Υπερβορέα, ως προσφορά στον ναό του Δηλίου Απόλλωνος, από την εποχή της ελεύσεως του Απολλωνείου άρματος από τον Βορρά, μυθικές διηγήσεις από την εποχή του Άβαρη, που υποδηλώνουν μια φυλετική συγγένεια. [ ]

  Αυτό είναι το ένδοξο παρελθόν, το οποίο πρέπει να επανέλθει δια του ελληνογερμανισμού, σε μια σύνθεση που θα βασίζεται στην «απολλώνεια φωτεινότητα και πνευματική διαύγεια, και την σιδηρά δωρική πειθαρχία». Αυτό ήταν και το όραμα των Ναζί: ένας κόσμος στον οποίο θα κυριαρχούσε η Άρια ομοεθνία με τον ελληνικό Δωρικό Απολλώνειο πολιτισμό, στηριζόμενο στα γερμανικά όπλα: (…) θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, αρχικά τουλάχιστον, οι Γερμανοί θεωρούν τις χώρες των οποίων οι λαοί ήταν άριας προελεύσεως, όχι κατακτημένες αλλά τιθέμενες υπό την προστασία τους μέχρι να ολοκληρώσουν το έργο τους, έργο το οποίο εντοπιζόταν στην ανακάλυψη της Υπερβορέας, των προγονικών καταβολών, της εκδιώξεως των αλλοφύλων που ελλόχευαν, και στη σταθεροποίηση του λευκού πολιτισμού.

  Όπως γράφει ο Χίτλερ στον Αγώνα του: Ο παθιασμένος αγώνας μας πρέπει να έχει πλατειά αντικείμενα. Ένας ολόκληρος πολιτισμός αγωνίζεται για την ύπαρξή του και αυτός ο πολιτισμός θα διαρκέσει εκατομμύρια χρόνια, γιατί θα ενώσει και θα συνταιριάσει τον Ελληνισμό με τον Γερμανισμό.

  Κι ακόμα, ο Χίτλερ, λέει ο εκδότης, φέρεται να είπε σε συζήτηση με τους στρατηγούς του (η πληροφορία αντλείται από την Απογευματινή της 20.5.1965) τα εξής:

  Δεν ξέρουμε το τι ακριβώς ήταν οι άνθρωποι πριν από πολλούς αιώνες. Αν χρειαστεί όμως να αναζητήσουμε εδώ στην Ευρώπη τους προγόνους μας, θα έλεγα αδίστακτα ότι ήταν οι Έλληνες. […]

  Ο κ. Χαραλαμπόπουλος, στοιχειωμένος από τον θεό της παντοδυναμίας, κοσμεί συχνά το περιοδικό του με φωτογραφίες νεοκλασικών αγαλμάτων της περιόδου του Γ΄ Ράιχ, τα οποία παριστάνουν πάντα γυμνούς μυώδεις άντρες που κρατάνε τεράστιες σπάθες. Είναι πιθανόν ότι τέτοια έργα θα εύφραιναν την αισθητική ενός Αλάριχου και σίγουρα αποδίδουν την τευτονική ψυχή εύστοχα, τονίζοντας στο έπακρο το κύριο χαρακτηριστικό της: την ωμή δύναμη και την κατάκτηση. Αλλά ας μας συγχωρηθεί, εμείς δεν βλέπουμε τίποτε ελληνικό σε αυτά! Παραθέτει επίσης ο εκδότης, στο άρθρο του για τον Χίτλερ, φωτογραφία παρέλασης σημαιοφόρων των διαβόητων γερμανικών Ταγμάτων Εφόδου και φωτογραφία από ομιλία του Χίτλερ προς τα Τάγματα αυτά το 1933˙ προφανώς με τέτοιες εικόνες φουσκώνει από εθνική υπερηφάνεια.

  Φυσικά, ο κ. Χαραλαμπόπουλος δεν είχε ποτέ την πρόθεση να αποκρύψει τον αληθινό του θεό. Ιδού, από το ίδιο άρθρο του, σ. 37, τεύχος 49 πάντα: Μην λησμονούμε ότι αμφότερα τα εμβλήματα, αετός και αγκυλωτός σταυρός, είναι σύμβολα δυνάμεως και κυριαρχίας, τα οποία θαύμαζε ο Χίτλερ, γι’ αυτό και στα επιγράμματα των στολών του γερμανικού στρατού δέσποζε ο συνδυασμός αυτός, αετού και αγκυλωτού σταυρού, όπως άλλωστε και στα πηλίκια, δίκοχα κ.α. Ο αετός υπήρξε σύμβολο του Δία, ως απόλυτου κυρίαρχου.

  Όπως βλέπουμε, ο κ. Χαραλαμπόπουλος μετατρέπει τον Δία σε Γιαχβέ αν μ’ αυτό πείθει τον εαυτό του, είναι μόνον διότι θέλει ο ίδιος να πεισθεί. Ωστόσο, ας αφήσει τους Έλληνες θεούς ήσυχους. Το όνομα του “απόλυτου κυρίαρχου” θεού της “δυνάμεως και κυριαρχίας” είναι πολύ καλά γνωστό. Και όσο κι αν τον ντύνει με ελληνικά ρούχα ο κ. Χαραλαμπόπουλος, δεν γίνεται να τον κάνει Έλληνα!

  Στέλιος Φανός

  Απόσπασμα από το βιβλίο του Στέλιου Φανού, Οδηγός των βιβλίων για την Αρχαία Ελλάδα, Β΄ Τόμος, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Κίνηση Ιδεών” (σελ. 772-801).

  Πηγή: Άρδην, τ. 53, Απρίλιος – Μάιος 2005, σ. 28-33

  • Ανώνυμος says:

   ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣ Η ΤΩΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ… ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΣ…ΓΙΑΤΙ Ο ΙΩΣΗΦ ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΑ-…ΚΑΙ ΟΙ ΕΣΣΑΙΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΗΤΑΝ ΚΡΗΤΕΣ Η ΟΧΙ…ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΡΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΟΥ ΦΥΣΗ ΓΙΑΤΙ Η ΘΕΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΕΣ…ΜΑΡΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ = ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ -ΜΑΙΡΑ- ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ…ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ = ΤΟ ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΣ…ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ… ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΣΥΜΠΑΝ = Η ΘΕΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ…ΑΔΕΡΦΕ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

   • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

    «Πληροφορίες περί της παιδικής ηλικίας και της παιδείας του Ιησού Χριστού, όχι κατ’ ανάγκην και ακριβείς, παρέχει η Απόκρυφος Γραμματεία και, μάλιστα, το Ψευδο- κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον ή βιβλίον «καταγωγής της μακαρίας Μαρίας και της παιδικής ηλικίας του Σωτήρος» και το κατά Θωμάν Ευαγγέλιον το οποίο διασώζεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις.
    Δεν γεννάται καμία αμφιβολία, ότι ο Ιησούς άκουσε, οπωσδήποτε τα πρώτα Του εγκύκλια μαθήματα στην ιδιαίτερη Του πατρίδα Ναζαρέτ. Η Ναζαρέτ, όπως θα δούμε παρακατιόντες, ήταν ελληνική πόλη. Επομένως, τα πρώτα εγκύκλια μαθήματα Του ο Ιησούς Χριστός τα άκουσε στην Ελληνική γλώσσα, άλλωστε η παρακολούθηση μαθημάτων ήταν υποχρεωτική από τον εβραϊκό νόμο για όλα τα παιδιά. Την υποχρέωση αυτή είχαν τα παιδιά από το τέταρτο έτος της ηλικίας τους μέχρι το δωδέκατο, με την συμπλήρωση του οποίου, υποτίθεται ότι είχαν εκμάθει στο σύνολο το Μωσαϊκό νόμο. Επ’ αυτών, αναφερόμενος ο Ιώσηπος, παραδίδει˙ «μανθανέτωσαν δε και οι παίδες πρώτους τους νόμους, μάθημα κάλλιστον και της ευδαιμονίας αίτιον» (…).
    Πρέπει να σημειωθεί ότι στην Ιερουσαλήμ λειτουργούσαν, κατά τους χρόνους του Ιησού, μια μόνο μεγάλη Ιουδαϊκή Σχολή, η λεγόμενη «Μπετ- Μαδράς» και πέντε άλλες μικρότερες, οι των «Λιβερτίνων και Κηρυναίων και Αλεξανδρέων και των από Κιλικίας και Ασίας» ήτοι οι των Ελληνιστών ενώ είχαν ιδρυθεί και ελληνικό Γυμνάσιο και Εφηβείο. Η «Μπετ – Μαδράς» ήταν Σχολή, καθαρά της σχολαστικής θεολογίας, από την οποία αποφοιτούσαν και οι νομοδιδάσκαλοι, περί των οποίων γίνεται λόγος στο Ευαγγέλιο, οι νομικοί, οι γραμματείς και οι έμμισθοι γραμματείς του Συνεδρίου, οι ιεροκήρυκες και οι ερμηνευτές των Γραφών, καθώς και οι καθοιονδήποτε τρόπο απεσταλμένοι σε ιουδαϊκές πόλεις για διαφώτιση και προσηλυτισμό. Οι πέντε άλλες Σχολές των Ελληνιστών ήταν, μάλλον, παραφυάδες φιλοσοφικών αιρέσεων, κυριότερος σκοπός των οποίων ήταν ο συμβιβασμός τους με τα μονοθεϊκά διδάγματα του Μωσαϊκού νόμου. Αν και ο νόμος υποχρέωνε και τον Ιησού να φοιτήσει σε κάποιο σχολείο, σε καμία από τις Σχολές αυτές δε φαίνεται να έχει φοιτήσει ο Ιησούς Χριστός (…).
    Κατά τα προμνημονευθέντα δύο Απόκρυφα βιβλία, ήτοι το Ψευδο – Ματθαίου (ΧΧΧΙΙ) κα το Ευαγγέλιο κατά Θωμάν (Ελληνικό πρωτότυπο, ΙΧ), ο Ιησούς ήρθε στην Καπερναούμ με τους γονείς Του σε ηλικία 8 ετών. Ο Ιωσήφ ενέγραψε το «παιδίον» Ιησούς σε ένα Γραμματοδιδασκαλείο στην Καπερναούμ, για να μάθει την Ελληνική. Κατά την είσοδό τους στο Γραμματοδιδασκαλείο, ακολούθησε, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Θωμά (Λατινική Μετάφραση, ΧΙΙ) διάλογος μεταξύ Ιωσήφ και διδασκάλου, κατά τον οποίον ο νομοδιδάσκαλος ερωτά να πληροφορηθεί, ποια γλώσσα επιθυμεί να διδάξει «το παιδίον» αυτού Ιησού, για να λάβει την απάντηση, ότι πρώτα ελληνικά και έπειτα τα εβραϊκά. Στον εν συνεχεία διάλογο μεταξύ διδασκάλου και Ιησού αναφερόμενος ο Ειρηναίος, παρατηρεί˙
    «…ως του Κυρίου τα δια του διδασκάλου αυτώ φήσαντος, καθώς έθος εστίν, ειπέ άλφα, αποκρίνασθαι το άλφα. Πάλιν τε το βήτα του διδασκάλου κελεύσαντος ειπείν, αποκρίνασθαι τον Κύριον˙ Συ μοι πρότερον ειπέ τι εστί το άλφα, και τότε σοι ερώ τι έστι το βήτα. Και τούτο εξηγούνται (κατά τη γνώμη του Ειρηναίου), ως αυτού μόνου το άγνωστον επισταμένου, ο εφανέρωσεν εν τω τύπω του άλφα»!…»

    Θ’ ακολουθήσουν εν καιρώ και άλλα αποκαλυπτικότατα άρθρα. (*)
    ……………………… 2. Αρνούνται την εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού Χρίστου

    «Ιωσήφ, υιέ Δαυίδ, μη φοβηθείς να παραλάβεις τη Μαριάμ τη γυναίκα σου, αναφέρει ο άγγελος στον Ιωσήφ, γιατί το παιδί πού γεννήθηκε από αυτήν προέρχεται από το Πνεύμα το Άγιο» (Ματθ. 1,20) και προς τη Θεοτόκο αποκαλύπτεται: «Πνεύμα Άγιον θα κατασκηνώσει σε σένα και η δύναμη του Υψίστου θα σε επισκιάσει, γι’ αυτό και το γεννημένο άγιον θα ονομασθεί υιός του Θεού» (Λουκ. 1,35). Ο προφήτης Ησαΐας αναγγέλλει: «Να η Παρθένος θα συλλάβει και θα γεννήσει υιό και θα καλέσεις το όνομα αυτού Εμμανουήλ» -σημαίνει ο Θεός ανάμεσα μας- (7,14), πού επικεντρώνεται μόνο στη μητέρα του παιδιού και όχι στον πατέρα (βλ. και “Απολογητικοί Μελέται Ε’ Τίνα με λέγουσι άνθρωποι είναι;” του Παν. Ν. Τρεμπέλα έκδ. “Ό Σωτήρ”, Αθ. 1994, σελ. 531-542). Μετά τη γέννηση του θείου βρέφους, άλλωστε, ποτέ δεν ονομάζεται ο Ιωσήφ πατέρας του παιδιού η σύζυγος της Μαρίας, αλλά πάντοτε και μόνο η Θεοτόκος ονομάζεται “μητέρα του παιδιού”, διότι Πατέρας του Ιησού Χριστού είναι ο Θεός Πατήρ (Ματθ. 3,13/19-21)

    Αλλά και η ίδια η Θεοτόκος στον άγγελο πού της μετέφερε το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενανθρώπισης, απαντά: «Πώς θα συλλάβω παιδί, αφού δεν προτίθεμαι να συνευρεθώ μετά του ανδρός μου;» (Λουκ. 1,34). Για τους αδελφούς και τις αδελφές του Ιησού, πού αναφέρονται στα ευαγγέλια (ο Ιάκωβος, ο Ίωσης, ο Ιούδας, ο Συμεών, η Μαρία και η Σαλώμη), η παράδοση, δια πολλών μαρτυριών (Ωριγένης, Επιφάνιος κ.α.), πιστοποιεί ότι πρόκειται για παιδιά του Ιωσήφ από προηγούμενη γυναίκα του, πού είχε ήδη πεθάνει και η οποία καταγόταν, επίσης, από τον οίκο Δαυίδ (“Στο Γιάννη Κορδάτο”, οφειλόμενη απάντηση”, π. Ευ. Κ. Μαντζουνέα, Αθ. 1983, σελ. 36-40).

    Η Αγία Γραφή ακόμη ονομάζει πολλούς συγγενείς “αδελφούς”, χωρίς να είναι και πραγματικά σαρκικά αδέλφια (π.χ. Γένεση 29,15 -14,14). Αν είχε και άλλα παιδιά η Παναγία, πού όπως φαίνεται από τα ευαγγέλια θα ήταν μεγαλύτερα του Ιησού, ο Ιησούς πάνω απ’ το σταυρό θα ανέθετε σ’ αυτά, σύμφωνα με τα αυστηρά έθιμα της εποχής, την φροντίδα της Μητέρας του και όχι στον μαθητή Του Ιωάννη (Ίω. 29,26).

    3. Για τους αποκρυφιστές, οι Μάγοι ήσαν όχι μόνο αστρολόγοι αλλά και μέλη μυστικών εταιρειών, οι όποιοι μύησαν τον Ιησού στον αποκρυφισμό

    Οι απόψεις αυτές δεν στηρίζονται στην Ιστορία, αλλά ούτε και στην παραμικρή θεωρητική ένδειξη. Είναι καθ’ ολοκληρίαν μυθολογίες. Κατά την παράδοση, οι Μάγοι προέρχονταν από την Αραβία. Ήσαν αστρονόμοι και αστρολόγοι συνάμα, αφού άλλωστε οι ανατολικοί λαοί στα χρόνια εκείνα δεν διέκριναν την αστρονομία από την αστρολογία, διάκριση την οποίαν καθιέρωσαν πρώτοι οι αρχαίοι Έλληνες από τον 6ο έως τον 2ο αι. π.Χ. (“Το άστρον της Βηθλεέμ και ή Επιστήμη”, Δημ. Κωτσάκη. έκδ. Ζωή, Αθ. 1984, σελ, 21).

    Είναι πιθανόν οι μάγοι να ήλθαν σε επαφή με τις Ιουδαϊκές περί Μεσαίου παραδόσεις από τα χρόνια ήδη της αιχμαλωσίας των Ιουδαίων, οι οποίοι απλώθηκαν σε όλες τις χώρες της Ανατολής. Πολύ πιθανό ακόμη να γνώριζαν και την προφητεία του Βαλαάμ «Θα ανατείλει άστρο από τους απογόνους του Ιακώβ, θα αναδειχθεί άνθρωπος από τον Ισραήλ…» (Αριθμ. 24,17) περί του Μεσσίου και να είχαν πιστεύσει σ’ αυτόν. Το σπουδαιότερο είναι ότι με την προσκύνηση τους δηλώνουν αντιπροσωπευτικά την μετάνοια του ειδωλολατρικού κόσμου και την παραδοχή του Μεσαία Χριστού από τα έθνη. Το άστρο της γέννησης συμβολίζει το υπερκόσμιο φως της του Χριστού Θεότητας. Ο ίδιος ο Κύριος λέγει: “Εγώ ειμί ο αστήρ ο λαμπρός ο πρωινός” (Αποκ. 22,16). Ο θαυμαστός αυτός αστέρας κατέδειξε την ένωση ουρανού και γης και το γάμο του Θεού με την σωσμένη στο όνομα του Υιού Του ανθρωπότητα (βλ. «Ολοκληρωμένα! Προσωπικότητες», Απ. Διακονίας Εκκλησίας της Ελλάδος, Αθ. 1979, σελ. 331-334).

    4. Κατά την απορριπτέα πίστη μαγικών κύκλων, ο Ιησούς Χριστός ταξίδεψε από 12 έως 30 ετών στις Ινδίες, Αίγυπτο ή Θιβέτ, όπου και μαθήτευσε στη θεοσοφία και τον αποκρυφισμό. Αντίθετα όμως:

    α) Ο Ιησούς, αν και δωδεκαετής, άφησε άφωνους τους μορφωμένους νομοδιδασκάλους στο ναό της Ιερουσαλήμ, από την κατά Θεόν σοφία του, χωρίς να χρειάζεται γι’ αυτό να μαθητεύσει σε αποκρυφιστικά κέντρα της Ανατολής

    β) Το Ευαγγέλιο αναφέρει καθαρά ότι από 12 μέχρι 30 ετών, όταν δημόσια άρχισε το σωτηριώδες κήρυγμα του, “ην υποτασσόμενος” στον “Ιωσήφ και στη μητέρα του” (Λουκ. 2,51). Τον ονομάζουν μάλιστα “υιό τέκτονος” (Ματθ. 13,55) και “Ιησούς ο τέκτων” (Μαρκ. 6,3), πού σημαίνει ότι αναμφισβήτητα δούλευε μαζί με τον Ιωσήφ ως μαραγκός (αλλά και οικοδόμος), πριν τη δημόσια δράση του.

    γ) Αν είχε πάει για σπουδές σε ανατολίτικα κέντρα θεοσοφίας, οι Γραμματείς και Φαρισαίοι θα το χρησιμοποιούσαν εναντίον του, παρουσιάζοντας στους οπαδούς του τη μαγική πηγή της δύναμης του, όταν ο Ιησούς επέμενε ότι θεράπευε με τη δύναμη του Πατρός Του.

    δ) Οι συμπατριώτες του, όταν ο Χριστός επανειλημμένα θαυματουργούσε και κήρυττε, έλεγαν: “Πώς αυτός εδώ γνωρίζει τα ιερά γράμματα χωρίς να έχει σπουδάσει;” (Ίω. 7,15). Γνώριζαν καλύτερα. βέβαια, από τους σύγχρονους αμαθείς άθεους και αποκρυφιστές ότι δεν είχε μεταβεί για σπουδές εκτός της φυσικής του πατρίδας (Πίστη και Λογική, Μανώλη Μελινού, Διαδρομή Α’, σελ. 81,82).

    5. Τα θαύματα του Χριστού πιστεύουν πώς ήταν αποτέλεσμα φυσικών βιολογικών δυνάμεων και όχι υπερφυσικά

    Τα θαύματα είναι συστατικά στοιχεία των ευαγγελικών διηγήσεων και λάβαιναν χώρα σε αναφορά πάντοτε προς τον Θεό, η Τριαδική Χάρη του οποίου είναι ή αιτία της υπερφυσικής πραγματοποίησής τους

    Τα θαύματα του Χριστού προϋποθέτουν και βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με τη διδασκαλία του, την αλήθεια, αγάπη και ζωή, πού παρέχει ο υπερουράνιος Πατέρας Του. Αν λοιπόν, ο Χριστός είχε συγκεκριμένη πηγή και περιεχόμενο διδασκαλίας και με διαφορετικό τρόπο, τελείως φυσικό ή μαγικό, επιτελούσε τα άπειρα θαύματα πού έκανε στη διάρκεια της επίγειας διαμονής του, τότε φυσικά θα ήταν όχι μόνο μία ψυχοπαθολογική προσωπικότητα, αλλά και ο μεγαλύτερος δημαγωγός και βλάσφημος άνθρωπος της ιστορίας. Επειδή, όμως, ο Ιησούς ήταν άγιος στη ζωή και στο έργο του και βρισκόταν σε τέλεια αρμονία με τη διδασκαλία του -η δε διδασκαλία και το κήρυγμα του υπήρξε το πλέον απαράμιλλο και το πλέον ανώτερο, πού ακούστηκε ποτέ από χείλη τόσο υπεύθυνου και συγκροτημένου (θε)ανθρώπου- συμπεραίνει κανείς ότι τα θαύματα τα τελούσε με τη δύναμη της θεότητάς του και άρα ο τρόπος πραγματοποιήσεώς των ήταν υπερφυσικός. Τις ψευτοθεραπείες του ειδωλολατρικού κόσμου χαρακτηρίζουν: η χρήση μαγικών τύπων, φαρμάκων και υπνωτισμού, η μυστικιστική ερμηνεία των ονείρων, η αλαζονεία του δήθεν θαυματουργού και η αναξιοπιστία των διηγήσεων, πρακτικές και ιδιότητες πού δεν συναντώνται στον Ιησού Χριστό (βλ. «Ψυχικαί Έρευναι» Γ, Αντ. Πισσάνου, έκδ. Πρόοδος, Αθ. 1975, σελ. 62,63 και Παν. Τρεμπέλα. όπου ανωτέρω, σελ. 493. 494, 497, 512, 513. 516-518).

    Κανένας εξάλλου αποκρυφιστής δεν κατάφερε ποτέ να θεραπεύσει βλάβες οργάνων ανεπανόρθωτες (σαν τον τυφλό εκ γενετής π.χ. πού δεν είχε κόρες οφθαλμών και τον επί 38 χρόνια παράλυτο με φθορά των μελών του από την μακροχρόνια κατάκλιση), να υποτάξει τα στοιχεία της φύσεως (ειρήνευση της φουρτουνιασμένης θάλασσας και θαυμαστή αλιεία), να εκδιώξει δαιμόνια και να τα στέλνει στους χοίρους, να ανασταίνει νεκρούς (τον τετραήμερο Λάζαρο, αλλά και την κόρη του Ιαείρου και τον υιό της χήρας της Ναΐν), να χορταίνει χιλιάδες άτομα με λίγα ψωμιά και ψάρια και να ενεργεί τόσα άλλα θαύματα, όσα δεν θα χωρούσαν σε όλα τα βιβλία του κόσμου να γραφτούν (Ίω. 21,25) (βλ. «Πίστη και Λογική», Α’, Αθ. 1993 και «Απολογητικοί Μελέται Ε’», Παν. Τρεμπέλα).
    ………………….Η μεγάλη αξία της Παλαιάς Διαθήκης (Π.Δ.) βρίσκεται στη μοναδικότητα των προφητειών που περιέχει. Όλες συγκλίνουν στον Θεάνθρωπο Κύριο, που επισκέφθηκε τον πλανήτη μας για να οδηγήσει τον άνθρωπο στον Ουρανό, να μας ενώσει κατά χάριν με τον άγιο Θεό. Εναγωνίως περίμενε η ανθρωπότητα τη λύτρωσή της. Και αυτό είναι φανερό όχι μόνο στην Π.Δ. αλλά και στα προχριστιανικά κείμενα όλων των λαών, που ανέμεναν με ελπίδα το ουράνιο παιδί του θεϊκού Πατρός, για να εγκαινιάσει μια νέα εποχή πνεύματος και αληθείας, που ονομάζεται πλέον χριστιανική εποχή της Εκκλησίας, της αγιότητας και της θέωσης. Αναζητούσαν άνωθεν δηλαδή οι λαοί της γης τον Σοφό, τον Δίκαιο, τον Θεάνθρωπο, τον Λυτρωτή του κόσμου. Η θεοπνευστία και αλήθεια της Αγίας Γραφής αποδεικνύεται από την εκπλήρωση όλων των προφητειών στο πρόσωπο του Χριστού, από την μοναδική ποιότητα της διδασκαλίας Του (ο Θεός Τριαδικός και Ένας στην ουσία του, αγάπη προς τους εχθρούς κ.α.) και από το ανθρωπιστικά και αγιαστικά ανυπέρβλητο ανακαινιστικό μήνυμά Του, αφού και τις καρδιές των ανθρώπων ιστορικά μαλάκωσε και τις νομοθεσίες των κρατών θετικά επηρέασε.

    Είναι γνωστή η προφητεία του Ησαΐα, όταν ολοκάθαρα είπε: “Νά, η Παρθένος θα συλλάβει, θα γεννήσει Υιόν και θα καλέσουν το όνομά Του Εμμανουήλ” (σημαίνει ο Θεός μαζί μας και είναι το θεολογικό όνομα του Ιησού) (7,14). Όχι μόνο δηλαδή, μας λέει ο Ησαΐας, θα εγκυμονήσει μια Ιουδαία παρθένος, αλλά θα γεννήσει και γιο και θα είναι και ο Θεός επί της γης. Άλλωστε ‘Ιησούς’ σημαίνει “ο Γιαχβέ σώζει”, που δείχνει και πάλι την θεότητά Του. Για την θαυμαστή ευκρίνεια των προφητειών του ο Ησαΐας χαρακτηρίζεται εύστοχα “πέμπτος ευαγγελιστής”. Ο πατριάρχης βέβαια Ιακώβ είχε πολύ πιο πριν αποκαλύψει: “Δεν θα χαθεί η εξουσία από τον Ιούδα …μέχρις ότου εμφανιστεί ο Σηλώ (ο Μεσσίας). Σ’ αυτόν οι λαοί θα υπακούσουν” (Γέν. 49,10). Και είναι αλήθεια πως, όταν εμφανίσθηκε ο Ιησούς, στον θρόνο βρισκόταν ο Ηρώδης, που ήταν όχι Ιουδαίος βασιλίσκος αλλά Ιδουμαίος. Ακόμη, ο προφήτης Ιερεμίας προανήγγειλε την σφαγή των νηπίων από τον αιμοσταγή Ηρώδη (είχε σκοτώσει και αρκετούς από την ίδια του την οικογένεια) (38,15) και την Θεοτόκο ονόμασε ανατολική πύλη του ναού, από την οποία μόνο ο Κύριος θα περάσει (αειπαρθενία της Θεοτόκου) (44,2). Ο δε θαυμαστός εν πνεύματι Δανιήλ ονομάζει τον Μεσσία βασιλέα εις τον αιώνα, και “αποκοπέντα λίθον ΑΝΕΥ ΧΕΙΡΩΝ”, εννοώντας την θεϊκή Του γέννηση (7,14/2,45). Τέλος, ο Μαλαχίας μίλησε για την εμφάνιση του Προδρόμου Ιωάννη του Βαπτιστή: “Να εγώ στέλνω τον αγγελιοφόρο μου, που θα επιβλέψει το δρόμο ΠΡΙΝ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ” (3,1) και ο Μιχαίας αναφέρεται στη Βηθλεέμ ως τόπο γεννήσεως του ευλογημένου παιδιού: Από τη Βηθλεέμ λέγει θα εξέλθει άρχοντας στον Ισραήλ, του οποίου όμως η γέννηση, η εμφάνιση, θα είναι “απ’ αρχής, ΕΞ ΗΜΕΡΩΝ ΑΙΩΝΟΣ”, δηλαδή χάνεται στην αιωνιότητα, ήτοι δεν είναι συνηθισμένος άνθρωπος, αλλά Θεάνθρωπος (5,1).
    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ ………;;…. https://www.sakketosaggelos.gr/Article/1785/ ,, http://www.oodegr.com/neopaganismos/ag.grafi/apokryf_mythol_1.htm ,,, http://www.oodegr.com/oode/theos/yios/iisous_fantasias_1.htm ,,,, http://www.oodegr.com/oode/a8eismos/epixeirimata/epis_apod_kata_theou1.htm ,,,,,http://www.oodegr.com/oode/theos/genika/trias_proswpo.htm ,,,,,,,ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

   • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ ……………..

    Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι επιτέθηκαν στην Χριστιανική θρησκεία επειδή πίστευαν ότι αυτή δεν συμβάδιζε με τις επιστημονικές ανακαλύψεις και θεωρίες της εποχής τους. Πιάνονταν από κάθε «επιστημονική» (επιστημόνων) άποψη για να της επιτεθούν, πλανιόνταν και πλανούσαν. Η επιστήμη όμως δεν είναι συγκεκριμένα δόγματα αλλά οδός αλήθειας, πράγμα που σημαίνει πως θεωρίες δημιουργούνται, αναιρούνται αν δεν είναι σωστές και νέες εισέρχονται στην θέση των. Η επιστήμη δεν είναι πάντοτε κάτι το «σταθερό» αλλά μεταβάλλεται σαν ζωντανός οργανισμός. Σήμερα δεν λείπουν από τον ανθρώπινο περίγυρο ορισμένοι, οι οποίοι καταπιάνονται όχι μόνο από τις επιστημονικές θεωρίες περί «αυτόματης» ζωής, αλλά και από άλλες αναπόδεικτες υποθέσεις επιστημόνων, αρκεί αυτές να «αντικρούουν» ή να μην «αποδεικνύουν» την χριστιανική θρησκεία. Στην συνέχεια λοιπόν θα παρουσιαστούν ιστορικές επιστημονικές (επιστημόνων) πλάνες, όχι με σκοπό να μειωθεί η επιστήμη, η οποία οφείλει πάντοτε να αποδεικνύει και η οποία είναι εκτός ψέματος*, αλλά με σκοπό να ξεσκοτίσουν ορισμένοι λαοπλάνοι, οι οποίοι θεωρούν ότι κάθε επιστημονική (επιστημόνων) άποψη είναι ένα ακλόνητο χαρτί στα χέρια τους κατά της Χριστιανικής θρησκείας. Ασφαλώς το αυτό ισχύει και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η παρούσα σελίδα έχει χρησιμοποιήσει πολλές επιστημονικές απόψεις εις στήριξη απόψεων περί διάφορων θρησκευτικών ζητημάτων, όμως η θρησκεία είναι πίστη ούτως ή άλλως και δεν έχει ανάγκη πάντοτε της επιστημονικής απόδειξης (προς Εβραίους, Κεφ. Ια΄ «1 Ἔστι δὲ πίστις ἐλπιζομένων ὑπόστασις, πραγμάτων ἔλεγχος οὐ βλεπομένων. 2 ἐν ταύτῃ γὰρ ἐμαρτυρήθησαν οἱ πρεσβύτεροι. 3 Πίστει νοοῦμεν κατηρτίσθαι τοὺς αἰῶνας ῥήματι Θεοῦ, εἰς τὸ μὴ ἐκ φαινομένων τὰ βλεπόμενα γεγονέναι.»). Αντίθετα, πολέμιοι κύκλοι της χριστιανικής θρησκείας, οι οποίοι υποτίθεται ότι δεν ανήκουν σε κανένα από τα άλλα παγκόσμια συστήματα πίστης, χρησιμοποιούν επιστημονικές θεωρίες με πίστη, δηλαδή δίχως ουσιώδεις αποδείξεις, επειδή αυτές δεν έρχονται σε «ουσιώδη» συμφωνία με την πρώτη αλλά και για να καμουφλάρουν προς το ορθολογικότερο τις δικές τους αθεϊστικές (αντιχριστιανικές) προσεγγίσεις.

    Προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στην χειραγώγηση των επιστημονικών πειραμάτων και θεωριών από κύκλους συμφερόντων, οι οποίοι παρέχουν τις κατάλληλες ερμηνείες διάφορων φαινόμενων και εργαστηριακών αποτελεσμάτων. Έχει μεγάλη διαφορά η παρατήρηση ενός φυσικού φαινόμενου ή η παρατήρηση ενός πειράματος ή η εύρεση ενός αρχαιολογικού ευρήματος, από την ερμηνεία που δίδεται επί αυτού. Τα περισσότερα παραδείγματα που θα αναφερθούν έχουν ως πηγή το περιοδικό που ασχολείται με επιστημονικά θέματα Science Illutsrated, το οποίο έχει συγκεκριμένη ενότητα αφιερωμένη σε αυτές τις πλάνες επιστημόνων.

    * Γενικά η επιστήμη δεν θεωρείται ψέμα. Δεν παύουν όμως να υπάρχουν επιστήμες οι οποίες είναι μηχανές ψέματος και εξαπάτησης ψηφοφόρων π.χ. πολιτικές επιστήμες……………..…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ ……………..

 4. Νικόλαος says:

  Μπουρδολογίας τὸ ἀνάφνωσμα καὶ διασυρμὸς τῆς Ἑλληνικότητος μὲ τὴν εὐλογίαν τοῦ παρόντος ἰστολολογίου.
  Εὖγε σας “κύριοι” !!!
  Πανηλίθιον ἄρθρον ὁ συντάκτης τοῦ ὁποίου γράφει περὶ πραγμάτων τὰ ὁποῖα ἀγνοεῖ ὅπως τὶ εἶπεν ὁ Σωκράτης πρὸ τῶν Φοινίκων ναυτικῶν καὶ ἐμπόρων καὶ ΟΧΙ Ἑβραίων. Ὑπάρχει ὅμως καὶ χειρότερον:
  Ἡ προβολὴ δίκην “σχολίων” ἀτερματίστων, σχοινοτενῶν κειμένων ἄνευ δομῆς καὶ νοήματος ἐπὶ σκοπῶ τὴν παρεμπόδισιν σχολίων εἰς τὸ ἑλληνοκτόνων ἄρθρον.

 5. ]+[ says:

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΥΦΙΣΤΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ!
  ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΣΘΗΡ ΚΑΙ ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΣ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΞΕΡΞΗ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΦΟΡΟΙ ΑΝΕΒΑΛΛΑΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ΛΟΓΩ “ΚΑΡΝΕΙΩΝ”. ΣΤΗΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ. Η ΠΥΘΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΒΓΑΖΕ ΧΡΗΣΜΟΥΣ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ!!!

 6. croif101 says:

  ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΜΕΣΗ.
  ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Θ ΑΠΟΚΛΑΥΦΘΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.
  ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ.
  ΠΡΩΤΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ(ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ),ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΧΡΕΙΣΤΟΝ,ΣΤΟΝ ΜΟΝΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΙΛΟ,ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ.
  ΜΕΤΑ ΑΠ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ,ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗΣ,ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ.
  ΠΡΩΤΑ Η ΠΟΝΗΡΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ),ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ,ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ!!!!ΠΡΙΝ ΑΠ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ(ΤΟΝ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ),ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΛΟΞΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΔΙΑΘΗΚΗ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ,ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΕΙΣΤΟΣ.ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΘΑΡΟΥΝ ΑΠΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟΝ ΘΕΟΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΑ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΟ,ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ!!!ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ,Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΦΟΙΒΟ ΜΟΥΣΙΓΕΤΗ,ΑΚΕΡΣΕΚΟΜΗ,ΑΠΟΛΛΩΝ,ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΕΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΣΤΟΣ Ο ΕΜΟΣ ΘΕΟΣ ΕΣΤΙ!!!
  ΑΥΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ,ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ!!!
  ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΤΟΙ,ΟΥΤΕ ΤΡΙΧΑ ΑΠ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΧΘΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΕΙ.
  ΜΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ,ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΕΡΑΙΣΕΩΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ!!!
  ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΕΙΣΤΟΣ,ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ,ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΕΝΤΟΛΗ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ,ΠΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ.
  ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ,ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΗΣ ΘΑ ΘΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ,ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ!!!
  ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.
  ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ,Η ΜΟΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ,ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ,ΝΗΣΤΕΙΑ,ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΔΕΛΦΙΑ,ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΣ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
  ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ,ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ,ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ.
  ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΘ ΗΜΩΝ,ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ ΗΜΩΝ.
  ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ.
  ΧΡΕΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

 7. PANDAROS says:

  Μα αγαπητοι φιλοι,τον Σωκρατες τον εφαγε ο Μαθητης του Πλατωνα …ο Κριτιας!!!!!!Τι σχεση εχουν οι Οβραιοι με τον θανατο του Σωκρατες?………….και ποιοι Οβραιοι και πιο εμποριο να κανουν οι Οβραιοι?ΟΙ ΑΘΗΝΑΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΑΝ!!!!!……..χαχαχχαχαχαχχ…….Αφου δεν ηταν πουθενα τοτε οι Οβραιοι αδελφια………ηταν τιποτες ,λιγουρια και ανυπαρκτοι……..!!!……………………….Ο Κριτιας ηθελε τον γιγαντα τον Σωκρατες να παει με τα νερα του,ο Σωκρατες του ειπε οτι δεν γινεται να τρωει εκει που εχεζε…..και ο Κριτιας που ηταν αρχηγος των τριακοντα τυρρανων ,αυτων των δοσιλογων των Σπαρτιατων, ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 5000 ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ…..Φυτευτοι απο τους Σπαρτιατες ηταν οι Τυρρανοι αδελφια …………………………………………………Αρα το αρθρο ως προς τον θανατο του Σωκρατες ειναι αλλου για αλλου……….Οι Αθηναιοι μνημονιακηδες των εφαγαν!!!

 8. Ανώνυμος says:

  ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΟΚΤΟΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΔΑΝ…ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΝΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΟΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ…ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΟΠΩΣ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ … ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΝΑΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΤΟΜΙΣΜΟΣ…ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΘΕΟΣ…ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ Η ΕΚΓΡΗΓΟΡΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ …Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΝΙΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΥΠΝΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΑΛΩΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΩΣ…ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΕΜΑ Η ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΠΝΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΟΝΕΙΡΙΚΩΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΩΝ ΜΕ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΙΜΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ…ΕΝΑΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΥΠΟΥΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΘΕΑΤΟΣ…ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΘΕΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ …ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ….ΑΡΧΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ…ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΠΛΑ ΟΝΕΙΡΑ ΘΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΧΥΜΕΝΑ… ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΘΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΘΕΙΚΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΝΟΣ ΑΓΙΟΥ…Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ…- ΘΑ ΑΠΛΩΣΩ ΤΟ ΤΙΜΩΡΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΩΝ ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΟΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΓΕΛΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

 9. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

  Αρχές των ωδίνων

  Ο Επιφάνιος συναντήθηκε κάποτε με τον όσιο και τον πήρε σπίτι του, με σκοπό να ξεκουρασθεί για μια τουλάχιστον εβδομάδα απ’ τους πολλούς κόπους. Κάθησαν κάπου μόνοι τους και ο νέος άρχισε να τον ερωτά:

  – Πως θα γίνει το τέλος του κόσμου; Τι είναι «αι αρχαί των ωδίνων» και πότε θα γίνουν; Από που θα καταλάβουν οι άνθρωποι ότι πλησιάζει η συντέλεια, και ποια θα είναι τα σημάδια που θα τη φανερώνουν; Ποιο τέλος θα έχει η Πόλις μας (Κωνσταντινούπολη), αυτή η νέα Ιερουσαλήμ; Τι θα γίνουν οι σεβάσμιοι ναοί; Τι θα γίνουν οι θείοι σταυροί, οι άγιες εικόνες και τα ιερά βιβλία; Που θα ασφαλισθούν τα λείψανα των αγίων; Εξήγησέ μου, σε παρακαλώ! Ξέρω ότι για σένα και τους αγίους, που είναι όμοιοι μ’ εσένα, είπε ο Θεός: «Υμίν δέδοται γνώναι τα μυστήρια της βασιλείας των ουρανών». Πόσο μάλιστα τα μυστήρια του κόσμου!

  – Η Πόλης αυτή, αποκρίθηκε ο μακάριος, που κατέχει τα πρωτεία ανάμεσα σε πολλές άλλες πόλεις και έθνη, θα μείνει απόρθητη και ελεύθερη. Τη φυλάει η Θεοτόκος «εν τη σκέπη των πτερύγων της», και με τις πρεσβείες της θα παραμείνει άτρωτη. Πολλά έθνη θα πολιορκήσουν τα τείχη της, αλλά η δύναμίς τους θα συντριβή, και θ’ αναχωρήσουν ντροπιασμένα. Απ’ αυτή θα πλουτίσουν πολλοί και θα απολαύσουν τα αγαθά της.

  Ωστόσο κάποια προφητεία λέει ότι θα την αλώσουν οι Αγαρηνοί και θα σφάξουν με το μαχαίρι τους πλήθους λαού. Εγώ όμως πιστεύω ότι θα εισορμήσει και το ξανθό γένος, του οποίου η ονομασία αρχίζει από το δέκατο έβδομο γράμμα της αλφαβήτου (Ρ). Θα μπει λοιπόν και θα κατακόψει, και θα στρώσει τους αμαρτωλούς στο έδαφος. Αλλοίμονό του όμως από τα δύο ομογενή έθνη. Τα όπλα τους θα είναι γρήγορα σαν τον άνεμο, και καταστροφικά σαν κοφτερό δρεπάνι, που κόβει το θέρος τα γεννήματα. Τα όπλα αυτά δεν θα αναχαιτίζονται, αλλ’ όμως μετά θα διαλύονται.

  http://www.oodegr.com/oode/profities/andr_salos/esxata1.htm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *