Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

00:57 - 06/09/2023

Η ώρα του εισαγγελέα! Ο ανώτερος αξιωματικός που «πλήρωσε» ως υπεύθυνος για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και η μήνυση – «φωτιά» που έκανε στον αρχηγό της ΕΛΑΣ Λάζαρο Μαυρόπουλο και 2 ακόμα στρατηγών.

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

«Όλοι οι στρατηγοί ήξεραν τα πάντα με έγγραφα για αυτά που θα συμβούν. Κρύβονται για να μην τους ξηλώσουν».

edolio5 team

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ κατέθεσε ανώτερος αξιωματικός ο οποίος καρατομήθηκε μετά τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, παρά το γεγονός, ότι ο ίδιος είχε προβεί στις δέουσες ενέργειες και είχε ενημερώσει τους προϊσταμένους του για την έλευση των Κροατών χούλιγκαν και τους κινδύνους που υπήρχαν.

Μάλιστα ο ανώτερος αξιωματικός καταγγέλλει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ότι ουσιαστικά «κατέστρωσαν σχέδιο δράσης σε βάρος του» με την παραγγελία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να «αποσείσουν και να αποκρύψουν τα βαρύτατα πειθαρχικά τους παραπτώματα» τα οποία οδήγησαν στο φιάσκο της Νέας Φιλαδέλφειας και τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Η μηνυτήρια αναφορά του ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ κατατέθηκε μέσω του γνωστού δικηγόρου, Γιάγκου Λαμπίρη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που παραμένει εν ενεργεία. στρέφεται κατά του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, του προϊσταμένου του επιτελείου του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Ελευθέριου Γκαρίλα και το Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγο Νικόλαο Σπανουδάκη για τα αδικήματα της «παράβασης καθήκοντος και αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης».

Όπως καταγγέλλεται μεταξύ άλλων στη μηνυτήρια αναφορά, οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί «καταχρώμενοι των ιδιοτήτων τους κατέστρωσαν κατά παράβαση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, σχέδιο δράσης, προκειμένου αφενός μεν να αποσείσουν και δολίως να αποκρύψουν βαρύτατα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσαν και τα οποία αποτελούν τη μοναδική γενεσιουργό αιτία επί όσων θλιβερών γεγονότων διαδραματίστηκαν την 07/08/2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Επίσης, όπως υποστηρίζεται, με το σχέδιο τους, οι ανώτατοι αξιωματικοί ήθελαν να «βλάψουν» τον καταγγέλλοντα αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ «διά την σε βάρος του ασκηθείσα ποινική δίωξη για ανύπαρκτο πειθαρχικό παράπτωμα», ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για «παραβίαση της μυστικότητας της διενεργούμενης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης», καθώς επίσης και για παράνομη απόσπαση του καταγγέλλοντα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε Αστυνομική Διεύθυνση της Αττικής.

Όπως υποστηρίζει ο ανώτερος αξιωματικός, στις 3 Αυγούστου 2023 η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας στους Αθλητικούς χώρους, απέστειλε στη Διεύθυνση που ο ίδιος προΐστατο την περίοδο εκείνη, έγγραφο με το οποίο ενημέρωνε για τον «κίνδυνο απειλής» που υπήρχε εν όψει των ποδοσφαιρικών αγώνων ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ. Στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας ανησυχούσαν λόγω των αδελφοποιημένων σχέσεων των οπαδών της ΑΕΚ με οπαδούς της Μαρσέιγ και του Παναθηναϊκού με αυτούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Σύμφωνα με όσα υπογραμμίζονται, την ίδια μέρα, δηλαδή στις 3 Αυγούστου 2023, η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας στους Αθλητικούς χώρους απέστειλε έγγραφο και στη ΓΑΔΑ με κοινοποίηση στον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Γεώργιο Δούβαλη και αποδέκτη τον αντιστράτηγο Σπανουδάκη. Όπως αναφέρονταν σε αυτό «ο κίνδυνος απειλής είναι δυναμικός και συνεχώς μεταβαλλόμενος, ενώ επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες».Την ημέρα εκείνη ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ απουσίαζε με άδεια. Χρέη υπαρχηγού εκτελούσε ο αντιστράτηγος Ελευθερίος Γκαρίλας, ενώ ο αντιστράτηγος Σπανουδάκης εκτελούσε χρέη «οιονεί Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος» λόγω αδειών καλοκαιριού. Επομένως οι μηνυόμενοι αξιωματικοί γνώριζαν εγγράφως από τις 3 Αυγούστου την «υψηλή επικινδυνότητα» της αναμέτρησης μεταξύ ΑΕΚ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλεται αν και γνώριζαν εντούτοις «ουδέν έπραξαν ως κατά νόμο όφειλαν… δηλαδή εγγράφως να ενημερώσουν τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ αλλά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και να εισηγηθούν την ενεργοποίηση του Συμβουλίου Πολιτικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρίσεων ή για τη σύγκληση του Συμβουλίου Συντονισμού και Στρατηγικής».Γνώριζε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

Ο καταγγέλλων αξιωματικός περιγράφει στη μηνυτήρια αναφορά όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη υπηρεσιακά. Πιο αναλυτικά ο αξιωματικός ζήτησε και ενημερώθηκε από τις κροατικές αρχές σχετικά με τους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και κατά πόσο υπήρχε «επικινδυνότητα για διάπραξη επεισοδίων και έκνομων ενεργειών». Οι κροατικές αρχές ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ και αμέσως συντάχθηκε πληροφοριακό έντυπο αγώνα το οποίο κοινοποιήθηκε στο Επιτελικό Γραφείο του αρχηγού, τον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, το ΑΕΑ/ Επιτελείο , το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος. Στην κοινοποίηση υπήρχε μάλιστα και η επισήμανση «το περιεχόμενο αυτού να ληφθεί υπόψη κατά το σχεδιασμό των επιβαλλόμενων μέτρων, προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες τυχόν παραβατικές συμπεριφορές ή άλλες έκνομες ενέργειες σε βάρος προσώπων ή και πραγμάτων, πάντα σύμφωνα με το πνεύμα της διαταγής».

Το ίδιο έγγραφο, απεστάλη επίσης από ανώτατο αξιωματικό στις 4 Αυγούστου στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, τον προϊστάμενο του επιτελείου, τον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μηνυτήρια αναφορά, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ φέρεται να έλαβε γνώση του εγγράφου στις 5 Αυγούστου 2023 και στη συνέχεια αρχειοθέτησε το έγγραφο. Ο προϊστάμενος του Επιτελείου έλαβε γνώση του ίδιου εγγράφου στις 4 Αυγούστου και επίσης το αρχειοθέτησε. Την ίδια μέρα έλαβαν γνώση ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.
Δηλαδή, όπως υποστηρίζει ο καταγγέλλων αξιωματικός, ο προϊστάμενος του Επιτελείου που εκτελούσε χρέη υπαρχηγού και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος «.. επέδειξαν την ίδια ακριβώς αδιαφορία (απόλυτη), στη εκπλήρωση του υπηρεσιακού καθήκοντος αφού ενήργησαν (αρχειοθέτησαν) με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είχαν ενεργήσει όταν έλαβαν γνώση της Έκθεσης Αξιολόγησης και Εκτίμησης της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικής Βίας στους Αθλητικούς χώρους για το υψηλό ρίσκο επικινδυνότητας και της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης των ομάδων της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια…».

Αντίστοιχη συμπεριφορά επέδειξε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και την ημέρα των μοιραίων επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στις 7 Αυγούστου κατέφτασε στην ΕΛ.ΑΣ έγγραφο της Interpol Μαυροβουνίου. Σε αυτό γινόταν λόγος για την άφιξη 100 με 200 χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Αθήνα, οι οποίοι μάλιστα είχαν ελεγχθεί στα σύνορα του Μαυροβουνίου από αξιωματικούς της συνοριοφυλακής.

Κατόπιν ενεργειών του καταγγέλλοντα αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, ενημερώθηκαν μία σειρά από Αστυνομικές Διευθύνσεις. Όπως η ΓΑΔΑ και οι Γενικές Περιφερειακής Αστυνομικές Διευθύνσεις Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος. Επίσης, ενημερώθηκαν τόσο ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, όσο και οι άλλοι δύο μηνυόμενοι αξιωματικοί.

Ωστόσο αντί να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, δηλαδή να «ενημερώσουν αμελλητί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να συγκληθεί το Συμβούλιο Συντονισμού και Στρατηγικης Δημοσίας Τάξης ή το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρισεων …και να θέσουν το σύνολο του Σώματος σε κατάσταση συναγερμού για την αποτροπή γεγονότων που εγκυμονούσαν σοβαρότατους κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια», εντούτοις επέδειξαν «εκκωφαντική αδράνεια και αδιαφορία».
Κατά τον καταγγέλλοντα η αδράνεια και η αδιαφορία είναι «η μοναδική αιτία των θλιβερών γεγονότων της 7ης Αυγούστου 2023 που οδήγησαν στον οδυνηρό θανάσιμο τραυματισμό ενός νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ».

Όσα καταγγέλλονται στη μηνυτήρια αναφορά, επιβεβαιώνουν όσα από την πρώτη στιγμή είχαν αποκαλυφθεί από τα ρεπορτάζ του edolio5. Ότι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επέδειξαν πρωτοφανή ολιγωρία με άμεση συνέπεια να εκτυλιχθούν τα τραγικά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη συνέχεια αναζήτησαν «αποδιοπομπαίους τράγους» σε μια προσπάθεια να τους φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες.

edolio5.blogspot.com

Σας Ενδιαφερουν:

Eργαλείο ανίχνευσης κρυφής κάμερας, το χρειαζομαστε ολοι πολυ πιο πολυ απο οσο νομιζουμε !!
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Έχετε πλακουτσωτή μύτη; Πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές πριν καταλήξετε στην πλαστική χειρου...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Τα επικίνδυνα χάπια για την υπέρταση απαγορεύονται παγκοσμίως στον κόσμο
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΡΟΧΑΛΙΖΑ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Ξεπερνώντας τον μύκητα των νυχιών: Μια προσωπική ιστορία
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Πώς να θεραπεύσετε τον μύκητα των νυχιών
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Ένα στα τρία άτομα στον πλανήτη πεθαίνει από παρασιτικές ασθένειες!
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Πώς να απαλλαγείτε από κιρσούς: Μια κρέμα για την οποία δεν μιλάνε στην τηλεόραση βοήθησε εμένα
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Ο μόνος τρόπος να νικήσουμε τον ιό είναι να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα.
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Η μάχη με την αρθρίτιδα: 1: 0 υπέρ της επιστήμης
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑΕπιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Applying discount code. Please wait...

Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*