09:32 - 12/07/2020

Η μαγική Εύβοια

Η μαγική Εύβοια

Ο γαλαξίας μας πάνω απο την Χιλιαδού

Αν έχεις ζήσει την νυχτερινή μαγεία του ουρανού στην Χιλιαδού τότε καλά θα κάνεις να ξαναπάς φέτος το καλοκαίρι να την ξαναζήσεις…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή γιατί στην Χιλιαδού και γενικότερα στην κεντρική Εύβοια στην πλευρά του Αιγαίου υπάρχει ένα μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο.

Οι παραλίες που βρίσκονται πίσω απο την Δίρφυ είναι απο τις ελάχιστες και μοναδικές περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο που έχουν μηδενική φωτορύπανση.

Ουσιατικά δηλαδή τα φώτα είναι τόσο λίγα που το σκοτάδι καλύπτει σχεδόν τα πάντα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο γαλαξίας μας ( Milky Way ) να είναι ορατός με γυμνό μάτι στον παρατηρητή.

Η απουσία φωτός είναι τόσο μοναδική που αν ξαπλώσεις στην παραλία και κοιτάξεις ψηλά θα δείς να απλώνεται ένας καινούργιος κόσμος απο αστέρια που όσο και αν τα κοιτάς δεν φτάνει να χορτάσεις το μεγαλέιο της ηρεμίας και της φύσης…

Το μοναδικό αυτό φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί απο την παραλία Θαψά μέχρι και την παραλία Μακρύς Γυαλός στην Βλαχιά

Loading...
Σχετικά με ΣΤΕΛΙΟΣΚΟΜΟΤΗΝΗ-1970

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh