15:05 - 10/06/2020

Η ιστορική συμφωνία Ιταλίας Ελλάδας και η αγωνία για τα επίσημα κειμενα και χάρτες.

Όταν συνάπτεται μια τόσο σημαντική συμφωνία, όπως η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ δύο χωρών, τότε η παγκόσμια κοινότητα περιμένει τα επίσημα κείμενα της συμφωνίας με τα παραρτήματα τους (χάρτες, λεπτομέρειες εφαρμογής κλπ).

Η χθεσινή ιστορική ημέρα δεν προέκυψε έτσι απλά. Προηγήθηκαν διαβουλεύσεις μηνών οπότε τα κείμενα είχαν οριστικοποιηθεί πολύ πριν αυτά υπογράφουν.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έβγαλε η αλήθεια ένα εξαιρετικό διάγγελμα χθες και οπως ήταν απολύτως αναμενόμενο δεν είπε απολύτως τίποτα για την ταμπακιέρα… Δλδ το κειμενο της συμφωνίας.

Εδώ να υπενθυμίσω ότι η χώρα μας ΔΙΕΚΟΨΕ τις διπλωματικές σχέσεις και απέλασε τον Λίβυο πρέσβη ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Δεν έδωσε το κείμενο της συμφωνίας.

Η Ελλαδα και η Ιταλία έχουν κοινά θαλάσσια σύνορα, όπως όμως έχουν και με την Λιβύη, αλλά και την Αλβανία.

24ωρες μετά το κατά αλλά λαλιστατο Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση και δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα (ή εστω διαρρεύσει) κανέναν χάρτη.

 Γιατί;;;

Οι συντεταγμένες και οι χάρτες είναι αυτή τη στιγμή το ΜΕΙΖΟΝ ζήτημα.  Ειδικά σε μια φάση που τόσο η Αλβανικη, όσο και η επίσημη Λιβυκή κυβέρνηση αποτελούν ορντινατσες του Ερντογάν και φυσικά ως άμεσα εμπλεκόμενοι διατηρούν το δικαίωμα προσφυγής και εναντίωσης ενώπιον όλων των διεθνών οργανισμών.

Οπότε κύριε Πρωθυπουργε και κύριε Υπουργέ των Εξωτερικών ποτέ σκοπεύετε να μας δώσετε τα επίσημα κείμενα της συμφωνίας; Ποτέ θα δούμε τις συντεταγμένες επί χάρτου;;

Loading...
Σχετικά με ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ
O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh