Γνωρίζεις πόσες λεγεώνες αοράτων εχθρών σε κυκλώνουν;

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Γνωρίζεις πόσες λεγεώνες αοράτων εχθρών σε κυκλώνουν, γνωρίζεις ότι ο καθένας τους σε πολεμάει με τον δικό του ειδικό τρόπο;

Βρυχώνται όλοι τους και στριγγλίζουν εκκωφαντικά,και ας μην τους ακούς εσύ, πασχίζοντας λυσσασμένα να καταβροχθίσουν την ψυχή σου.

Δεν θα πρέπει λοιπόν να είσαι προσεχτικός;

Είναι δυνατόν να κερδίσεις την σωτηρία,όταν τρως και πίνεις υπερβολικά, όταν ξαπλώνεις και συνεχώς αναπαύεις το σώμα σου;

Αν δεν αγωνιστείς πρώτα πρώτα σ’αυτά δεν θα ξεφύγεις από τις παγίδες των εχθρών.

Μπήκαμε στον πνευματικό αγώνα πατώντας θα λέγαμε στην φωτιά. Αν θέλουμε να είμαστε αληθινοί πολεμιστές της βασιλείας των ουρανών και όχι ψευτομέτοχοί της, τότε ας αποτινάξουμε από πάνω μας τη φιλοδοξία και κάθε προσκόλληση σε επίγεια, που εξατμίζουν τον πνευματικό ζήλο και σκεπάζουν με σκοτάδι την ψυχή.

Ας αποτινάξουμε την νωθρότητα ,την ολιγοψυχία και την θηλυπρεπή μαλθακότητα, για ν’αντιμετωπίσουμε δυναμικά τις δαιμονικές πανουργίες.

Αυτοί είναι διαρκώς απασχολημένοι με μας. Σαν ακοίμητοι φύλακες παρατηρούν τις κλίσεις και τις επιθυμίες μας, εξιχνιάζουν τι αγαπάμε και τι σχεδιάζουμε, παρακολουθούν με τι περισσότερο ασχολούμαστε .

Όταν δούν πως υπάρχει μέσα μας ένα πάθος,το εξεγείρουν και στήνουν τα δίχτυα τους.

Δεν μας αναγκάζουν να κάνουμε εκείνο που δεν επιθυμούμε, εκείνο από το οποίο ο νούς μας αποκλίνει και με το οποίο η βούληση μας δεν συμφωνεί, γιατί γνωρίζουν ότι δεν θα υποκύψουμε.

Μας δοκιμάζουν βέβαια λίγο,για να δούν αν και κατά πόσο θα δεχθούμε το ένα η το άλλο πάθος .Και αναλογα με την επιθυμία και τον πόθο μας, σφίγγουν τις θηλιές των παγίδων τους.

Έτσι η αφορμή και αρχή της αμαρτίας βρίσκεται σε μας τους ίδιους ,στην προσκόλληση μας, στην αδυναμία μας , στην αμέλεια και την απροσεξία μας.Σε μας βρίσκεται η αρχική αιτία,το πάθος που δεν το κόβουμε και στους δαίμονες βρίσκεται η τελική αιτία του κακού.

Έτσι μας γκρεμίζουν οι δαίμονες σ’όλα τα πάθη.

Έτσι μπλεκόμαστε στα δίχτυα τους και έτσι μας κάνουν να πέφτουμε σε κάθε αμαρτία.

Δίχτυα ονομάζω το πρώτο σκίρτημα της οποιοσδήποτε επιθυμίας και τους διάφορους ακάθαρτους λογισμούς με τους οποίους δενόμαστε με κάποιο πάθος και πέφτουμε στην αντίστοιχη αμαρτία.

Έτσι μπαίνουν μέσα μας οι δαίμονες και κλέβουν τον πνευματικό μας θησαυρό.

Απόσπασμα από το βιβλίο-Τα κρίνα του αγρού του Οσίου Παισίου Βελιτσκόφσκυ

orthodoxia.online

Loading...

17 thoughts on “Γνωρίζεις πόσες λεγεώνες αοράτων εχθρών σε κυκλώνουν;

 1. Ανώνυμος says:

  αγαπητέ Stranger έπρεπε να το έχεις πρώτο πρώτο με όλα αυτά που ζούμε τις τελευταίες μέρες και όσα πρόκειται προφανώς να ζήσουμε, βλέπουμε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης να εξελίσσεται με πολλές μορφές και κάποιοι μιλούν για φράγματα που κάποιοι άνοιξαν και πλημμύρησε η Μάνδρα, ψάξτο και βάλε κάτι http://kapistrinews.blogspot.gr/2015/06/k-h.html

 2. ΦΦ. says:

  Δε γνωρίζω πόσες λεγεώνες με κυκλώνουν, όμως γνωρίζω το «όπλο» που τις καίει κυριολεκτικά…Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με!

   • Heron says:

    Ξέρεις και αλλοι πουλούσαν μαγκιά σαν εσένα που μας το παίζεις παλικάρι και ειρωνευόντουσαν άλλους προσβάλλοντας και κοροϊδεύοντας τους , αλλά όταν ήρθε η δική τους στιγμή να δουν την αλήθεια κατάματα έσκουζαν σαν τα γουρούνια που τα σφάζουν απο τον φόβο τους – ο πραγματικός χέστης είσαι μόνο εσύ και οι όμοιοι σου , γιατί ενω δεν γνωρίζεις τίποτα απολύτως για το συγκεκρημένο θέμα έχεις το θράσος να ειρωνεύεσαι τους άλλους .

 3. Lord Leonard says:

  Είμαι ο αρχαίος δαίμονας Leonard. Έρχομαι εδώ με χιλιάδες πνευματικούς βοηθούς. Κυκλώσαμε όλα τα κατοχικά νέα, τα ηλεκτρικά είναι δικά μας. Βλέπεις τι μπορούμε να κάνουμε. Τώρα εσύ αναγνώστη που διαβάζεις αυτό το μήνυμα ΘΑ ΔΑΙΜΟΝΙΣΤΕΙΣ, η Μαύρη Οθόνη του PC, είναι η Πύλη μας το σώμα σου είναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ. Είμαστε δίπλα σου, στο χώρο σου, δεν μας βλέπεις αλλά μας διαισθάνεσαι. Θα δείς τι θα σου συμβεί σε λίγες ώρες και θα έχεις να το θυμάσαι αγαπητέ αναγνώστη. Είμαστε ΕΝΑ. WE ARE ONE. WE ARE LEGION.

 4. Περίεργος says:

  Καλά τα λέει το άρθρο, όσοι θέλουν πραγματικά να το ακολουθήσουν μπορώ να τους βοηθήσω απαλλάσοντάς τους από χρήματα περιουσίες κτλ, έτσι θα μπορέσουν να αφοσιωθούν στην σωτηρία της ψυχής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *