Διαφημίσεις

Αθήνα, 14 Δεκέμβρη, 2017

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat (2016), ο πληθυσμός άνω των 65 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταλαμβάνει ποσοστό 19,2% ενώ ανάμεσα στις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό ηλικιωμένων συναντάμε την Ιταλία, την Ελλάδα (21.3%) και τη Γερμανία.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αναφορά των Ηνωμένων Εθνών (2015), μεταξύ 2015 και 2030, ο αριθμός των ανθρώπων παγκοσμίως ηλικίας 60 ετών και άνω προβλέπεται να αυξηθεί κατά 56%, από 901 σε 1,4 δισεκατομμύρια ενώ μέχρι το 2050 ο παγκόσμιος πληθυσμός των ηλικιωμένων αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με το 2015, φθάνοντας σχεδόν τα 2,1 δισεκατομμύρια

Επίσης, ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω, των “πιο ηλικιωμένων”, αυξάνεται ακόμη πιο γρήγορα από ό, τι ο αριθμός των ηλικιωμένων συνολικά. Το 2015 οι άνω των 80 ετών αριθμούσαν 125 εκατομμύρια. Για το 2050 οι προβλέψεις δείχνουν ότι οι γηραιότεροι ηλικιωμένοι θα αριθμούν 434 εκατομμύρια, έχοντας τριπλασιαστεί σε αριθμό.

Τα νούμερα από μόνα τους είναι εντυπωσιακά. Δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε αισιόδοξοι για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής στην χώρα μας και σ’ όλον τον πλανήτη αλλά και να σταθούμε στο πλευρό όλων αυτών των ανθρώπων που αποτελούν στις μέρες μας ένα τόσο ζωντανό και δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας μας.

Οι αυξημένες ανάγκες της τρίτης ηλικίας απαιτούν εξειδικευμένη και αξιόπιστη φροντίδα και η Nannuka έχει καταφέρει να προσφέρει ακόμα περισσότερα στην εύρεση γηροκόμων για τους ηλικιωμένους της χώρα μας. Διαβάστε παρακάτω τα συμπεράσματα στη φροντίδα ηλικιωμένων που βγήκαν μέσα από μια πανελλαδική έρευνα σε δείγμα 100.000 εγγεγραμμένων μελών του nannuka.com για τα έτη 2016- 2017 και δείχνουν τις τάσεις που θα επικρατήσουν για το έτος που έρχεται.

Συμπεράσματα και τάσεις:

  1. 7 στις 10 αναζητήσεις περιλαμβάνουν την εύρεση γηροκόμου για μόνιμη ή και εσωτερική εργασία με καθήκοντα τη νοσοκομειακή περίθαλψη και φαρμακευτική παρακολούθηση του ασθενούς ηλικιωμένου στον χώρο του.
  1. 3 στις 10 αναζητήσεις αφορούν φροντιστή για περιστασιακή εργασία, η οποία φαίνεται να καλύπτει περισσότερο την ανάγκη της συντροφικότητας και της επικοινωνίας. Στα καθήκοντα αυτού του τύπου φροντιστή περιλαμβάνεται η συνοδεία σε περίπατο, σε ταξίδια και κοινωνικές δραστηριότητες και η συντροφιά σε παιχνίδια.
  1. Ένας από τους πιο άμεσους εχθρούς της τρίτης ηλικίας και της ευαισθητοποίησης των ηλικιωμένων και των οικογενειών τους είναι το πρόβλημα της άνοιας του Alzheimer. Τα προληπτικά μέτρα κατά την εμφάνισή τους κερδίζουν συνεχώς έδαφος ανάμεσα στις οικογένειες που θέλουν να κρατούν τους αγαπημένους τους σε εγρήγορση και καλή διανοητική κατάσταση. Σε αυτά τα μέτρα συναντούμε τα “παιχνίδια μνήμης” και άλλων δεξιοτήτων που ένας φροντιστής μπορεί να προσφέρει σε έναν ηλικιωμένο που δεν χρειάζεται νοσηλεία στο σπίτι.
  1.  Το 15% των 65+, πραγματοποιεί μόνο του την διαδικασία αναζήτησης, γεγονός που μαρτυρά την εξοικείωση των ηλικιωμένων με την τεχνολογία του ίντερνετ και των επιλογών που προσφέρει. Οι ίδιοι νιώθουν ότι γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες τους, θέλουν να έχουν άποψη για το φροντιστή που θα τους βοηθήσει ενώ δεν επιθυμούν να επιβαρύνουν την οικογένεια με την αναζήτηση.
  1. H ανάγκη για εύρεση γηροκόμων δεν αφορά μονάχα στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά παρατηρείται και στην περιφέρεια. Η ελληνική οικογένεια σε όλη την επικράτεια θέλει να παρέχει τη καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ηλικιωμένους συγγενείς της. Την τάση αυτή μαρτυρά το 33% των αγγελιών  που προέρχονται από την περιφέρεια.
  2. Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι επιλέγουν τη λύση της φροντίδας στο σπίτι (ακόμα και της κατ’ οίκον νοσηλείας, όταν δεν χρήζουν υποχρεωτικής εισαγωγής σε κλινική) παρά τους οίκους ευγηρίας καθώς δεν θέλουν να αλλάξουν τις συνήθειες της ζωής τους και να αποχωριστούν το σπίτι και τους οικείους τους.
  3. Οι επαγγελματίες που εγγράφονται στη Nannuka βρίσκουν στην πλειοψηφία τους εργασία από την πρώτη εβδομάδα, γεγονός που φανερώνει τη μεγάλη ζήτηση για αυτή την ειδικότητα και τις ανοδικές της τάσεις στην αγορά εργασίας. To 77% των γηροκόμων που δηλώνουν εσωτερική εργασία βρίσκει άμεσα τον εργοδότη τους.
  1. Μία από τις δεξιότητες που οι ηλικιωμένοι αναζητούν στο φροντιστή τους (και τους δίνεται η επιλογή να διαλέξουν μέσα από τα φίλτρα αναζήτησης της Nannuka) είναι και οι γνώσεις ψηφιακής τεχνολογίας καθώς ένα ποσοστό 7% ζητά να εκπαιδευτεί πλάι τους στη χρήση του ίντερνετ, των τάμπλετ και των smartphones. Και κάνουν πολύ καλά καθώς σύγχρονες έρευνες αποδεικνύουν τη συμβολή των έξυπνων συσκευών στην καλύτερη διανοητική και ψυχική υγεία των ηλικιωμένων χρηστών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Λουκία Μάνδαλη

Communication Manager
lmandali@nannuka.com
+30 210 3610 717   ext. 113



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “H ανάγκη για κατ’οίκον φροντίδα ηλικιωμένων (65+) αλλάζει την αγορά εργασίας: τάσεις και συμπεράσματα για το 2018.”
  1. ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΝΩ ΕΜΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΛΙΤ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ. ΗΔΗ ΕΞΑΓΟΥΜΕ CARE GIVERS ΚΑΙ ΠΟΡΝΕΣ, ΓΕΜΙΣΑΜΕ “ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΟΥΣ” ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΥΡΙΑ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΛΆΜΙΚΗ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΠΟΥ “ΕΛΕΙΠΕ” ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek