Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

11:39 - 06/02/2017

Για τους άνδρες : Διαδικασία επιστράτευσης (Πως, που, πότε, τι κάνω, πως πάω στη μονάδα, τι πρέπει να έχω μαζί μου)

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑΣ
Αναγνωρίζεται ως το πιο αποτελεσματικό σκεύασμα για τους άνδρες ηλικίας 40+
ΑΓΟΡΑ
Product Image

Αναλάβαμε να συγκεντρώσουμε τα διάσπαρτα στοιχεία, σχετικά με την επιστράτευση των εφέδρων (όλων όσων από εμάς έχουμε ολοκληρώσει τη στρατιωτική μας θητεία) τόσο στην περίπτωση σε που η χώρα δείχνει να πηγαίνει για πόλεμο (κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού), αλλά και στην χειρότερη περίπτωση που η χώρα κηρύσσετε σε εμπόλεμη κατάσταση (κόκκινος συναγερμός).

Οι βασικές κινήσεις είναι ίδιες και στις δύο περιπτώσεις. Διαφοροποιήσεις υπάρχουν μόνον ως προς την ηλικία της επιστράτευσης.

Ο γενικός κανόνας είναι ότι στην κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού (όχι πολέμου) επιστρατεύονται όλες οι σειρές που έλαβαν απολυτήρια τα τελευταία δύο έτη, καθώς επίσης και τα μέλη συγκεκριμένων ειδικοτήτων (ναρκαλιευτές, χειριστές ραντάρ κλπ) και φυσικά οι ειδικοδυναμίτες (ΟΥΚ, πεζοναύτες, ΛΟΚ κλπ).

Αναλυτικά :

α)Κατάσταση  ειδικής (συγκεκριμένες ειδικότητες) ή μερικής (συγκεκριμένες περιοχές) επιστράτευσης (πορτοκαλί συναγερμός): 

Καλούνται με Φύλλα Ατομικής Προσκλήσεως (τα οποία επιδίδονται από την αστυνομία όλο το 24ώρο) οι υπόχρεοι να παρουσιαστούν στις μονάδες που αναγράφουν πάνω τα ΦΑΠ μέσα στο χρονικό διάστημα που αναγράφεται. Στις περιοχές πρώτης γραμμής το χρονικό αυτό διάστημα ορίζεται ως ΑΜΕΣΑ και όχι πέραν των 2-4 ωρών (τελευταία μερική επιστράτευση έγινε στο ανατολικό αιγαίο τον Γενάρη του 1996 και όριζε χρονικό διάστημα 2 ωρών). Στις υπόλοιπες περιοχές το χρονικό περιθώριο αυξάνεται ανάλογα με την απόσταση. Οι μετακινήσεις προς τη μονάδα και πίσω (μετά τη λήξη) είναι δωρεάν και γίνονται με ειδικά κουπόνια που βρίσκονται στο κάτω μέρος του ΦΑΠ.

Lavyl Bessure 32 - Προηγμένη προστασία
Η πιο προηγμένη προστασία στον κόσμο ενάντια σε ιούς, βακτήρια και μικρόβια.
Μάθετε περισσότερα: Στείλε Εμαιλ
Product Image

Εφόσον υπάρχει αντικειμενική αδυναμία μετάβαση στο χρονικό περιθώριο που τίθεται (γιατί πχ βρίσκεσαι σε ταξίδι ή δεν υπάρχουν συγκοινωνιακά μέσα κλπ) τότε ΑΜΕΣΑ μεταβαίνεις στο Στρατόπεδο Προώθησης Εφέδρων (υπάρχουν πολλά σε κάθε νομό), το οποίο αναλαμβάνει από εκεί και πέρα την υποχρέωση είτε να σε προωθήσει στη μονάδα σου ή να σε εντάξει σε άλλη μονάδα σε συνεννόηση με το ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό υπάρχουν δύο φάσεις επιστράτευσης. Στην πρώτη φάση καλούνται όσοι είναι κάτω των 41 ετών και στην δεύτερη οι μεταξύ 41 και 45 ετών. Οι μεγαλύτεροι των 45 ετών απαλλάσσονται προσωρινά της ειδικής και μερικής επιστράτευσης. Πρακτικά όμως όσοι έχουν πράσινα φύλλα πορεία είναι αυτοί που θα κληθούν πρώτοι. Όσοι έχουν λευκά ανήκουν στη Β΄ Φάση!  Υπάρχουν άτομα που έχουν λευκά φύλλα πορεία σε ηλικία μικρότερη των 41 ετών, αυτοί δεν έχουν κρίσιμη ειδικότητα γι΄αυτό και δεν αποτελούν άμεση προτεραιότητα.  Έστω υπόψη ότι συγκεκριμένες ειδικότητες έχουν και άλλα χρώματα φύλλων πορείας. Στην περίπτωση αυτή ήδη γνωρίζουν τι να πράξουν και αν το έχουν ξεχάσει πρέπει να απευθυνθούν στις στρατολογικές υπηρεσίες, γιατί συνήθως αυτοί έχουν απόρρητες οδηγίες.

Όλοι οι έφεδροι (όσοι δλδ έχουν ολοκληρώσει τη θητεία μας) έχουμε λάβει Ειδικό Φύλλο Πορείας. Πάνω στο ΕΦΠ αναγράφονται ειδικοί κωδικοί, για τους οποίους έχετε ενημερωθεί από την μονάδα σας και δεν γράφω περαιτέρω λεπτομέρειες γιατί έχουν υπαχθεί σε καθεστώς απορρήτων. Όσοι δεν θυμάστε που αντιστοιχούν οι κωδικοί μπορείτε να μεταβείτε στην στρατολογική υπηρεσία της περιοχής σας.

Οι κάτοχοι λευκών ΕΦΠ μεταβαίνουν ΟΠΟΥ ΔΙΑΤΑΧΘΟΥΝ, αλλά όπως είπαμε εντάσσονται στη β΄φάση, οπότε θεωρητικά θα τους έρθει στο σπίτι ειδοποίηση. Καλόν είναι να έχετε δηλώσει την στρατολογική σας υπηρεσία για τις μεταβολές των διευθύνσεων κατοικίας, γιατί την κρίσιμη ώρα θα σπαταλώνται κρίσιμες δυνάμεις για να σας ψάχνουν ενώ εσείς ίσως ήδη έχετε μεταβεί στις μονάδες σας.

 

β) Κατάσταση ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ – ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΠΟΛΕΜΟΣ

Στην κατάσταση αυτή όσον αφορά τις ηλικίες ισχύουν ότι και παραπάνω. Φυσικά μέσα στον κανονισμό ορίζεται ότι τα όρια ηλικίας μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας, χωρίς να ορίζεται η μικρότερη ή η μεγαλύτερη ηλικία. Πρακτικά στην εμπόλεμη κατάσταση, καλούνται να πολεμήσουν ΟΛΟΙ οι ικανοί να κρατάνε όπλο.

 

γ)Τι έγγραφα φέρουν μαζί τους όσοι καλούνται:

 •  Το ΦΑΠ που του έστειλε η Επιστρατεύουσα Αρχή.
 • Το Ειδικό Φύλλο Πορείας. 
 • Το Ατομικό Βιβλιάριο Μεταβολών και Εκπαίδευσης (όσοι έχουν).
 • Την Αστυνομική ταυτότητα και τα Επιστρατευτικά έγγραφα.
 • Την Στρατιωτική άδεια οδηγήσεως αυτοκινήτου ή ειδικοποιημένου Μηχανήματος (όσοι διαθέτουν).
 • Το δίπλωμα οδήγησης πολιτικού οχήματος – ειδικοποιημένου οχήματος-μηχανήματος (όσοι διαθέτουν).
 • Τη μεταλλική Ταυτότητα.
 • Λοιπά (κατά την κρίση του) : Αντίγραφο Πτυχίου ΑΕΙ – ΤΕΙ – ΙΕΚ (αποκτηθείσας ειδικότητας που δεν είχε δηλωθεί κατά την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας), πιστοποιητικό επάρκειας γνώσης Ξένων Γλωσσών κ. Ά.

δ)Τι άλλα είδη  φέρουν μαζί τους όσοι καλούνται:

 • Τροφή για την κίνηση μέχρι την Μονάδα (ξηρά τροφή δύο ή τριών ημερών). Η τροφοδοσία θα αρχίσει με την κατάταξη στη Μονάδα.
 • Ένα μικρό σακίδιο με τα απαραίτητα ατομικά είδη (υγιεινής, εσώρουχα)

 

ΠΕΣ «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΕΘΙΣΜΌ ΣΤΟ ΑΛΚΟΌΛ!
Εξαλείφει τη λαχτάρα για αλκοόλ
ΑΓΟΡΑ
Product Image


Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

 • Applying discount code. Please wait...

Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Σχετικά με ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ
O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Σχόλια Αναγνωστών (57)

 1. Το χρωμα μπλε (κυανουν) απολυτηριο τι σημαινει;

  • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 02/06/2017 @ 5:33 ΜΜ

   Μαλλον έχει καταργηθεί, η πρόκειται περί ειδικής κατηγορίας. Άλλος λέει ότι υπάρχει πιθανότητα 3 χρόνια μετά την θητεία σου να επιστρατευτείς για μετεκπαίδευση όπως στο πράσινο αλλά με λιγότερες πιθανότητες. ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ! Διότι κι άλλοι με πράσινο δεν πήγαν για μετεκπαίδευση, ότι να ναι είναι, άκρη δεν βγάζεις και δυστυχώς επίσημα, μόνο για το λευκό και το πράσινο ειδικό φύλλο πορείας υπάρχουν γνωστές διατάξεις. Αν ρωτήσεις σε στρατολογική υπηρεσία και τους το δείξεις, ίσως να ξέρουν.

 2. Γειά σου ρε Ζαχαρία !!! 02/06/2017 @ 11:58 ΠΜ

  Φτάσαμε και στην επιστράτευση τώρα. Έχει στολές και όπλα ο στρατός να μας δώσει ή θα κόβουμε βόλτες γύρω γύρω από το στρατόπεδο και θα ψάχνουμε τα delivery.

  • Υπάρχει εδώ και 10ετιες σε κάθε Μονάδα η Α.Σ.
   Μάθε τι είναι και μην αερολογείς…

  • Tο σχέδιο της ΝΤΠ 02/06/2017 @ 6:06 ΜΜ

   Στολές παραγγείλαμε, μην ανυσηχείς
   Στην Τουρκία ράβονται οι στολές του Ελληνικού Στρατού
   https://www.alexpoli.gr/stin-tourkia-ravonte-stoles-tou-ellinikou-stratou/

   • Το καλοκαίρι του 2016 η Ελληνική ελβιτεξ παρέδωσε έπειτα απο παραγγελία του Ελληνικού Στρατού 16000 στολές..
    Επιβεβαιωμένα..
    Και δε είναι μόνο η Ελβιτεξ.
    Αν κάποια εταιρία κατασκευάζει Τουρκία είμαστε μαλακές..
    Αλλά το ότι κατασκευάζονται γενικά οι στολές του ΕΣ στην Τουρκία είναι άκυρο.. .

 3. Στέλιος Κομοτηνή 02/06/2017 @ 12:43 ΜΜ

  Και επίσης να προσθέσω ότι όσοι έχετε λευκό ΕΦΠ είστε ευπρόσδεκτοι να γραφτείτε στην Εθνοφυλακη του κάθε νομού της χώρας,η πατρίδα μας μας χρειάζεται παιδιά όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα. Όπως λέμε κ στο μοτο της Εθνοφυλακης ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ

  • aeras dunatos 02/06/2017 @ 3:01 ΜΜ

   Γιατί να το κάνω ρε πατριώτη? Τι δουλειά έχω γω να πεθάνω για τα δικά σου ξενοδοχεία , του Βαρδινογιάννη τα διϋληστήιρα , του Μπόμπολα τα γεφύρια και του Κυριακού τα κανάλια. Εγώ την ζωή μου την έχτισα έξω … Ας πολεμήσουν οι συνταξιούχοι, οι άγαμες και όσι έχουν λαμβάνην απο το Ελλαδιστάν. Πες μου έναν λόγο να πεθάνω για μια χώρα που με κυνήγησε διωχνοντάς με στην ξενητιά πρώτα για σπουδές και μετά για εργασία?

   • Στέλιος Κομοτηνή 02/06/2017 @ 4:41 ΜΜ

    Αέρα Δυνατε δεν θα πεθάνεις για κανένα μπομπολα κ βαρδινογιαννη κ Κυριακού,για την γυναίκα σου, για το παιδί σου,για τους γονείς σου, για τους φίλους σου,για τους συγγενείς σου και για όλους τους Έλληνες συμπατριώτες σου και προπάντων για τους παππούδες σου που ματωσαν για να μπορείς να σπουδασεις και να δουλέψεις κ με την σειρά σου να κάνεις οικογένεια, σε πολλούς μας δεν μας φέρθηκε καλά η πατρίδα αλλά δε φταίει αυτή που έχει πέσει σε ξένα χέρια εδώ και πολλά χρόνια κ στα δικά μας χέρια είναι να διώξουμε τους προδότες κ κατακτητές της.Συγνωμη αν σε κούρασα

    • ΣΤΕΛΙΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ….AERAS DUNATOS 5 Φεβρουαρίου 2017 @ 19:13
     1 10
     Επενδυτής είμαι κυρίως. Ασχολούμαι και με ναυλοσύμφωνα , ασφάλειες και πιστοποιήσεις πλοίων.Ναυπηγός σπούδασα αλλά δεν εξάσκησα το επάγγελμα διότι έμπλεξα με τους οικονομικούς κύκλους του city. Άστα μεγάλη ιστορία , και που σου μιλάω τυχερός είσαι. Πάντως απο επιχειρήματα πάσχετε αγαπητέ μου. Στην πραγματικότητα με οφελεί να βγείτε εκτός. Θα αγοράζω βιλίτσα με 200 χιλιάρηκα και θα την νοικιάζω στους ξένους. Ξέρεις τι μπίζνες θα μου ανοίξετε μόλις βγείτε απο το ευρω? Έχεις φανταστεί τι έχει να γίνει με το κουφάρι της Ελλάδας? Ξέρεις τι πάρτυ γίνεται Συρία? Φαντάζεσαι τι χρήμα διακινείτε πάνω στο κουφάρι μιας χώρας ? Απλά επειδή είμαι Έλληνας με πονάει να σας βλέπω να θέλετε να γίνεται βαλκάνια. Φίλε , ρεύμα εκ περιτροπής θα έχετε λόγο έλλειψης ανταλλακτικών εκτός και αν ΕΣΥ ξέρεις να επισκευάζεις αεροστροβίλους. Ξέρεις μήπως να επισκευάζεις αξονικούς τομογράφους ? Παράγεις μήπως χημικά για βιομηχανία , παράγεις οχήματα ? Οι Αλβανία θα είναι όνειρο ζωής για τα παιδιά σου . Σοβαρευτείτε πριν να είναι αργά.

     ….ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΜΑΡΩΤΟΣ ΜΕΤΑ ΝΟΜΙΖΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.

     • aeras dunatos 02/06/2017 @ 7:15 ΜΜ

      Ποιό φίδι να βγάλεις ρε φίλε? Πλάκα μας κάνεις? Με τα G3 και τα μινιμi δεν πας να πολεμήσεις τον Τούρκο καημένε. Στη Λαμία θα φτάσουν και συ ακόμα θα μετράς κονσέρβες. Όσο για το ποιός απο τους δυό μας είναι περισσότερο Έλληνας δεν θες να μετρηθείς. Απλά πες μου πόσα έχεις δώσει σε φόρους και εισφορές την τελευταία δεκαετία. Για τους μαυραγορίτες δεν τα ξέρεις και πολύ καλά. Σε μερικές περιπτώσεις ολόκληρα χωριά προμηθευόταν με το αζημείωτο τρόφιμα και φάρμακα . Τι θες δηλαδή , να μιζάριζαν τους τοπικούς Γερμανούς αξιωματικούς και να τα μοιράζουν στην πλατεία? Πολλοί απο τους μαυραγορίτες αθωώθηκαν στα δικαστήρια , άλλοι είναι πρώην ιδιοκτήτες σουπερ μαρκετ. Πολλοί απο αυτούς δολοφονήθηκαν και τους εκλάπησαν τα προϊόντα τους. Τι διακιολογεί την δολοφονία για κλοπή εν καιρώ πολέμου? Δηλαδή άμα γίνει πόλεμος και έρθω σε σκοτώσω και σου πάρω το λάδι είμαι πατριώτης και συ μαυραγορίτης? Οι περισσότεροι δεν συνεργάζονταν με τον κατακτητή , αλλά ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν εκτός και αν νομίζεις οτι ο κάθε μπακάλης του χωριού ήταν αιμοβόρος και ανθέληνας. Ούτε σου περνάει απο το μυαλό πόσοι μαυραγορήτες ματώνουν μέσα σε τράπεζες , οργανισμούς ώστε να εξασφαλίζουν ανάσες στην Ελληνική οικονομία. Ξέρεις πόσα τραπεζικά στελέχοι είναι στους ψυχιάτρους? Γνωρίζεις τι γίνεται μέσα στις ναυτηλιακές μετά την πτώση των ναυλων? Φύγε απο το μικροκοσμό σου και τις αφραγκίες σου και θυμήσου οτι όταν εσύ δεν έχεις να πάρεις τσιγάρα , κάποιος εφοπλιστής αγωνίζεται να σώσει τα καράβια του αξίας όσο το ΑΕΠ ενός νησιού.

    • aeras dunatos 02/06/2017 @ 6:00 ΜΜ

     Πάμε με τη σειρά: Η οικογένειά μου και γω μένουμε Ελλάδα για τυπικούς λόγους αλλά έχουμε διαβατήρια ξένα . Οι γονείς μου ζουν στο εξωτερικό και έρχονται μόνο καλοκαίρια. Όσο για τους συνέλληνες , πλέον είναι τόσο αηδιαστικοί που μου προκαλούν αηδία. Ξερόλες , ψωροπερήφανοι, αμόρφωτοι , άσχετοι και ανίδεοι. Αντιμετωπίζονται στο εξωτερικό όπως οι Αλβανοί το 1990 σε εμάς. Για αυτό πολοί τα εγκαταλείπουν και επιστρέψουν.
     Σου έρχεται ο άλλος για συνέντευξη , σου βγάζει το iphone και το αφήνει πάνω στο γραφείο . Ρε γίδι , ούτε να καθίσεις δεν πρέπει αν δεν σου το προτείνουν. Έχει ο άλλος 40 τατουάζ και νομίζει οτι θα πάρει θέση πωλητή. Που πας ρε κακομοίρη , έχουν και οι ξένοι τατουάζ αλλά όχι σε όλο το σώμα . Σου έρχεται η άλλη για γραματέας και ζυγίζει όσο το 4χ4 AMG μου. Που πας ρε κοπελιά , κόσμο θα υποδέχεσαι. Τέλος πάντων, αν πας ποτέ σε πρώην ανατολικό μπλόκ και μετά γυρίζεις Ελλάδα θα κλαίς με την κατάντια , όχι την οικονομική αλλά την κοινωνική.
     Μου λες για πατριώτες και θυμάμαι στο στρατό , μετά την πρώτη άδεια γύρήσαμε οι μισοί στο στρατόπεδο. Οι άλλοι είχαν αποσπαστεί , άλλος με βίσμα τον παπά , άλλος με βουλευτή, άλλος με υπουργό. Τι στα λέω θα τα ξέρεις.

     Φίλε ,αν φτύσεις το γάλα που ήπιες για να πετύχεις έξω πιστεψέ με τυς έχεις χεσμΈνους τους μέσα . Ας πάνε να πολεμήσουν τα βύσματα , οι άγαμες και οι καραβανάδες με τα ΕΦΑΡπαξ. Όσο για την πατρίδα , όπου γης και πατρίς λέγανε υποτιμητικά κάποτε οι Ελληνες . Πλεόν τιμώ άλλα χώματα που με αντιμετοπίζουν για αυτό που είμαι όχι για το ποιόν γλύφω ή ποιόν ξέρω. Όσο για το μπαμ , σας έρχεται απο Βρυξέλες μαθαίνω. Πάντως ,ετά θα ανοίξουν καλές μπίζνες …Δεν με κούρασες καθόλου.

     • Tο σχέδιο της ΝΤΠ 02/06/2017 @ 8:29 ΜΜ

      Έχεις δίκιο σε κάποια από αυτά που λες, αλλά αν κρίνω από τον τρόπο που γράφεις και εσύ τα ίδια χάλια είσαι. Μάλλον ντρέπεσαι για την καταγωγή σου, ας μην ξεχνάμε ότι οι μισοί φυλακισμένοι στις Ελληνικές φυλακές είναι Αλβανοί, οι Αλβανοί είναι πρώτοι στις παρανομίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, ναρκωτικά, μαστρωπεία, ληστείες κλπ, κλπ.
      Η Ελλάδα έχει απατεώνες αλλά έχει και αγίους. Αν σε κάποιους αλλοδαπούς δεν αρέσει η χώρα αυτή, να πάρει δρόμο και όσοι έφαγαν ψωμί εδώ να το βουλώσουν και να πουν ευχαριστώ. Δεν τους υποχρεώνει κανείς να μείνουν.

     • ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 02/06/2017 @ 8:38 ΜΜ

      Όπως αγαπάς Αέρα Δυνατέ,ο καθένας μας κάνει ό,τι νομίζει καλύτερο

     • Ανώνυμος 02/07/2017 @ 12:35 ΠΜ

      Ρε σαλτα και γαμησου αέρα κοπανιστε! Τι του μιλάτε του Καραγκιόζη ρε. ΑΥΤΟΊ είναι οι πραγματικοί εχθροί της Ελλάδας. Κάνε μου και το ζόρικο τώρα για γ@μησω πατοκορφα μπασταρδε

     • Λυπαμαι να ακουω τετοια λογια απο εναν ελληνα ο οποιος ..μαλον ντρεπεται που ειναι απο αυτην την γελοια πατριδα που εφερε τον πολιτισμο σε ολον τον κοσμο..δεν υπαρχει μορφωμενος ανθρωπος απο ολον τον κοσμο..που να μην σκυβει το κεφαλι σε αυτο τον μικρο τοπο..αλλα γιγαντα …εσυ που λες οτι εισαι μορφωμενος …στεκεσαι σε εναν τυπο με 40 τατουαζ…και σε γυναικες 4χ4…ενας ανθρωπος δηλαδη ..ποντικι…κοιταζει το τυρι και πεφτει στην φακα ..στη φαξα της επιφανειας…της προχειροτητας…της στιγμης..χωρις σκεψη αντιληωη πιστευω…χθες….μονο το σημερα..το τωρα…ειμαι μια μητερα εχω δυο γιους…ειπες οτι αυτοι που εχουν μυαλο δεν θα αφησουν τα παιδια τους…να πολεμησουν…κανεις λαθος..θα του φορεσω εναν ξυλινο σταυρο…και θα του πω …πγγαινε γιε μου η παναγια μαζι σου…θα κλαψω…θα σκισω με τα νυχια μου τη σαρκα μου…θα ποναω …γονατιστη θα παρακαλαω….αλλα οπως του ελεγα οταν ηταν μικρος…και τι εγινε που χτυπησες …σηκω…αγορι μου…ευχομαι ….να γυρισεις σωος…γερος….μην αφησεις να σου παρουν ποτε …την πιστη σου…και την πατριδα σου….αυτα τα χωνατα που πατας…στα εχει προσφερει αλλος….εσυ αυτο που εχεις να κανεις…ειναι να τα κρατησεις…για να τα παραδωσεις..στις επομενες γεννιες….ειμαι μια μητερα….απλη …αλλα τους γιους μου…τους θελω βασιλιαδες στην ψυχη…με τη βοηθεια του θεου…

    • Bρητε αλλο κοροιδο να πολεμισει για το ελλαδισταν ναι και καπου εδω θα αρχησουνε οι εθνοπατερες που υπηρετισανε σε καμια αεροπορια και ονειρευονται κωσταντινουπολη να παρουνε πισω παρ ολα αυτα τρωνε παντοφλα και απο τη γκομενα τους… οτι ειμαι αλβανος , πρεζακιας, εβαιως, 666, σατανας και λοιπες μπουρδες… πουληστε αλλου τη πραματια του εθνους.. ας παει να πολεμισει το παιδι το μαρινακι και του ελληναρα του μιχαλολιακου η ουρανιτσα.. χχαχαχα α! και τα παιδακια τον καραβαναδων με τα παχουλα εφαπαξ που θα περνουνε παρασημα στο πολεμο και εσενα δε θα σου δωσουνε ουτε αναπηρικη συνταξη… !!!! και κανενας νορμαλ γονιος δε θα σε παροτρυνει να πολεμισεις, θα προτιμισει να παιθανει αυτος παρα εσυ!!!! οποτε εθνοπατερες αλλου τα παραμυθια!!!

   • Νικόλαος 04/16/2018 @ 10:09 ΜΜ

    Έπρεπε να ντρεπεσε!
    Οι ΕΛΛΗΝΕΣ πολεμουν και πεθαινουν για την ΠΑΤΡΙΔΑ. Τη δική μου τη λενε ΕΛΛΑΔΑ και πεθαινω για αυτην ΤΩΡΑ. Και εγω στο εξωτερικό ζω. Αν χρειαστεί, ελπίζω να εχω στο Στελιο απο τη Κομοτηνή διπλα μου, και οχι εσενα.

  • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 02/06/2017 @ 3:06 ΜΜ

   Για τοπική εθνοφυλακή, όταν καταρρεύσει το καταραμένο το κράτος, μέσα. Εξοπλισμό δεν χρειάζομαι, τα χω όλα, ασχολούμαι από χόμπι και αντικείμενό μου, είναι η κυρίως η ανίχνευση, διαβίωση, πεζοπορίες, η εξειδικευμένη παραλλαγή και σκόπευση ακριβείας. Πως γίνεται η εγγραφή;

   • ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 02/06/2017 @ 5:47 ΜΜ

    Άν μένεις σε παραμεθόριο περιοχή πηγαίνεις στο τοπικό γραφείο Στρατολογίας και θα σου πούνε τί να κάνεις

 4. Ανώνυμος 02/06/2017 @ 1:12 ΜΜ

  Από που να αρχίσω και που να τελειώσω.

  “γ)Τι έγγραφα φέρουν μαζί τους όσοι καλούνται:”
  (Γίνεται της πουτάνας (πχ τελευταία φορά που θυμάμαι το 1974 – όλοι τρέχανε στα supermarkets για τα βασικά) άντε να μαζέψεις χαρτιά.

  Με 500.000 κυρίως νέους (και ίσως πολύ περισσότερους) μετανάστες στο εξωτερικό να δω με ποιούς θα πολεμήσεις (και πόσοι άλλοι θα τι κάνουν ποικιλοτρόπως).

  Ποιές μονάδες επιστράτευσης ανά νομό κλπ (έχουν οι περισσότερες καταργηθεί λόγω …οικονονίας).

  Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
  βοήθειά μας αν γίνει κάτι και αυτό γιατί όσοι μείνανε Ελλάδα είναι σαν το βάτραχο που του έχουν κόψει χέρια και πόδια και που νομίζουνε ότι δεν πηδάει γιατί δεν ακούει.

  Πρέπει να γίνει ένα πολύ μεγάλο θαύμα για να σωθεί πλέον η χώρα.

 5. Καποιος 02/06/2017 @ 1:15 ΜΜ

  Για ποιο λογο το ανεβαζετε αυτο τωρα δεν ξερω αλλα εχω παρατηρησει οτι τις τελευταιες 3 ημερες η “ΚΑθΗΜΕΡΙΝΗ” ανεβαζει συνεχεια αρθρα σχετικα με επικειμενη συμπλοκη με Τουρκια…νομιζω οτι προσπαθει να καλλιεργηθει ενα τετοιο κλιμα ετσι ωστε να οδηγηθουμε σε μια τετοια κατασταση…υπομονη και οχι φοβος και πανικος εχουμε φυλακες αλλους απο πανω..σε ολο το αιγαιο γινονται σεισμοι-ασπιδες απο χτες μπειτε σε ενα σαιτ να δειτε

 6. telika me to superbowl extes den synevei tipota …
  alla itan simatodotimeno ///

  sorry gia ta greekglish
  kali evdomada

 7. Γιατί ;;;

 8. Ανώνυμος 02/06/2017 @ 2:09 ΜΜ

  Για πουσταρια σαν εσενα και του αερα,υπαρχουν τα σαλονια των αεροδρομιων να συγκεντρωθητε για αναψωριση. Επισης , απαραιτητο εφοδιο σας-πιστοποιητικο ,ειναι βγαλμενη γλωσα σας στο κωλαγλυψιμο και κλαμα. Κοινο αναγνωριστικο σας ,το σκατο σας μεχρι την καλτσα και η βρωμα που θα βγαζετε. Δεν θελουμε ριψασπιδες. Αντε και γαμηθητε.

  • Έλα από κοντά να το επιβεβαιώσεις και μη νιαουρίζεις σκατόβλαχε

   • Ανώνυμος 02/06/2017 @ 5:40 ΜΜ

    θα του κάνεις κανένα ωραίο κλαρίνο αγοράκι; Να έρθω κι εγώ μιάς και είσαι τόσο γενναίος; Για πες κουκλακι μου πού το θέλεις; Με αρέσουν τα άγρια πουστακια!

  • ξεφτίλες 02/06/2017 @ 2:58 ΜΜ

   σιγά τα αίματα ιντερνετικέ καταδρομέα! Σιγά! Μας πήρανε τα σκάγια. Και στην επιστράτευση όλοι εσείς οι μάγκες πάλι θα τη σκαπουλάρετε και θα κρύβεστε στα πατάρια ρε. και μετά θα γράφετε πάλι σχόλια και άρθρα για δαίμονες, αρειανούς, υποδόρροια τσιπακια και άλλες τέτοιες μαλακίες. σας μάθαμε μια ζωή και σήμερα αχαϊρευτοι.

   • Ανώνυμος 02/07/2017 @ 12:32 ΠΜ

    Εσύ μωρή γενναία κωλοτρυπιδα μιας και εισαι ζορικος και οι υπόλοιποι κορόιδα είσαι για κανένα ρομαντικό ραντεβουδακι να δούμε και πόσο μάγκας είσαι; Αντε ντε! Περιμένω

    • Ελάτε όλοι με φόρα στρατόκαυλα μουνάκια, υπό την ασφάλεια της οθόνης γαμάτε πολύ αλλα στην κυριολεξία ΑΛΛΟΙ ΓΑΜΑΝΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΣ. Η πνευματική σας καθυστέρηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο… φέρτε και καναν παπά να σας αγιάζει τα g3 σε περίπτωση πολέμου έτσι για την αντίφαση της ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. Τι να περιμένει κανείς από διανοητικά καθυστερημένους σαν εσάς… Άντε γιατί μας πρίξατε τ’αρχίδια αργόσχολοι πολεμοχαρής καταστροφολόγοι, προγραμματισμένα μπάσταρδα με μονοψήφιο IQ

    • Ανώνυμος 02/07/2017 @ 5:14 ΜΜ

     IΝΕPT

     Αυτά να τα πεις στη γυναίκα σου που έχει στεγνώσει όλο τον αντρικό πληθυσμό της γειτονιάς στις πίπες όταν εσύ γράφεις στον υπολογιστή! Δάσκαλε που δίδασκες! Κερατούκλη….

 9. ΜΑΥΡΟΣ ΜΑΓΟΣ 02/06/2017 @ 2:19 ΜΜ

  Θα πάω, όταν δω τον Τσίπρα φαντάρο.

 10. Μπράβο ρε Ζαχαρία..

 11. Ανώνυμος 02/06/2017 @ 3:07 ΜΜ

  Οι γυναίκες μπορούν εθελοντικά να καταταγούν σε περίπτωση γενικής επιστράτευσης;

  • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 02/06/2017 @ 5:23 ΜΜ

   Έτσι πως είναι τα πράγματα, το κράτος θα καταρρεύσει, (καλύτερα), θεσμοί θα υπολειτουργούν, (καλό για μερικούς θεσμούς κακό για άλλους), οπότε είμαστε μόνοι μας. (Επιτέλους. Το ελπίζω δηλαδή…) Οπότε ότι κάνουμε και οργανώσουμε μεταξύ μας οι πολίτες. (Υπάρχουν πολλοί ο καθένας με διαφορετικές γνώσεις). Επομένως ναι, θα μπορούν χααχχααχχα αφού εμείς θα καθορίζουμε τι γίνεται και τι όχι και το πως και ποιοι οι στόχοι… Μια χαρά! (Δεν θέλω να ξυπνήσω μια τέτοια μέρα και να δω το κράτος όρθιο ακόμα, διότι αυτό σημαίνει ταφόπλακα για το έθνος και πως η ευκαιρία για ανεξαρτησία πάει πέταξε…

 12. Ανώνυμος 02/06/2017 @ 3:20 ΜΜ

  Να πας να γαμηθείς εσύ μωρή πουτάνα.

 13. Κατοχικός 02/06/2017 @ 3:34 ΜΜ

  Δε ξέρω τι γίνεται στο κέντρο αλλά στο μέρος μου υπάρχει μια σχετική κίνηση (έλεγχος σε επιστρατευμένα οχήματα αλλαγή ή έλεγχος στα τυφέκια κλπ)ελπίζω να μη γίνει τίποτα γιατί μόνο δυστυχία θα φέρει,αν γίνει εμείς στα σύνορα είμαστε έτοιμοι.

  • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 02/06/2017 @ 3:55 ΜΜ

   Aν δεις ποτε αντικατασταση των G3 με FN FAL από τις αποθήκες και ΗΚ11 να βγαίνουν, θα ναι επειδή ετοιμάζονται.

 14. Η ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΡΙΝ 8-9 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ. ΜΑΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.
  ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΦΟΔΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ. ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

  • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 02/06/2017 @ 4:58 ΜΜ

   Σωστός. Mικρές ομάδες, οργανωμένες, με στόχους και με ζήλο να καλλιεργήσουν το όποιο αντικείμενο θα τους χρησιμεύσει στην αποστολή τους. Έρευνα και εκπαίδευση.
   Αν είχα στην διάθεσή μου τρισίμιση χιλιάρικα, θα χτυπούσα και μια θερμική καλή, αποκλειστικά για παρατήρηση στα 1,8 χιλιόμετρα αλλά δυστυχώς κανείς δεν έχει αυτό το ποσό… Κανονικά μια σκοπευτική διόπτρα με θερμική απεικόνιση κοστίζει γύρω στα 700-800 ευρώ σε αξία και σε χώρες που τις επιτρέπουν αλλά Ελλάδα απαγορεύεται να φέρουν σταυρόνυμα και οποιοδήποτε βοήθηκα για τοποθέτηση σε όπλο.

   • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 02/06/2017 @ 5:00 ΜΜ

    Γενικώς πολλά παράλογα εμπόδια που μόνο στην Ελλάδα επιβλήθηκαν… Είναι ολοφάνερη η αποδόμηση της δυνατότητας άμυνας των Ελλήνων.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 02/06/2017 @ 5:44 ΜΜ

   Για ποιους νομούς μιλάς NORTH WIND; Ξέρω ότι τουλάχιστον υπάρχει Εθνοφυλακή στην Δράμα και στην Καβάλα

   • ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

    • Στέλιος Κομοτηνή 02/07/2017 @ 6:46 ΜΜ

     Κάνεις λάθος NORTH WIND,Εθνοφυλακή υπάρχει σε όλους τους νομούς που αναφέρεις,όπως επίσης υπάρχει Εθνοφυλακή και στα Ιωάννινα,Καστοριά,Θεσπρωτία,Φθιώτιδα και φυσικά σε όλα τα νησιά του Αιγαίου,εντάξει;

     • ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙ !!!!!!!!! ΤΟ 2013 ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ (ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΦΥΡΙΖΑΝ ΚΛΕΦΤΙΚΑ, ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ,ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΟΥΣ) ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ Τ.Ε. ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΥΠΕΘΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

 15. Ανώνυμος 02/06/2017 @ 5:41 ΜΜ

  Ρε παιδα για το γιωτα 5 Ι5 τι ισχυει??

  • ΑΝ ΕΙΣΑΙ Ι5 ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΘΥΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΟΪΔΟ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΩΖΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ! ΤΑ ΧΑΪΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ Ι1 ΜΕΧΡΙ Ι4. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΤ! ΧΑΧΑΧΑ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ.

 16. Η μαλακία σου είναι από άποψη, ή έτσι γεννήθηκες;

 17. Ανώνυμος 02/06/2017 @ 10:29 ΜΜ

  ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι πρέπει να έχω μαζί μου; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ένα δονητή.

 18. LOL ΧΑΧΑΧΑ HAHAHA 02/06/2017 @ 10:50 ΜΜ

  “Τι έγγραφα φέρουν μαζί τους όσοι καλούνται:
  1)Την ΦΑΠΑ που του έστειλε η Επιστρατεύουσα Αρχή.” Έτσι είναι, ΦΑΠΕΣ θα πάρετε όχι ΦΑΠ. Κορόιδα!!!!

 19. Για τη Διαχείριση πληροφοριών (και τις θεωρίες συνομωσίας) 02/07/2017 @ 12:40 ΜΜ

  Είναι εκπληκτική η ταχύτητα με την οποία οι θεωρίες συνομωσίας διαδίδονται σε περιόδους φόβου και ανασφάλειας, όπου ο άνθρωπος (ή μια ομάδα ανθρώπων) νιώθει την ανάγκη να βρει ένα εξιλαστήριο θύμα για τα δεινά που περνά και στρέφεται με αυτόν τον τρόπο εναντίον ενός άλλου ανθρώπου (ή μιας άλλης ομάδας ανθρώπων). Ο βαθμός ευθύνης που φέρει ο ίδιος ο άνθρωπος είναι κάτι που τώρα τελευταία έχει αρχίσει να διαφαίνεται ως άποψη ανάμεσα στην κοινή γνώμη, αν και δεν φαίνεται να πείθει ιδιαίτερα, μιας και ο κόσμος δεν φημίζεται σε γενικές γραμμές για την υπευθυνότητα και την αντικειμενικότητά του όταν φοβάται.

  Η πολιτική του “διαίρει και βασίλευε” εξακολουθεί να είναι επίκαιρη και ισχυρή από τη στιγμή που πετυχαίνει τους στόχους της, με την ειδοποιό διαφορά ότι πλέον δεν απευθύνεται μόνο στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα όπου συναντά κανείς και πιο ελλειπή πληροφόρηση. Πλέον η πληροφόρηση είναι στο χέρι όλων, όπως και οι αντίστοιχες παγίδες της.

  Από ιστορικής πλευράς και τηρούμενων των αναλογιών οι θεωρίες συνομωσίας πάντα είχαν έναν πομπό και έναν δέκτη, τις περισσότερες φορές “παίζοντας” μεταξύ κοινωνικών ομάδων. Ναζί εναντίον εβραίων, εβραίοι εναντίον ανθρωπότητας, κυβερνήσεις εναντίον πολιτών, ερπετόμορφοι εναντίον κοινωνίας, νέα παγκόσμια τάξη εναντίον παραδοσιακών οργανωτικών μορφών κ.ο.κ. Ελάχιστες είναι οι φορές που αυτές οι θεωρίες έχουν βρει αρκετούς ακόλουθους ώστε να μπορέσουν να εκφραστούν σε πιο πρακτική βάση, και κάθε φορά τα αποτελέσματα ήταν σχετικά άσχημα (ιδίως αν συμπεριλάβουμε και έναν παγκόσμιο πόλεμο, αν και ίσως κάποιοι να θεωρήσουν αυτή τη σύνδεση καταχρηστική). Βέβαια, τις περισσότερες φορές υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ λογικής και υπόθεσης, οπότε ακόμα κι αν υπάρχει μια διάδοση στις απόψεις και τις ιδεολογίες που χαρακτηρίζουν κάποιες θεωρίες συνομωσίας, συνήθως το προφίλ των γραφικών ανθρώπων με την κακώς νοούμενη καλπάζουσα φαντασία παραμένει ως έχει, στη “συντήρηση”.

  Φανταστείτε όμως τί θα γινόταν αν μια μέρα μερικές απ’ αυτές τις θεωρίες ξεπερνούσαν την “κρίσιμη μάζα πιστών” που χρειάζονται προκειμένου να αποκτήσουν έδαφος και ορμή…?! Κατ’ αρχήν θα είχαμε να κάνουμε με ένα σύγχρονο “κυνήγι μαγισσών” που θα ευνοούταν πιθανώς από την αποδόμηση των θεσμών που θα κρατούσαν μέχρι πρότινος τις ισορροπίες, αναφερόμενοι κυρίως σε κοινωνικο-πολιτικούς θεσμούς που μεταξύ άλλων τείνουν να κρατούν την κοινωνία σε συνοχή και σχετική τάξη. Αρκετές κοινωνικές ομάδες, τόσο αυτές που μέχρι και πρότινος αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν στόχο (ομοφυλόφιλοι, σιωνιστές, μετανάστες κτλ) όσο και κάποιες νέες που μπορεί να προκύψουν με βάση το βαθμό της κοινωνικο-πολιτικής αστάθειας που θα υπάρχει και των παραγόντων που θα έχουν οδηγήσει σ’ αυτή (π.χ. ηλικιωμένοι, λόγω της επιβάρυνσης που σύμφωνα με κάποιες ακραίες απόψεις αποτελούν για το ασφαλιστικό σύστημα, ή ακόμα και λογιστές ή χρηματιστηριακοί υπάλληλοι, λόγω της ενασχόλησής τους με το χρήμα), θα γίνουν παίκτες σε ένα νέο κολοσσαίο, έτοιμες να φαγωθούν από τα συνομωσιοπαρανοϊκά θηρία. Ο ένας θα κυνηγά τον άλλον, οι μεν θα κατηγορούν τους δε και όλοι μαζί θα χορεύουν στους ρυθμούς του φόβου και της ραγδαίας μεταβολής των ισορροπιών που υπήρχαν όταν ακόμα η κοινωνική συνοχή ήταν σχετικά σταθερή.

  Ένα ίσως παράδοξο στοιχείο εδώ είναι ότι καθοριστικός παράγοντας επιβίωσης σε μια τέτοια μορφή κοινωνίας θα είναι η πληροφόρηση που θα έχει ο κάθε άνθρωπος. Η πληροφόρηση θα είναι δύναμη, τουλάχιστον στο μέτρο ανταλλαγής της με την παροχή ασφάλειας. Η πληροφόρηση ήδη στις μέρες μας έτσι κι αλλιώς θεωρείται δύναμη, αλλά σε μια φανταστική (?) κοινωνία όπως η προαναφερόμενη θα είναι το κριτήριο με το οποίο θα διαχωρίζονται οι διάφορες κοινωνικές ομάδες. Ήδη διαφαίνεται μια τάση οργάνωσης εκ μέρους των ανθρωπων που υιοθετούν συγκεκριμένες θεωρίες συνομωσίας, ενώ οι ίδιες φαίνεται πως περιστρέφονται γύρω από τον τομέα της κοινωνικής ζωής που πονά περισσότερο, την οικονομία. Η ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει κάπου είναι μια δεδομένη τάση που δεν χρειάζεται να αναλυθεί περαιτέρω, πιθανόν να χρειάζεται όμως να σχολιαστεί το ότι πλέον η οργάνωση των ανθρώπων δεν ακολουθεί τα κριτήρια της κοινωνικής διαστρωμάτωσης που παραδοσιακά ακολουθούσε. Τώρα πια ο εργάτης και ο εργοδότης μπορεί να μοιράζονται την ίδια ομάδα, την ίδια πληροφόρηση, τις ίδιες αυταπάτες, όπως και ο απόφοιτος πανεπιστημίου με τον απόφοιτο δημοτικού. Αυτό φυσικά υποδεικνύει το πόσο θεμελιώδης είναι η κοινωνική κρίση που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη κοινωνία, καθώς και το βαθμό υποταγής της στα ένστικτα και τις ορμές των ατόμων που τη συνθέτουν.

  Σε καμία περίπτωση δεν επιχειρείται η δαιμονοποίηση των θεωριών συνομωσίας, αυτό που κάνουν άλλωστε είναι να επιχειρούν μια εναλλακτική σύνδεση μεταξύ διαθέσιμων πληροφοριών, κάτι το οποίο είναι αρκετά δημιουργικό από μόνο του. Το σύνηθες λάθος είναι όταν επιχειρούν να συμπληρώσουν το παζλ μιας θεωρίας με στοιχεία τα οποία δεν είναι διαθέσιμα και τα οποία καλούνται να “υποθέσουν”. Αυτές οι υποθέσεις όμως είναι που τελικά καθορίζουν και ολόκληρο το μήνυμα. Μερικές φορές μάλιστα τα μηνύματα αυτά είναι τόσο λανθασμένα που αποδυναμώνουν και τις ίδιες τις πληροφορίες που χρησιμοποίησαν, αλλοιώνοντας έτσι την αξία τους. Έτσι, όταν κάποιος για παράδειγμα βρίσκει αρκετά παράλογο το μηνυμα ότι το AIDS είναι ένα εργαλείο των σιωνιστών για την εξόντωση της ανθρωπότητας, τείνει να απορρίπτει το σύνολο των πληροφοριών που συνέθεσαν αυτό το μήνυμα, συμπεριλαμβανομένων και των πληροφοριών που υποδεικνύουν ότι το AIDS είναι μια τεχνητή ασθένεια (που είναι μια σχετικά σοβαρή θεωρία).

  Για άλλη μια φορά λοιπόν αναδεικνύεται η εξαιρετική σημαντικότητα της διαχείρισης των πληροφοριών που είναι διαθέσιμες σε εμάς. Οι περισσότεροι άνθρωποι που μπαίνουν στο τριπάκι της υιοθέτησης θεωριών συνομωσίας, αρκούνται συνήθως στη μισή αλήθεια που απορρέει από διάφορα στοιχεία που προσλαμβάνουν, έχοντας όμως τη σιγουριά ότι έχουν ολόκληρη την αλήθεια στην κατοχή τους. Κι αφού έχουν μια φαινομενικά ολόκληρη αλήθεια, δεν διστάζουν να την διαδώσουν κιόλας, σε ανθρώπους που επίσης αρκούνται στην ημιμάθεια. Κανείς δεν το παραδέχεται, αλλά οι περισσότεροι αρκούνται στην ποσότητα των πληροφοριών που τους βολεύει, ενώ το ίδιο μοτίβο ακολουθούν και τα ίδια τα μηνύματα. Όταν υπάρχει σκοπιμότητα στο να κυνηγούν οι άνθρωποι ανεμόμυλους, αντί να κυνηγούν την ελευθερία τους για παράδειγμα, τότε τέσσερα πράγματα συμβαίνουν:

  1) Οι πληροφορίες που καθιστούν τους ανεμόμυλους “εχθρούς” αυξάνονται σε αριθμό, ενώ οι πληροφορίες που καθιστούν τους ανεμόμυλους απλά κτίσματα γίνονται ως δια μαγείας πιο δυσεύρετες.

  2) Καλλιεργείται η υπόθεση πως το κυνήγι των ανεμόμυλων έχει τελικά ως σκοπό το κυνηγι της ελευθερίας, και οι άνθρωποι που κυνηγούν ανεμόμυλους έχουν οδηγηθεί εκεί με τέτοιο τρόπο που πραγματικά θεωρούν πως αγωνίζονται για την ελευθερία τους!

  3) Όσοι θεωρούν πως το κυνήγι ανεμόμυλων δεν δικαιολογείται από επαρκή στοιχεία, τείνουν να υποθέτουν ότι δεν υπάρχει τρόπος διεκδίκησης της ελευθερίας.

  4) Το μήνυμα της διεκδίκησης της ελευθερίας αποδυναμώνεται γιατί τελικά κανείς δεν νοιάζεται γι’ αυτή, ακόμα κι αν κάποιοι διατείνουν ότι είναι οι υπερασπιστές της (κυνηγώντας ανεμόμυλους).

  Έχει πλάκα να το παρακολουθείς ως συλλογισμό, αλλά αν αναλογιστείς σε πόσο μεγάλο βαθμό το ζούμε όλοι αυτό το γεγονός, είναι σχετικά αποκαρδιωτικό. Ενώ η πληροφορία από μόνη της δεν έχει κάνει κάτι κακό, η επεξεργασία της και η εσφαλμένη διαχείρισή της από τον άνθρωπο τελικά την καθιστά επικίνδυνη. Ο ίδιος ο άνθρωπος δεν αναγνωρίζει την επικινδυνότητα αυτής της πληροφορίας, όχι μόνο γιατί ο ίδιος έχει συνεισφέρει στη δημιουργία της με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, αλλά και γιατί μέσω αυτής προβάλλει τον εγωισμό και την ανασφάλειά του, έχοντας καταστήσει άλλους ως υπεύθυνους της κατάστασής του. Και η κατάστασή του επιδεινώνεται.

  Οι λύσεις για αυτή την κατάσταση δεν είναι πρωτότυπες. Είναι λογικές και απλές, ωστόσο δεν γίνονται πάντα κτήμα των ανθρώπων γιατί μερικοί έχουν ήδη πειστεί ότι τις εφαρμόζουν, με το να κυνηγούν ανεμόμυλους. Πρέπει όμως κάποια στιγμή να καταλάβουμε πως πραγματικά:

  1) Δεν ξέρουμε τίποτα. Όσα ξέρουμε είναι ελάχιστα και πάντα οφείλουμε να μαθαίνουμε περισσότερα. Η πραγματικότητα γύρω μας συνθέτεται από πληροφορίες που επεξεργαζόμαστε “και είναι μόνο μέσα μας. Ζούμε μέσα μας, ό,τι ξέρουμε είναι μέσα μας, ό,τι βλέπουμε είναι μέσα μας, όλοι οι άλλοι άνθρωποι και όλα τα πράγματα του κόσμου, και ο ίδιος ο κόσμος ολόκληρος είναι μέσα μας. Έξω μας, για μας, δεν υπάρχει απολύτως τίποτε. Όλα τα βλέπουμε με τα δικά μας μάτια, ταυτόχρονα τα επεξεργαζόμαστε σύμφωνα με ό,τι ξέρουμε (γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό το τι ξέρουμε), και παίρνουμε το αποτέλεσμα που είναι η αποκλειστικά δική μας αντίληψη.” (παράφραση από editorial του Π. Γιαννουλάκη στο περ. Strange τ. 116) Αλλά ακόμα κι αν μάθουμε πολλά περισσότερα απ’ όσα ξέρουμε, πάλι δεν θα ξέρουμε τίποτα. Κι αυτό όχι τόσο γιατί οι πληροφορίες είναι άπειρες, αλλά γιατί πάντα θα υπάρχει κάτι που θα μας ξεφεύγει. Για να μην παρεξηγηθεί αυτό, φυσικά και έχουμε γνώμη με βάση αυτά που ξέρουμε και την εκφράζουμε, απλώς έχει διαφορά το να “έχεις γνώμη” από το να “γνωρίζεις την αλήθεια”. Το ένα είναι ασφαλές, σεβαστό και αποδεκτό, το άλλο είναι επισφαλές και εν δυνάμει επικίνδυνο.

  2) Πρέπει να αρχίσουμε να αξιολογούμε και να διαχειριζόμαστε διαφορετικά τις πληροφορίες που προσλαμβάνουμε. Σε τί μας αφορά μια πληροφορία? Πώς μπορούμε να τη διαχειριστούμε για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη? Πώς κινούμαστε με βάση αυτό το κριτήριο? Δηλαδή εντάξει, ας πούμε για παράδειγμα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι μέλος της λέσχης Μπίλντερμπεργκ και συνεργάζεται στενά με μέλη της Goldman Sachs με οικονομικά ανταλλάγματα, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, αν όχι την εξόντωση του ελληνισμού. Επί του πρακτέου, πώς ακριβώς μπορεί να αξιολογηθεί μια τέτοια πληροφορία? Παρακολούθησε κανείς σας από κοντά κάποια συνεδρίαση της Μπίλντερμπεργκ, είδε κανείς σας από κοντά κάποιον υπάλληλο της Goldman Sachs να χρηματίζει ή ακόμα και να εκβιάζει τον Παπανδρέου? Έχετε την παραμικρή απόδειξη για το οτιδήποτε από τα παραπάνω, πέρα από την εικασία ότι “κάτι τέτοιο είναι λογικό (?!) να έχει γίνει”? Πόσα άλλα μπορεί να έχουν γίνει σχετικά με αυτό το θέμα και δεν ξέρετε? Αλλά ακόμα κι αν έχει γίνει έτσι όπως τα λέτε, τί σημαίνει αυτό για σας? Πώς το διαχειρίζεστε? Τί κάνετε γι’ αυτό? Τί αξία έχει για τη ζωή σας αυτό, κι αν την επηρεάζει, ποιές ενέργειες κάνετε εκτός από το να εικάζετε (και να γκρινιάζετε)?

  3) Η πληροφόρησή μας είναι τελικά μια πολιτική κίνηση, το ίδιο και η προσέγγιση/διαχείρισή της. Αν θέλουμε να λέμε πως τοποθετούμαστε προς μια σοβαρή πολιτική κατεύθυνση ή ότι έχουμε μια σοβαρή πολιτική τοποθέτηση/νοοτροπία, τότε και η προσέγγιση των πληροφοριών πρέπει να διέπεται από την ίδια σοβαρότητα. Και η σοβαρότητα εξαρτάται από το πού ψάχνουμε αυτές τις πληροφορίες και πώς τις προσεγγίζουμε – με αμεροληψία και αντικειμενικότητα είναι μια καλή ιδέα, κοιτάζοντας την πληροφορία ως αυτό που είναι και όχι ως αυτό που θέλουμε εμείς να δούμε σε αυτή ή μέσω αυτής. Διασταυρώνουμε τις πληροφορίες, αποζητούμε αποδείξεις και τελικά αποφασίζουμε πώς αυτές εξυπηρετούν τις αρετές μας και τους στόχους μας, όχι τον εγωισμό, τις ψευδαισθήσεις και τους φόβους μας. Πληροφορίες που να ταίζουν τους φόβους μας κυκλοφορούν άπειρες και για ευνόητους λόγους, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι έχουμε μπουχτίσει πιά απ’ αυτές. Το θέμα είναι να αρχίσουμε να ψάχνουμε για πληροφορίες που να αναδεικνύουν τα όνειρα και τις ποιότητες της ψυχής μας, που να αξιοποιούν το πνεύμα και τη δημιουργικότητά μας, που να μας κάνουν πιο ελεύθερους ανθρώπους. Υπάρχουν και οι μεν και οι δε εκεί έξω (αλλά και εδώ μέσα), το θέμα είναι πού θα δώσεις ΕΣΥ αξία.

 20. Μια φορά εβαπτίστημεν με το λάδι, βαπτιζόμεθα και μία με το αίμα δια την ελευθερίαν της πατρίδος μας.
  Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, 1770-1843, Ήρωας του Εικοσιένα

 21. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ Η ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΕΦΟΣΩΝ Η ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΚΑΟΥΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ.

  • Μελίδης 02/24/2018 @ 11:34 ΜΜ

   Δυστυχώς η αισχρή αντιμετώπιση που τυγχάνουμε οι μετανάστες (υπερφορολογηση, μη αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων, περιθοροποιηση λόγω βυσμάτων κλπ) θα έχει αρνητική επίπτωση στο πατριωτικό αίσθημα και στην απόφαση να επιστρέψουμε πίσω για να βοηθήσουμε. Πόσοι απο τους 500.000 που ΕΚΔΙΩΧΘΗΣΑΝ απο την χώρα μας θα αφήσουν τα πιτσιρίκια τους και τη γυναίκα τους για να υπερασπιστούν τα 58 ακίνητα του Ανδριανου, τα νομιμα και ηθικά περιουσιακα στοιχεία του Βουλγαράκη, τις μίζες του Μαντέλη, του Τσουκάτου και των λοιπών λαμόγιων;

   Αν δεν τους βάλετε όλους αυτους μέσα θα μείνετε να πολεμάτε με συνταξιουχους και αγαμες θυγατέρες.

   Αυτά απο κάποιον που υπηρέτησε 16 μήνες και 7 ημέρες (επι 18 μηνης θητείας) σε μάχιμο μηχανοκίνητο τάγμα πεζικου και πήρε μέρος σε πολλές ασκήσεις.

 22. Ετοιμή για επιστράτευση στην Τουρκία 02/25/2018 @ 12:31 ΜΜ

  Ο Ερντογάν προϊδέασε ήδη τους Τούρκους για γενική επιστράτευση. Και εμείς τρωγόμαστε ήδη μεταξύ μας. ΝΤΡΟΠΗ! Συμμάχους μην περιμένετε. Ό,τι κάνουμε μόνοι μας. Όπως πάντα… Όποιος νιώθει Έλληνας ας ανταποκριθεί. Ξέρουμε όλοι σε τί κωλοκράτος ζούμε. Αλλά δεν θα πολεμήσουμε για αυτό, για τους Βαρδινογιάννηδες και τα βύσματα που πάντα υπήρχαν σε αυτή την χώρα. Θα πολεμήσουμε γιατί είναι το χρέος μας στα κόκκαλα των προγόνων μας και για τις μελλοντικές γενιές – τα παιδιά μας. Αυτή ήταν η μοίρα πάντα των πραγματικών Ελλήνων. Χιλιετίες τώρα. Ο Κολοκοτρώνης σάπιζε σε μια τρύπα για φυλακή, σκαμένη στο βράχο, στο Παλαμίδη. Και τον Καποδίστρια των φάγανε τα ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα. Όμως αν τους ρώταγες, ξανά το ίδιο θα έκαναν, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο Κολοκοτρώνης άλλωστε το έκανε. Τον έβγαλαν από την φυλακή όταν κινδύνευε να χαθεί η επανάσταση και την ξαναέσωσε! Όσοι αισθάνονται πραγματικά Έλληνες ας πολεμήσουν αν χρειαστεί. Έχω δύο παιδιά μικρά και δεν θέλω να τα αποχαιρετίσω μην γνωρίζοντας αν θα τα ξαναδώ… Δεν είμαι από τους στρατόκαυλους και δεν θέλω ποτέ να γίνει πόλεμος. Όμως αυτή είναι η μοίρα των Ελλήνων. Με το που γεννιέσαι σου πέφτει βαριά στους ώμους. Τί άλλο μπορείς να κάνεις από το “αμυνεσθαι περί πάτρης” (και όχι περί “πάρτης”…) Αυτό ισχύει για όσους είναι και αισθάνονται κιόλας πραγματικά Έλληνες.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*