in

Γιατί φοβίζουν το σύστημα οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις;

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
Άρχισαν δειλά δειλά να κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις, αρχικά σε μπλογκς. Αυτό όμως το γεγονός φοβίζει αρχικά την κυβέρνηση και εν συνεχεία όλο το πολιτικό σύστημα.

Για διαφορετικούς λόγους όμως και φυσικά λόγω των αποτελεσμάτων που δείχνουν.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις δεν έχουν ουσιαστικά καμία σημασία και δεν αντιπροσωπεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί συνήθως απευθύνονται στο ιδιαίτερο κοινό της κάθε σελίδας και αφετέρου γιατί οι περισσότεροι που συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις πιστεύουν ότι εκεί εξαντλείτε η δημοκρατική τους υποχρέωση για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.

Κοινός ψηφίζουν ηλεκτρονικά, αυτοί που απέχουν…

Βέβαια αν μπορούσαμε να βγάζαμε μια σούμα από της ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις θα μπορούσαμε άμεσα να καταλάβουμε τις προθέσεις του συνόλου του εκλογικού σώματος και τον προσανατολισμό τους και φυσικά με τον τρόπο αυτό μπορούμε να εκτιμήσουμε τα ποσοστά – δύναμη των πολιτικών κομμάτων.

Γιατί όμως φοβίζει την κυβέρνηση η ηλεκτρονική δημοσκόπηση;
Καταρχήν γιατί έχει αποδειχθεί ότι οι δημοσκοπήσεις αυτές κάνουν την εμφάνισης τους μερικούς μήνες πριν τις εκλογές. Ουσιαστικά αποτελούν μια ένδειξη ότι πλέον ο λαός καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση μετρά αντίστροφα χρόνο μέχρι τις εκλογές.

Γιατί φοβίζουν το σύνολο του πολιτικού συστήματος;
Γιατί σε αυτή τουλάχιστον τη φάση οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις δείχνει δύο σαφή αποτελέσματα. Την πτώση των δύο “κυρίαρχων” ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καθώς και τις παράλληλες ανοδικές τάσεις της ΧΑ και του ΚΚΕ. Το δεύτερο άκρως ανησυχητικό είναι ότι το 55% αυτών που συμμετέχουν θα ψήφιζαν ένα νέο πολιτικό σχηματισμό, με δεξιό προσανατολισμό (εδώ είναι η επιρροή του μεταναστευτικού) αρκεί να μην συμμετέχουν άτομα που έχουν υποστεί πολιτική τριβή (σε αυτό το “κενό” στοχεύει ο Καρατζαφέρης, αλλά και για τον ίδιο λόγο την “πάτησε”).

Αν τελικά οι εκτιμήσεις μου ισχύουν, το προσεχές διάστημα θα αρχίσει μια μεγάλη δημοσιογραφική προπαγάνδα και πολλαπλές δημοσκοπήσεις στις “έγκυρες” εφημερίδες και τηλεοπτικές εκπομπές.

https://www.facebook.com/zaxarias.mytilinios

 

http://www.e-koutsobola.gr/

Report

What do you think?

Written by ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του.
Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας.
Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Comments

Leave a Reply
  1. Να θυμισω οτι ο Καρατζατούμπας ήταν ο πρώτος μαζί με το καθυστερημένο GAP που έφερε το ΔΝΤ. Μη μας το παίζει τώρα οσία παρθένα αντιμνημονιακη. Μη xεσω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ο ΔΑΝΙΗΛ ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙ ΡΗΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Σε νίκησαν με τον πιο απλό τρόπο !