Γιατί βιάστηκε ο Νίκος Κοτζιάς να ενεργοποιήσει το Άρθρο 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών;

Η μεγάλη αποχή στο δημοψήφισμα της 30.9.2018 ουσιαστικά σημαίνει ότι ο λαός των Σκοπίων δεν εγκρίνει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το ποσοστό των συμμετασχόντων δείχνει ότι ψήφισαν μόνον οι Αλβανοί, οι οποίοι αποτελούν το 25%-30% του πληθυσμού, και λίγοι φανατικοί οπαδοί του Ζάεφ.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας

Η συντριπτική πλειοψηφία του Σλαβικού στοιχείου απέσχε. Αν ήθελαν να εγκρίνουν τη Συμφωνία θα πήγαιναν να ψηφίσουν. Η διπλωματία υπάρχει για να φέρνει την ειρήνη και την καταλλαγή. Η συγκεκριμένη Συμφωνία φέρνει μόνο διαίρεση και αναταραχή.

Πρώτον, διαιρεί τον πολυεθνικό λαό των Σκοπίων, αφού φέρνει σε αντιπαράθεση τη σλαβική πλειοψηφία με την αλβανική κοινότητα.

Δεύτερον, προκαλεί πικρία σε δύο γειτονικούς λαούς, Έλληνες και Σκοπιανούς. Και οι δύο λαοί στην πλειοψηφία τους απορρίπτουν τη Συμφωνία. Στην Ελλάδα βλέπουμε το καθημερινό δημοψήφισμα που εκδηλώνεται με τις δημοσκοπήσεις.

Όταν οι δύο ενδιαφερόμενοι λαοί απορρίπτουν μία Συμφωνία, η ρύθμιση αυτή δεν έχει μέλλον. Βεβαίως οι πολίτες των Σκοπίων έχουν τα δικά τους κριτήρια και τα δικά τους συμφέροντα, διαφορετικά από τα ελληνικά.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς για να προστατεύσουμε την ιστορία μας, τη Μακεδονία μας, την εθνική μας αξιοπρέπεια. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων έστω και αν γίνει η αναθεώρηση του Σκοπιανού Συντάγματος, πράγμα λίαν αβέβαιο.

Μετά τη χθεσινή εξέλιξη τίθεται το ερώτημα: Γιατί βιάστηκε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να ενεργοποιήσει την πρόβλεψη του άρθρου 8 και να καλέσει Σκοπιανούς ιστορικούς και αρχαιολόγους να παρέμβουν στα σχολικά βιβλία μας και στις ανασκαφές μας;

Θυμίζω ότι μία από τις διατάξεις του άρθρου 8 της αποτυχημένης Συμφωνίας προβλέπει τη σύσταση Κοινής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για θέματα Ιστορίας, αρχαιολογίας και εκπαιδεύσεως. Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ έλεγε ότι θα ασχοληθούν οι επιστήμονες των δύο χωρών κυρίως με στοιχεία αλυτρωτισμού στα σχολικά βιβλία.

Δηλαδή πριν καν κυρωθεί η Συμφωνία από Έλληνες και Σκοπιανούς σπεύδει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να παραχωρήσει στους ιστορικούς της γειτονικής χώρας το δικαίωμα να μάς κάνουν υποδείξεις για θέματα που άπτονται της εθνικής μας ταυτότητος. Αντί να καταργήσει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, η Κυβέρνηση της χώρας μας αποδέχεται ότι και εμείς είμαστε ύποπτοι… αλυτρωτισμού!

Η Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει σοβαρά τον Ελληνισμό και πρέπει το συντομότερο να ακυρωθεί. Είναι στο σύνολό της επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα. Ειδικά η Επιτροπή του άρθρου 8 πρέπει αμέσως τώρα να αναστείλει τη λειτουργία της.

Την ώρα που η Συμφωνία έχει αρχίσει να βουλιάζει στις Πρέσπες δεν είναι δυνατόν να αναγορεύουμε τους οπαδούς του τεχνητού «μακεδονικού» έθνους σε αρμοδίους ερμηνευτές περί Αλεξάνδρου, Κυρίλλου και Μεθοδίου και Μακεδονικού Αγώνος!

Υποσημείωση: Το ΥΠΕΞ μας βιάζεται. Από τις 10.9.2018 ενεργοποίησε το άρθρο 8 μιας Συμφωνίας που δεν έχει κυρωθεί από τα δύο μέρη

Άρθρο στην ιστοσελίδα thepresident.gr / 1.10.2018

defence-point.gr

Loading...

14 thoughts on “Γιατί βιάστηκε ο Νίκος Κοτζιάς να ενεργοποιήσει το Άρθρο 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών;

 1. Κρόνος says:

  Σαφως οι μεθοδοι του Τσιρπαικου αδελφατου ειναι πολυ αδελφιστικοι. Αυτο που χρειαζεται ειναι μια πιο βαρβατη κατασταση για αυτο η εκλογη του Μιχαλολιακου ειναι μονοδρομος και οποιος σας λεει το αντιθετο ειναι κοινος απατεωνας.

  Αιμα, τιμη Χρυση Αυγη. Golden Dawn (λες και εχουν σχεση με τους πραγματικους Ερμητιστες οι Σατανιστες Νεοναζι που ηταν οι μεγαλυτεροι τους εχθροι). Εφθασε η μεγαλη ωρα του Ελληνισμου (ναζισμου οπως λενε καποιοι?)! Η τωρα η ποτε. Για να εισαστε συνεπεις με τον εαυτο σας πρεπει να ασκησετε ΒΕΤΟ στην ενταξη τους στο ΝΑΤΟ και οποιος λεει το αντιθετο ειναι κοινος απατεωνας και υποψηφιος για το αδικημα της αισχατης προδοσιας προς την συνειδηση του και την λαικη βουληση.

 2. ΗΛΕΚΤΡΑ says:

  Γι αυτο λεω και ξαναλέω, μονοι μας πρεπει να διδάξουμε στα παιδια μας την ιστορία μας. Να πάρετε τα παλια σχολικά βιβλία ιςτοριας και να βάζετε τα παιδια σας να τα διαβάζουν. Παράλληλα να τους λέτε πως αυτα που τους διδάσκουν στα σχολεία, ειναι ολα ψέματα. Να πηγαίνουν σχολείο και να κανουν τα παιδια μας μάθημα στους δασκάλους τους. Να τους τρελάνουν ολους. Αν γινει κατι τετοιο ομαδικά, τιποτα δεν θα μπορέσουν να κανουν. Αλλα οι σημερινοί γονεις προτιμούν να πανε τα παιδια τους μπαλέτο, λες και υπάρχει περιπτωςη να βγάλουμε μπαλαρίνες η να πανε ζωγραφική, αντι να τους μάθουν την ιστορία μας. Εδω πήραν φωτιά τα μπατζάκια μας κι εμεις σφυρίζουμε αδιάφορα.Τα καλα κοπεις κτώνται. Πρωτα πρεπει να γίνουμε εμεις Ελληνες και μετα να εμφυσήσουμε στα παιδια μας τον πατριωτισμό. Η ας αναλάβει καποιος απο μια παρέα να κανει μάθημα σε πολλα παιδάκια ταυτόχρονα σε καποιο σπιτι. Κρυφό σχολείο ξανα;;;; Ναι δυςτυχως, εκει μας πανε.

 3. Γιάννης Καλλιάφαςς says:

  Το παχύδερμο κοτζιάς είναι απόγονος Δοσίλογου και για αυτό το λόγο ο απογονος του αλλου δοσίλογου παιδεραστή Παπατζή τον είχε μαζί του όταν έκανε πως κυβερνούσε υπο την αιγίδα του Σόρος.Οι αμερικάνοι κληρονόμησαν απ τους γερμανούς τα σόγια και το δίκτυο των ελλήνων δοσίλογων.Στην αμερική εκπαιδεύτικε το παχύδερμο Κοτζιάς.Ο κουμουνιστής βασικά δεν ανήκει σε έθνος .Δεν υπάρχε πχ έλληνας κουμουνιστής είναι κουμουνιστής σκέτο.Ολα αυτά τα βόδια που ψήφισαν τσίπρα έπρεπε αυτό να το ξέρουν όπως πρέπει να ξέρουν το εργαλείο του σιωνισμού κουμουνιστές μπαστακώνονται στην εξουσία και πολύ δυσκολο θα τη παρατήσουν.Εχουμε και άλλες προδοσίες στο Μέλλον.Βέβαια του τσίπρα δεν του κόβει μεχρις εκεί .Άλλοι τον βάζουν και υπογράφει για τα αφεντικά τους.ΕΤΣΙ ΑΝ ΠΟΤΕ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ

  • judje dredd says:

   Αυτός ο αληταράς ο χωρίς τσίπα τσίπουρας και οι συν αυτώ πρέπει να κρεμαστούν από τα “αρχίδια”( ” ” , γιατί σιγά μην έχουν) και το μουνί τους.

 4. Κρόνος says:

  Το πολλα λογια ειναι φτωχεια. Το θεμα ειναι πολυ απλο. Θα πρεπει να κινησετε γη και ουρανο για να ασκηθει ΒΕΤΟ και μην ενταχθουν στον ΝΑΤΟ αλλιως θα εισαστε ασυνεπεις προς τις επιλογες σας.

  Η ενταξη τους στο ΝΑΤΟ θα ερχοταν ουτως η αλλως οπως γνωριζουμε και αυτη ηρθε στο συνταγματικο τους ονομα και στην τελικη ολο αυτο ειναι θεμα που αφορα το ΝΑΤΟ και για αυτο θα πρεπει να ξεκαθαρισετε την θεση σας χωρις πολυλογιες και ανοησιες.

  Αλλη επιλογη απο το να ασκηθει ΒΕΤΟ στην ενταξη τους δεν υπαρχει η μηπως υπαρχει?

  Μηπως παλι θα “βολευτειτε” ψαχνοντας για εξιλεαστηρια θυματα για να αποφυγετε και παλι οπως και παντα τις ευθυνες σας και να σας φταινε παντα οι “αλλοι” και να συνεχιζετε ο φαυλος κυκλος της παρανοιας?

  Το θεμα ειναι πολυ απλο και δεν υπαρχει κανενας Κοτζιας και κανενας Τσιπρας. Χεστηκε το συμπαν για αυτους και ας πληρωσουν το τιμημα του να παριστανουν τους ηγετες. Το θεμα ειναι το ΝΑΤΟ και τα συνεπακολουθα.

  Δεν δικαιολογειτε λοιπον ΟΥΤΕ Η ΑΠΟΧΗ κυριως απο το 80% καθως υπαρχει ΞΕΑΘΑΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ της λαικης βουλησης και της συνθηματολογιας των συλλαλητηριων και αμα καποιος διαφωνει να το αναλυσουμε επι της ουσιας και σε οτι αφορα τον ναζισμο τον σοβινισμο κλπ. Πρεπει να εισαστε συνεπεις αλλιως δεν εχετε καν το δικαιωμα να μιλατε και να ψαχνετε για να φορτωσετε στους αλλους την ευθυνη που πλεον εχετε την ευκαιρια να αναλαβετε χωρις ενδιαμεσες παπαριτσες, καθως τα πραγματα ειναι σε αυτο το οριακο σημειο. Ειτε θα ασκηθει ΒΕΤΟ ειτε θα δικαιωσετε και αυτους ακομα και την Τατιανα που ελεγαν στην εκπομπη της οτι τα συλλαλητηρια ειναι ενα πανηγυρι.

 5. Κρόνος says:

  Ασφαλως υπαρχει και η επιλογη να φτιαξουν ενα κομμα ολες αυτες οι οργανωσεις των “Μακεδονομαχων” και να τους ακολουθησει το 80% η εστω το 51% για να υπαρχει καποια εστω συνεπεια και το συνθημα ασφαλως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρεπει να ειναι ΒΕΤΟ στην ενταξη τους στον ΝΑΤΟ καθως σε αντιθετη περιπτωση θα γινει ξεκαθαρο οτι ολα οσα εγιναν σε αυτο το θεμα οτι ειναι καραγκιοζιλικια.

  Εγω απλα σας δειχνω τον δρομο της συνεπειας που χαραξαν οι επιλογες σας αλλιως το ψευδοκρατος των γυφτοσκοπιανων θα γινει μελος του μεγαλυτερου στρατιωτικου οργανισμου στον πλανητη και θα ειναι παραδοξο να ειναι στον ιδιο οργανισμο με την Ελλαδα που δεν τους αναγνωριζει. Η μη ασκηση ΒΕΤΟ συνιστα εμμεση αναγνωριση ενος κυριαρχου και αυτοδυναμου κρατους και δεν μπορει να γινει καμια συζητηση για συνταγματικη αναθεωρηση του ονοματος τους.

  Τα πραγματα ειναι πολυ απλα.

 6. Κρόνος says:

  Οταν εγω σας ελεγα οτι ολο αυτο μου μοιαζει με παγιδα και οτι η συμφωνια πρεπει να περασει ανεξαρτητα με το οτιδηποτε εσεις ησασταν στην κοσμαρα σας. Σταλινοφασιστας, ιουδαιοχριστιανος, γυφτοσκοπιανος και τα γνωστα που ειναι οι μονιμες απαντησεις.

  Ασφαλως μπορει να μην ειναι παγιδα με προθεση καθως δεν βλεπω τον λογο γιατι να μην θελει για παραδειγμα το ΝΑΤΟ να περασει η συμφωνια ομως εξελισσετε σε παγιδα και για αυτο τωρα σας λεω ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ και αυτος που ισχυριζεται το αντιθετο ειναι απατεωνας.

  Ειτε που θα ασκηθει ΒΕΤΟ και θα σταματησει η ενταξη τους στο ΝΑΤΟ ειτε που θα πρεπει να συμβιβαστειτε με το γεγονος οτι συμβαλατε ολοι μαζι σε αυτην την πανωλεθρια και μαλιστα τα τελευταια 50 χρονια και οχι μονο τωρα και να σταματησετε να σπερνετε την εθνικιστοσοβινιστικη αρρωστια εστω και τωρα και να δειτε τι θα κανετε απο εδω και περα και με τους γειτονες σας που μαλιστα θα ειναι μελη του ΝΑΤΟ!

  Η πρωταση μου λοιπον ειναι ΞΕΚΘΑΡΑ και ΠΑΛΙ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ η να βρειτε καποιον αλλο που να υποστηριζει την ασκηση ΒΕΤΟ και αυτος ΔΕΝ ειναι ο Κουλης.

 7. Κρόνος says:

  Εκατσα και μελετησα το θεμα και η αποψη μου ειναι η εξης και ασχετα με το αν θα πρεπει να φαει ισοβια και που καλο θα ηταν ετσι και αλλιως να φανε ολοι ισοβια και ο Μιχαλολιακος ασφαλως αλλα ΜΕΤΑ το ΒΕΤΟ.

  Το πρωτο σκελος την μηνυσης ειναι ανυποστατο νομικα, καθως δεν μπορει να γινει καμια “παραχωρηση” του ονοματος απο την Ελληνικη πλευρα και δεν προκυπτει ασφαλως καμια παραχωρηση εδαφων, αλλα ασφαλως το καθε κρατος εχει το δικαιωμα να εφαρμοσει τις εσωτερικες του νομοθεσιες και αν για παραδειγμα αυτη η συμφωνια επρεπε να περασει πρωτα απο την βουλη και μετα να την υπογραψει συμφωνα με τους Ελληνικους νομους (οπως λεγεται), τοτε θα πρεπει ασφαλως να καταδικαστει, καθως τα λαθη σε αυτη την περιπτωση που ασφαλως μπορει να ειναι και ενα αποτελεσμα ψυχολογικης πιεσης δεν συγχωρουνται και ανεξαρτητα με την προθεση.

  Τωρα σε οτι αφορα το δευτερο σκελος και παλι δεν βλεπω να προκυπτει ποινικο αδικημα, ομως θα ηθελα παρα πολυ να φαει ισοβεια αν πραγματι εξαρτιοταν απο την Ελλαδα η προσκληση τους και μαλιστα ανευ της κυρωσης της συμφωνιας απο την βουλη και πριν το δημοψηφισμα κλπ.

  Για την ακριβεια αν πραγματι ισχυει αυτο με την προσκληση αυξανονται και οι υποψιες μου αναφορικα με την παγιδα που σας ελεγα, ομως σε καθε περιπτωση η προτεινομενη ποινη για κατι τετοιο ειναι εκτελεση, και δεν χρειαζετε να το ζαλιζουμε αναφορικα με την προθεση, καθως μαλιστα εγω θεωρω οτι αν ισχυει ολο αυτο ειναι θεμα ανικανοτητας και αποτελεσμα ψυχολογικης πιεσης, που ομως σε καμια περιπτωση δεν ειναι δικαιολογια.

  Θα πρεπει να παραιτηθει σε καθε περιπτωση μαλιστα μετα το δημοψηφισμα και ακομα δηλαδη και αν δεν ηταν στο χερι της Ελλαδας να μπλοκαρει την προσκληση και θα πρεπει να παραιτηθει ασφαλως και ο Αλεξουκος και το τι θα γινει με τα δικαστηρια ειναι δευτερευων. Αυτο που προεχει ειναι να βρεθει η πολιτικη ηγεσια που θα ασκησει ΒΕΤΟ και αν οχι δηλαδη ο εκφραστης της λαικης βουλησης ο Μιχαλολιακος (να δουμε και αυτος αν εννοει αυτα που λεει εκ του ασφαλους) αλλιως να φορεσετε ολοι χειροπεδες και να πατε ολοι μαζι ισοβια και πολιτικοι και πολιτες για να κανετε παρεα στον Κοτζια.

 8. Κρόνος says:

  Επισης σε οτι αφορα το θεμα της προσκλησης προσεξτε και αυτο που ειναι η μοναδικη σοβαρη εναλλακτικη που εχει προταθει και αυτη η δηλωση εγινε μηνες πριν την υπογραφη της συμφωνιας και την προσκληση του ΝΑΤΟ και αρα βασικα το δευτερο σκελος αυτης της μηνυσης ειναι στο ιδιο πνευμα με το πρωτο και δηλαδη εκτος πραγματικοτητας και το μοναδικο θεμα που υπαρχει που ΑΣΦΑΛΩΣ και ειναι πολυ σοβαρο ειναι το θεμα της παρακαμψης της βουλης καθως μαλιστα ακομα και να περναγε στο δημοψηφισμα μπορουσε να “κολλησει” στην βουλη και ολα τα υπολοιπα ειναι μεσα στα πλαισια του εθνικιστικου παροξυσμου που σε τελικη αναλυση μπορουν να αποπροσανατολισουν και να “αθωωσουν” ακομα τον Κοτζια για αυτη την αδιεξοδη κατασταση που ειναι και ενα αποτελεσμα των δικων του επιλογων και λαθων.

  https://www.youtube.com/watch?v=tWS_PFMZckY

  Οι ημερομηνιες ειναι ξεκαθαρες. Η παραπανω ομηλια εγινε 24/1 και η συμφωνια εγινε 12/7 και η προσκληση ηρθε μετα αρα για πιο ΒΕΤΟ μας μιλαει εφοσον υπηρχε η επιλογη απο την Ελληνικη πλευρα να μπλοκαρει την προσκληση οπως υπονοει η μηνυση?

  Η μοναδικη επιλογη που υπαρχει λοιπον ειναι αυτο που λεει ο Κασιδιαρης και οποιος ισχυριζεται το αντιθετο ειναι ενας κοινος απατεωνας και το θεμα ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ.

 9. polyteknos says:

  η αλήθεια είναι ότι στα δικά μας σχολεία κρεμονται χάρτες της μεγάλης Μακεδονίας, με την Μακεδονία του Πιριν και με σύνορα με τη Σερβία!
  Με ρητά που λένε ότι δεν θα ησυχασει η ψυχή μου εάν δε δω τη Μακεδονία ενωμένη!!!
  Τα δικά τους βιβλία θα αλλάξουμε κι αυτό λέει το άρθρο 8. Λίγη σοβαρότητα δεν εβλαψε ποτέ κανένα

 10. Κρόνος says:

  Τιποτα δεν θα αλλαξετε. Τελειωσε το παραμυθι. Η συμφωνια ειναι ακυρη. Οσο για την Σοβαροτητα αυτη εχει απαχθει και αγνοειται για αυτο και θα πρεπει να ερθει οσο πιο συντομα γινεται η ολικη καταστροφη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *