ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Η Τουρκία σε καθεστώς χούντας που οι ευρωπαίοι κάνουν πως δεν βλέπουν- Στοιχεία σοκ

· ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

Ahmet-DavutogluΗ Τουρκία σε καθεστώς χούντας που οι ευρωπαίοι κάνουν πως δεν βλέπουν- Στοιχεία σοκ

Μόλις την περασμένη εβδομάδα οι ευρωπαίοι ηγέτες άνοιξαν τις αγκάλες τους για να υποδεχτούν την Τουρκία. Την χάϊδεψαν,την ντάντεψαν και τις έδωσαν και το …χαρτζιλίκι της. 3 δις για να σταματήσει για λίγο να στέλνει πρόσφυγες στο Αιγαίο!

Η σκληρή πραγματικότητα την οποία σύντομα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν είναι ότι υποδέχτηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ,μια χούντα!

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τον τρόπο λειτουργίας του καθεστώτος Ερντογάν δεν μπορούν να περιγραφούν διαφορετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αρθογράφος της TODAY’S ZAMAN, Λαλέ Κεμάλ, σε άρθρο της με τίτλο: «Critical media should join forces» γράφει ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 30 δημοσιογράφοι σε καθεστώς προφυλάκισης που βαρύνονται με την κατηγορία της συνομωσίας για την ανατροπή της κυβέρνησης. Ορισμένοι εξ’ αυτών βρίσκονται προφυλακιστέοι από το 2014. Επίσης 1.000 έχουν απολυθεί ενώ έχουν απαγορευθεί ή έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο του κράτους 15 τηλεοπτικά δίκτυα, επικριτικά προς την κυβέρνηση. Τις περισσότερες φορές οι δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται επειδή αποκάλυψαν κρατικά μυστικά, ένας όρος που χρησιμοποιείται κατά κόρον από την κυβέρνηση. Επιπλέον, μόνο τον τελευταίο χρόνο περίπου 250 άτομα προσήχθησαν στην αστυνομία για προσβολή του προσώπου του Ερντογάν ενώ οι 100 εξ αυτών έχουν καταδικαστεί. Η Κεμάλ προτρέπει τους δημοσιογράφους, δημοσιογραφικές ενώσεις, ΜΚΟ και πολιτικά κόμματα να ενώσουν τις δυνάμεις του προκειμένου να σταματήσουν την εξουδετέρωση των επικριτικών προς την κυβέρνηση ΜΜΕ.

Ο αρχισυντάκτης της TODAY’S ZAMAN Μπουλέντ Κενές σε ένδειξη διαμαρτυρίας λόγω των κυβερνητικών πιέσεων και των μηνύσεων εναντίον του. Ο Κενές δήλωσε: «Ως ιδρυτικός αρχισυντάκτης της Today’s Zaman ειλικρινά προσπάθησα πάντοτε να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου, διαφυλάσσοντας την ακεραιότητα της εφημερίδας και προσπαθώντας όσο μπορούσα να αντισταθώ στις κυβερνητικές πιέσεις».

Αυτή τη χώρα υποδέχτηκαν οι Ευρωπαίοι.Και εις ανώτερα…

 

onalert.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Φωτιά σε λεωφορείο στη Λεωφόρο Αθηνών Σουνίου - φωτογραφία αρχείουΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ηλεκτρικό λεωφορείο του ΟΑΣΘ έπεσε σε στάση – Τέσσερις τραυματίες, δύο σοβαρά

Κουνούπι Culex – φορέας του ιού του Δυτικού Νείλου στην ΕλλάδαΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Τέταρτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου – 34χρονος νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στον ελληνικό στίβο: Σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Ρόδο η 21χρονη Φαίη Δημητριάδου

Μία απάντηση στο “Η Τουρκία σε καθεστώς χούντας που οι ευρωπαίοι κάνουν πως δεν βλέπουν- Στοιχεία σοκ”

  1. Δηλαδή η ….”δημοκρατική” ΕΕ χαιδεύει την χούντα των μογγόλων !Η μετάλλαξη του ναζισμού είναι η ΕΕ ! Η χειρότερη χούντα που ζεί η Ευρώπη τα τελευταία 100 χρόνια ! Και όταν η… μέτρηση της Δημοκρατίας γίνεται από την ελευθερία λόγου των ΜΜΕ πρέπει να τα λέμε όλα !!! Στην τουρκία τους δημοσιογράφους που τολμούν να γράψουν αλήθειες τους χώνουν στην φυλακή ,ενώ στην ΕΕ τους εξαφανίζουν επαγγελματικά ,οικονομικά και κοινωνικά !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά