in

Η Μόσχα προειδοποίησε την Λευκωσία με «επικίνδυνες συνέπειες» και «αποσταθεροποίηση» εάν μπει στο ΝΑΤΟ!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Σε μια ασυνήθιστη, για τα δεδομένα των σχέσεων Κύπρου και Ρωσίας, δήλωση προχώρησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα η οποία ουσιαστικά προειδοποίησε την Λευκωσία για «συνέπειες» εάν γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, συμπληρώνοντας πως εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν την στρατιωιτικοποίηση της νήσου τότε η Ρωσία θα λάβει «τα απαραίτητη μέτρα» χωρίς να διευκρινίσει τι μέτρα θα είναι αυτά.

«Η Ρωσία θα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύσουν την στρατιωτική τους παρουσία στην Κύπρο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου και συνέχισε:

«Περαιτέρω στρατιωτικοποίηση του νησιού και ανάμιξή του στην εφαρμογή των σχεδίων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ θα έχει, αναπόφευκτα, επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις για την Κύπρο».

«Η Μόσχα δεν μπορεί παρά να λάβει υπόψη το αντιρωσικό υπόβαθρό αυτών των σχεδιασμών. Θα πρέπει να λάβουμε αντίμετρα σε περίπτωση εφαρμογής τους», πρόσθεσε.

Είναι φανερό πλέον ότι η Ρωσία προειδοποιεί ευθέως την Κύπρο να μην προχωρήσει σε «σφιχτό εναγκαλισμό» με τις ΗΠΑ ούτε και να βάλει σε υλοποίηση σχέδια για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Οι συνέπειες για την περιοχή πρόκειται να είναι ιδιαίτερα σοβαρές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εάν αναλογιστεί κανείς και το επίπεδο των πολύ καλών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες αμερικανικά πολεμικά σκάφη ελλιμενίζονται συχνά πυκνά στο λιμάνι της Λάρνακας ενώ η πιο πρόσφατη παρουσία ήταν το αντιτορπιλικό USS Porter DDG 78, το οποίο βρέθηκε στη Λάρνακα στα τέλη Νοεμβρίου στο πλαίσιο κινήσεων εμπιστοσύνης της Ουάσιγκτον προς την Κύπρο για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τώρα η Μόσχα αντιδρά σε αυτή την προοπτική.

pronews.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Κίτρινα γιλέκα»: «Κάντε προμήθειες – Συγκεντρώστε τρόφιμα και φάρμακα – Στις 10 Δεκεμβρίου έρχεται η θύελλα»

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΙΛΑΜΕ; ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ; ΟΛΑ ΤΑ ‘ΔΩΣΑΝ, ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!