in , ,

Ή ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Μια ομιλία από το 2012, συνέντευξη στον Ιωάννη που όλοι σας πια γνωρίζετε. Από τότε, κι ακόμα πιο παλιά ονομάζει τα αίσχη που συμβαίνουν στην Ελλάδα, αλλά και τον τρόπο σωτηρίας της και τα φωνάζει, μα ποιος ακούει; Κι αν άκουσαν οι Έλληνες, τώρα γιατί ακόμα είμαστε σκλάβοι;

Τουλάχιστον στο τώρα ακούστε Έλληνες και απαιτήστε το δίκαιο και την σωτηρία της χώρας.

SOCRATESNIOS

Report

What do you think?

Written by Socratesnios

Comments

Leave a Reply
  • Αυτό λέω κι εγώ. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για το χάλι στο οποίο έχεις περιέλθει. Η θρησκεία του Γιαχβέ – Ιησού σε ευνούχισε και κατέστησε το μυαλό σου ανίκανο να λειτουργήσει. Βλέπεις τον κόσμο μέσα απο τα μάτια της θρησκευτικής σου Πίστης, και η Γνώση σου περιορίζεται απο τα στενά πλαίσια της βεβαίωσης του ισχυρισμού σου για την δήθεν αλήθεια σου. Οι ψευδαισθήσεις που έχεις συνιστούν αντιληπτικά βιώματα επί απουσίας αντικειμενικής πηγής εκπομπής ερεθισμάτων. Βρίσκεσαι στο επίκεντρο του θεματικού περιεχομένου των ψευ­δαισθητικών σου βιωμάτων.

    • Αυτό που γαμάει τον πνευματικό σας ύπνο είναι η αλήθεια. Όποιος κι αν την πει, είναι σαχλαμάρας ή Μασόνος για σας. Βέβαια όλοι εσείς μπορεί να μην έχετε επιχειρήματα, αλλά έχετε μεγάλο στόμα. Δύο πράγματα διαθέτετε. Μεγάλο στόμα, και μπόλικη πίστη στις αλκοολικές φαντασιώσεις που παράγει η αρχετυπική μήτρα του εβραιοχριστιανισμού.

    • Και μιας και μιλάμε για σαχλαμάρες, θυμήθηκα την Θαυματουργή εικόνα που χτυπιόταν ‘μόνη’ της σε πανηγύρι στην Καβάλα. Όργιο είχα λιώσει στα γέλια. Τέτοια καραγκιοζιλίκια δεν έκαναν ούτε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι του 12θεου. Θαυματουργά βραστά κάστανα, ιερές παντόφλες, θαυματουργές πέτρες (χα χα χα) Έναν Λέοντα Γ χρειάζεστε για να πάψετε να προσκυνάτε κάστανα κόκαλα και άλλες τέτοιες αηδίες.

  • Τα μαργαριτάρια σας (μπαρούφες) δεν τρώγονται με τίποτα. Αυτό το ήξερε ο Χριστός και για αυτό παρότρυνε τους χαζοηλίθιους ψαράδες του να μην ανοίγουν διάλογο με έξυπνους ανθρώπους. Διότι όποτε συνέβαινε αυτό τα πανέξυπνα γουρούνια τους κατατρόπωναν και διασκέδαζαν με την βλακεία τους.

 1. Mundus vult decipi, ergo decipiatur.
  Αλλοίμονο στους έχοντας πνεύμα πυθωνος…
  Σταυροί κι άνυδρες ψυχές.

  Σαν να μη διάβασε κανείς,ποτέ τις Δέκα Εντολές.

  Τόπος καταστροφών, εκτελέσεων, χωρίς ζωή.

  Μέσα στις λάσπες και το θάνατο γυρίζουν.

  Αλίμονο στους ζωντανούς.

  Οτι σπείραμε θα θερίσουμε.

  Το ζύγι το κατάλαβα.

  Ο ΙΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΣΤΑΘΗΝΑΙ….

 2. Μου αρέσει η φωτογραφία και συμφωνώ. Να θυμηθούν οι Έλληνες ποιοι είναι, και να διαγράψουν μια για πάντα από τις καρδιές τους τον Γιαχβέ Ιησού και τους δήμιους του που πολέμησαν τον Ελληνισμό και κατέστρεψαν τα Ιερά του. Να θυμηθούν οι Έλληνες ότι αυτός και το σκυλολόι του επιβλήθηκαν με την βία σε αυτούς.

  Να θυμηθούν ότι αυτός ο Θεός ποτέ δεν ήταν με το μέρος τους.
  Ζαχαρίας 9,13 «Θα εξεγείρω τα τέκνα σου, ω Σιών, εναντίον των τέκνων των Ελλήνων και θα σε χειρισθώ ως ρομφαίαν πολεμιστού. 15 Αλλά ο Κυριος ο παντοκράτωρ, θα βοηθήση τους Ιουδαίους και θα εξοντώσουν τους εχθρούς.»

  Ο Γιαχβέ Ιησούς και οι Ιουδαίοι του ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 3. Να θυμηθούν ότι οι δήμιοι εβραιόφρονες Άγιοι του πολέμησαν τον Ελληνισμό.

  Ιωάννης Χρυσόστομος
  «οι φιλόσοφοι (των ελλήνων) είναι καταγέλαστοι και δεν διαφέρουν από τα φλύαρα παιδιά. Είναι τόσο γελοία αυτά που έγραφαν ώστε τα βιβλία τους εξαφανίστηκαν κι αν διεσώθει κάποιο βιβλίο τους, βρίσκεται στα χέρια χριστιανών και με αυτόν τον τρόπο εξευτελίζουμε τις πλεκτάνες τους διότι δεν φοβόμαστε τα φίδια και τους σκορπιούς. Έχουμε λάβει εντολή από τον Θεό να καταπατούμε τα φίδια και τους σκορπιούς» (539,2 D–E)

  Ιωάννης Χρυσόστομος:
  «Όλα αυτά τα λόγια της ελληνικής μωρίας, είναι παραληρήματα που προκαλούν το γέλιο. Όταν οι Έλληνες μας αντιμιλούν, είναι καλό να γελάς εις βάρος τους και να κλαις για λογαριασμό τους.» (Εις τον μακάριον Βαβύλαν και κατά Ελλήνων, παρ. 21)

  «Αν κοιτάξεις στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) θα δεις, τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας, όλα δε είναι γεμάτα ακαθαρσίες και πύον, και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν από σκουλήκια. Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, παίρνοντας από τους φιλοσόφους τους. Εμείς όμως, δεν παραιτούμαστε από την μάχη εναντίον τους». (Υπόμνημα εις τον άγιον Ιωάννην τον Απόστολον και Ευαγγελιστήν, Ομιλία Ξ’, 59.369-370)

  Πόλεμο είχαν ανοίξει οι Νεοφαρισαίοι Άγιοι του Χριστού με τους προγόνους μας.

  «Η ελληνική ποίηση, η φιλοσοφία, η φιλολογία και η ιστορία καταπολεμήθηκαν από την εκκλησία.» Ιστορία του ελληνικού έθνους Τομ 9 σελ 194.

  Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός:
  «Μέγαν έχομεν πόθον προς Θεόν των Εβραίων» (Κοντάκιον προεόρτων τών Χριστουγέννων)

 4. Και να μάθουν οι Έλληνες ότι ο Χριστός ήταν ο μεγαλύτερος αποτυχημένος προφήτης όλων των εποχών.

  «Σας βεβαιώνω, ότι δεν θα παρέλθει η γενιά αυτή, ώσπου να γίνουν όλα αυτά (η Δευτέρα Παρουσία)» (Ματθ. κδ΄34).

  «Σας βεβαιώνω, πως υπάρχουν μερικοί ανάμεσα σ’ αυτούς που βρίσκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευτούν το θάνατο, πριν δουν τον Υιό του Ανθρώπου να έρχεται στη Βασιλεία του» (Ματθ. ιστ΄28, Μάρκ. θ΄1 και Λουκ. θ΄27).

  Δεδομένου ότι οι προφητείες του Χριστού απέτυχαν και ο ίδιος φάνηκε ασυνεπής, προκύπτει η ακόλουθη ερώτηση: Έγραψαν την αλήθεια για τον ιστορικό Ιησού οι ανώνυμοι συγγραφείς των ευαγγελίων;

  ΟΧΙ. Αυτοί οι Αγύρτες δεν έγραψαν καμιά αλήθεια για τον Χριστό. Εκπλήρωσαν τεχνηέντως τις μεσσιανικές προφητείες της Π Δ στο πρόσωπο του, για να («ίνα») εκπληρωθεί η προφητεία. Παράδειγμα: (Ωσηέ, 11: 1-2 Κατά Ματθαίον, 2: 15). Έντυσαν την θεότητα του με μύθους του ειδωλολατρικού Πάνθεον (βλ Μαρντούκ). Χρησιμοποίησαν την τακτική της «εγγύτητας» ώστε να έχουν το ποίμνιο σε εγρήγορση, και όταν ο χρόνος παρήλθε και οι προφητείες του Χριστού για την δευτέρα έλευση του εντός της Γενιάς τους απέτυχαν, κατέφυγαν στην πλαστογραφία με στόχο να δώσουν πνοή στο σάπιο οικοδόμημα που δημιούργησαν και να εξαπατήσουν για άλλη μια φορά τα πρόβατα. «Το δε γεγονός, ότι ο Κύριος αναβάλλει να έλθη ένεκα της μεγάλης αυτού μακροθυμίας..» (Πλαστή Β Πέτρου επιστολή 3,15 Μετάφ Κολιτσάρα.)

  «Ο πάσχων Μεσσίας, η θεότητα του Ιησού και η Τριάδα ήταν μεταγενέστερες εφευρέσεις» Bart Denton Ehrman.

 5. Ο Χριστός προς τους μαθητές του:

  «Αληθώς σας λέγω» Αλήθεια σας λέγω ρε παιδιά!! Όλα αυτά που σας είπα θα γίνουν μέσα στην Γενιά σας!! Αλήθεια σας λέω!! Εγώ είμαι ο Άρχων του κόσμου!! Ο Ύψιστος Γιαχβέ της ΠΔ. Εγώ είμαι αυτός που χώρισε την θάλασσα στην μέση για να διαφύγουν τα τέκνα μου οι Ισραηλίτες. Εγώ είμαι αυτός που είμαι!! Θεός ζηλότυπος, και δεν γουστάρω να` ούμε να λατρεύετε άλλους Θεούς. Αλήθεια σας λέω!! Δεν σας λέω ψέματα!! Εγώ είμαι αυτός που κατέσφαξε του απίστους (σύμφωνα με τις αλκοολικές φαντασιώσεις της Π Δ) και εγώ είμαι αυτός που θα τους ξανασφάξει (σύμφωνα με τις αλκοολικές φαντασιώσεις της Κ Δ) Αποκάλυψη 19. 11-21. Αλήθεια σας λέω!! Εγώ Θα εξεγείρω τα τέκνα της Σιών εναντίον των τέκνων των Ελλήνων και θα τους σφάξω. Θα βοηθήσω τους Ιουδαίους μου να εξοντώσουν τους εχθρούς τους. (Ζαχαρίας 9:13-15) Αλήθεια σας λέω!! «Και ιδού, έρχομαι ταχέως…» (Ταχέως= γρήγορα και βιαστικά) Αποκάλυψη 22:12.

  Άσε μεγάλε παράτα τα. Αλλά τι λέω τώρα; Ακούει; Τον σταύρωσαν και ξέχασε να αναστηθεί. Τα εδάφια της Νεκρανάστασης είναι προϊόν πλαστογραφίας, και οι υποσχέσεις του αέρας κοπανιστός. «Σας διαβεβαιώνω, ότι δεν θα περάσει η γενεά αυτή, έως ότου γίνουν όλα όσα σας προείπα.» (Ματθαίος 24:34) Αλήθεια σας λέω!!

  • Γιατρε πρεπει να σε δω και να σε κανω καλα..
   Η γενια τουτη εδω, ακομα δεν εχει παρελθει..
   Ειστε βαρια νυχτωμενοι ολοι σας, πιστοι και ιερατεια των πεπτωκοτων του κληρου, που αυτοι ιδρυθηκαν απο τον κωστακη τον μεγα, και καμια σχεση δεν εχουν με την αληθεια του Χριστου..
   Αληθεια τι σχεση μπορει να εχει ο Χριστος με τους εβραιους, που λες οτι ο θεος τους θελει να πολεμησει τους ελληνες;;
   Τα οσα λες γιατρε ειναι πλανη, και γνωρισε την αληθεια του ελληνα Χριστου, γιατι αυτη μονο μπορει να σε σωσει..
   Πριν 3 χρονια μου δωθηκαν τα οσα συμβαινουν και προκειται να συμβουν στον πλανητη γη, και τοτε μιλησα οτι εαν περασει το πρωτο κυμα, παμε σε γεγονοτα ντομινο..
   Ηδη οι επιστημονες εβγαλαν μια ανακοινωση για γεγονοτα ντομινο..
   Σας λεω οτι αυτα μπορουν να σταματησουν μονο εαν πιστεψουμε στον αληθινο θεο, αληθινο Χριστο, φως αληθινο, που ποτε ουδεις εως σημερα δεν εχει γνωρισει, παρα μονο οι αδελφοι μου αληθινοι Χριστιανοι..
   Ο Αληθινος θεος καμια σχεση δεν εχει με τον θεο σατανα των νεκρων που προσκυνουσε ο Μωυσης, και προσκυνουν σημερα ολοι οι ανεγκεφαλοι πεπτωκοτες, και ο Χριστος αυτον τον θεο, τον εχει ακυρωσει..
   Παψε τις ανοησιες γιατρε, και ακου αυτον που ο Χριστος του δινει ολη την γνωση, και εσυ βεβαια δεν θα παραδεχθεις κατι τετοιο, ουτε ουδεις απο εσας εδω, παρα μονο καποιοι που εχουν λαβει φως αληθινο..
   Σας ξαναλεω εαν ερθει το δευτερο κυμα, η κατασταση θα ειναι εκτος ελεγχου, και μπορουν να σταματησουν πριν ερθει το δευτερο κυμα, μονο με τον αρτο τον πνευματικο απο την αληθεια του Χριστου που θα λαβετε..

   • Που είδες γραμμένο Georgios1 ότι ο Χριστός μίλησε για την δική μας γενιά;
    Ο μόνος βαθιά νυχτωμένος εδώ είσαι εσύ που δεν γνωρίζεις ούτε τι λέει το βιβλίο της πίστης σου. Αυτό δεν σε τιμά καθόλου! Το μόνο που διαθέτεις είναι μεγάλη πίστη, μεγάλο μεγάλο στόμα, και καθόλου γνώση.

    • Σου απαντω οτι εισαι σε πλανη..
     Και δυστυχως εσυ έχεις μονο μεγαλο στομα και τιποτα αλλο..
     Ομως δεν φταις εσυ, φταινε αυτοι που σε διδαξαν κενα για τον Αληθινο θεο και Χριστο..
     Γνωριζω οτι η συζητηση αυτη δεν βγαι ει πουθενα μαζι σου, καθως εισαι πορωμενος και εχεις μεσα σου μισος για τον Χριστο, που δεν γνωριζεις την αληθεια του, και οσα σου διδαξαν δεν εχουν καμια σχεση με την αληθεια του..
     Ο Χριστος οταν λεει για την γενιά τουτη, δεν εννοει αυτο που ολοι σας φανταζεστε..
     Εχει ερθει λοιπον η ωρα, να παρελθει η γενια τουτη, και να ερθειη επομενη που θα ενωθει με αυτη που θα παρελθει στον παραδεισο των ουρανων, για αυτο θα πρεπει να εχετε τον νου σας, γιατι πολλα θα κανει ο θεος σατανας των νεκρων, για να μην παρελθει η γενια η πρωτη..
     Τα υπολοιπα που αναρτεις, εαν στα αναλυσω με βαση την αληθεια που ο Χριστος μου δινει, θα εκπλαγεις..
     Οπως ειπα, και επειδη εχεις μεγαλο μισος μεσα σου, η συζητηση μαζι σου δεν θα εχει αποτελεσμα, οποτε σε ευχαριστω για την συζητηση, και σου ευχομαι να σου πανε στην ζωη σου, οπως τα εχεις εσυ προγραμματισει..
     Ο Αληθινος Θεος μαζι σου..

     • Δεν είδα κανένα αντεπιχείρημα για την δήθεν αλήθεια του ισχυρισμού σου σχετικά με την «γενεά αύτη».
      Είσαι όλο λόγια και τίποτα άλλο. Φανφάρας φαφλατάς!

     • Οι Απόστολοι είδαν την δευτέρα έλευση επικείμενη. Πίστευαν και κήρυτταν ότι θα έρθει στις μέρες τους. Εφάρμοσαν τις εσχατολογικές προφητείες της Π Δ που έδειχναν το τέλος, στις μέρες τους.

      Πες μας τώρα ότι και αυτοί είχαν πέσει σε πλάνη;
      Πες μας τώρα ότι το Πνεύμα του Θεού μέσα τους ψεύδονταν;

      Να`σαι καλά ρε φιλαράκι που με διασκεδάζεις.

   • «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.» (Ματθαίος 24:34)

    Το χρονικό πλαίσιο της υπόσχεσης οριοθετείται εντός της διάρκειας της Γενιάς των μαθητών του και όχι σε μια μελλοντική χιλιάδες χρόνια μετά.

    Στην Καινή Διαθήκη η λέξη “γενεά” προσδιορίζει τους “συγχρόνους” κάποιου.
    Είναι σαφές ότι ο Ιησούς με τη φράση “γενεά ταύτη” αναφερόταν στους συγχρόνους του και ΟΧΙ σε μια μελλοντική Γενιά. (Λουκάς 7:31 Μάρκος 8:38 Ματθαίος 23:36)

   • Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της χρήσης της «γενεά ταύτης» από τον Χριστό, που συνδέεται με το κοινό που απευθυνόταν εκείνη την εποχή, βρίσκεται στο Μάρκο όγδοο κεφάλαιο.

    Μάρκος 8: 34-38: «Και προσκαλέσας τον όχλον μετά των μαθητών αυτού, είπε προς αυτούς…Διότι όστις αισχυνθή δι’ εμέ και διά τους λόγους μου εν τη ΓΕΝΕΑ ΤΑΥΤΗ τη μοιχαλίδι και αμαρτωλώ, και ο Υιός του ανθρώπου θέλει αισχυνθή δι’ αυτόν, όταν έλθη εν τη δόξη του Πατρός αυτού μετά των αγγέλων.»

    Σε αυτό το απόσπασμα είναι προφανές ότι ο Ιησούς χρησιμοποιεί τη γενιά για να σημάνει το κοινό που απευθυνόταν εκείνη την εποχή που έκανε αυτές τις δηλώσεις. Αυτό που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε αυτό το απόσπασμα είναι ότι ο Χριστός έκανε αυτή τη δήλωση στο πλαίσιο του ερχομού του στην δόξα του Πατέρα Του με τους αγγέλους.

   • Ένα καλό παράδειγμα για το πώς μια αναφορά στην γενεά που αντιμετωπίζεται εκείνη τη στιγμή έρχεται σε αντίθεση με κάποια άλλη, βρίσκεται στην επιστολή προς τους Εβραίους.

    Εβραίους 3: 7-10: «Διά τούτο, καθώς λέγει το Πνεύμα το Αγιον· Σήμερον, εάν ακούσητε της φωνής αυτού,μη σκληρύνητε τας καρδίας σας ως εν τω παραπικρασμώ κατά την ημέραν του πειρασμού εν τη ερήμω,όπου οι πατέρες σας με επείραααν, με εδοκίμασαν και είδον τα έργα μου τεσσαράκοντα έτη· διά τούτο δυσηρεστήθην εις την γενεάν ΕΚΕΙΝΗΝ και είπον· Πάντοτε πλανώνται εν τη καρδία αυτών και αυτοί δεν εγνώρισαν τας οδούς μου·»

    Ο Χριστός, ο οποίος επίσης μίλησε από το Άγιο Πνεύμα, ποτέ δεν μίλησε με όρους «εκείνης» της γενιάς. Μια τέτοια χρήση θα περιείχε μια προηγούμενη ή μελλοντική γενεά ανάλογα με το πλαίσιο. Βλέπουμε σαφώς αυτή τη χρήση στο απόσπασμα των Εβραίων που αναφέρθηκε παραπάνω. Ο Χριστός χρησιμοποιούσε πάντοτε τον όρο «γενεα αύτη» για τη γενιά που εξέταζε εκείνη τη στιγμή.

   • Ο Χριστός χρησιμοποίησε τη λέξη γενιά, για να αναφερθεί στους ανθρώπους που απευθυνόταν εκείνη τη στιγμή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος Γραφής που να λέει ότι ο Ιησούς χρησιμοποίησε την «γενιά» με κάποιο άλλο τρόπο στο Ματθαίο 24:34. Η προσπάθεια να γίνει αυτή η φράση του Χριστού εφαρμοστέα σε μια γενιά μελλοντική είναι εντελώς ασυμβίβαστη με τον τρόπο τον οποίο χρησιμοποίησε αυτόν τον λόγο στις διάφορες συνομιλίες του όπως καταγράφονται στην Καινή Διαθήκη.

    Στο 23ο κεφ του Ματθαίου βλέπουμε τον Ιησού να κρίνει τη γενιά των θρησκευτικών ηγετών που ασχολήθηκε εκείνη την εποχή. Μήπως ο Ιησούς ξαφνικά άλλαξε την έννοια της γενιάς λίγες ώρες αργότερα, όταν απάντησε στην ερώτηση των μαθητών του για το πότε θα καταστραφεί ο ναός και ποιο θα είναι το σημείο της επιστροφής του;

    Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όταν διαβάζουμε τον προφητικό του λόγο διαβάζουμε ένα αρχείο του Ιησού που απευθύνεται στους μαθητές Του. Όταν ο Χρίστος τους λέει «βλέπετε όλα αυτά τα πράγματα: » Αυτός λέει ότι αυτοί θα δουν όλα αυτά τα πράγματα, όχι άλλοι που ζουν χιλιάδες χρόνια στο μέλλον.

   • “Αγία Γραφή” ο σάπιος κορμός του μύθου και του ψεύδους.

    «Σας βεβαιώνω, πως υπάρχουν μερικοί ανάμεσα σ’ αυτούς που βρίσκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευτούν το θάνατο, πριν δουν τον Υιό του Ανθρώπου να έρχεται στη Βασιλεία του» (Ματθαίος 16:28)

    Άντε καλά! Από διαβεβαιώσεις άλλο τίποτα!

   • Georgios1, ο Θεός τον οποίο γνώριζαν οι Ισραηλίτες με το όνομα Γιαχβέ ήταν ο ίδιος ο Ιησούς. Αυτό δεν το λέω εγώ αλλά η Αγία γραφή και οι απόστολοι του Χριστού. Εδώ (Α Κορινθίους 10.1-4, 10.9) ο απόστολος Παύλος ταυτίζει τον Γιαχβέ με τον Χριστό. Μήπως κι αυτός Τζόρτζ ήταν νυχτωμένος; Θέλω να σε ακούσω να το λες. Ο Απόστολος Παύλος είχε μεσάνυχτα!

    Οι απόστολοι το κατάλαβαν πολύ καλά ότι ο Γιαχβέ είναι ο Ιησούς ώστε γράφοντας τα βιβλία τής Αγίας Γραφής, εφάρμοζαν στον Ιησού Χριστό διάφορα εδάφια που αναφέρονταν στον Γιαχβέ. Ένα τέτοιο χωρίο, είναι το Ιωάννης 12:36-42.

    «Παν γόνυ» θα κάμψει στον Γιαχβέ, που όμως είναι ο Υιός!
    Ρωμαίους 14:11. Τι παρατηρούμε εδώ Γιωργάκη; Άστο σε μένα γιατί εσύ είσαι άσχετος. Παρατηρούμε ότι ο απόστολος ταυτίζει τον Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης με τον Ιησού Χριστό, και εφαρμόζει το κομμάτι που αφορά στη λατρεία του αληθινού Θεού, το εφαρμόζει όπως είναι στον Ιησού Χριστό.

    Αποκάλυψη 19.1-6 Όλα τα πλάσματα του θεού μπροστά στον θρόνο του φωνάζουν Ἀλληλούϊα (Αινείτε τον Γιαχβέ). Όταν τα κακαρώσεις Γιωργάκη και βρεθείς μπροστά στο θρόνο του Θεού τι θα φωνάζεις;

   • «του Έλληνα Χριστού» Του Έλληνα; Που το είδες αυτό γραμμένο αγόρι μου;

    Και ποιος είναι αυτός που ο Χριστός του δίνει όλη την γνώση; Εσύ;
    Εσύ δεν γνωρίζεις ούτε τα βασικά, και μας το παίζεις και προφήτης;
    Άντε καλά έχεις το ακαταλόγιστο.

    • Οτι πεις εσυ..
     Δεν θα ασχοληθω με κανεναν σας, γιατι πραγματι η σωτηρια καποιων δεν ξερω εαν εχει νοημα, και αυτος που θα σας σωσει, εστω και εαν ημουν εγω, δεν θα το εκανα σε ατομα που μεσα τους εχουν μισος για αυτον που τους δημιουργησε.. ..
     Θα σε ρωτησω κατι, και απαντησε στον ευατο σου, καθως δεν μπορω να συζητησω αλλο μαζι σου, οχι γιατι δεν εχω τι να πω, αλλα ειναι ανωφελο να συζητας με ατομα που ζουν νεκρα εν ζωη..
     Θα σου πω να ρωτησεις τον ευατο σου εαν ξερεις τι λες, και ποιος ειναι αυτος που σε βαζει να τα λες..
     Οπως και να εχει, προσευχομαι για σενα να επανελθεις στους ζωντανους..

     • Ο Χριστός δεν δημιούργησε κανέναν. Δεν είναι αληθινός Θεός. Η Θεότητα του είναι ένα κατασκεύασμα των ανώνυμων Αγυρτών συγγραφέων των ευαγγελίων και λοιπών παραμυθολόγων ηγετών του Ιερατείου. Χτίστηκε τεχνηέντως με κύριο χαρακτηριστικό το τέχνασμα της τεχνητής επαλήθευσης των προφητειών της ΠΔ. Παράδειγμα Ωσηέ, 11: 1-2 Κατά Ματθαίον, 2: 15. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι προφητείες του ΔΕΝ εκπληρώθηκαν.

     • Αν μπορούσε το Ιερατείο να αφαιρέσει από την ‘Αγία’ Γραφή τις προφητείες του Χριστού θα το είχε κάνει. Αλλά θα μου πεις, αν αφαιρέσει τις πλαστογραφίες και τους μύθους δεν θα μείνει τίποτα αξιόλογο μέσα σε αυτήν. Τα αξιόλογα για σας είναι οι μύθοι και οι πλαστογραφίες των Αγυρτών ανώνυμων συγγραφέων των ευαγγελίων και λοιπών παραμυθολόγων με τα μυαλά στα κάγκελα.

      «Οι αφηγηματικές γνώσεις του Ματθαίου και του Λουκά είναι οι πιο ξεκάθαρες περιπτώσεις θρύλων στα Συνοπτικά Ευαγγέλια. (Sanders, E. P. 1993, The Historical Figure of Jesus, pp. 85–88.)

      Ο Bart Denton Ehrman υπογραμμίζει την ποικιλομορφία των απόψεων που βρέθηκαν στην Καινή Διαθήκη, την ύπαρξη πλαστών βιβλίων στην Καινή Διαθήκη που γράφτηκαν στα ονόματα των αποστόλων από συγγραφείς που έζησαν δεκαετίες αργότερα, και ότι τα χριστιανικά δόγματα όπως ο πάσχων Μεσσίας, η θεότητα του Ιησού και η Τριάδα ήταν μεταγενέστερες εφευρέσεις.

     • Το μίσος και οι σφαγές είναι κύριο χαρακτηριστικό του Θεού σου.

      Εχθροί του είναι όλοι όσοι δεν τον πιστεύουν και δεν αποδίδουν δόξα στο όνομα του. (Αποκ 16:9) Η επιθυμία του είναι να τους κατασφάξει, και σύμφωνα με την Αποκάλυψη που έδωσε στον Ιωάννη, βγάζει ένα σπαθί από το στόμα του (Transformer christ) και τους κατακρεουργεί όλους λερώνοντας τα ιμάτια του με αίμα. Ο λεγόμενος αιματοβαμμένος Χριστός. (Αποκ 19:11-21)

      Το μίσος του όμως είναι τόσο μεγάλο που δεν αρκείται στην σφαγή, για αυτό τους πιάνει και τους ρίχνει σαν σταφύλια στο μεγάλο πατητήρι του θυμού του, και τους πατάει ξεζουμίζοντας τους. Και βγήκε λέει αίμα, που πλημμύρισε την περιοχή σε έκταση χιλίων εξακοσίων σταδίων, και ύψος μέχρι τα χαλινάρια των αλόγων.» (Αποκ 14:19-20) Τίγκα στο αίμα!!

      Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτά είναι κείμενα μίσους που περιγράφουν έναν Θεό ο οποίος επιδιώκει την Δόξα, και με το πρόσχημα ότι είναι Πανάγαθος και άλλες τέτοιες βλακείες θέλει να αιματοκυλίσει όσους δεν τον Πιστεύουν και δεν αποδίδουν στο όνομα του την πρέπουσα Δόξα.

     • «Καπνός ανέβαινεν εκ των μυκτήρων αυτού (του Θεού σου) και πυρ κατατρώγον εκ του στόματος αυτού· άνθρακες ανήφθησαν απ’ αυτού.» (Β Σαμουήλ 22.9)

     • Σε ποιον προσεύχεσαι για να επανέλθω στους ζωντανούς; Στον Χριστό; Άστο καλύτερα. Αυτός δεν ακούει. Είναι νεκρός εδώ και 2.000 χρόνια.

   • Αυτές οι κατεβατές ‘μαλακίες’ είναι η αλήθεια για την οποία δεν είστε άξιοι ούτε ένα αντεπιχείρημα να εκφέρετε. Η αλήθεια ‘σιδηρόδρομος’ για άλλη μια φορά σας ρούμπωσε και έβαλε φραγή στο στόμα σας. Το μόνο που εξέρχεται από αυτό είναι η βλακεία και η ανοησία σας.

 6. Αλλά απ`ότι φαίνεται τα Ελληνόπουλα έχουν αρχίσει και αφυπνίζονται.

  Από έρευνες που έγιναν σε ό,τι αφορά τη σχέση των νέων με την εκκλησία: «Οι νεαροί έχουν την αίσθηση ότι η Εκκλησία στην Ελλάδα διανύει μια έντονη περίοδο αλλαγής.Οι Εκκλησίες θα ήταν αρκετά κενές αν οι συνταξιούχοι δεν συμμετείχαν ενεργά, λένε οι νεαροί. Οι Έλληνες δεν βλέπουν κανένα λόγο γιατί θα πρέπει να σηκωθούν την Κυριακή νωρίς το πρωί για να πάνε εκκλησία, τόνισαν οι νεαροί. Ο λαός είναι τόσο εκκοσμικευμένος ώστε δεν τους ενδιαφέρει ο Χριστός και η Εκκλησία Του σκέφτεται ο Νίκος. Οι νεαροί δεν ντρέπονται να ασκήσουν αυτοκριτική. Κατά την γνώμη τους η Εκκλησία μπορεί να πάει άσχημα όταν τα παρόντα ενεργά μέλη, οι συνταξιούχοι, πεθάνουν.»

 7. Και να λοιπόν τι θα πάθουν τα ελληνόπουλα που δεν πιστεύουν στον καλοκάγαθο Χριστό.

  Τα βλέπει ως εχθρούς του. (Αποκ 16:9) Η επιθυμία του είναι να τα κατασφάξει, και σύμφωνα με την Αποκάλυψη που έδωσε στον Ιωάννη (λέμε τώρα) βγάζει ένα σπαθί από το στόμα του (Transformer christ) και τα κατακρεουργεί όλα λερώνοντας τα ιμάτια του με αίμα. Ο λεγόμενος αιματοβαμμένος Χριστός. (Αποκ 19:11-21)

  Το μίσος του όμως είναι τόσο μεγάλο που δεν αρκείται στην σφαγή, για αυτό τα πιάνει και τα ρίχνει σαν σταφύλια στο μεγάλο πατητήρι του θυμού του, και τα πατάει ξεζουμίζοντας τα. Και βγήκε λέει αίμα, που πλημμύρισε την περιοχή σε έκταση χιλίων εξακοσίων σταδίων, και ύψος μέχρι τα χαλινάρια των αλόγων.» (Αποκ 14:19-20) Τίγκα στο αίμα!!

  Πρώτα θα τα σφάξει, μετά θα τα τσαλαπατήσει και βουρ για την κόλαση.
  Ευτυχώς που ο Χριστός είναι ένας αποτυχημένος προφήτης και τίποτα παραπάνω.
  Απ`ότι φαίνεται θα την γλιτώσουν τα άπιστα ελληνόπουλα που δεν χάβουν την σκοταδιστική και γελοία παπαρολογία του Ιερατείου της συμφοράς.

  Έλεος πια! Πού ζούμε, στον μεσαίωνα;

 8. Τα Ελληνόπουλα θα σας τυλίξουν όλους σε μια κόλλα χαρτί αγύρτες του σκότους, και αφού σας πετάξουν στην λεκάνη του καμπινέ, θα πατήσουν το καζανάκι να καταλήξετε στο βόθρο με τα σκατά. Εκεί είναι η θέση σας.

  Μου αρέσει που ο «προφήτης» Θεός σας (όσο ήταν προφήτης αυτός, άλλο τόσο είμαι και εγώ Ωνάσης και δεν ξέρω πόσα καράβια έχω) είπε και καλά ότι όλοι οι αμαρτωλοί που δεν τον πίστεψαν θα καταλήξουν στον Άδη μαζί με τον Διάολο και τους διαόλους του. Αυτός είναι ο βόθρος με τα σκατά που έχει ετοιμάσει για τους άπιστους. Για τα Ελληνόπουλα που δεν τον πιστεύουν. Για όλους αυτούς που έχουν αφυπνιστεί και δεν δέχονται άλλο να τους εμπαίζουν οι Αγύρτες του σκότους. Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα. Ήρθε η ώρα να σας πετάξουν με τις κλωτσιές στον βόθρο ή αλλιώς κόλαση με την οποία 2.000 χρόνια εσείς και ο Θεός σας απειλείτε τους ανθρώπους με αιώνια τιμωρία.

 9. ΠΛΑΝΗ ΟΛΕΘΡΙΑ!

  ΠΛΑΝΗ ΠΛΑΝΩΝ, ΒΑΛΤΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΓΝΗΣΙΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ!

  • φιλε το κεφαλι σου το κλουβιο !!! παντου βλεπεις μαμοναδες !!! τα βιντεακια του πατερ ιωαννη ειναι η μονη σωστη αληθεια !!! γεροντας ιωαννης που λεγει λογο θεου σε μας μπας κι ξηπνισουμε μα τζαμπα χαλα το λογο του !! κριμα για ολους μας !! δε ξερουμε να εκτιμουμε τιποτε!! λασπες στα μουτρα μας μας εμποδιζουν να δουμε το φως αυτο που ο θεος σταιλνει δια λογου γεροντα του !! με τετια μυαλα πουθενα δε παμε μονον γκρεμος μπος μας !!

 10. Μπορει προσωπικα να πιστευω στο θεο ομως ο ιωαννης που μας παρουσιαζεται δεν μου κανει… και τελικα πρεπει ο καθε ιωαννης να μας πει ποιοι ειναι οι Ελληνες. Ας ανοιξουμε κανα βιβλιο ή ας δουμε κανα βιντεο στο yoytube για το ποιος ηταν για παραδειγμα ο Μεγας Αλεξανδρος ή ο Σωκρατης ή ο Πλάτωνας ή οποιον αλλον εσεις θέλεται. Δεν θα παθουμε και τιποτα το πολυ πολυ να αυξηθει το εθνικο μας φρονιμα.

  Και κατι τελευταιο χωρις διαθεση ειρωνειας προς τον γιατρο. Ειναι λιγο κουραστικο καθε φορα που αναφερεται η ορθοθοξια να λες τα ιδια πραγματα. Φυσικα και δεν γραφεις αοριστολογιες και παραθετεις εδαφια για να στηριξεις την αποψη σου. Ομως η πιστη ειναι κατι το προσωπικο και το να ερμηνευεις τη Βιβλο θελει γνωσεις. Σεβομαι που λες την αποψη και ειμαι σιγουρος πως και εσυ θα σεβεσαι την δικια μου. (ΠΙΣΤΕΥΩ πως η παλαια διαθηκη ειναι απαραδεκτη και δεν θα πρεπει να εχει καμια σχεση με την καινη. Ισως να αναφερεται για να γινει η συγκριση αναμεσα στο θεο της παλαιας και της καινης διαθηκης.)

  • «Ὁ Θεός τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης, πού ἀναφέρεται σχεδόν σέ κάθε ἐδάφιο αὐτῆς, εἶναι τό δεύτερο πρόσωπο τῆς Ἁγίας Τριάδος, δηλαδή ὁ Υἱός καί Λόγος τοῦ Πατρός.»

   Ορθοδοξία http://www.orthodoxos.com.gr/phpBB3/viewtopic.php?t=167
   «Ο Ιησούς Γιαχβέ» (Νικόλαος Σωτηρόπουλος.) Ένα από τα γνησιότερα πνευματικά τέκνα του Μητροπολίτου Αυγουστίνου Καντιώτου προς κατήχηση του πληρώματος της Εκκλησίας και καταπολέμηση των αιρέσεων.

  • Εν κατακλείδι, καθώς η Ελληνική Γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα στον Κόσμο που διαθέτει «Αρετές», μία των οποίων είναι και η σαφήνεια, όταν ένα οποιοδήποτε κείμενο χρειάζεται «ερμηνεία», κάτι δεν πάει καλά, κάποιοι προσπαθούν κάτι να κρύψουν.

   Το ίδιο συμβαίνει όταν το απλούστατο και αυτονόητο, παρουσιάζεται με «παραβολές» και δεν λέγεται ευθέως, χωρίς να αφήνει την παραμικρή αμφιβολία, με αποτέλεσμα να αισθάνεται κανείς ή ότι είναι ηλίθιος ή ότι κάποιοι τον θεωρούν ηλίθιο. Έχει παρατηρήσει κανείς ότι κάθε φορά που τα βρίσκουν «σκούρα» οι επαγγελματίες ή οι ερασιτέχνες απολογητές του Χριστιανισμού, πριν ακόμη επεξεργαστούν την απάντηση αρχίζουν με τη μόνιμη φράση «δεν εννοεί αυτό» και στη συνέχεια προσπαθούν να εξηγήσουν με αρλούμπες τι «εννοεί», προκαλώντας πονοκέφαλο στον συνομιλητή τους στην προσπάθεια του να κατανοήσει το αρλουμποειδές σκεπτικό τους.

   Αλληλούϊα λοιπόν και περαστικά σας όλων υμών των Εβραιοελλήνων που καμαρώνετε κατά περίπτωση για τους ευκλεείς ημών προγόνους.

  • «Πράγματι η σχέση των δύο Διαθηκών είναι αδιάρρηκτη. Οι δύο γραπτές πηγές της πίστης είναι ισότιμα μέρη της μίας βιβλικής αποκάλυψης. Πρόκειται για μία Διαθήκη μεταξύ Θεού και ανθρώπων, διακρινόμενη σε δύο μέρη, εκ των οποίων στο μεν πρώτο μέρος επαγγέλλεται η λύτρωση του ανθρώπου, στο δε δεύτερο μέρος εκπληρώνεται η υπόσχεση. Τα δύο αυτά μέρη ονομάζονται «Αγία Γραφή», δηλαδή Γραφή, η οποία εμπεριέχει την πλήρη και αληθινή γνώση του Θεού.»

   https://www.pemptousia.gr/2018/02/palea-diathiki-giati/

  • Παναγιώτη δεν στηρίζω καμιά άποψη μου. Εκθέτω την αλήθεια στεγνά και χωρίς θρησκευτικούς συναισθηματισμούς. Όταν γράφω ότι ο Χριστός ήταν ένας αποτυχημένος προφήτης δεν εκθέτω την άποψη μου. Εκθέτω τον ίδιο. Τις υποσχέσεις του και ότι κατέγραψαν οι ανώνυμοι αγύρτες συγγραφείς των ευαγγελίων και λοιποί παραμυθολόγοι πλαστογράφοι με τα μυαλά στα κάγκελα.

  • Χριστιανικό ανέκδοτο:
   Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι ήταν πρόδρομοι του Χριστού.

   Ο Πλάτων και ο Σωκράτης (και άλλοι) πρόδρομοι του Χριστού μας λένε οι χριστιανοί ψεύτες. Ουδέποτε μίλησαν για κάποιον ξυλουργό-μεσσία που θα σώσει την ανθρωπότητα, ούτε για ιουδαίους μεσσίες.

   Κι αν είναι έτσι όπως τα λες Αθανάσιε γιατί οι Άγιοι πατέρες της εκκλησίας είχαν ανοίξει πόλεμο με τους Έλληνες φιλοσόφους; Με τους πρόδρομους του Χριστού και καλά;

   Ιωάννης ο Χρυσόστομος:
   «Πού είναι τώρα οι σοφοί των Ελλήνων με τα πυκνά τους γένια, με τους έξωμους χιτώνες τους και με τα παραφουσκωμένα λόγια; Όλη την βάρβαρη Ελλάδα ο σκηνοποιός (ο Παύλος) επέστρεψε (εκχριστιάνισε). Ας είναι ανάμεσά τους κι αυτός ο περιβόητος Πλάτων, που τρεις φορές πήγε στη Σικελία, γεμάτος επίδειξη και κομπορρημοσύνη, μα κανείς δεν του έδωσε προσοχή.» (Ερμηνεία εις την “Προς Ρωμαίους επιστολήν”, 60.407)

   Βάρβαρη η Ελλάδα και οι φιλόσοφοι της!
   Θα σου πω εγώ αμέσως Αθανάσιε τι ήταν οι Έλληνες φιλόσοφοι για την εκκλησία του Χριστού.

   Ο Ιωάννης ο Νηστευτής θέσπισε 4 Κανόνες «περί μαλακίας» όπου μεταξύ άλλων κατηγορεί τους Έλληνες φιλόσοφους ότι είχαν κυριευθεί από το πάθος της μαλακίας.
   «Ο Θεός μισώντας τόσο πολύ εκείνους τους υπερηφάνους φιλόσοφους των Ελλήνων, τους άφησε να κυριευθούν από την αμαρτίαν αυτήν δια τιμωρία της ειδωλολατρίας των»
   Πηδαλιον σελ 567 kenef.phil.uoi.gr/pdf/14936/14936.pdf

   Δεν ήταν πρόδρομοι του Χριστού αλλά μαλάκες! Γιατί μας τα αλλάζετε τώρα; Τα βρήκατε σκούρα χαζούληδες; Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι δεν είχαν τίποτα κοινό με τον εβραιοχριστιανισμό.

   Στην δογματικά ορισμένη Ορθόδοξη Πατερική Θεολογία, η χρήση της ελληνικής Φιλοσοφίας αφορούσε μόνο τη χρησιμοποίηση ορολογίας και σχημάτων και όχι “αποδοχή της θεολογούσας αρχαιοελληνικής σκέψης.

   Για αυτόν τον λόγο οι Δήμιοι του χριστιανισμού σκότωσαν το Ελληνικό Πνεύμα. «Η ελληνική ποίηση, η φιλοσοφία, η φιλολογία και η ιστορία καταπολεμήθηκαν από την εκκλησία.» (Ιστορία του ελληνικού έθνους Τομ 9 σελ 194.)

  • Οι χριστιανοί του πρώτου αιώνα πίστευαν στην επικείμενη δεύτερη έλευση στην διάρκεια της Γενιάς τους σύμφωνα πάντα με τις υποσχέσεις του Χριστού. (Ματθαίος 10:23, 16:28, 24:34)

   «Το βασικό μήνυμα του Χριστού ήταν ότι το τέλος της ιστορίας ήταν κοντά, ότι ο Θεός σύντομα θα παρέμβει για να ανατρέψει το κακό και να εδραιώσει την εξουσία του στη γη και ότι ο Ιησούς Και οι μαθητές του όλοι πίστευαν ότι αυτά τα γεγονότα στο τέλος του χρόνου θα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια των ζωών τους.» ( Bart Denton Ehrman)

   «Σας βεβαιώνω, ότι δεν θα παρέλθει η γενιά αυτή, ώσπου να γίνουν όλα αυτά (η Δευτέρα Παρουσία)» (Ματθ. κδ΄34).

   «Σας βεβαιώνω, πως υπάρχουν μερικοί ανάμεσα σ’ αυτούς που βρίσκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευτούν το θάνατο, πριν δουν τον Υιό του Ανθρώπου να έρχεται στη Βασιλεία του» (Ματθ. ιστ΄28, Μάρκ. θ΄1 και Λουκ. θ΄27).

   Γιατί λοιπόν δεν εκπληρώθηκαν οι υποσχέσεις του Χριστού και διαψεύστηκαν οι προσδοκίες τους;

   Η Θεότητα του Χριστού είναι ένα κατασκεύασμα των ανώνυμων Αγυρτών συγγραφέων των ευαγγελίων και λοιπών παραμυθολόγων ηγετών του Ιερατείου. Χτίστηκε τεχνηέντως με κύριο χαρακτηριστικό το τέχνασμα της τεχνητής επαλήθευσης των προφητειών της ΠΔ. Παράδειγμα (Ωσηέ, 11: 1-2 Κατά Ματθαίον, 2: 15.) Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι υποσχέσεις του ΔΕΝ εκπληρώθηκαν.

  • Η τακτική της κατασκευής των προφητειών είναι απλή: «Εξ Αιγύπτου εκάλεσα τον υιόν μου» Γράφει λοιπόν η Βίβλος (μιλάει ο Θεός): «Από πολύ νωρίς απερρίφθη ο Ισραήλ, αλλά είναι νήπιος και εγώ τον αγάπησα κι από την Αίγυπτο μετεκάλεσα τα τέκνα αυτού . Όσο όμως εγώ τους καλούσα τόσο αυτοί με απέφευγαν και στους Βααλείμ εθυσίαζαν…» (Ωσηέ, 11: 1-2).

   Κι ο πιο ηλίθιος (πλην πιστού χριστιανού) καταλαβαίνει πολύ εύκολα τι γράφεται εδώ. Ο Ματθαίος* όμως, όταν επέστρεψε το ζεύγος με τον μικρό Ιησού από την Αίγυπτο, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ «προφητεία». Έγραψε λοιπόν για την επιστροφή του ζεύγους: «…ίνα πληρωθή το ρηθέν υπό του Κυρίου διά του προφήτου λέγοντος “εξ Αιγύπτου εκάλεσα τον υιόν μου”…» (Κατά Ματθαίον, 2: 15). Ετσι, δεν κατέγραψε το υποτιθέμενο γεγονός, αλλά δημιούργησε το ίδιο το γεγονός ΓΙΑ ΝΑ («ίνα») εκπληρωθεί η προφητεία.

   * Τα ευαγγέλια είναι ανώνυμα συγγράμματα.

  • Όταν η προφητεία του Χριστού για την δευτέρα παρουσία δεν εκπληρώθηκε, τότε ένας πλαστογράφος απατεώνας έγραψε την Β Πέτρου επιστολή και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο Θεός ΑΝΕΒΑΛΕ την Παρουσία του λόγο της μακροθυμίας του.

   «Το δε γεγονός, ότι ο Κυριος αναβάλλει να έλθη ένεκα της μεγάλης αυτού μακροθυμίας..»
   Β Πέτρου 3:15 Μετάφραση Κολιτσάρα. (Όταν δηλαδή ο Χριστός έδινε τις υποσχέσεις του δεν ήταν μακρόθυμος;)

   Για τους περισσότερους ειδικούς το ζήτημα της συγγραφικής ταυτότητας έχει ήδη επιλυθεί. Ο απόστολος Πέτρος δεν έγραψε αυτή την επιστολή. Η πλειοψηφία των μελετητών υιοθετεί αυτή την προοπτική χωρίς πολλή συζήτηση. «Είναι λοιπόν βέβαιο ότι η Β Πέτρου επιστολή δεν προέρχεται από τον Πέτρο και αυτό σήμερα αναγνωρίζεται ευρέως» Werner Kümmel

   «Οι περισσότεροι βιβλικοί λόγιοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Πέτρος δεν είναι ο συγγραφέας» https://en.wikipedia.org/wiki/Second_Epistle_of_Peter

   «Η Β Πέτρου επιστολή προέκυψε από κάποιον άγνωστο ιουδαιοχριστιανό που την απέδωσε στον απόστολο Πέτρο για μεγαλύτερο κύρος.» Καραβιδόπουλος, Ιωάννης (2004). «Εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη» σελ. 430–436.

   Το θέμα αυτό τα πρώτα χριστιανικά χρόνια δημιούργησε μεγάλο θεολογικό κενό. Τα λόγια του ίδιου του Ιησού είχαν αποδειχθεί ασυνεπή. Υποσχέθηκε, ότι θα επέστρεφε και δεν το έπραξε. Συνήλθε λοιπόν η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος το 325 μ.Χ. στη Νίκαια και στην προσπάθειά της να διορθώσει την κατάσταση συνέταξε το «Σύμβολον της Πίστεως», στο οποίο αναφέρεται, ότι ο Ιησούς θα επανέλθει κάποτε, σε απροσδιόριστο όμως χρόνο στο μέλλον («πάλιν ερχόμενος μετά δόξης»).

  • Στο αρχαιότερο ευαγγέλιο αυτό του Μάρκου τα εδάφια της Νεκρανάστασης είναι προϊόν Πλαστογραφίας. «Tα συμπεράσματα του Μάρκου είναι πράγματι πλαστά. Σχεδόν όλο το χωρίο αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη» (Encyclopedia Biblica, vol ii, p.1880)

   Κατά Μάρκον Ευαγγέλιο κεφ 16. Από τους αρχαιότερους κώδικες απουσιάζουν τα εδάφια 9 ως 20 που κάνουν αναφορά στην νεκρανάσταση του Χριστού. ΕΔΩ codexsinaiticus.org/en/manuscript.aspx?book=34&chapter=16&lid=en&side=r&verse=8&zoomSlider=0

   Τα πρώτα και πιο αξιόπιστα χειρόγραφα του Μάρκου τελειώνουν στο 16: 8. (Edwards 2002 , σελ. 500-01) Kαι αυτό υποστηρίζεται από δηλώσεις των πατέρων της εκκλησίας Ευσέβιο και Ιερώνυμο. ( Schröter 2010 , σελ. 279.) Η πλειοψηφία των μελετητών υπογραμμίζει ότι αυτό είναι το αρχικό τέλος. Τα εδάφια 9-20 γράφτηκαν στις αρχές του 2ου αιώνα και προστέθηκαν αργότερα τον ίδιο αιώνα. (Horsely 2007 , σελ. 91.)

   Παραθέτω από την βιβλική αρχαιολογία. «Tο τέλος 9-20 είναι φανερά ψευδές. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι σαφή. Αυτό το τέλος δεν βρίσκεται στα πρώτα μας και πιο αξιόπιστα ελληνικά χειρόγραφα του Μάρκου.» biblicalarchaeology.org/daily/biblical-topics/new-testament/the-strange-ending-of-the-gospel-of-mark-and-why-it-makes-all-the-difference/

   Οι Westcott and Hort στο κριτικό τους κείμενο «Η Καινή Διαθήκη στην αρχική ελληνική γλώσσα» τοποθέτησαν τα πλαστά εδάφια (Μαρκος 16.9-20) μέσα σε αγκύλες. Επίσης και τον τίτλο «Κατα Μαρκον» στην σελίδα 113. archive.org/stream/newtestamentinor01west#page/112/mode/2up

   Tο 1990 o Bruce Metzger συμμετείχε στην Επιτροπή Μεταφραστών για τη νέα αναθεωρημένη τυποποιημένη έκδοση (NRS). Τα πλαστά εδάφια (Μαρκος 16.9-20) στην NRS είναι μέσα σε αγκύλες. biblestudytools.com/nrs/mark/16.html

   Τα πλαστά εδάφια (Μαρκος 16.9-20) στην English Standard Version (ESV) είναι μέσα σε αγκύλες. biblestudytools.com/esv/mark/16.html

   Τα πλαστά εδάφια (Μαρκος 16.9-20) στην Common English Bible (CEB) είναι μέσα σε αγκύλες, και εκτος τούτου δηλώνει οτι είναι μεταγενέστερη προσθήκη. «Endings Added Later» biblestudytools.com/ceb/mark/16.html

   Στην New International Version (NIV) διαβάζουμε για τα εδάφια (Μαρκος 16.9-20). «Τα πρώτα χειρόγραφα και μερικοί άλλοι αρχαίοι μάρτυρες δεν έχουν τους στίχους 9-20.» biblestudytools.com/mark/16.html

   Ο Bart Denton Ehrman στο jesus interrupted περιγράφει την πρόοδο που έχουν καταφέρει οι μελετητές στην κατανόηση της Βίβλου τα τελευταία διακόσια χρόνια και τα αποτελέσματα της μελέτης τους, αποτελέσματα που είναι συχνά άγνωστα μεταξύ του πληθυσμού γενικότερα. Με τον τρόπο αυτό υπογραμμίζει την ποικιλομορφία των απόψεων που βρέθηκαν στην Καινή Διαθήκη, και την ύπαρξη πλαστών βιβλίων που γράφτηκαν στα ονόματα των αποστόλων από χριστιανούς συγγραφείς που έζησαν δεκαετίες αργότερα.

  • Η ιστορία είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας πραγματικών γεγονότων και όχι εγκεφαλική δραστηριότητα που παράγει μυθικά και σκόπιμα επινοήματα.

  • Ο Ιησούς είναι ο αληθινός θεάνθρωπος και έσωσε τους ανθρώπους από τον θάνατο;

   Μιλάμε τώρα για τους μύθους των Ανώνυμων Αγυρτών συγγραφέων των ευαγγελίων; Για τις Πλαστογραφίες; Για την τεχνητή επαλήθευση των προφητειών της Π Δ στο πρόσωπο του Χριστού;

   Έτσι λίγο για να γελάσουμε. (Ωσηέ, 11: 1-2 Κατά Ματθαίον, 2: 15)
   Περαστικά σου και καλή χώνεψη.

  • Αν ο Θεός σας ήθελε όλους καλά, τότε εμείς οι Γιατροί θα ήμασταν άνεργοι. Δοκιμάζει την πίστη σας, αφήνοντας τον Διάολο να σας αρρωσταίνει κάνοντας μας πλούσιους. Δεν θυμάσαι τον καημένο τον Ιώβ; Πάντως εγώ αν ήμουν κοντά του δεν θα του έλεγα να βλαστημήσει τον Θεό όπως οι φίλοι του, αλλά θα του έλεγα να προσεύχεται ακόμα πιο πολύ και θα του πούλαγα κούτες τα μπεταντίν και τα οξυζενέ.

  • Αθανάσιε Διάκε σε σούβλισα με την σούβλα της αλήθειας και σε γυρίζω στην σχάρα με τα κάρβουνα. Βιώνεις την κόλαση επί γης. Ψήνεσαι και ο καπνός σου είναι οσμή ευωδίας προς τον Κύριο Γιαχβέ Ιησού.

   Εξοδος 29.18 «και θέλεις καύσει τον Αθανάσιο επί του θυσιαστηρίου· τούτο είναι ολοκαύτωμα εις τον Κύριον· είναι οσμήν ευωδίας, θυσία γινομένη διά πυρός εις τον Κύριον.»

 11. Το μόνο που σχολιάζεις ρε γιδι είναι να βρίζεις την πίστη μου… σκάσε επιτέλους ρε μαϊμού μου έπρηξες τα μεζεα και πάνε σε κάνα μπουρδελο να ξεθυμάνεις

  ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Οι ψυχές των μικρών παιδιών ζητούν δικαίωση και τιμωρία των ενόχων…

Μεγάλη επίθεση της Νέας Τάξης Πραγμάτων κατα Αlex Jones