19:43 - 19/11/2017

Γνωρίζεις πόσες λεγεώνες αοράτων εχθρών σε κυκλώνουν;

Γνωρίζεις πόσες λεγεώνες αοράτων εχθρών σε κυκλώνουν, γνωρίζεις ότι ο καθένας τους σε πολεμάει με τον δικό του ειδικό τρόπο;

Βρυχώνται όλοι τους και στριγγλίζουν εκκωφαντικά,και ας μην τους ακούς εσύ, πασχίζοντας λυσσασμένα να καταβροχθίσουν την ψυχή σου.

Δεν θα πρέπει λοιπόν να είσαι προσεχτικός;

Είναι δυνατόν να κερδίσεις την σωτηρία,όταν τρως και πίνεις υπερβολικά, όταν ξαπλώνεις και συνεχώς αναπαύεις το σώμα σου;

Αν δεν αγωνιστείς πρώτα πρώτα σ’αυτά δεν θα ξεφύγεις από τις παγίδες των εχθρών.

Μπήκαμε στον πνευματικό αγώνα πατώντας θα λέγαμε στην φωτιά. Αν θέλουμε να είμαστε αληθινοί πολεμιστές της βασιλείας των ουρανών και όχι ψευτομέτοχοί της, τότε ας αποτινάξουμε από πάνω μας τη φιλοδοξία και κάθε προσκόλληση σε επίγεια, που εξατμίζουν τον πνευματικό ζήλο και σκεπάζουν με σκοτάδι την ψυχή.

Ας αποτινάξουμε την νωθρότητα ,την ολιγοψυχία και την θηλυπρεπή μαλθακότητα, για ν’αντιμετωπίσουμε δυναμικά τις δαιμονικές πανουργίες.

Αυτοί είναι διαρκώς απασχολημένοι με μας. Σαν ακοίμητοι φύλακες παρατηρούν τις κλίσεις και τις επιθυμίες μας, εξιχνιάζουν τι αγαπάμε και τι σχεδιάζουμε, παρακολουθούν με τι περισσότερο ασχολούμαστε .

Όταν δούν πως υπάρχει μέσα μας ένα πάθος,το εξεγείρουν και στήνουν τα δίχτυα τους.

Δεν μας αναγκάζουν να κάνουμε εκείνο που δεν επιθυμούμε, εκείνο από το οποίο ο νούς μας αποκλίνει και με το οποίο η βούληση μας δεν συμφωνεί, γιατί γνωρίζουν ότι δεν θα υποκύψουμε.

Μας δοκιμάζουν βέβαια λίγο,για να δούν αν και κατά πόσο θα δεχθούμε το ένα η το άλλο πάθος .Και αναλογα με την επιθυμία και τον πόθο μας, σφίγγουν τις θηλιές των παγίδων τους.

Έτσι η αφορμή και αρχή της αμαρτίας βρίσκεται σε μας τους ίδιους ,στην προσκόλληση μας, στην αδυναμία μας , στην αμέλεια και την απροσεξία μας.Σε μας βρίσκεται η αρχική αιτία,το πάθος που δεν το κόβουμε και στους δαίμονες βρίσκεται η τελική αιτία του κακού.

Έτσι μας γκρεμίζουν οι δαίμονες σ’όλα τα πάθη.

Έτσι μπλεκόμαστε στα δίχτυα τους και έτσι μας κάνουν να πέφτουμε σε κάθε αμαρτία.

Δίχτυα ονομάζω το πρώτο σκίρτημα της οποιοσδήποτε επιθυμίας και τους διάφορους ακάθαρτους λογισμούς με τους οποίους δενόμαστε με κάποιο πάθος και πέφτουμε στην αντίστοιχη αμαρτία.

Έτσι μπαίνουν μέσα μας οι δαίμονες και κλέβουν τον πνευματικό μας θησαυρό.

Απόσπασμα από το βιβλίο-Τα κρίνα του αγρού του Οσίου Παισίου Βελιτσκόφσκυ

orthodoxia.online

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (17)

 1. 26
  7
  αγαπητέ Stranger έπρεπε να το έχεις πρώτο πρώτο με όλα αυτά που ζούμε τις τελευταίες μέρες και όσα πρόκειται προφανώς να ζήσουμε, βλέπουμε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης να εξελίσσεται με πολλές μορφές και κάποιοι μιλούν για φράγματα που κάποιοι άνοιξαν και πλημμύρησε η Μάνδρα, ψάξτο και βάλε κάτι http://kapistrinews.blogspot.gr/2015/06/k-h.html
 2. 111
  7
  Δε γνωρίζω πόσες λεγεώνες με κυκλώνουν, όμως γνωρίζω το “όπλο” που τις καίει κυριολεκτικά…Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με!
   • 13
    5
    Ξέρεις και αλλοι πουλούσαν μαγκιά σαν εσένα που μας το παίζεις παλικάρι και ειρωνευόντουσαν άλλους προσβάλλοντας και κοροϊδεύοντας τους , αλλά όταν ήρθε η δική τους στιγμή να δουν την αλήθεια κατάματα έσκουζαν σαν τα γουρούνια που τα σφάζουν απο τον φόβο τους – ο πραγματικός χέστης είσαι μόνο εσύ και οι όμοιοι σου , γιατί ενω δεν γνωρίζεις τίποτα απολύτως για το συγκεκρημένο θέμα έχεις το θράσος να ειρωνεύεσαι τους άλλους .
 3. 13
  5
  Όλα τα κομματόσκυλα του κερατά ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοι υπάλληλοι κλπ φτάνουν…
 4. 6
  44
  Είμαι ο αρχαίος δαίμονας Leonard. Έρχομαι εδώ με χιλιάδες πνευματικούς βοηθούς. Κυκλώσαμε όλα τα κατοχικά νέα, τα ηλεκτρικά είναι δικά μας. Βλέπεις τι μπορούμε να κάνουμε. Τώρα εσύ αναγνώστη που διαβάζεις αυτό το μήνυμα ΘΑ ΔΑΙΜΟΝΙΣΤΕΙΣ, η Μαύρη Οθόνη του PC, είναι η Πύλη μας το σώμα σου είναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ. Είμαστε δίπλα σου, στο χώρο σου, δεν μας βλέπεις αλλά μας διαισθάνεσαι. Θα δείς τι θα σου συμβεί σε λίγες ώρες και θα έχεις να το θυμάσαι αγαπητέ αναγνώστη. Είμαστε ΕΝΑ. WE ARE ONE. WE ARE LEGION.
 5. 2
  4
  Καλά τα λέει το άρθρο, όσοι θέλουν πραγματικά να το ακολουθήσουν μπορώ να τους βοηθήσω απαλλάσοντάς τους από χρήματα περιουσίες κτλ, έτσι θα μπορέσουν να αφοσιωθούν στην σωτηρία της ψυχής τους.
 6. 1
  2
  Gmw esena kai olokliri legeona san esena lameri

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί