Η Τουρκία ζήτησε από την Ελλάδα να πάνε στην Χάγη για αλλαγή του καθεστώτος στο Αιγαίο! – Αρνήθηκε η Αθήνα

Η τουρκική κυβέρνηση «πολιορκεί» τις τελευταίες εβδομάδες «πολύ στενά» την Αθήνα για την από κοινού προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη λύση όλων των «εκκρεμών προβλημάτων» ανάμεσα στις δύο χώρες, αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική κυριαρχία των νήσων του Αν. Αιγαίου.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στην τουρκική πρόταση για την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την τουρκική ατζέντα και αυτή η άρνηση ήταν ο βασικός λόγος για την αναβολή της επίσκεψης Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη με τον Πρόεδρο Ερντογάν.​

Σύμφωνα με ασφαλείς διπλωματικές πηγές, η Άγκυρα είχε διατυπώσει προς την Αθήνα πρόσκληση-πρόταση για την σύνταξη Συνυποσχετικού προκειμένου να γίνει η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με συγκεκριμένη ατζέντα.

Η Άγκυρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει διαμορφώσει την ατζέντα των θεμάτων που επιθυμεί να συζητήσει με την Αθήνα, η οποία περιλαμβάνει όλες τις τουρκικές απαιτήσεις:

*Αναθεώρηση των Συνθηκών ,έτσι ώστε να καθοριστεί το- κατά την Τουρκία-ανοιχτό θέμα «του ιδιοκτησιακού καθεστώτος» νήσων , νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο»Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


*καθορισμός εύρους χωρικών υδάτων στην περιοχή του Αιγαίου

*καθορισμός εύρους εθνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο

*καθορισμός ελληνοτουρκικών θαλασσίων συνόρων

* οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στο Αιγαίο

* καθορισμός περιοχών Έρευνας και Διάσωσης στο Αιγαίο

Η Άγκυρα επιθυμούσε η κοινή απόφαση για την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να ανακοινωθεί από κοινού κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τον Τ. Ερντογάν στην Τουρκία στις αρχές Δεκεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό η μέχρι τώρα επισπεύδουσα χώρα για την προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης ήταν η Ελλάδα, με βάση την πάγια θέση της ότι το μοναδικό θέμα προς συζήτηση είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.

Τώρα η Άγκυρα εμφανίζεται επισπεύδουσα, για την προσφυγή στη Χάγη, με ατζέντα «ξεχειλωμένη» και απαράδεκτη, αφού θέτει ως διμερές θέμα την Αναθεώρηση των Συνθηκών για τον καθορισμό του «ιδιοκτησιακού καθεστώτος» των ελληνικών νήσων του Αν Αιγαίου, αμφισβητώντας δηλαδή επισήμως την ελληνική κυριαρχία των νήσων.

pronews.gr

One thought on “Η Τουρκία ζήτησε από την Ελλάδα να πάνε στην Χάγη για αλλαγή του καθεστώτος στο Αιγαίο! – Αρνήθηκε η Αθήνα

  1. Αρβανίτης Παναγιώτης says:

    Ο Τούρκος μπορεί να απαιτεί! Εμείς τι κάνουμε ως απάντηση των απαιτήσεων! Ζητήσαμε για παράδειγμα την απελευθέρωση του 1/3 της Κύπρου;
    Ζητήσαμε να συζητηθεί η Ελληνική Ιωνία;
    Ζητήσαμε να μπεί στο τραπέζι το πρόβλημα του Πόντου;
    Ζητήσαμε την απελευθέρωση της Α. Θράκης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *