18:53 - 09/07/2021

Για ποιους λόγους θα αποφύγω πάση θυσία τον εμβολιασμό

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Για ποιους λόγους θα αποφύγω πάση θυσία τον εμβολιασμό

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης
Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος
ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ethnikosagwn.blogspot.com

Χωρίς να είμαι ειδικός περί του εμβολιασμού θα προσπαθήσω να καταγράψω κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς επί του συγκεκριμένου ζητήματος. Καταρχήν, γνωρίζουμε ότι για να κυκλοφορήσει κάποιο εμβόλιο στην αγορά επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν αρκετά χρόνια κλινικών δοκιμών (περίπου 6 με 8 χρόνια) για να εξεταστεί αν το εκάστοτε εμβόλιο έχει παρενέργειες σε βάθος χρόνου σε αυτόν που το λαμβάνει. Τα συγκεκριμένα εμβόλια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού από ότι γνωρίζω δόθηκαν σε κυκλοφορία στην αγορά μετά από λίγους μήνες κλινικών δοκιμών! Επομένως τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

1. Ποιος επιστημών μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι δεν υφίστανται παρενέργειες, τόσο βραχυχρόνιες, όσο και μακροχρόνιες; Ήδη τα περιστατικά που καταγράφονται με ανεπιθύμητες ενέργειες (θρομβώσεις, παράλυση κάτω άκρων) που φτάνουν έως και θανάτους από άτομα που εμβολιάστηκαν είναι αρκετά παγκοσμίως και στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας! Σύμφωνα με την Eudra Vigilance που είναι η ευρωπαϊκή βάση δεδομένων για τις αναφορές των παρενεργειών των φαρμάκων και των εμβολίων που χρηματοδοντούται και ελέγχονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) καταγράφονται, μέχρι τις 5 Ιουνίου, στην Ευρώπη 13.867 θάνατοι και 1.354.336 παρενέργειες από τους εμβολισμούς με εμβόλια τωντεσσάρων εταιρειών (PFIZER/BioNTech, MODERNA, ASTRAZENECA/OXFORD και JOHNSON&JOHNSON)! (http://www.adrreports.eu/en/index.html)

Επίσης, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CDC, ο αριθμός των θανάτων από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 (ημέρα εισαγωγής του πρώτου πειραματικού «εμβολίου») μέχρι τις 10 Μαΐου 2021, δηλαδή μέσα σε 4 μήνες, ανέρχεται σε 4.434, ξεπερνώντας τον αριθμό των 4.394 θανάτων από ΟΛΑ τα εμβόλια που χορηγήθηκαν επί 21 χρόνια από 2000 έως 2020 (https://www.cdc.gov/vaccinesafety/ensuringsafety/monitoring/vaers/index.html).

Ειδικά στην Ελλάδα, οι θάνατοι και οι παρενέργειες από τους εμβολιασμούς συνεχίζονται! Πριν κάποιο χρονικό διάστημα σημειώθηκε νέος θάνατοι 44 χρονης στην Κρήτη και 63 χρονης στη Λέσβο ύστερα από τον εμβολιασμό τους με Astrazeneca, ενώ έχουν προηγηθεί οι θάνατοι μιας γυναίκας 44 χρονών στην Χαλάστρα 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με εμβόλιο της ίδιας εταιρείας και ενός 57χρονου στην Εύβοια! Ακόμη, προ μηνών δύο άτομα εκοιμήθηκαν μετά τον εμβολιασμό τους μια γυναίκα από την Πέλλα, μιας 65 χρονης από την Αθήνα και ενός άντρα από το Άργος Ορεστικό που πέθανε λίγες ώρες αφότου έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer!!

Επιπρόσθετα, πρόσφατα, γυναίκα 44 χρονών στην Κρήτη παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία σε συνέχεια σοβαρής θρόμβωσης που παρουσίασε λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της! Επιπλέον, δυο άτομα από την Κρήτη μετά τον εμβολιασμό τους παρουσίασαν θρομβώσεις! Αυτά είναι κάποια από τα περιστατικά που έγιναν ευρέως γνωστά, γιατί υφίστανται και άλλα που δεν είχαν επαρκή δημοσίευση (π.χ. θάνατος 50 χρονης στην Κατερίνη ύστερα από εμβολιασμό)

Ακόμη, μας προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι, σύμφωνα με το Reuters, μία εκ των εταιρειών που είναι κατασκευαστής του εμβολίου για τον Covid-19, η AstraZeneca, είχε εξασφαλίσει, μέσω ειδικών νομικών ρητρών στα συμβόλαιά της με τις κυβερνήσεις που αγοράζουν τα εμβόλιά της, εξαίρεση από αποζημιώσεις για τυχόν παρενέργειες από αυτά στους πολίτες τους. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της νομοθέτησης από την κυβέρνηση της απαλλαγής από ποινικές ευθύνες της επιτροπής εμβολιασμών.

Ποιοι οι λόγοι οδήγησαν στην κυβέρνηση να προβεί σε αυτήν την κίνηση; Mήπως γνώριζαν οι κυβερνώντες τις τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να προκαλούσαν οι εμβολιασμοί και φρόντισαν να λάβουν τα μέτρα τους; Δηλαδή με άλλα λόγια η Κυβέρνηση του Μητσοτάκη μη τυχόν εν γνώσει της μετέτρεψε τον ελληνικό πληθυσμό σε πειραματόζωο της Νέας Τάξης Πραγμάτων;

2. Επίσης, γιατί δεν παρουσιάζονται στο ευρύ κοινό οι απόψεις επιστημόνων που δηλώνουν επιφυλακτικοί με το ποσό ασφαλές είναι τα εμβόλια, αλλά απομονώνονται;

3. Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι τα εμβόλια αυτά είναι αποτελεσματικά σε τωρινές (βρετανική, βραζιλιάνικη, νοτιοαφρικανική, ινδική) και σε μελλοντικές μεταλλάξεις του ιού; Επιπροσθέτως, εσχάτως, σε δηλώσεις τους, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι εμβολιασμένοι δεν έχουν 100% προστασία από τον ιό και θα χρειαστούν να κάνουν και άλλες δόσεις εμβολιασμού, χωρίς να διευκρινίζουν πόσους μήνες θα έχουν ανοσία και πόσες δόσεις θα χρειαστούν ακόμη; Όλα αυτά σου δίνουν την εντύπωση ότι δεν έχουν πλήρη γνώση του θέματος και πειραματίζονται με ανθρώπινες ζωές (δηλαδή μαθαίνουν στου κασίδι το κεφάλι). Μόλις χθες έγινε ευρέως γνωστό ότι το 7% όσων νόσησαν βαριά στο Ισραήλ είχαν κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου της Pfizer !

4. Για ποιο λόγο δεν τίθεται σε κυκλοφορία το φάρμακο μονοκλινικών αντισωμάτων- αντίσωμα που δεσμεύει και αδρανοποιεί τον ιό- για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που υφίσταται σύμφωνα με τον Καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ. Κούβελα Δημήτριο και κατά πάσα πιθανότητα χορηγήθηκε στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο όταν νόσησαν από τον ιό και είχε ως αποτέλεσμα την αποθεράπευσή τους;

5. Aκόμη, μια παρατήρηση στην οπoία προβαίνω είναι η εξής: Aπό τη στιγμή που άρχισαν οι εμβολιασμοί και ειδικά όταν εμβολιάστηκε ένα ικανοποιητικό ποσοστό από το συνολικό πληθυσμό άρχισε να διογκώνεται το τρίτο επιδημιολογικό κύμα, καθώς και να σημειώνεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που μπορεί να οφείλεται σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες (π.χ. ιατρός Αντωνίου) στις μεταλλάξεις του ιού λόγω εμβολιασμών, γιατί ο ιός στην προσπάθειά του να διασωθεί μεταλλάσσεται και γίνεται πιο μεταδοτικός και πιο ανθεκτικός!

Προς επίρρωση των παραπάνω προβληματισμών λαμβάνω σοβαρά υπόψη την γνώμη κάποιων ειδημόνων επί του θέματος όπως ο κάτοχος του Νόμπελ Ιατρικής το 2008, που ανακάλυψε τον ιό του AIDS, Καθηγητής Ioλόγος Luc Montagnier που ισχυρίζεται ότι μεταλλάξεις του ιού προέρχονται από τους εμβολιασμούς! Παράλληλα, είναι κάθετα αντίθετος με τους εμβολιασμούς , καθότι υποστηρίζει θα έχουν βλαβερές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό όπως τα εμβόλια MRNA που θα προκαλέσουν καρκίνους! Επίσης, ο Γερμανο-Ταϊλανδός καθηγητής επιδημιολογίας, Δρ. Σουχαρίτ Μπάγκντι, είναι αντίθετος με τους εμβολισμούς καθώς υποστηρίζει θα έχουν πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες της τάξης του 1 με 2% σε αυτούς που θα εμβολιαστούν (θρομβώσεις, κτλ), ενώ ο Καθηγητής Ιατρικής Christian PERRONNE προειδοποιεί ‘ποιο είναι το συμφέρον για ένα γενικευμένο εμβολιασμό κατά μιας ασθένειας της οποίας η θνησιμότητα είναι περί το 0,05%’; Πλεόν, οι επίσημοι επιδημιολόγοι της κυβέρνησης κάνουν δεύτερες σκέψεις και υποστηρίζουν ότι το πολυπόθητο τείχος προστασίας από τον covid-19 θα κτιστεί όχι με τους εμβολιασμούς, αλλά με φυσικότητα! Επιπρόσθετα, ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τη νόσο Covid-19 σε άλλους

6. Για τα εμβόλια που αντιμετωπίζουν τον covid-19 χρησιμοποιήθηκαν κύτταρα από θανατωθέντα έμβρυα, τόσο το στάδιο του σχεδιασμού όπου γίνονται τα αρχικά πειράματα, όσο και στο στάδιο της τελικής παραγωγής πράγμα ηθικά μη αποδεκτό που δε συνάδει με τις διδαχές της ορθόδοξης εκκλησίας που θεωρεί τις εκτρώσεις φόνο!

7. Πόσο εμπιστοσύνη μπορούμε να έχουμε σε ένα ιατρικό-πολιτικό σύστημα που έδειξε τη μέγιστη ασέβεια, αλλεπάλληλες φορές προς τα Θεία στον ενάμιση χρόνο που ξεκίνησε η περιπέτεια με τον κορωνοϊό αρχικά σφραγίζοντας τις εκκλησίες για τους πιστούς, απαγορεύοντας τη δημόσια τέλεση του Αγιασμού των Υδάτων, αλλάζοντας την ώρα της Θείας Αναστάσεως από τις 12μ.μ στις 9 μ.μ και ακολουθώντας μια ανερμάτιστη πολιτική με παράλογες αποφάσεις (π.χ. εγκλεισμός ατόμων από τις 19:00 όταν οι καιρικές συνθήκες ούτως η άλλως θα απέτρεπαν τη μάζωξη του κόσμου σε δημοσίους χώρους, χρήση μάσκας για κάποιον που κυκλοφορεί έξω μόνος του σε μέρη που δεν υπάρχει κόσμος)

8. Απόδειξη για το πόσο πολύ κόπτονται οι κυβερνήσεις για την υγεία όλων μας, που μας προτρέπουν να εμβολιαστούμε, είναι το γεγονός ότι αδιαφορούν για τους θανάτους κάθε χρόνο 13.015.377 ατόμων από μεταδιδόμενες ασθένειες, 7.620.763 παιδιών κάτω των 5 ετών, 1.685.422 ατόμων από το Aids, 8.234.220 ατόμων από καρκίνο, 5.011.996 ατόμων από το κάπνισμα, 2.507.579 από αλκοόλ, 395.363 από ελονοσία και δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα που θα μπορούσαν να τους αποτρέψουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό!

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι ο κορωνοϊός χρησιμοποιήθηκε από τα σκοτεινά εωσφορικά κέντρα αποφάσεων ως εργαλείο διαμόρφωσης μιας νέας κανονικότητας, κοινωνικής κατάστασης και διακυβέρνησης που στηρίζεται στην κατατρομοκράτηση του κόσμου, στην αστυνομοκρατία, στον περιορισμό των ατομικών και θρησκευτικών ελευθεριών, στην επιβολή παράλογων κρατικών αποφάσεων που να δέχεται αδιαμαρτύρητα ο κόσμος, -π.χ. αλλαγή της ώρας του εορτασμού της Αναστάσεως, απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18 ή στις 21, ιδιαίτερα το Χειμώνα, με καταστήματα κλειστά και καιρικές συνθήκες δύσκολες που ούτως οι άλλως αποτελούσαν αποτρεπτικοί λόγοι για μάζωξη του κόσμου, χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όταν κάποιοι επαΐοντες επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η πιθανότητα να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό έξω είναι μηδενική, απαγόρευση μουσικής), στην υποχρεωτικότητα, ίσως, αργότερα του εμβολιασμού, στην απαξίωση, με χαρακτηρισμούς ψεκασμένοι και συνωμοσιολόγοι, καθώς και φίμωση των φωνών που παρουσιάζουν μια διαφορετική άποψη επί της επίσημης κρατικής γραμμής σε αυτά τα ζητήματα, με απώτερο σκοπό την ολοκλήρωση του σχεδίου της νέας τάξης πραγμάτων!

Αυτό το σχέδιο είναι η εφαρμογή της παγκόσμιας Ατζέντας 2030 παραφυάδα της οποίας είναι η Μεγάλη Επανεκκίνηση που αναλυτικά περιγράφεται στο βιβλίο, των Klaus Schwab και Thierry Malleret ανώτερων στελεχών του διεθνιστικού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) και μπορεί όποιος επιθυμεί να το κατεβάσει από τον εξής σύνδεσμο: https://straight2point.info/wp-content/uploads/2020/08/COVID-19_-The-Great-Reset-Klaus-Schwab.pdf, που προ μηνών εθεάθη στο γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!! Δηλαδή η εγκαθίδρυση της παγκόσμιας διακυβέρνησης του Αντιχρίστου! Και δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι θιασώτες, εν αγνοία της ή μη, αυτού του σχεδίου με την πολιτική που ακολουθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα με το πρόσχημα της δήθεν υγειονομικής προστασίας των πολιτών!

Εσχάτως λόγω της απροθυμίας σημαντικής μερίδας πολιτών να εμβολιαστούν ανακοινώνουν ότι θα εξετάσουν να παραχωρηθούν προνόμια στους εμβολιασθέντες, διχάζοντας τους πολίτες, και προειδοποιούν ότι όσοι δεν εμβολιαστούν τον χειμώνα δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά (τάδε έφη η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Παγώνη) και θέτουν σε δημόσιο διάλογο το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού από Σεπτέμβριο αρχικά με τους υγειονομικούς (κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Πελώνη) και στη συνέχεια στο σύνολο του πληθυσμού (κ. Καπραβέλος, κ. Βασιλάκοπουλος και ο κ. Γώγος που είναι μέλος της επιτροπής λοιμοξιολόγων)! Δημιουργούνται οι συνθήκες δηλαδή διαμόρφωσης μιας μεταδημοκρατικής, δυστοπικής και οργουελικής κοινωνίας!

Επιπρόσθετα, σε ομιλία του στη Βουλή ο κ. Πρωθυπουργός αλγεινή εντύπωση προκάλεσε οι δηλώσεις του ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δύσπιστοι απέναντι στον εμβολιασμό και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες ομάδες φανερώνοντας τις πραγματικές προθέσεις του Πρωθυπουργού που ρέπει σε συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν διδακτορικά καθεστώτα! Κύριε Μητσοτάκη αντιλαμβάνεστε ότι η Δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την ελευθερία χειρισμού των αποφάσεων των ατόμων, τις αντιθέσεις και τον πλουραλισμό των απόψεων; Πραγματικά έχετε παρεκτραπεί τελείως !Αυτά που αναφέρατε στη Βουλή δεν τολμούσαν να τα αναφέρουν ευθέως σε, δημόσιο λόγο, ούτε στυγνοί δικτάτορες διαχρονικά στην ιστορία (π.χ. Σταλιν, Χίτλερ, Κιμ Γιονγκ Ουν. Ελπίζω αυτά που δηλώσατε να ήταν μια ατυχής εκφορά στο λόγο σας!

Επιπρόσθετα, αναρωτιέμαι από πότε σε μια δημοκρατικά ευνομούμενη πολιτεία αποφασίζει αρχικά η κυβέρνηση να παρέχει προνόμια- που είναι απαραίτητα για τη διευκόλυνσης της ζωή κάποιου- σε αυτούς που εμβολιάζονται και μεταγενέστερα καθιστά υποχρεωτικό το μέτρο του εμβολιασμού όλων των πολιτών στο όνομα δήθεν της προστασίας του κοινωνικού συνόλου; Aυτό δεν αντίκειται στον Κώδικα της Νυρεμβέργης που αναφέρει ότι κάθε άτομο είναι ελεύθερο να αποφασίσει αν θα συμμετέχει στο πείραμα του εμβολιασμού και ειδικά από τη στιγμή που υφίστανται αρκετοί θάνατοι και σοβαρές παρενέργειες από τους εμβολιασμούς;

Και με ποιο δικαίωμα κατηγορείς αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν καταθέτοντας σοβαρά επιχειρήματα και τους προσδίδεις τους χαρακτηρισμούς ψεκασμένους και συνωμοσιολόγους; Aυτό υπαγορεύει το δημοκρατικό πνεύμα που πρέπει να ενυπάρχει σε μια σύγχρονη πολιτισμένη κοινωνία ή είναι η λογική της άκριτης υιοθέτησης των πάντων και της ισοπέδωσης της αντίθετης γνώμης που πρεσβεύουν τα διδακτορικά καθεστώτα;

Επίσης, ως άτομα που πιστεύουμε στον τριαδικό Θεό λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη και το λόγο κάποιων φωτισμένων γερόντων και εκκλησιαστικών αχράντων που προτρέπουν να μην προβούμε στον εμβολιασμό (ο γέροντας Ευθύμιος στην Καψάλα, ο γέροντας Γαβριήλ στο Άγιον Όρος, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου στο Άγιο Όρος Παρθένιος και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Καρακάλου στο Άγιο Όρος Φιλόθεος).

Επιπρόσθετα, θα μας βοηθήσει να προφυλαχθούμε από τον κορωνοϊό η προσευχή στον τριαδικό Θεό, την Υπεραγία Θεοτόκο και τους Αγίους Νικηφόρο το Λεπρό, Χαράλαμπο και Κορόνα. Οι τρεις αυτοί Άγιοι προστατεύουν από τις επιδημίες! Eιρήσθω εν παρόδω, δεν πρέπει, σύμφωνα με φωτισμένους γέροντες (π.χ. πατρός Σάββα Αγιορείτη) της εκκλησίας μας, να προβαίνουμε σε χρήση της μάσκας εντός των Ιερών Ναών κατά την Θεία λειτουργία, γιατί αποτελεί βλασφημία προς το Άγιο Πνεύμα! Ακόμη, το καλύτερο φάρμακο για την προστασία μας από τον Covid-19 είναι η πίστη μας προς τον Θεό, η προσευχή και η Θεία Κοινωνία κατόπιν Θείας Εξομολόγησης! Δεν πρέπει να κοινωνούμε αν δεν εξομολογούμαστε, αλλιώς δεν υφίσταται όφελος για μας, αλλά αντιθέτως διαπράττουμε αμαρτία και είναι σαν να λαμβάνουμε ένα φάρμακο χωρίς χρησιμότητα ή όταν προβαίνουμε σε Μετάληψη των Αχράντων του Χριστού Μυστηρίων, αναξίως, κάποιες φορές γίνεται και φωτιά που καίει τα σωθικά από παραχώρηση του Θεού μας για παραδειγματισμό! Για περισσότερες διευκρινιστικές πληροφορίες επί του θέματος παραθέτουμε σύνδεσμο με καταγραφή πραγματικού περιστατικού

(https://www.hristospanagia.gr/%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BD-%E1%BC%95%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%E1%BC%A1-%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%86/)

Ειδικά, η Θεία εξομολόγηση είναι απαραίτητη για να σωθούν οι ψυχές μας! Δεν πρέπει να διστάζουμε να εξομολογούμαστε! Τα οφέλη που μας προσφέρει επί Γης και στην επουράνια ζωή είναι σημαντικότατα μπροστά στον ενδοιασμό που τυχόν νιώθουμε λόγω ντροπής. Αν γνωρίζαμε τι μεγάλη αξία έχει θα σπεύδαμε μαζικά να εξομολογηθούμε! Είναι χρυσός που μας παρέχει ο Θεός! Ο ιερέας που μας εξομολογεί είναι ο πρεσβευτής μας προς τον Θεό! Σε όποιες αμαρτίες και να υποπέσουμε, ακόμα και τις μεγαλύτερες (π.χ. εκτρώσεις, πορνεία, μοιχεία), αν υπάρχει ειλικρινή μετάνοια και τις εξομολογηθούμε ο φιλεύσπλαχνος Θεός μας συγχωρεί!

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι εκτρώσεις ισοδυναμούν με δολοφονία ανθρώπου και θα πρέπει να αποφεύγονται πάση θυσία ακόμα και για ιατρικούς λόγους καθότι το έμβρυο έχει ψυχή! Κάποιοι αντιτείνουν ότι κάναμε έκτρωση σε ένα έμβρυο γιατί γνωρίζαμε ότι θα εξέλθει προβληματικό από τη γέννα ή υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να κινδυνεύσει η έγκυος.

Πρέπει να γνωρίζουμε όμως ότι με νοερά προσευχή ο Δημιουργός μας προνοεί για τα πάντα και αν επιτρέψει να συμβεί κάτι ανεπιθύμητο θα συμβεί για το καλό μας που συνδέεται με την κατάκτηση της αιώνιας βασιλείας που πρέπει να είναι σκοπός της ζωής του κάθε ατόμου! Εξάλλου ο Κύριός μας Ιησούς Χριστὸς κηρύττει «Τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον, ἐὰν κερδίση τὸν κόσμον ὅλον καὶ ζημιωθῆ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ; Δηλαδή, τί θὰ ὠφελήσει τὸν ἄνθρωπο, ἂν κερδίσει ὅλο τὸν κόσμο καὶ χάσει τὴν ψυχή του; Γι’ αυτό και οι πρώτοι μάρτυρες Χριστιανοί στη Ρωμαϊκή εποχή και σύγχρονοι Μάρτυρες (ΕΣΣΔ, Κίνα) δεν ολιγοπίστησαν και υπέμεναν με καρτερικότητα φρικτά βασανιστήρια, ενώ παράλληλα δεν δίστασαν να θυσιάσουν την ίδια τους τη ζωή μπροστά στην αγάπη τους για το Χριστό! Εξάλλου όπως είπε ο Χριστός η ” η πίστις σου σέσωκέ σε”!

Πρέπει πριν κοινωνήσουμε να έχουμε καθαρή καρδιά με συγχωρητική διάθεση για όλους ακόμα και αυτούς που μας έβλαψαν! Η εξομολόγηση έχει διττό ρόλο, καθώς μας ταπεινώνει γιατί ο θεός απεχθάνεται την αλαζονεία και την εωσφορική υπερηφάνεια και μας συνετίζει, ώστε να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τις ίδιες αμαρτίες! Επίσης, στη φαρέτρα μας πρέπει να υφίστανται η προσευχή με το κομποσχοίνι, η ειλικρινής μετάνοια, ο εκκλησιασμός, η ταπεινότητα, η φιλανθρωπία, η νηστεία, να διαβάζουμε την Αγία Γραφή, το Ψαλτήρι του Δαβίδ, το Μικρό και Μεγάλο Απόδειπνο, την Μικρή και Μεγάλη Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, το Θεοτοκάριο, καθώς και Παρακλήσεις προς τους Αγίους! Ακόμη πρέπει να σταματήσουμε να κατακρίνουμε τους συνανθρώπους μας και να προβαίνουμε σε συνεχή αυτοκριτική!

Επανερχόμενοι στο ζήτημα των εμβολιασμών διαφαίνεται ότι το πολυπόθητο τείχος της ανοσίας θα επιτευχθεί με φυσικό τρόπο σε κάποιους μήνες όπως δήλωσε ο διακεκριμένος Καθηγητής Παθολογίας, Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας στο Πανεπιστήμιο του «Stanford» κ. Ιωαννίδης. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι η πλειάδα των ατόμων που εκφράζουμε έντονες αμφιβολίες για τους εμβολιασμούς, που πραγματοποιούνται για την προστασία από τον covid-19, δεν είμαστε αντίθετοι με τους εμβολιασμούς για την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών, αλλά αντιθέτως πιστεύουμε ότι ωφελούν το κοινωνικό σύνολο. Απλώς εκφράζουμε τις έντονες αμφιβολίες για το πόσο ασφαλή είναι τα συγκεκριμένα εμβόλια!

Πάντως αυτό που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος είναι ότι ποτέ στην ιστορία των εμβολιασμών για την αντιμετώπιση ασθενειών δεν παρατηρήθηκε τόσο μεγάλος αριθμός απρόθυμων να εμβολιαστούν, δεν ασκήθηκε τόσο μεγάλη ψυχολογική πίεση από το σύνολο των κυβερνώντων και των Μέσων μαζικής Ενημέρωσης υπέρ της ανάγκης εμβολιασμού και δεν ελεγχθεί να παραχωρηθούν προνόμια στους εμβολιασθέντες και να αποκτήσει χαρακτήρα υποχρεωτικότητας ο εμβολιασμός, όπως συμβαίνει τώρα με τον εμβολιασμό για την αντιμετώπιση του covid-19!

Όλα αυτά μας οδηγούν σε βαθύ προβληματισμό γιατί δεν δικαιολογούνται από την ένταση της ασθένειας του κορωνοϊός, που είναι ένα πρόβλημα το οποίο, κατά τα φαινόμενα, μεγεθύνθηκε σκοπίμως υπέρμετρα! Και πως μπορεί να είναι διαφορετικά όταν ιστορικά στις πανδημίες σημειώθηκαν εκατόμβες νεκρών εν συγκρίσει με τον covid-19. Χαρακτηριστικά η πιο πρόσφατη πανδημία της ισπανικής γρίπης στοίχισε τη ζωή σε 50 εκατομμύρια άτομα ενώ στη μαύρη πανώλη, τον 14ο αιώνα στην Ευρώπη ,υπολογίζεται ότι οι νεκροί έφτασαν τα 75 εκατομμύρια όταν ο συνολικός πληθυσμός ήταν πάρα πολύ μικρότερος από σήμερα! Άρα η ασθένεια του covid-19 κακώς χαρακτηρίστηκε πανδημία καθότι μέχρι σήμερα πέθαναν 4.026.894 άνθρωποι!

Επίσης, το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, για το οποίο ο Πρωθυπουργός επαίρεται ότι ήταν αυτός που το πρότεινε να εφαρμοστεί, μας εισάγει στην τέταρτη βιομηχανική εποχή της επανάστασης, την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, που ευαγγελίζονται οι επικυρίαρχοι της οικουμένης, όπου ο κάθε άνθρωπος θα σταματήσει να είναι μια φυσική αυτόνομη οντότητα, αλλά ένα νούμερο στο χωνευτήρι του παγκοσμίου πληθυσμού !

Εν κατακλείδι, για όλους τους παραπάνω λόγους εκφράζω τις σοβαρές επιφυλάξεις μου για τον εμβολιασμό και προσωπικά θα αποφύγω, πάση θυσία, να εμβολιαστώ!

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν τριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στην μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Αποστόλων Παύλου και Πέτρου, των δώδεκα Αποστόλων, των Εβδομήκοντα Αποστόλων, των Ευαγγελιστών, των Δικαίων Νώε και Έσδρα, των προφητών Ηλία, Ιωήλ, Μωυσή, Eνώχ, Ααρών, Σαμουήλ, Ησαΐα, Δαβίδ, Ζαχαρία και Αβραάμ, των Αγίων του Θεού Πάντων, Δικαίων, Αποστόλων, Αποστολικών Πατέρων, Μεγαλομαρτύρων, Ιερομαρτύρων, Οσιομαρτύρων, Πατέρων της Εκκλησίας, Απολογητών, Σοφίας της Κλεισούρας, Ιο’υδα του Θαδαίου, Νεκταρίου, Παϊσίου, Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Θεοφάνη του νέου εν Ναούσης, πάντων των εν τη πόλει των Αθηνών και των περιχώρων διαπρεψάντων Αγίων Αποστόλων, ιεραρχών και οσίων, πάντων των εν Βοιωτίᾳ διαλαμψάντων Αγίων, πάντων των εν Χίω Αγίων, πάντων των εν Λέσβω Αγίων, πάντων των εν Κρήτη διαλαμψάντων Αγίων, πάντων των εν Σάμω Αγίων, πάντων των εν Δωδεκανήσω Αγίων, πάντων των εν Πάτμω Αγίων, πάντων των Αγίων της Λήμνου, Πάντων των Ελλήνων, Ρώσων, Σέρβων, Βουλγάρων, Πολωνών, Τσέχων, Ιταλών, Σλοβάκων και Ρουμάνων Αγίων, εν τω Αγιωνύμω Όρει του Άθω διαλαμψάντων Αγίων, Κύριλλου του Νέου ο εν Πάρω, Νικοδήμου από το Ελβασάν του Νέου οσιομάρτυρα, Μαρτυροκλή, Μαρκιανού, Λέων ο εν τη Μάνδρα, Κινδέου του Πρεσβυτέρου, Νεκταρίου από τα Βρύουλλα, Ισαποστόλου Όλγας, Ευφημίας, Βερονίκης της αιμορροούσας, Πρόκλου, Ιλαρίου, Ανδρέα του Στρατηλάτη, Ηρακλείου, Φαύστου, Μηνά και η συνοδεία τους, Σεραπίων του νέου, Μιχαήλ του Μαλεινού, Αρσενίου του Νόβγκοροντ, Μάμα, Ησυχίου, Νάπα, Νικοδήμου του Βατοπεδινού, Αρσενίου Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Γρηγορίου επισκόπου Άσσου εν Γέρα Λέσβου, Ιωάννου του Θεολόγου εν τοις Βιάτου ή Βεώτου, Τιθόη του Μάρτυρα, Bλασίου Επισκόπου Σεβαστείας, Σαράντα Πέντε Μαρτύρων, Αντωνίου του Ρώσου του Εσφιγμενίτη,
στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά, στους ζώντες μητέρα μου Μαρία, στους αόρατους ασκητές του Αγίου Όρους, στην αδερφή μου Στυλιανή (Ινώ), στη Χαρίκλεια, την Πολυξένη, και σε όλους του ασθενούντες και μη του κόσμου,
των κάτωθι αποθανουσών και αποθανόντων γιαγιάδων μου Φανής Μακρυγιάννη (δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Στυλιανής Γκατζή, των παππούδων μου Βασιλείου Γκατζή (αναπήρου στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-1941), Βασιλείου Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα), των προπαππούδων μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), Δημητρίου Γκατζή, Σπυρίδωνος Μακρυγιάννη, Αθανασίου Σάββα και Θωμά, των προγιαγιάδων μου Μαρίας Μακρυγιάννης, Βασιλικής Σάββα, Ευανθίας Γκατζή και Φωτεινής, της νονάς μου Ελβίρας και του νονού μου Νικολάου, πάππου προς πάππου, των κεκοιμημένων προγόνων, συγγενών και φίλων μου και των πεσόντων ηρώων υπέρ της πατρίδας μας από αρχαιοτάτων χρόνων, καθώς και σε όλους τους κεκοιμημένους και μη του κόσμου!

Κύριε Ιησού Χριστέ ανάπαυσε τας ψυχάς των κεκοιμημένων δούυλων σου από αρχής κόσμου και ελέησον ημάς! Υπεραγία Θεοτόκε και πάντες Άγιοι πρεσβέυετε υπέρ της αναπάύσεως των κεκοιμημένων από αρχής του κόσμου και υπέρ υγείας όλων των ασθενούντων και μη του παρόντος κόσμου.

Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες!

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ο/ΗΚούλης ο ψυχασθενής πρωθυπουργς09|07|2021 στις 21:30
    Δείτε στην Αργεντινή, ανέβηκαν πάνω στη στέγη που ανέβηκε ν’ αποφύγει τον εμβολιασμό, τον βάλανε κάτω και του το κάνανε.Εδώ, άμα τολμήσουν κάτι τέτοιο έχουν μείνει ανάπηροι απο τις κλωτσιές και τις μπουνιές
    triklopodia.gr/%ce%b2%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%cf%83%ce%bf%ce%ba-%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%b2%ce%af%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%ba/

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*